Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η ΕΕ εγκρίνει νέο κανονισμό για τις μπαταρίες των smartphone

      Οι μπαταρίες πρέπει να είναι αντικαταστάσιμες από τον χρήστη έως το 2027

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την εφαρμογή νέων κανόνων σχετικά με τις τεχνολογίες μπαταριών, οι οποίοι ενδέχεται να προκαλέσουν πονοκέφαλο στους κατασκευαστές smartphone (κυρίως). Ο οργανισμός δημοσίευσε την περίληψη αυτής της περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένης και βιώσιμης στρατηγικής στις 14 Ιουνίου: "Το Κοινοβούλιο ενέκρινε νέους κανόνες για τον σχεδιασμό (την Τετάρτη), την παραγωγή και τη διαχείριση των αποβλήτων όλων των τύπων μπαταριών (συμπεριλαμβανομένων των μη αντικαταστάσιμων τύπων) που πωλούνται στην ΕΕ.

     

    Με 587 ψήφους υπέρ, εννέα κατά και 20 αποχές, οι ευρωβουλευτές ενέκριναν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με το Συμβούλιο για την αναθεώρηση των κανόνων της ΕΕ σχετικά με τις μπαταρίες και τα απόβλητα μπαταριών. Ο νέος νόμος λαμβάνει υπόψη τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις μελλοντικές προκλήσεις στον τομέα και θα καλύπτει ολόκληρο τον κύκλο ζωής των μπαταριών, από τον σχεδιασμό έως το τέλος του κύκλου ζωής τους."

     

    Το τμήμα για τις μπαταρίες φορητών συσκευών (για smartphones, tablets και φωτογραφικές μηχανές) περιγράφει νέα δικαιώματα των καταναλωτών, με απαίτηση για εύκολα αφαιρούμενα και αντικαταστάσιμα (DIY) στοιχεία. Οι κατασκευαστές smartphone, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών της αγοράς Apple και Samsung, θα πρέπει να επιστρέψουν στο σχεδιαστήριο και να βρουν τρόπους να αναδιαμορφώσουν τον τρόπο με τον οποίο οι μπαταρίες τους τοποθετούνται και συνδέονται εσωτερικά.

     

    Πολλές συσκευές έχουν τις μονάδες τους σφραγισμένες πίσω από προστατευτικά στρώματα, που απαιτούν εξειδικευμένα εργαλεία και διαφορετικά επίπεδα εμπειρίας του χρήστη για την πρόσβαση και την αφαίρεση με ασφαλή τρόπο. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει περισσότερη δουλειά να κάνει μετά την ανακοίνωση της εκκίνησής του: "(Θα) πρέπει τώρα να επικυρώσουμε επίσημα το κείμενο πριν από τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ λίγο αργότερα και την έναρξη ισχύος του."

     

    Οι προσωρινές αυτές αποφάσεις, πιστεύεται ότι θα τεθούν σε ισχύ στις αρχές του 2027, αλλά προβλέπεται επίσης ότι οι μεγάλες εταιρίες θα μπορούσαν να προσφύγουν για παρατάσεις πέραν αυτής της ημερομηνίας


    Πηγή
    Φωτογραφία: techpowerup.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.