Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Epson σταματάει την διάθεση εκτυπωτών laser, για το καλό του περιβάλλοντος

    Η ιαπωνική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών ειδών και εκτυπωτών Epson ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει την πώληση και τη διανομή υλικού εκτυπωτών λέιζερ έως το 2026, επικαλούμενη ζητήματα βιωσιμότητας. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι εκτυπωτές inkjet έχουν «μεγαλύτερες δυνατότητες» από τους εκτυπωτές λέιζερ να κάνουν «σημαντικές προόδους» όσον αφορά το περιβάλλον.

    Η εταιρεία ήδη διέκοψε τις πωλήσεις εκτυπωτών λέιζερ σε πολλές αγορές, αλλά συνέχισε στην Ασία και την Ευρώπη. Παρόλο που οι εκτυπωτές δεν θα ήταν διαθέσιμοι παντού, η Epson είπε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους καταναλωτές με αναλώσιμα και ανταλλακτικά.

    «Ως εταιρεία είμαστε απόλυτα αφοσιωμένοι στη βιώσιμη καινοτομία και δράση, και τα inkjet χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια και λιγότερα αναλώσιμα εξαρτήματα», εξήγησε ο διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Epson, Koichi Kubota. "Ενώ οι εκτυπωτές λέιζερ λειτουργούν θερμαίνοντας και συντήκοντας γραφίτη σε μια σελίδα, η τεχνολογία inkjet χωρίς θερμότητα της Epson καταναλώνει λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιώντας μηχανική ενέργεια για την εκτόξευση μελάνης στη σελίδα."

    «Η εκτυπωτική μας επιχείρηση θα εστιάζει από τώρα στο inkjet», πρόσθεσε ο Kubota. Το 2019 η Epson είχε ισχυριστεί ότι οι inkjet της καταναλώνουν 85% λιγότερη ενέργεια από τους εκτυπωτές λέιζερ παρόμοιας ταχύτητας.

    Παράγουν επίσης έως και 85% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα σε σχέση με ένα λέιζερ, που ισοδυναμεί με την ικανότητα απορρόφησης του διοξειδίου του άνθρακα από έξι δέντρα, σε σύγκριση με ένα inkjet.

    Οι εκτυπωτές inkjet έχουν επίσης έως και 59% λιγότερα αντικαταστάσιμα εξαρτήματα – μόνο το κουτί μελάνης και υπολειμμάτων μελάνης, σε σύγκριση με τους εκτυπωτές λέιζερ που πρέπει να αντικαθιστούν τακτικά τόνερ, τύμπανο, κ.α. Παράλληλα, η Epson παρουσίασε επίσης επαγγελματικούς εκτυπωτές inkjet και πολλαπλών λειτουργιών που μπορούν να εκτυπώσουν 40 έως 60 σελίδες ανά λεπτό – αντιμετωπίζοντας μια από τις βασικές αδυναμίες των inkjet.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Gearrice
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.