Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Intel εισέρχεται στην αγορά διακριτών GPU με την σειρά Arc A για φορητούς υπολογιστές

    Σήμερα η Intel ξεκίνησε την πρώτη της σημαντική προσπάθεια να αποκτήσει μερίδιο στη πίτα της αγοράς των διακριτών καρτώνγραφικών για gamers και δημιουργούς περιεχομένου. Με την επωνυμία Intel Arc A-Series και αποτελούμενη από 5 διαφορετικά τσιπ κατασκευασμένα σε δύο διαφορετικά Arc Alchemist SoC, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι entry level Arc 3 Graphics θα κυκλοφορήσουν στην αγορά με τους κατασκευαστές φορητών υπολογιστών να αναμένεται να παραδώσουν νέα all-Intel προϊόντα σύντομα. Τα δύο SoC έθεσαν τη βάση σε τρία επίπεδα απόδοσης, συμπεριλαμβανομένων των Arc 3, Arc 5 και Arc 7.

     

    1.jpg

     

    Για παράδειγμα, το Arc A370M έρχεται σήμερα με 8 πυρήνες Xe, 8 μονάδες ray tracing, 4 GB μνήμης GDDR6 συνδεδεμένη με δίαυλο μνήμης 64 bit και ρολόι γραφικών 1.550 MHz. Η ισχύς γραφικών είναι ονομαστική στα 35-50W. Ωστόσο, το Arc A770M, η κορυφαία κινητή GPU της Intel θα διαθέτει 32 πυρήνες Xe, 32 μονάδες ray tracing, 16 GB μνήμης GDDR 6 μέσω διεπαφής 256 bit και με ρολόι γραφικών 1650 MHz. Κάνοντας τα μαθηματικά, το Arc A770M θα μπορούσε να είναι έως και 4 φορές πιο ισχυρό από το Arc 370M. Όσον αφορά την απόδοση, η Intel παρουσίασε σημεία αναφοράς από φορητό υπολογιστή εξοπλισμένο με επεξεργαστή Core i7-12700H και Arc A370M GPU που μπορεί να ξεπεράσει το όριο των 60 FPS στα 1080p σε πολλά παιχνίδια όπου τα ενσωματωμένα γραφικά θα απέδιδαν πολύ χαμηλότερα. Στα παιχνίδια που δοκιμάστηκαν περιλαμβάνονται το Doom Eternal (63 fps) σε ρυθμίσεις υψηλής ποιότητας και το Hitman 3 (62 fps) και το Destiny 2 (66 fps) σε μεσαίες ρυθμίσεις.

    Η Intel παρουσιάζει επίσης νέες καινοτομίες και για δημιουργούς περιεχομένου, με την υποστήριξη συμπίεσης βίντεο Deep Link, Hyper Encode και AV1 που προσφέρουν καλές επιδόσεις στην αναβάθμιση, την κωδικοποίηση και τη ροή βίντεο. Τέλος, το λογισμικό Intel Arc Control θα προσφέρει μοναδικές δυνατότητες, όπως το Smooth Sync που ομαλοποιεί το tearing όταν το V-Synch είναι απενεργοποιημένο, καθώς και το Creator Studio με θόλωση φόντου, frame tracking και λειτουργίες μετάδοσης για άμεση υποστήριξη υπηρεσιών ροής παιχνιδιών.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.