Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    MSI: Όλες οι μητρικές AMD 600 και οι περισσότερες μητρικές Intel 600/700 υποστηρίζουν τώρα modules DDR5 των 64GB, αυξάνοντας τη συνολική χωρητικότητα έως και 256GB

      Η MSI κυκλοφορεί firmware που επιτρέπει την υποστήριξη μονάδων DDR5 υψηλής χωρητικότητας

    Στο δυναμικό τοπίο της τεχνολογίας μνήμης, η DDR5 έχει σταδιακά αφήσει το στίγμα της από την ίδρυσή της πριν από δύο χρόνια, που συνέπεσε με την εισαγωγή των μητρικών της σειράς Intel 600 και την αρχική υποστήριξη μνήμης DDR5-4800. Ενώ η πρόοδος ήταν αρχικά μετρημένη, οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν μια σημαντική στροφή προς την υιοθέτηση της DDR5, με κινητήρια δύναμη τόσο την Intel όσο και την AMD.

     

    Αναγνωρίζοντας το παρατεταμένο χρονοδιάγραμμα για την ευρεία υποστήριξη της DDR5, η Intel είχε διατηρήσει τη συμβατότητα με τη μνήμη DDR4 στις μητρικές της κάρτες. Ωστόσο, τώρα, μαζί με την AMD, προχωρούν τώρα αποφασιστικά προς την αποκλειστική συμμόρφωση με τη μνήμη DDR5 στις επερχόμενες πλατφόρμες τους.

     

    Οι μητρικές κάρτες της AMD της σειράς 600 έχουν αγκαλιάσει αποκλειστικά τη μνήμη DDR5 και η αγορά έχει ανταποκριθεί θετικά, με την τιμολόγηση της DDR5 να σταθεροποιείται σε επίπεδα που την καθιστούν πιο προσιτή για τους μέσους καταναλωτές. Η εισαγωγή των επεξεργαστών της σειράς Ryzen 7000X3D, οι οποίοι δεν απαιτούν γρήγορες μονάδες μνήμης, τροφοδότησε περαιτέρω το ενδιαφέρον για τη μετάβαση στις νεότερες πλατφόρμες DDR5.

     

    Η εξέλιξη της χωρητικότητας DDR5 ήταν αξιοσημείωτη, ξεκινώντας με μονάδες 8GB, 16GB και 32GB. Οι κατασκευαστές μνήμης έχουν από τότε εισαγάγει μονάδες 24GB και 48GB, προσφέροντας στους χρήστες μεγαλύτερη ευελιξία και δυνατότητες αναβάθμισης. Η τελευταία προσθήκη σε αυτή τη σειρά είναι η διαθεσιμότητα μονάδων 64GB, που καλύπτουν τις απαιτήσεις των συστημάτων και των διακομιστών υψηλής τεχνολογίας.

     

    Με τις μονάδες 64GB στο παιχνίδι, οι μητρικές κάρτες με δύο υποδοχές μπορούν πλέον να υποστηρίξουν πλήρως 128GB, ενώ όσες είναι εξοπλισμένες με τέσσερις υποδοχές μπορούν να φιλοξενήσουν εντυπωσιακά 256GB. Για τους παίκτες, συνιστάται η επιλογή διαμορφώσεων διπλής υποδοχής, εξασφαλίζοντας συμβατότητα με τα ταχύτερα προφίλ XMP και AMD EXPO OC, ανεξάρτητα από τον αριθμό των διεπαφών μνήμης.

     

    Όσον αφορά την υποστήριξη της AMD, η MSI ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της υλοποίησης της μνήμης DDR5 64GB σε όλες τις μητρικές πλακέτες με βάση το socket AM5, συμπεριλαμβανομένης της σειράς 600 (X670, B650 και A620). Οι ειδικές ενημερώσεις BIOS για αυτές τις μητρικές κάρτες κυκλοφόρησαν τον Ιανουάριο του 2024, εδραιώνοντας την ετοιμότητα της MSI να χειριστεί χωρητικότητες μνήμης έως και 256GB.

     

    Αντίθετα, οι ενημερώσεις για τις μητρικές πλακέτες των σειρών Intel 600 και 700 πρόκειται να κυκλοφορήσουν σταδιακά κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, υποδεικνύοντας μια ευρύτερη στροφή της βιομηχανίας προς την DDR5 ως το προτιμώμενο πρότυπο μνήμης για υπολογιστικά συστήματα αιχμής. Καθώς η DDR5 συνεχίζει να ωριμάζει, οι χρήστες μπορούν να αναμένουν βελτιωμένες επιδόσεις, μεγαλύτερες χωρητικότητες και ευρεία υιοθέτηση σε όλο το υπολογιστικό τοπίο.


    Πηγή
    Φωτογραφία: videocardz.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.