Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Αυξάνονται σημαντικά τα προβλήματα με drivers των AMD GPUs καθώς οι χρήστες καρτών Navi αντιμετωπίζουν "μαύρες οθόνες"

    H AMD παίζει "όλα της τα χαρτιά" στα 7nm, τόσο με τους ZEN 2 επεξεργαστές, όσο και με τις NAVI GPUs. Στο μεγαλύτερο τμήμα του παιχνιδιού αυτού τα πράγματα πάνε καλά για την AMD. Υπάρχει όμως ένα σημαντικό πρόβλημα και αυτό είναι οι αναφορές που πληθαίνουν ανάμεσα στους κατόχους Radeon RX 5700 και 5700 XT για "μαύρες οθόνες".

     

    Το πρόβλημα δεν φαίνεται να αφορά στην κλίμακα ολοκλήρωσης ή σε κάποιο hardware θέμα, αλλά μάλλον στους drivers. H ΑΜD έχει παραδεχτεί την ύπαρξη του προβλήματος στις πρόσφατες κυκλοφορίες των Adrenalin 2020 Edition drivers:

    "Κάποιοι RX 5700 χρήστες μπορεί να δουν μια "μαύρη οθόνη" κατά τη διάρκεια του gaming ή στο desktop. Μια πιθανή λύση είναι η απενεργοποίηση των εφαρμογών που τρέχουν στο παρασκήνιο, οι οποίες αξιοποιούν hardware acceleration, όπως web browsers ή το Discord", αναφέρει η AMD στους Adrenalin 20.2.1 drivers.

     

    Στο Reddit, ένας product manager της AMD ζήτησε από τους χρήστες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα να συμπληρώσουν μια έρευνα για να μπορέσει η AMD να απομονώσει το πρόβλημα και να κυκλοφορήσει κάποια διόρθωση στους drivers.

     

    download (1).jpeg

     

    "Εργαζόμαστε εντατικά για να διορθώσουμε προβλήματα, αλλά χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να κατανοήσουμε σε ποια σενάρια αντιμετωπίζετε το πρόβλημα, οπότε αναζητώ μια απάντηση μικρότερη του ενός λεπτού σε μια έρευνα για να καταλάβω τι ακριβώς κάνετε όταν βλέπετε μια μαύρη οθόνη", αναφέρει ο εν λόγω product manager.

     

    Αν και στο Reddit υπάρχουν πολλές αναφορές για μαύρες οθόνες σε Radeon RX Vega και Radeon RX 500, η έρευνα φαίνεται να εστιάζεται μόνο στους χρήστες Navi και τίποτα μικρότερο από RX 5700. Όποιο και να είναι το πρόβλημα, ελπίζουμε να βρεθεί γρήγορα η λύση...

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.