Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Δυσαρεστημένος δηλώνει ο Steve Ballmer με τα οικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσε η Microsoft

    Αλλά τουλάχιστον ένα άτομο δεν ήταν ικανοποιημένο με την πορεία αυτή και αυτός ήταν ο πρώην CEO, Steve Ballmer, ο οποίος έφυγε από την εταιρία πριν δύο χρόνια και παραμένει όμως ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της.

     

    Σύμφωνα με αναφορές του Bloomberg, δεν ήταν ευχαριστημένος με τον τρόπο που η Microsoft ανακοίνωσε τα οικονομικά στοιχεία. Η εταιρία έχει ενοποιήσει μερικά τμήματα, έχει αλλάξει τους επικεφαλής των τμημάτων και έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο δημοσιοποιεί τα οικονομικά μεγέθη τα τελευταία χρόνια.

     


    steve ballmer microsoft story

     

    Για παράδειγμα, η Microsoft δεν αναφέρει πια τα κέρδη ή τα περιθώρια κέρδους της εταιρίας. Αντί για αυτό δίνει στη δημοσιότητα τα τρέχοντα ποσοστά κέρδους τα οποία αντιπροσωπεύουν τα συνολικά προσδοκώμενα έσοδα, αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά μέχρι το τέλος του χρόνου.

     

    Αυτή η αλλαγή μαζί με αρκετές άλλες, δεν δίνουν μια ξεκάθαρη εικόνα στους μετόχους και τους διάφορους αναλυτές, οι οποίοι προσπαθούν να καταλάβουν πόσο πραγματικά καλά πάει η εταιρία στους διάφορους τομείς. Η αν το θέλετε όπως το δήλωσε ο ίδιος ο Steve Ballmer : “it’s bullshit”.

     

    Αλλά οι κριτική του πρώην CEO δεν σταμάτησε εκεί, αφού αναφέρθηκε και στην πορεία της εταιρίας στον τομέα των κινητών συσκευών. Ο ίδιος πιστεύει ότι η εστίαση της εταιρίας στις Universal εφαρμογές είναι λάθος και ότι πρέπει τα Windows 10 Mobile να μπορέσουν να τρέξουν εφαρμογές Android αν θέλει η εταιρία να έχει κάποια τύχη σε αυτόν τον τομέα.

     

    Όμως η ηγεσία της Microsoft φαίνεται να διαφωνεί με αυτήν την άποψη αφού το Astoria project, το οποίο θα επέτρεπε τις εφαρμογές Android να τρέχουν σε Windows 10 Mobile, φέρεται να έχει τερματιστεί για αδιευκρίνιστους λόγους.

     

    Μέχρι τώρα ο Ballmer δεν είχε εκφράσει κάποια αντίρρηση και ήταν αισιόδοξος αναφορικά με τον πρώην εργοδότη του, και πραγματικά είναι ενδιαφέρον να παρακολουθούμε έναν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της εταιρίας, ο οποίος διετέλεσε και CEO, να είναι τόσο επικριτικός για τον τρόπο με τον οποίο η Microsoft χειρίζεται τα πράγματα.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.