Jump to content



  • jisr7
    jisr7

    Η Μicrosoft επιτρέπει στις κυβερνήσεις τον έλεγχο του πηγαίου κώδικα των Windows

    Με αυτό, η Κομισιόν γίνεται μέλος του Government Security Program της Microsoft που ξεκίνησε το 2003 και περιλαμβάνει άλλες 41 υπηρεσίες πολλών κυβερνήσεων και διεθνείς οργανισμούς. Συγκεκριμένα, δίνεται πλέον στους ερευνητές η πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα των εφαρμογών που αναπτύσσει και διαθέτει η εταιρεία, μεταξύ αυτών τα Windows 8.1, Windows 7, Windows Vista, Microsoft Office, Windows Server Lync, SharePoint 2010 και εκδόσεις των Windows Embedded. Υποθέτουμε ότι και τα Windows 10 θα συμπεριληφθούν σε αυτή τη λίστα.

     

    Η κίνηση αυτή της εταιρείας έρχεται σε μια εποχή όπου οι κυβερνήσεις αυξάνουν την ανησυχία τους για τεχνολογικές εταιρείες που παρέχουν πληροφορίες των πελατών τους σε μυστικές υπηρεσίες. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε και τις αποκαλύψεις του Edward Snowden, που εντείνουν σημαντικά τους φόβους.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.