Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Η Intel ανακαλεί τους Xeon E-2274G Coffee Lake εξαιτίας ανεπαρκούς ψύκτρας

    H μέθοδος ολοκλήρωσης στα 14nm που χρησιμοποιεί η Intel για τους επεξεργαστές της μετράει πλέον αρκετά χρόνια ζωής, αλλά η εταιρεία κάνει ό,τι μπορεί για να τη βελτιώνει συνεχώς. Λεχθέντος τούτου, η Intel αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ανάκληση των πρόσφατων Xeon E-2274G με λιθογραφία 14nm++, οι οποίοι είναι μέλη της οικογένειας Coffee Lake.

     

    Σε αυτή την περίπτωση η Intel ανακαλεί την retail boxed έκδοση του επεξεργαστή που συνοδεύεται με την εργοστασιακή ψύκτρα DHA-A (P/N: E97378-003). Το πρόβλημα, κατά δήλωση της Intel, είναι ότι η ψύκτρα αυτή δεν ικανοποιεί τις θερμικές απαιτήσεις του επεξεργαστή που είναι στα 83W TDP.

     

    large.ezgif.com-webp-to-jpg.jpg

     

    Συνεπώς, η Intel ανακοίνωσε ότι όλα retail boxes του εν λόγω SKU είναι EOL (End of Life). Για τους πελάτες που επιθυμούν τον επεξεργαστή, υπάρχει ακόμα η έκδοση που δεν συνοδεύεται από ψύκτρα. Σε αυτή την περίπτωση, οι πελάτες θα πρέπει να προνοήσουν ώστε να προμηθευτούν κατάλληλη ψύκτρα. Ο κωδικός προϊόντος για τη retail box έκδοση είναι BX80684E2274G, ενώ για την tray έκδοση είναι CM8068404174407.

     

    Η Intel δεν διευκρίνισε με ποια ακριβώς έννοια αποτυγχάνει η ψύκτρα να "ικανοποιήσει τις θερμικές απαιτήσεις" και δεν αναμένονται επιπλέον πληροφορίες για το θέμα αυτό.

     

    Ο Xeon E-2274G έχει 4 πυρήνες και 8 νήματα επεξεργασίας, base clock 4 GHz και boost clock 4,8 GHz. Επισήμως κυκλοφόρησε κατά το 2ο τρίμηνο του 2019 και η τιμή του στην αγορά είναι περίπου 330$.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.