Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Samsung δεν βλέπει τις OLED TVs ως σημαντικό κομμάτι για το μέλλον της

    Οι τηλεοράσεις τεχνολογίας OLED, για πολλούς αναμένεται να αποτελέσουν τον διάδοχο των σημερινών LCD τηλεοράσεων, προσφέροντας κορυφαίο μαύρο και χρώματα, μεγάλες γωνίες θέασης, αλλά και γρήγορους χρόνους απόκρισης. Την άποψη αυτή δεν φαίνεται να την συμμερίζεται ο επικεφαλής του τμήματος τηλεοράσεων της εταιρίας, Kim Hyun-seok.

     

    Σύμφωνα με τον Kim Hyun-seok, οι τηλεοράσεις OLED, δεν αποτελούν αυτή την στιγμή άμεσο μελλοντικό στόχο της εταιρίας. Αντίθετα ο ίδιος εστιάζει περισσότερο στην τεχνολογία Quantum Dot, η οποία θεωρεί ότι μπορεί να δώσει πιο γρήγορα απτά αποτελέσματα και χρησιμοποιείται ήδη στην σειρά τηλεοράσεων “SUHD” της εταιρίας.

     

    57362a2fdfcb4-SamsungSUHDTV.jpg

     

    Όπως χαρακτηριστικά υπενθυμίζει, στο παρελθόν είχε αναφέρει ότι θα χρειάζονταν δύο με τρία χρόνια μέχρι η εφαρμογή της τεχνολογίας OLED στις τηλεοράσεις, να αποτελέσει μια ουσιαστική προοπτική για την εταιρία. Από το 2013 όμως και έπειτα, η εξέλιξη σε αυτόν τον τομέα για την Samsung ήταν μικρή, με την εταιρία να φαίνεται να ψάχνει πλέον εναλλακτικές λύσεις.

     

    Η Samsung παρουσίασε την πρώτη της OLED τηλεόραση το 2012, αλλά δεν κατάφερε από τότε μέχρι σήμερα να παράγει μαζικά OLED τηλεοράσεις. Η εταιρία λέγεται ότι εξέταζε να μεταβεί σε μια διαφορετική τεχνολογία OLED, ώστε να επιλύσει τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, αλλά αυτό πιθανόν δεν κατέστη δυνατόν λόγω των πατεντών που κατέχει η LG πάνω στην τεχνολογία αυτή.

     

    Samsung OLED TV 2.jpg

     

    Φήμες μόλις πριν λίγο καιρό θέλανε την εταιρία να επενδύει έως και  4 δισεκατομμύρια στην κατασκευή ενός νέου εργοστασίου για παραγωγή OLED τηλεοράσεων έως το 2018. Οι φήμες αυτές έρχονται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του Kim Hyun-seok, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι ίσως η εταιρία να άλλαξε γνώμη και να εγκατέλειψε το σχέδιο αυτό.

     

    Αν η Samsung εγκαταλείψει τα σχέδιά της για παραγωγή OLED τηλεοράσεων, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η LG.Display να διατηρηθεί ως η μοναδική εταιρία που παράγει OLED panels για τηλεοράσεις. Μέχρι στιγμής η LG.Display προμηθεύει με OLED panels την μητρική της εταιρία, LG, την Panasonic, καθώς και κάποιες Κινέζικες εταιρίες, ενώ στην λίστα αυτή αναμένεται σύντομα να προστεθούν και άλλες εταιρίες όπως οι Bang & Olufsen και Philips.

     

    Πηγή: Samsung: OLED is not our "future direction" - FlatpanelsHD


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.