Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Νέες πληροφορίες έδωσε στη δημοσιότητα η NVIDIA για την αρχιτεκτονική Pascal

    Η αρχιτεκτονική αυτή θα διπλασιάσει την απόδοση ανά Watt σε σχέση με την υπάρχουσα αρχιτεκτονική "Maxwell" με την υιοθέτηση του νέου τύπου μνήμης HBM2 (high-bandwidth memory 2). Το κορυφαίο "Pascal" προϊόν θα έχει τέσσερα HBM2 stacks των 4 GB φτάνοντας έτσι τη συνολική μνήμη στα 16GB.

     

    Το εύρος της συνδυασμένης μνήμης θα φτάνει το 1 TB/s. Εσωτερικά το εύρος θα φτάνει τα 2 TB/s. Το chip θα υποστηρίζει μέχρι 32 GB μνήμης και έτσι ίσως δούμε να χρησιμοποιείται όλη αυτή η μνήμη σε επαγγελματικά προϊόντα όπως στην Quadro και στην Tesla. Στα προϊόντα GeForce για καταναλωτές θα δούμε μέχρι και 16 GB.

     


    183a

     

    Φαίνεται πια ξεκάθαρα ότι η NVIDIA θα κατασκευάσει τα νέα της "Pascal" chips με τη διαδικασία των 16 nanometer FinFET (Η AMD στα νέα της προϊόντα θα χρησιμοποιήσει την πιο εξελιγμένη διαδικασία στα 14 nm ).

     

    Μία νέα τεχνολογία θα παρουσιαστεί στα νέα chips και θα είναι η διασύνδεση NVLink, η οποία θα αλλάξει τον τρόπο κατασκευής των καρτών με δύο επεξεργαστές γραφικών. Μέχρι τώρα οι διπλές κάρτες γραφικών ήταν ακριβώς αυτό : ένα PCB με δύο επεξεργαστές γραφικών με το εύρος του PCIe να μοιράζεται μεταξύ των δύο μέσω ενός chip-γέφυρα, κάτι σαν ένα εσωτερικό SLI bridge που ένωνε τις δύο κάρτες γραφικών.

     


    pascalmaxwell

     

    Με το NVLink, οι δύο κάρτες γραφικών αλληλοσυνδέονται με ταχύτητες 80 GB/s σε κάθε κατεύθυνση και κάθε GPU θα μπορεί να έχει πρόσβαση στη μνήμη που χρησιμοποιεί η άλλη. Αυτό θα βελτιώσει κατά πολύ τη διαχείριση μνήμης στα παιχνίδια που θα εκμεταλλεύονται τα νεότερα APIs όπως το DirectX 12 και το Vulkan και θα επιτρέπουν ακόμα μεγαλύτερες αναλύσεις. Τα πρώτα προϊόντα με αυτήν την αρχιτεκτονική θα κυκλοφορήσουν στο πρώτο μισό του 2016.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.