Jump to content



  • yanni
    yanni

    Προβλήματα ασυμβατότητας με κάποιες GPUs φαίνεται να έχουν τα τροφοδοτικά Seasonic Focus Plus

    Η Seasonic είναι μια από τις γνωστές εταιρίες τροφοδοτικών και μία από τις σειρές τροφοδοτικών που διαθέτει στην αγορά είναι η Focus Plus. Τα τροφοδοτικά της εν λόγω σειράς φαίνεται να έχουν κάποια προβλήματα συμβατότητας με τις κάρτες γραφικών Vega της AMD, αλλά και ένα μοντέλο GTX 970 της ASUS. Τα προβλήματα αυτά γνωστοποιήθηκαν από την ίδια την Seasonic.

     

    Τα προβλήματα φαίνεται να περιορίζονται στις παλαιότερες κάρτες γραφικών Vega 56 και 64 της AMD και στο μοντέλο ASUS GTX970 STRIX. Στην περίπτωση των Vega το πρόβλημα παρουσιάζεται με μοντέλα που κατασκευάστηκαν πριν τον Ιανουάριο του 2018. Σε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις, όταν η κάρτα γραφικών είναι υπό βαρύ φορτίο, το σύστημα ενδεχομένως να οδηγηθεί σε shutdown. Αυτό πιθανώς προκαλείται από υψηλότερο από το κανονικό στιγμιαίο ρεύμα που εκπέμπεται από την GPU, όταν βρίσκεται υπό βαρύ φορτίο, ενεργοποιώντας τα συστήματα ασφαλείας του τροφοδοτικού. Όσον αφορά την περίπτωση της ASUS GTX970 STRIX, το πρόβλημα φαίνεται να οφείλεται σε παρόμοιους λόγους με αυτούς στην περίπτωση των Vega, με την διαφορά ότι το αποτέλεσμα είναι μια μαύρη οθόνη.

     

    seasonic gpu compatibility.jpg

     

    Η χρήση τροποποιημένων καλωδίων PCIe με αυξημένη θωράκιση, ίσως να διορθώνει το πρόβλημα σε κάποιες περιπτώσεις, με την Seasonic πάντως να προτρέπει όποιον αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα να έρθει σε επαφή με την εταιρία.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.