Jump to content



  • yanni
    yanni

    Τον Ιούνιο θα δούμε τους πρώτους Core i9 της Intel, έως και 12 πυρήνες το κορυφαίο μοντέλο

    Όπως είχαμε αναφέρει στις αρχές Απριλίου, η Intel αποφάσισε να διαθέσει νωρίτερα την νέα της HEDT πλατφόρμα, η οποία θα φιλοξενήσει τους επεξεργαστές KabyLake X και Skylake X. Τελευταίες διαρροές φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι η πλατφόρμα αυτή θα γίνει διαθέσιμη ήδη από τον επόμενο μήνα, ενώ αποκαλύφθηκαν και κάποια πρώτα στοιχεία για τα μοντέλα των επεξεργαστών που θα δούμε σε αυτήν.

     

    Η Intel ετοιμάζει συνολικά έξι μοντέλα επεξεργαστών, με τα πέντε από αυτά να γίνονται διαθέσιμα τον Ιούνιο. Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς θα ξεκινήσει να διατίθεται τον Αύγουστο. Το κορυφαίο αυτό μοντέλο, ο Core i9 7920X, θα διαθέτει 12 πυρήνες, 16,5MB L3 cache και 44 PCIe lanes. Θα είναι αρχιτεκτονικής Skylake X, όπως και τα άλλα τρία μοντέλα Core i9, ενώ τα δύο μικρότερα μοντέλα θα ανήκουν στην κατηγορία Core i7 και θα είναι αρχιτεκτονικής Kabylake X. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ύπαρξη και δεύτερης συχνότητας Turbo η οποία θα επιτρέπει στα μοντέλα που την υποστηρίζουν να λειτουργήσουν σε ακόμα υψηλότερη συχνότητα λειτουργίας.

     

    Intel-SkylakeX-KabyLakeX-series.jpg

     

    5915f5b010f30_IntelCorei9i5HEDT.jpg

     

    Και τα δύο κορυφαία μοντέλα έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στην ιστοσελίδα UserBenchmarks. Μπορείτε να επισκεφτείτε τις σχετικές σελίδες, για τον i9 7900X εδώ και για τον i9 7920X εδώ.

     

    Intel-i9-7900X-10Core-SkylakeX-CPU.png

     

    Intel-i9-7920X-12Core-SkylakeX.png


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.