Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Το Yahoo επιβεβαίωσε τη κλοπή στοιχείων από 500 εκατομμύρια λογαριασμούς

    Το Yahoo επιβεβαίωσε ότι εκλάπησαν στοιχεία λογαριασμών από το δίκτυο της εταιρίας στα τέλη του 2014 και πιστεύεται ότι ο εισβολέας είχε την υποστήριξη κάποιας χώρας που όμως δεν κατονομάστηκε.

     

    Τα κλεμμένα στοιχεία περιλάμβαναν ονόματα, διευθύνσεις email, τηλεφωνικούς αριθμούς, κωδικοποιημένους κωδικούς, καθώς και ερωτήσεις ασφαλείας ανάκτησης κωδικών, κάποιες από τις οποίες ήταν μη κρυπτογραφημένες. Σύμφωνα  με το Yahoo δεν εκλάπησαν στοιχεία λογαριασμών τραπεζών και πιστωτικών καρτών.

     

     

     

    Η εταιρία δήλωσε ότι η κλοπή αυτή αφορά τουλάχιστον 500 εκατομμύρια λογαριασμούς, η οποία την καθιστά την μεγαλύτερη επίθεση όλων των εποχών , μεγαλύτερη και από αυτή του Myspace στην οποία εκλάπησαν στοιχεία από 360 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών και 427 εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης.

     

    160922095225-yahoo-hack-780x439.jpg

     

    Αρχικά είχαν υπολογιστεί ότι είχαν παραβιαστεί 200 εκατομμύρια λογαριασμοί αλλά τελικά φαίνεται ότι ήταν πολλοί περισσότεροι. Σύμφωνα με το Recode, αυτή η επίθεση αναμένεται να επηρεάσει την πώληση του Yahoo στην Verizon, η οποία θα καταβάλει 4.8 δισεκατομμύρια δολάρια, αφού πολλοί μέτοχοι πιστεύουν ότι είναι πολύ πιθανόν να αλλάξει το ποσό της εξαγοράς.

     

     

    Το Yahoo δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι εισβολείς έχουν ακόμα πρόσβαση στο δίκτυο και τις υπηρεσίες της εταιρίας. Το Yahoo έχει ξεκίνησε να στέλνει email στους χρήστες των υπηρεσιών του, προτρέποντάς τους να αλλάξουν τους κωδικούς τους στο Υahoo, αλλά σε όσες ιστοσελίδες έχουν χρησιμοποιήσει τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης.

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.