Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Adblock Plus Browser : Περιήγηση στο διαδίκτυο χωρίς διαφημίσεις

    Αυτό αλλάζει άμεσα, με την κυκλοφορία του Adblock Plus Browser, ο οποίος είναι σε δοκιμαστική έκδοση και μπλοκάρει τις διαφημίσεις χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια επέκταση. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε βασισμένη πάνω στον ανοιχτού κώδικα Firefox για το Android και έτσι έχει αρκετές ομοιότητες με αυτόν.

     

    Ο νέος browser αφαιρεί μεν τις διαφημίσεις από τις ιστοσελίδες αλλά φαίνεται να είναι πιο αργός από τον Chrome, κάτι που φαίνεται κυρίως στο scrolling. Αυτό μπορεί να αποτρέψει κάποιους από το να τον χρησιμοποιήσουν αφού η ομαλή και γρήγορη πλοήγηση στο διαδίκτυο είναι το ζητούμενο για τους χρήστες του. Σίγουρα οι ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων θα εκτιμήσουν αυτά τα προβλήματα που φαίνεται να έχει, τουλάχιστον στη δοκιμαστική έκδοση, αφού τα έσοδά τους κυρίως προέρχονται από τις διαφημίσεις που εμφανίζονται στην κάθε ιστοσελίδα.

     

    Η εγκατάστασή του επίσης δεν είναι κάτι απλό, όπως με τις υπόλοιπες εφαρμογές που απλώς τις κατεβάζουμε και τις εγκαθιστούμε από το Play Store, αφού η Google απαγόρεψε τέτοιου είδους εφαρμογές. Χρειάζεται μια εγγραφή στην αντίστοιχη κοινότητα του Adblock Plus στο Google+ και από εκεί θα μπορέσετε να κατεβάσετε το APK. Ίσως χρειαστεί επίσης να απενεργοποιήσετε κάποιους ελέγχους ασφαλείας του Android, για να μπορέσετε να το εγκαταστήσετε.

     

    Η Adblock Plus ήδη διαθέτει μία επέκταση για τον Firefox για Android αλλά σύμφωνα με τις δηλώσεις της εταιρίας, η επέκταση είναι "περιορισμένη" σε σχέση με τον νέο της browser.

     

    "Η κυκλοφορία του δικού μας browser, μας δίνει μεγαλύτερη ελευθερία να ενσωματώσουμε τη φραγή των διαφημίσεων ως πρώτης τάξεως χαρακτηριστικό που είναι εύκολο στη χρήση και στη ρύθμισή του", δήλωσε ο Felix Dahlke σε μία ανάρτησή του. Ο ίδιος επισημαίνει ότι η beta έκδοση αυτή έχει σαν στόχο τον εντοπισμό των προβλημάτων και την αύξηση της χρηστικότητας της εφαρμογής, στην προσπάθεια του Adblock Plus να μπορέσει να δώσει στους χρήστες περισσότερες επιλογές για το πως γίνεται η φραγή των διαφημίσεων.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.