Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    H Dell εξαγόρασε την EMC για 67 δισεκατομμύρια δολάρια

    Η εταιρία σήμερα ανακοίνωσε ότι έκλεισε η συμφωνία σήμερα στο συνολικό ποσό των 67 δισεκατομμυρίων σε μετρητά και μετοχές κάνοντάς τη την μεγαλύτερη εξαγορά όλων των εποχών.

     

    Η εξαγορά αυτή σκοπεύει να αλλάξει λίγο τον χαρακτήρα της Dell και να την απομακρύνει λίγο από την αγορά των PC και να τη φέρει σε άλλες αγορές όπως :

    • Servers
    • Αποθηκευτικό χώρο
    • Virtualization μέσω του VMware το οποίο μέχρι τώρα άνηκε στην EMC
    • Ολοκληρωμένες υποδομές (EMC κατείχε την VCE)
    • Hybrid cloud;
    • Κινητή τηλεφωνία;
    • Ασφάλεια μέσω RSA της οποίας τα δικαιώματα επίσης κατείχε η EMC

     

    O Michael Dell, o CEO της Dell δήλωσε σήμερα :

     


    "Οι επενδύσεις μας στη έρευνα και στην ανάπτυξη (R&D) και η καινοτομία μαζί με την εσωτερική διάρθρωση της εταιρίας, μας δίνει μία αξεπέραστη δύναμη και ευελιξία βαθαίνοντας τις σχέσεις μας με τους πελάτες μας κάθε μεγέθους. Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος για την επικείμενη συνεργασία με τις ομάδες των EMC, VMware, Pivotal, VCE, RSA και Virtustream, και δεσμεύομαι προσωπικά για την επιτυχία την νέας μας εταιρίας, απέναντι στους πελάτες και στους συνεργάτες μας".

     

    Η EMC μέχρι τώρα κατείχε την πλειοψηφία των μετοχών στην μεγαλύτερη υπηρεσία virtualization, την VMware. Οι μέτοχοί της θα λάβουν 33 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά από την επιτυχημένη συμφωνία και επισημάνθηκε ότι η VMWare θα παραμείνει ανεξάρτητη. Αντίθετα η εταιρία υπηρεσιών cloud για εταιρίες θα ενσωματωθεί στη Dell, μία κίνηση που θα την καθιερώσει στους εταιρικούς πελάτες.

     

    Και οι δύο εταιρίες προσδοκούν την ανάπτυξη των υποδομών τους όσον αφορά τα cloud και τα data center, με την ενοποίησή τους σε μία εταιρία και με μία διοίκηση. Η EMC θα διατηρήσει την έδρα της στο Hopkinton, Massachusetts, ενώ η Dell θα παραμείνει στο Round Rock, Texas.

     

    Εϊναι σημαντικό να σημειώσουμε όμως ότι η EMC έχει στη διάθεσή της 60 ημέρες γιαι το λεγόμενο "Go Shop" διάστημα στο οποίο θα μπορεί αν θέλει να βρει αγορστή ο οποίος θα θελήσει να πληρώσει περισσότερα όπως για παράδειγμα η Cisco. Όμως οι εταιρίες που θα μπορούσαν να κάνουν μία τέτοια εξαγορά είναι πολύ λίγες και μάλλον τους επόμενους μήνες θα δούμε την οριστικοποίηση της συμφωνίας .


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.