Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    H Google δοκιμάζει το μαύρο χρώμα στα links στα αποτελέσματα αναζήτησης

    Εδώ και μερικές εβδομάδες η Google κάνει πειράματα στον τρόπο εμφάνισης των αποτελεσμάτων αναζήτησης, αλλάζοντας τα χρώματα και καταγράφοντας τις αντιδράσεις των χρηστών.

     


    Στην αρχή δοκίμασε διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε και του μωβ αλλά αυτό δεν κράτησε και πολύ. Τώρα μερικοί χρήστες ανέφεραν ότι τα links στα αποτελέσματα των αναζητήσεων έγιναν μαύρα, με τους χρήστες να διαμαρτύρονται ότι δυσκολεύονται να εντοπίσουν τα links λόγω χρώματος.

     

    Κάποιοι παρατήρησαν επίσης, ότι οι σύνδεσμοι τους οποίους έχει επισκεφτεί ο χρήστης δεν αλλάζουν χρώμα, ή οι αλλαγές είναι τόσο μικρές που δεν είναι ξεκάθαρο αφού το χρώμα στο οποίο αλλάζουνε είναι ένα σκούρο ανθρακί. Σίγουρα αυτές οι αλλαγές δεν είναι κάτι που η Google θα εφαρμόσει σε όλους τους χρήστες.

     

    Το χρώμα των links ήταν πάντα μπλε και έτσι εμφανίζονταν στους πρώτους broswers όπως ο Mosaic. Η ιστορία τους φτάνει μέχρι το 1965 όπου ο Ted Nelson, εισήγαγε τον όρο “hypertext”.

     

    Η Google δήλωσε σχετικά : "Πάντα διεξάγουμε πειράματα μικρού μεγέθους όσον αφορά τον σχεδιασμό της σελίδας των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Ακόμα δεν είμαστε πεπεισμένοι ότι το μαύρο είναι το νέο μπλε".

     

    Πηγή : nextpowerup


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.