Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    H Lenovo προσπερνάει την Apple και στέφεται νικητής στην αγορά PC για το δεύτερο τέταρτο του 2015

    Η Apple ήταν επικεφαλής της αγοράς αυτής μέχρι και το τρίτο τέταρτο του 2014. Η Lenovo πούλησε λίγο λιγότερα από 16 εκατομμύρια PC, 240.000 δηλαδή περισσότερα από την Apple, δίνοντάς της έτσι το μερίδιο του 15% της αγοράς.

     

    download

     

    Η παγκόσμια αγορά των PC market έπεσε 12% τον περασμένο χρόνο στα 109.2 εκατομμύρια κομμάτια, με την πτώση να επηρεάζει σταθερούς υπολογιστές, notebooks και tablets. Η Apple, η HP και η Dell ακολούθησαν τη Lenovo, με οριακές αυξήσεις στα μερίδιά τους μία παραπαίουσας όμως αγοράς. Η Samsung συμπληρώνει τους πέντε πρώτους παίχτες αλλά με μια μικρή μείωση στο μερίδιό της το οποίο οφείλεται σε πτώση των πωλήσεων των tablets της και της μείωσης της συμμετοχής της στην αγορά των notebooks.

     

    030214 PC shipments Up 18% In Q4 As tablets reach almost 50%

     

    "H Apple και η Lenovo οδηγούν την αγορά στις αντίστοιχες χώρες τους στις Η.ΠΑ. και την Κίνα. Αλλά η Apple εξαρτάται κατά πολύ από τις παγκόσμιες πωλήσεις των iPad οι οποίες ήταν συνολικά 10.9 εκατομμύρια αυτό το τέταρτο. Τα iPads αντιπροσωπεύουν το 70% των πωλήσεων της Apple’s σε υπολογιστές κατά το δεύτερο τέταρτο του 2015 και βρίσκονται σε πτωτική πορεία μετά το μέγιστο ποσοστό τους το τελευταίο τέταρτο του 2013. Η Apple παραμένει εκτεθειμένη στην πορεία των πωλήσεων της παγκόσμιας αγοράς των tablets η οποία βιώνει μειώσεις για τρία συνεχόμενα τέταρτα", δήλωσε ο Tim Coulling Senior Analyst της Canalys.

     

    "Η Lenovo ελέγχει σχεδόν το 30% της κινέζικης αγοράς των PC και σταθερά χτίζει τη θέση της στις Η.Π.Α. Με ένα πιο ποικίλο χαρτοφυλάκιο προϊόντων η Lenovo είναι σε μία πιο ισχυρή θέση στην αγορά. Η οποία βέβαια δεν είναι χωρίς προκλήσεις και για αυτό τον τελευταίο καιρό κάνει βήματα για να επεκταθεί και στην περιοχή ΕΜΕΑ".


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.