Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    H Microsoft δεν θα υποστηρίζει νέους επεξεργαστές στα παλιότερα λειτουργικά συστήματα

    Αυτό θα αναγκάσει τους χρήστες να αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους σύστημα προκειμένου να επωφεληθούν από τις τελευταίες τεχνολογίες στους επεξεργαστές.

     

    Τα προηγούμενα χρόνια όταν κυκλοφορούσε ένα νέος επεξεργαστής, η Microsoft κυκλοφορούσε ανάλογο λογισμικό για όλες τις υποστηριζόμενες εκδόσεις των Windows που υπήρχαν στη αγορά. Αυτές οι ενημερώσεις κατά καιρούς ήταν πολύ σημαντικές, όπως αυτή για τους Pentium 4 Prescott όπου οι Hyper-Threaded πυρήνες αναγνωριζόταν λανθασμένα ως κανονικοί αυτόνομοι πυρήνες από το λειτουργικό σύστημα. Και ένα πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό των επεξεργαστών Bulldozer της AMD στους οποίους υπήρχε παρόμοιο πρόβλημα με το Hyper-Threading, όπου με μία ενημέρωση βελτιώθηκε η διαχείριση των πύρινων του συγκεκριμένου επεξεργαστή,

     

    Προχωρώντας και καθώς νέες γενιές σιλικόνης θα παρουσιάζονται, θα απαιτείται η τελευταία έκδοση των Windows για να μπορούν να υποστηρίζονται. Αυτό μας επιτρέπει να επικεντρωθούμε στη καλύτερη ενσωμάτωση μεταξύ των Windows και των επεξεργαστών ενώ παράλληλα θα μπορούμε να διατηρούμε μεγαλύτερη αξιοπιστία και συμβατότητα με τις προηγούμενες γενιές του λειτουργικού συστήματος και των επεξεργαστών. Για παράδειγμα τα Windows 10 θα είναι η μόνη έκδοση που θα υποστηρίζεται στους νέους επεξεργαστές ‘Kaby Lake’ της Intel, στους ‘8996’ της Qualcomm και στους ‘Bristol Ridge’ της AMD”, δήλωσε ο Terry Myerson, Executive Vice President της Microsoft.

     

    Έτσι οι εκδόσεις των Windows 7, 8, 8.1 και Windows 10 θα λάβουν όλες τις ενημερώσεις για τους επεξεργαστες Skylake της Intel αλλά όταν κυκλοφορήσουν οι νέοι Kaby Lake και Bristol Ridge, η Microsoft θα ενημερώσει μόνο τα συστήματα με Windows 10. Οι χρήστες παλαιότερων λειτουργικών συστημάτων, θα μπορούν φυσικά να τους χρησιμοποιήσουν αλλά μπορεί να έχουν προβλήματα σταθερότητας, αυξημένη κατανάλωση ρεύματος και μειωμένες αποδόσεις.

     

    Ακόμα και με τις ενημερώσεις που έλαβαν τα Windows 7 σχετικά με τους Skylake, η Microsoft ισχυρίζεται ότι τα αρνητικά αποτελέσματα από την χρήση αυτών των επεξεργαστών σε παλαιότερο λειτουργικό σύστημα είναι εμφανή.

     

    Σύμφωνα με τον Myerson, "Συγκρινόμενα με τα συστήματα με Windows 7, οι Skylake συνδυαζόμενοι με Windows 10, επιτρέπουν μέχρι και τριάντα φορές καλύτερα γραφικά, τρεις φορές μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας και καλύτερη ασφάλεια χάρις το Credential Guard που χρησιμοποιεί το virtualization που διαθέτει ενσωματωμένο ο επεξεργαστής".

     

    Αυτό επεκτείνεται και στα SoCs από εταιρίες όπως η Qualcomm και η Samsung, οι συσκευές των οποίων τρέχουν Windows. Η Microsoft δήλωσε ότι οι χρήστες παλαιότερων εκδόσεων των Windows που όμως χρησιμοποιούν επεξεργαστές Skylake και έχουν ήδη υποστήριξη για αυτούς τους επεξεργαστές, θα πρέπει να αναβαθμίσουν σε Windows 10 στο άμεσο μέλλον αφού η υποστήριξη στα παλαιότερα Windows για τους Skylake θα σταματήσει στις 17 Ιουλίου του 2017.

     

    Είναι ενδιαφέρον να καταλάβουμε ότι η Microsoft επέλεξε να αλλάξει την πολιτική της ξεκινώντας από τα Windows 10. Παρόλο που σίγουρα υπάρχουν σημαντικά πλεονεκτήματα στην αναβάθμιση σε Windows 10, η Microsoft φαίνεται να επιθυμεί τόσο πολύ όλοι οι χρήστες να αναβαθμίσουν στο νέο λειτουργικό σύστημα, που φτάνει να το δίνει δωρεάν. Έτσι όσοι θέλουν το μέγιστο της απόδοσης των νέων Skylake, Kaby Lake της Intel, ή Zen της AMD, φαίνεται ότι πρέπει να αναβαθμίσουν σε Windows 10 κάποια στιγμή στο μέλλον.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.