Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    H Microsoft εξαγοράζει το LinkedIn, έναντι 26.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων

    Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαγόρασε το μεγαλύτερο επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο έναντι του ποσού των  26.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκτινάσσοντας την μετοχή του LinkedIn, κατά 48 τοις εκατό. Η εξαγορά αυτή είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της εταιρίας και μία από τις μεγαλύτερες στον χώρο.

     

    msftnews-640x426.jpg


    Για την Microsoft, η οποία προσπαθεί να γίνει το κέντρο της παραγωγικότητας η συμφωνία αυτή έχει μία λογική βάση. Καθώς η εταιρία έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση στον τομέα των smartphone αφού δεν άντεξε τον διεθνή ανταγωνισμό , ο Nadella επαναπροσδιόρισε την αποστολή της εταιρίας αποκαλώντας την Microsoft μία “εταιρία παραγωγικότητας και μία πλατφόρμα με προτεραιότητα στις κινητές συσκευές και στις online υπηρεσίες cloud".

     

     

    Το LinkedIn, αυτή τη στιγμή αποτελείται από πάνω από 7 εκατομμύρια καταχωρήσεις θέσεων εργασίας και είναι αρκετά ενεργό και στον τομέα των κινητών συσκευών, κάτι που εξυπηρετεί τους σκοπούς της Microsoft. H εξαγορά αυτή βάζει την εταιρία στο παιχνίδι των κοινωνικών δικτύων, αφού δεν χρειάζεται να ξεκινήσει από το μηδέν, τώρα που άλλα δίκτυα έχουν ήδη δισεκατομμύρια χρήστες.

     

    linkedinmsft2.0.png

     

    Το LinkedIn έχει ήδη 433 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως και πάνω από 105 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες ανά μήνα. Στο LinkedIn ανήκει και η πλατφόρμα online εκμάθησης Lynda.com, η οποία είχε εξαγοραστεί έναντι 1.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο χρόνο, με σκοπό να τονώσει το δίκτυο, αφού τελευταία είχε χάσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια από πτώση των μετοχών του. Για χρόνια η Microsoft κυνηγούσε την Apple και το Android προσπαθώντας να φτιάξει ένα πιο ανταγωνιστικό smartphone. Τώρα φαίνεται ότι κυνηγάει πια το Facebook.

     

    mumbai-london-media-FINAL-1.jpg

     

    Πιστέψτε με, το σκεφτόμουνα αυτό για πολύ καιρό", δήλωσε ο Nadella σχετικά με την εξαγορά, σε ένα video που ανακοίνωνε τη συμφωνία με τον Jeff Weiner, πρόεδρο του LinkedIn . Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι το αποτέλεσμα της εξαγοράς αυτής και το πως θα εκμεταλλευτεί το δίκτυο αυτό,  θα καθορίσει και το μέλλον του Nadela στα ηνία της Microsoft.

     

     


    O Weiner δήλωσε ότι αυτή η εξαγορά είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία όχι μόνο για τη Microsoft αλλά και για το LinkedIn, αφού δίνει σε ένα αρκετά τελματωμένο δίκτυο μία ευκαιρία να γίνει πιο δημιουργικό. "Αυτή η σχέση με τη Microsoft, και ο συνδυασμός του cloud που διαθέτει με το δίκτυο του  LinkedIn μας δίνει την ευκαιρία να αλλάξουμε τον τρόπο που λειτουργεί ο κόσμος", δήλωσε ο Weiner.

     

    Στο video, ο Weiner διαβεβαίωσε επίσης τους χρήστες του LinkedIn ότι η Microsoft υποσχέθηκε ότι το δίκτυο θα παραμείνει ανεξάρτητο και οι νέοι κανόνες θα οριστούν από κοινού. Ο ιδρυτής του LinkedIn, Reid Hoffman, επίσης είχε λάβει μέρος στις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά και σε δήλωσή του την αποκάλεσε "Μία απίστευτη ευκαιρία για το LinkedIn. Σήμερα είναι μία στιγμή επανίδρυσης του LinkedIn".

     

    Πηγή : wired.com

     


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.