Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    H Nvidia εξαγοράζει την AMD έναντι 10.7 δισεκατομμυρίων δολαρίων

    Αντίθετα από τις φήμες που ήθελαν τη Samsung να εξαγοράζει την AMD, σε ένα άρθρο της η WSJ αναφέρει ότι η εξαγορά βρίσκεται στα τελευταία στάδια και θα πραγματοποιηθεί κατά ένα μέρος με μετοχές και κατά ένα μέρος με μετρητά. H AMD για τρία συνεχόμενα έτη παρουσίασε ζημίες και φέτος είχε 22 τοις εκατό μειωμένα κέρδη.

     

    Σημειώνουμε ότι η εξαγορά αφορά αποκλειστικά τον τομέα των graphics και όχι των επεξεργαστών. Σε δήλωσή του ο Jen-Hsun Huang. ιδρυτής, πρόεδρος και CEO της Nvidia είπε : "Είναι μία ιστορική εξαγορά γιατί λαμβάνοντας την τεχνογνωσία και την τεχνολογία της AMD, βρισκόμαστε στη ευχάριστη θέση, να προσφέρουμε στους καταναλωτές παγκοσμίως καλύτερα και ποιοτικότερα προϊόντα χωρίς προβλήματα".

     

    Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι στις 24 Ιουλίου του 2006 η AMD εξαγόρασε την ανταγωνίστρια εταιρία της Nvidia, την ATI, έναντι του ποσού των 5.4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Dr. Lisa Su, μέχρι πρότινος CEO της AMD θα αντικαταστήσει τον Chris Malachowsky, καταλαμβάνοντας τη θέση του Senior Technology Executive. Ο συνιδρυτής της NVIDIA Chris Malachowsky, θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση, θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο.

     

    Σε δηλώσεις της η Dr. Lisa Su, τόνισε ότι "Μια τέτοια συνεργασία, με την κορυφαία εταιρία στον τομέα των γραφικών θα μας δώσει το οικονομικό υπόβαθρο να αφοσιωθούμε στην έρευνα και τελικά να προσφέρουμε στον καταναλωτή, τεχνολογίες όπως την εικονική πραγματικότητα, η οποία διαφαίνεται ότι είναι το μέλλον στα γραφικά."

     

    Μένει να δούμε τι θα προκύψει από αυτή την κίνηση. Τώρα που η Nvidia στην ουσία δεν έχει ανταγωνιστή, θα είναι κατά κάποιο τρόπο μονοπώλιο, εκτός αν ο δεύτερος τεχνολογικός γίγαντας, η Intel ξυπνήσει και δούμε και από εκεί κάποια σημαντική κίνηση όπως την εξαγορά της Altera, μια εταιρίας που κατασκευάζει ολοκληρωμένα κυκλώματα.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.