Jump to content



  • jisr7
    jisr7

    Satya Nadella: Ο δεύτερος πιο υψηλόμισθος CEO για το 2014

    Αποκομίζοντας συνολικά $84.3 εκατομμύρια βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας, ως ο πιο υψηλόμισθος CEO για το 2014. Κατά τον πρώτο χρόνο της θητεία του, έδωσε 24.3% μέρισμα στους μετόχους της εταιρείας, όταν οι μετοχές της είχαν εκτοξευθεί στο υψηλότερο επίπεδο από το 2000, η τιμή της οποίας έφθανε τα $50.04.

     

    Μάλιστα και η Qualcomm αντικατέστησε τον CEO της πρόσφατα και ο νέος κέρδισε περίπου $60.7 εκατομμύρια την ίδια χρονική περίοδο. Στη τρίτη θέση της κατάταξης για τους νέους CEO, βρίσκεται ο Brent Saunders με $26.6 εκατομμύρια. Την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο Michael Fries της Liberty Global, φθάνοντας τα $112.2 εκατομμύρια.

     

    Αυτή η τάση, των υψηλά αμοιβόμενων CEO πολλών εταιρειών, έχει επικριθεί έντονα. Ωστόσο για εταιρείες όπως η Microsoft, η οποία συντελεί μια σημαντική μετάβαση στο επιχειρηματικό της μοντέλο, οι μέτοχοι θεωρούν ότι το υψηλό κόστος της μισθοδοσίας αξίζει τον κόπο. Ακόμη να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω ποσά δεν είναι μόνο σε μετρητά, αλλά και σε μετοχές που λήγουν έπειτα από μερικά χρόνια για να διασφαλιστεί ότι το στέλεχος θα φροντίσει για την μακροχρόνια επιτυχία της εταιρείας του.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.