Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    To 2017 προβλέπεται οι SSDs να έχουν τις ίδιες τιμές με τους μηχανικούς σκληρούς δίσκους

    Όμως αν οι τιμές συνεχίσουν να πέφτουν με αυτόν τον ρυθμό, η διαφορά προβλέπεται να μειωθεί στα 11 cents ανά gigabyte μέχρι το 2017, σύμφωνα με το DRAMeXchange. Αν και οι SSDs δεν είναι πιθανό να φτάσουν να είναι φθηνότεροι από τους HDD, η διαφορά θα είναι μηδαμινή.

     


    SSD HDD adoption

     

    Ο Alan Chen, Senior Manager του DRAMeXchange, παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία προβλέπεται ότι οι SSDs των 2.5" θα στοιχίζουν 17 cents ανά gigabyte, συγκρινόμενοι με τους HHDs οι οποίοι θα στοιχίζουν 6 cents ανά gigabyte μέχρι το 2017, και ότι η χρήση των SSDs σε laptops και notebooks θα αντιπροσωπεύει το 42 τοις εκατό της αγοράς κατά τη διάρκεια αυτού του έτους.

     

    Οι επώνυμοι κατασκευαστές συστημάτων αλλά οι διανομείς, αναβάλουν την προμήθεια σε SSD λόγω των μειωμένων πωλήσεων, σε σχέση με τις αναμενόμενες, σε notebook”, δήλωσε ο Chen στο Computer World. "Όμως οι SSDs των 256GB θα φτάσουν κοντά σε μία ισοτιμία με τους κλασικούς σκληρούς δίσκους το 2016, και έτσι η χρήση SSDs σε επαγγελματικά notebook θα αυξηθεί”.

     


    SSD HDD price

     

    Παρόλο που οι τιμές των SSD παρουσιάζουν μείωση τα τελευταία χρόνια οι τιμές των μηχανικών σκληρών δίσκων έχουν μείνει σταθερές και είναι μειωμένες μόνο κατά 3 cents ανά gigabyte από το 2012 έως το 2015.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.