Jump to content

nikos

Premium Members
  • Posts

    398
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About nikos

  • Γενέθλια 03/03/1981

Πληροφορίες Προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Περιοχή
    New Smerna
  • Ενδιαφέροντα
    Πανιωνάρα !!!!!!!!!!!!
  • Επάγγελμα
    Ξαπλόπουλος Α.Ε.

Πρόσφατοι Επισκέπτες

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nikos's Achievements

  1. nikos

    Κλείσιμο τρύπας σε τοίχο

    βγάζει και η Alchemical (hyperdesmo) αλλά είναι πολύ ακριβό .Βρες κάτι πιο φτηνό ,πέρασέ το και μετά δυο χέρια hyperdesmo .
  2. Στην πρώτη ερώτηση : Ναι , είναι υπερβολή , μιας και είσαι αρχάριος απότι φαίνεται , και αποφάσισες να ασχοληθείς με ένα από τα πιο δύσκολα εργαλεία . Στην δεύτερη ερώτηση : Εξαρτάται , αν μείνεις στη φρέζα χειρός ή αν την βάλεις σε τραπέζι. Με τη φρέζα που πήρες ,που φτάνει για αρχή , το πάχος δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο. Αν πήγαινες για φρεζοτράπεζο , τουλάχιστον 8mm ή ακόμα καλύτερα 12μμ , και τουλάχιστον 1500W. Στα άλλα που γράφεις: Τα κοπτικά θα σου στοιχήσουν πολύ παραπάνω από το ίδιο το εργαλείο . Μην αγοράσεις σέτ, αλλά ένα -ένα ,και όποτε χρειάζεσαι κάτι . Η φρέζα που πήρες είναι μια χαρά για αρχάριο . Από τα κοπτικά που γράφεις , σχεδόν τίποτα δεν θα βρεις στην Ελλάδα , πρέπει να τα φέρεις απέξω. Freud, Festool ,Ent , είναι κορυφαία και πανάκριβα. Ναι. τα Ent είναι γερμανικά ,όπως και τα Festool .Τα Freud ιταλικά. Καλή αρχή με ένα δύσκολο , σύνθετο εργαλείο που διάλεξες ,που θέλει υπομονή ,επιμονή και σεβασμό. Και μην ξεχνάς ότι είναι από τα πιο επικκίνδυνα εργαλεία στο Ξύλο , σε τραπέζι ακόμη πιο επικίνδυνο .
  3. πέρασα με hyperdesmo όλη τη ταράτσα ,πάνω από το ασφαλτόπανο. Πρώτα αστάρι , μετά το μονωτικό και στο τέλος βερνίκι .Μόνο αν περαστεί και το βερνίκι δίνει εγγύηση η εταιρεία . Ο μάστορας μου λέει "άλλο τα μονωτικά της αγοράς ,και άλλο το Hyperdesmo ". Πολύ καλό , αλλά πανάκριβο.
  4. Την παρασκευή αγόρασα μια υδατοπαγίδα για ένα κομπρεσέρ που μου χάρησαν .Ο πωλητής μου λέει ότι δεν κάνει να μπει κατευθείαν πανω στο κομπρεσέρ , αλλά πρέπει πρώτα να του βάλω σωλήνα 2 μέτρα και μετά να βάλω την υδατοπαγίδα .Μετά την παγίδα ,θα συνεχίσει το λάσστιχο μέχρι το πιστόλι. Είναι έτσι ? Γιατί έχω δει πολλές φωτογραφίες που η υδατοπαγίδα είναι βιδωμένη πάνω στην έξοδο του κομπρεσέρ και μετά αρχίζει το λάστιχο.
  5. nikos

    Διόρθωση βαμμένης πόρτας

    Θα συμφωνήσω, καλύτερα να την είχε αφήσει όπως ήταν και να έκανε ένα απλό φρεσκάρισμα. Τώρα θέλει πολύ γερό τρίψιμο, κανονικά μέχρι να βρεθεί το Ξύλο. Αυτος που το έκανε ή δεν είχε ιδέα ή βαριόταν και ακολούθησε το ελληνικό σύστημα «arpa kolla». Στάλθηκε από το AGS-W09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  6. nikos

    Διόρθωση βαμμένης πόρτας

    Αν τα "μπμπίκια" είναι πολλά και μικρά , το πιθανότερο είναι να μην καθάρισε καλά πριν το βάψιμο και να είχαν μείνει επάνω υπολείμματα από το τρίψιμο .Άλλη πιθανότητα το χρώμα να μην το είχε ανακατέψει ή αραιώσει σωστά ή απλά το χρώμα να μην ήταν καινούργιο , αλλά πολυκαιρισμενο και είχε "κόψει". Η λύση αυτή που σου δίνει η Karmen 1983 , έχει δουλειά αρκετή ,αλλά δεν γίνεται αλλιώς .
  7. σωστά, εννοούσα Τροχείο, και Σπύρου Λάτση.. Στάλθηκε από το AGS-W09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Πάτση Υ. Γ. άλλαξα ταμπλέτα και μέχρι να το συνηθίσω Στάλθηκε από το AGS-W09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  8. Εγώ έχω τρεις λάμες starret, μια 6 mm μια 10 και μια 12,7 και δεν έχω πρόβλημα. Τις παίρνω από ένα μικρό τροχαίο πίσω από την Σπύρου Λάτση, σε ένα στενό είναι.
  9. ευχαριστώ seafalco για την γρήγορη απάντηση. Και εγώ το σκέφτηκα ότι τα νούμερα που δίνει είναι περισσότερο ονομαστικά παρά πραγματικά . Για να δούμε πως θα πάει ,στην πορεία θα δείξει.
  10. Ξεθάβω το θέμα με τα κομπρεσέρ . Μου χάρισαν ένα κομπρεσέρ 50αρι με ιμάντα ,κινέζικο , και έχει μια πινακίδα πάνω που λέει "motor 2HP" , rpm 2800, . Στην τρόμπα γράφει rpm 950 και "Displacement 180 lit/min ) 8 bar. Διαρροή δεν φαίνεται να έχει ,ούτε ακούω κάτι . Για να γεμίσει όμως και να φτάσει τα 8 bar κάνει τρία (3) λεπτά . Πολλά δεν είναι για 50 λίτρα καζάνι?
  11. nikos

    Μαστορέματα ημέρας!

    Δίπλα στα dewalt , οι κατσαρόλες είναι top. Στάλθηκε από το Lenovo TB3-850F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  12. και εγώ το ρυθμίζω όπως γράφει η Καρμεν 1983 , δεν έχω πρόβλημα μέχρι τώρα . Τα 13mm είναι όντως οριακά , αλλά δεν βρήκα 12mm κορδέλα Το βλέπω όμως να γυρνάω στην 10mm , η 13 μου φαίνεται πολύ άγρια και για χοντρό κόψιμο μόνο.
  13. nikos

    Αλλαγή τσοκ σε ρούτερ

    Ναι παίρνει τσοκ ,pof 400,500 και 600 παίρνουν το ίδιο Κολέτ 8mm . Τώρα που θα το βρεις είναι άλλη ιστορία .Ψαξτο γιατί η συγκεκριμένη σειρά ρούτερ ήταν ωραία entry lvl μηχανάκια Στάλθηκε από το Lenovo TB3-850F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  14. Για να συνεχίσω την παρουσίαση του Lakiss( 6o μέρος ) επειδή η τοποθέτηση ντουλαπιών δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα , εγώ κάνω το εξής: Πριν τη συναρμολόγηση του κουτιού , βάζω τα δυο πλαινά , που θα ακουμπήσουν πάνω τους οι οδηγοί των συρταριών , το ένα δίπλα στο άλλο , και δουλεύοντας παράλληλα τοποθετώ τους οδηγούς ανά δύο . Έτσι και έτοιμους τους έχω μετά την συναρμολόγηση του κουτιού , και δεν χρειάζεται να στριμώχνομαι μέσα στο κουτί ,και ξέρω ότι οι οδηγοί είναι απολύτως παράλληλοι μεταξύ τους. Ο κάτω οδηγός ξεκινά 1,2 χιλιοστά από το κάτω ράφι ,και έχουν μεταξύ τους 15 χιλιοστά καθαρό αέρα , όπως λέει και ο Lakiss. Δεν είναι και εύκολη δουλειά και θέλει αυτοσυγκέντρωση ,αλλιώς κάνεις εύκολα το λάθος.
  15. είχα δει σε ένα παλιότερο θέμα στο φόρουμ , να αναφέρεται ένα μαγαζί στον Πειραιά , που έφερνε αμερικάνικες πέτρες ακονίσματος . Μήπως θυμάται ή ξέρει κανείς ποιο είναι .
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.