Jump to content

nikos

Premium Members
  • Posts

    398
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by nikos

  1. nikos

    Κλείσιμο τρύπας σε τοίχο

    βγάζει και η Alchemical (hyperdesmo) αλλά είναι πολύ ακριβό .Βρες κάτι πιο φτηνό ,πέρασέ το και μετά δυο χέρια hyperdesmo .
  2. Στην πρώτη ερώτηση : Ναι , είναι υπερβολή , μιας και είσαι αρχάριος απότι φαίνεται , και αποφάσισες να ασχοληθείς με ένα από τα πιο δύσκολα εργαλεία . Στην δεύτερη ερώτηση : Εξαρτάται , αν μείνεις στη φρέζα χειρός ή αν την βάλεις σε τραπέζι. Με τη φρέζα που πήρες ,που φτάνει για αρχή , το πάχος δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο. Αν πήγαινες για φρεζοτράπεζο , τουλάχιστον 8mm ή ακόμα καλύτερα 12μμ , και τουλάχιστον 1500W. Στα άλλα που γράφεις: Τα κοπτικά θα σου στοιχήσουν πολύ παραπάνω από το ίδιο το εργαλείο . Μην αγοράσεις σέτ, αλλά ένα -ένα ,και όποτε χρειάζεσαι κάτι . Η φρέζα που πήρες είναι μια χαρά για αρχάριο . Από τα κοπτικά που γράφεις , σχεδόν τίποτα δεν θα βρεις στην Ελλάδα , πρέπει να τα φέρεις απέξω. Freud, Festool ,Ent , είναι κορυφαία και πανάκριβα. Ναι. τα Ent είναι γερμανικά ,όπως και τα Festool .Τα Freud ιταλικά. Καλή αρχή με ένα δύσκολο , σύνθετο εργαλείο που διάλεξες ,που θέλει υπομονή ,επιμονή και σεβασμό. Και μην ξεχνάς ότι είναι από τα πιο επικκίνδυνα εργαλεία στο Ξύλο , σε τραπέζι ακόμη πιο επικίνδυνο .
  3. πέρασα με hyperdesmo όλη τη ταράτσα ,πάνω από το ασφαλτόπανο. Πρώτα αστάρι , μετά το μονωτικό και στο τέλος βερνίκι .Μόνο αν περαστεί και το βερνίκι δίνει εγγύηση η εταιρεία . Ο μάστορας μου λέει "άλλο τα μονωτικά της αγοράς ,και άλλο το Hyperdesmo ". Πολύ καλό , αλλά πανάκριβο.
  4. Την παρασκευή αγόρασα μια υδατοπαγίδα για ένα κομπρεσέρ που μου χάρησαν .Ο πωλητής μου λέει ότι δεν κάνει να μπει κατευθείαν πανω στο κομπρεσέρ , αλλά πρέπει πρώτα να του βάλω σωλήνα 2 μέτρα και μετά να βάλω την υδατοπαγίδα .Μετά την παγίδα ,θα συνεχίσει το λάσστιχο μέχρι το πιστόλι. Είναι έτσι ? Γιατί έχω δει πολλές φωτογραφίες που η υδατοπαγίδα είναι βιδωμένη πάνω στην έξοδο του κομπρεσέρ και μετά αρχίζει το λάστιχο.
  5. nikos

    Διόρθωση βαμμένης πόρτας

    Θα συμφωνήσω, καλύτερα να την είχε αφήσει όπως ήταν και να έκανε ένα απλό φρεσκάρισμα. Τώρα θέλει πολύ γερό τρίψιμο, κανονικά μέχρι να βρεθεί το Ξύλο. Αυτος που το έκανε ή δεν είχε ιδέα ή βαριόταν και ακολούθησε το ελληνικό σύστημα «arpa kolla». Στάλθηκε από το AGS-W09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  6. nikos

    Διόρθωση βαμμένης πόρτας

    Αν τα "μπμπίκια" είναι πολλά και μικρά , το πιθανότερο είναι να μην καθάρισε καλά πριν το βάψιμο και να είχαν μείνει επάνω υπολείμματα από το τρίψιμο .Άλλη πιθανότητα το χρώμα να μην το είχε ανακατέψει ή αραιώσει σωστά ή απλά το χρώμα να μην ήταν καινούργιο , αλλά πολυκαιρισμενο και είχε "κόψει". Η λύση αυτή που σου δίνει η Karmen 1983 , έχει δουλειά αρκετή ,αλλά δεν γίνεται αλλιώς .
  7. σωστά, εννοούσα Τροχείο, και Σπύρου Λάτση.. Στάλθηκε από το AGS-W09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Πάτση Υ. Γ. άλλαξα ταμπλέτα και μέχρι να το συνηθίσω Στάλθηκε από το AGS-W09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  8. Εγώ έχω τρεις λάμες starret, μια 6 mm μια 10 και μια 12,7 και δεν έχω πρόβλημα. Τις παίρνω από ένα μικρό τροχαίο πίσω από την Σπύρου Λάτση, σε ένα στενό είναι.
  9. ευχαριστώ seafalco για την γρήγορη απάντηση. Και εγώ το σκέφτηκα ότι τα νούμερα που δίνει είναι περισσότερο ονομαστικά παρά πραγματικά . Για να δούμε πως θα πάει ,στην πορεία θα δείξει.
  10. Ξεθάβω το θέμα με τα κομπρεσέρ . Μου χάρισαν ένα κομπρεσέρ 50αρι με ιμάντα ,κινέζικο , και έχει μια πινακίδα πάνω που λέει "motor 2HP" , rpm 2800, . Στην τρόμπα γράφει rpm 950 και "Displacement 180 lit/min ) 8 bar. Διαρροή δεν φαίνεται να έχει ,ούτε ακούω κάτι . Για να γεμίσει όμως και να φτάσει τα 8 bar κάνει τρία (3) λεπτά . Πολλά δεν είναι για 50 λίτρα καζάνι?
  11. nikos

    Μαστορέματα ημέρας!

    Δίπλα στα dewalt , οι κατσαρόλες είναι top. Στάλθηκε από το Lenovo TB3-850F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  12. και εγώ το ρυθμίζω όπως γράφει η Καρμεν 1983 , δεν έχω πρόβλημα μέχρι τώρα . Τα 13mm είναι όντως οριακά , αλλά δεν βρήκα 12mm κορδέλα Το βλέπω όμως να γυρνάω στην 10mm , η 13 μου φαίνεται πολύ άγρια και για χοντρό κόψιμο μόνο.
  13. nikos

    Αλλαγή τσοκ σε ρούτερ

    Ναι παίρνει τσοκ ,pof 400,500 και 600 παίρνουν το ίδιο Κολέτ 8mm . Τώρα που θα το βρεις είναι άλλη ιστορία .Ψαξτο γιατί η συγκεκριμένη σειρά ρούτερ ήταν ωραία entry lvl μηχανάκια Στάλθηκε από το Lenovo TB3-850F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  14. Για να συνεχίσω την παρουσίαση του Lakiss( 6o μέρος ) επειδή η τοποθέτηση ντουλαπιών δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα , εγώ κάνω το εξής: Πριν τη συναρμολόγηση του κουτιού , βάζω τα δυο πλαινά , που θα ακουμπήσουν πάνω τους οι οδηγοί των συρταριών , το ένα δίπλα στο άλλο , και δουλεύοντας παράλληλα τοποθετώ τους οδηγούς ανά δύο . Έτσι και έτοιμους τους έχω μετά την συναρμολόγηση του κουτιού , και δεν χρειάζεται να στριμώχνομαι μέσα στο κουτί ,και ξέρω ότι οι οδηγοί είναι απολύτως παράλληλοι μεταξύ τους. Ο κάτω οδηγός ξεκινά 1,2 χιλιοστά από το κάτω ράφι ,και έχουν μεταξύ τους 15 χιλιοστά καθαρό αέρα , όπως λέει και ο Lakiss. Δεν είναι και εύκολη δουλειά και θέλει αυτοσυγκέντρωση ,αλλιώς κάνεις εύκολα το λάθος.
  15. είχα δει σε ένα παλιότερο θέμα στο φόρουμ , να αναφέρεται ένα μαγαζί στον Πειραιά , που έφερνε αμερικάνικες πέτρες ακονίσματος . Μήπως θυμάται ή ξέρει κανείς ποιο είναι .
  16. η 261 έρχονται με τον πάγκο μονταρισμένο , στις παλιές 260 ήθελε μοντάρισμα και ο πάγκος . Καλό είναι που ο πάγκος ήρθε και αλφαδιασμένος , γιατί εγώ χρειάστηκε να το ψάξω , με βοήθησαν και τα παιδιά εδώ στο φόρουμ , δες παραπάνω έχει σχετικά θέματα . Η κορδέλα θέλει οπωσδήποτε αλλαγή , η μητρική δεν λέει. Καλές κοπές , και πολύ προσοχή στα δάχτυλα . Ταρζανιές , πήρα τον αέρα και άλλα τέτοια κόλπα δεν τα σηκώνει κανένα εργαλείο .
  17. Επανέρχομαι στο θέμα της κορδέλας , (metabo 261) με τη βοήθεια των παιδιών (και τις οδηγίες τους ) τα ρύθμισα όλα , βρήκα και τι έφταιγε που δεν ταυτίζονταν η ένδειξη μηδέν με το αντίστοιχο σημείο κοπής (εγκοπή) , την κόκκινη ένδειξη στον χάρακα την ξεβιδώνεις , την φέρνεις στο μηδέν και την ξαναβιδώνεις , και είναι οκ. Αυτό , τώρα , θυμίζει κακό τελικό έλεγχο? ή όχι . Άλλαξα και την κορδέλα και έβαλα μια starett 10αρα με 4TPI , και κόβει πολύ καλά . Δυσκολεύτηκα στην ρύθμιση της κορδέλας , κυρίως στο πόσο σφίξιμο θέλει με τον επάνω μοχλό , θα συνεχίσω την προσπάθεια , αφού παρακολουθήσω και το βίνδεο που έχει παραπάνω. Μιας και σκέφτομαι να αγοράσω και μια 12αρα κορδέλα , αν βάλλω 13αρα (για την ακρίβεια 12,7) λέτε να υπάρχει θέμα ?
  18. ευχαριστώ πολύ seafalco και karmen 1983. Ναι αυτό ακριβώς εννοούσα με το πλάτος και το μήκος . Με το πλάτος εννοούσα την "φαρδιά" πλευρά της κορδέλας. Το σχέδιο βοηθάει πολύ. Για το "μηδέν" , όπως είδα και σε κάτι βίντεο στο youtube, θα το εξηγήσω ως εξής: Μπροστά από το τραπέζι η πριονοκορδέλλα έχει μια κλίμακα από το 1 μέχρι το 16. Την κλίμακα αυτή την μοντάρεις πάνω στο τραπέζι με τρεις κοχλίες που έχει από κάτω . Είδα λοιπόν ότι το "μηδέν" της κλίμακας-χάρακα δεν ταιριάζει με το σημείο που κόβει η κορδέλα (εκεί που το τραπέζι έχει μια εγκοπή για να περνάει η κορδέλα) αλλά η κλίμακα δείχνει τον αριθμό 1 , ενώ δεν θα έπρεπε κανονικά να δείχνει το ¨μηδέν" ? αφού από εκεί ξεκινάμε να μετράμε για τις κοπές Δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω , εκτός κιαν εγώ δεν έχω καταλάβει πως δουλεύουμε με τον χάρακα μέτρησης του τραπεζιού.
  19. παιδιά , να ρωτήσω και εγώ : Την καθετότητα της κορδέλας με τον "τραπέζι" κοπής της πριονοκορδέλλας πω; την τσεκάρουμε? Σε κάποια βίντεο είδα να χρησιμοποιούν κάθετες γωνίες .Την μετράω κατά μήκος , κατά πλάτος ή και στους δύο άξονες . Η κορδέλα πρέπει να βρίσκει στους οδηγούς τροχαλίες ή να απέχει ένα χιλιοστό όπως λένε? Σε μια metabo 261, που είδα ότι έχει και η "Marika power", η κλίμακα κοπής δεν ξεκινάει από το μηδέν , δηλαδή το μηδέν της κλίμακας δεν ταυτίζεται με την εγκοπή της κορδέλλας .Αυτό σας φαίνεται σωστό ή είναι λάθος η συναρμολόγηση? Γιατί έτσι πως χρησιμοποιείς την κλίμακα για να κάνεις κοψίματα π.χ. 2 ή 3 εκατοστά ? Οι πιο έμπειροι δώστε καμιά απάντηση.
  20. nikos

    Synology DiskStation DS214SE + 2xWD20EFRX

    να συμπληρώσω για το λειτουργικό , πέρα από freenas μπορεί να χρηισιμοποιήσει και xpesynology σαν λειτουργικό.
  21. nikos

    Υπότιτλοι σε Nas Server

    το κλασσικό πρόβλημα όλων των sinology nas , μιας και ο media server του δεν υποσηρίζει εγγενώς τα ελληνικά . Ούτε και στην έκδοση 5.1 του DSM το φτιάχνουν , παρά το κράξιμο που έχουν φάει στο forum από πολλούς Έλληνες . Πάλι καλά που τους βλέπει με utf-8 , γιατί σε πολλούς άλλους όταν το γυρνάς σε utf δεν βλέπει καθόλου τους υπότιτλους .Τον χρονισμό θα τον φτιάξεις , υπάρχουν κατάλληλα προγράμματα γιαυτό. Καλή και άγια η sinology αλλά ο media server τους είναι για τον ............σατανά (θου κύριε!!!!!!!!!):shutup:
  22. nikos

    Στα σαγόνια της...σέγας!

    να πω και εγώ συγχαρητήρια και "μπράβο" για την πολύ καλή παρουσιάση . Κατά τα άλλα συμφωνώ με τον συμφορίτη PanosX ότι ένας πάγκος εργασίας είναι πάντα το απαραίτητο συμπλήρωμα . Άλλο ένα Bonus για τη συγκεκριμένα σέγα της Bosch (πράσινη σειρά) η μη κατασκευή στην Κίνα ΄, αλλά "made in Hungary" , έλεος πια με την Κίνα .
  23. nikos

    HP ProLiant MicroServer

    το παλαιότερο Ν36 , το Ν40 είναι θρύλλοι στο χώρο των microservers . Σε μια ιστοσελίδα παλιά είχα πάρει μάτι πόσα κομμάτια είχε πουλήσει η HP , και ο αριθμός (δυστυχώς δεν θυμάμαι το νούμερο κάτι .........μύρια ) ήταν εντυπωσιακός , αν σκεφθεί κανείς ότι μιλάμε για σέρβερ . Απίστευτη ποιότητα κατασκευής με κορυφαίο σχεδιασμό , έτσι όπως μόνο η ΗΡ ξέρει να φτιάχνει.
  24. ψάξε να βρεις και να βάλεις παλαιότερους οδηγούς 12.8 ή κάτι τέτοιο . Μπορεί να είναι και hardware πρόβλημα , οπόταν (!!!!!!!) πρέπει να την πας πίσω και να την τρέξουν για πολλή ώρα . Προσωπικά το βρίσκω κλασσικό πρόβλημα ΑΜΔ με τους μακαλισμένους οδηγούς της , αλλά τι να πεις κανείς . Και να σκεφτείς ότι κοντά στην ΑΤΙ ήταν η Matrox θρύλος στο γράψιμο drivers , δεν μπορούσαν να την αγοράσουν οι μακάλες να τελειώνει η ιστορία με τους οδηγούς . Ψιλοoff αλλά δεν μπορούσα να μην το πω .
  25. nikos

    World of Warcraft

    στον kazzak η κατάσταση είναι δράμα , μόλις έπεσε το q στα 1600 άτομα .Ρε πάω για ύπνο , άει σιχτίρ:lock:
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.