Jump to content •  Share

  Πρόλογος

  Ελάχιστοι κατασκευαστές μπόρεσαν να κατακτήσουν την εκτίμηση του αγοραστικού κοινού, με το τρόπο που το έχει κάνει η Noctua!
  Και είναι απόλυτα δικαιολογημένο καθώς, τα προϊόντα της διακρινόμενα για την ποιότητα,τις υψηλές επιδόσεις και την τεχνολογία τους, πολύ γρήγορα αποτέλεσαν -για την μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών και το καθένα στη κατηγορία του- το "μέτρο σύγκρισης" των ανταγωνιστικών προϊόντων.
  Το μόνο πράγμα που "χαλάει" αυτή την εξαιρετική εικόνα και πολύ συχνά το βλέπουμε σαν επωδό -κατά τα άλλα πολύ θετικών- κριτικών, είναι το αισθητικό θέμα των ανεμιστήρων της.
  Αυτή η επιλογή των γαιωδών αποχρώσεων (μπεζ και καφέ), μολονότι αποτέλεσε συνειδητή επιλογή του marketing της εταιρίας, δεν φάνηκε ποτέ να κέρδισε τις "καρδιές" των αγοραστών, καθώς αυτοί βασικά χωρίζονται σε αυτούς που στο όνομα των επιδόσεών τους, δέχονται την όψη τους χωρίς πολλές "γρίνιες" και σε αυτούς που αισθάνονται ότι κάνουν αισθητική παραχώρηση για να πετύχουν τις επιδόσεις που χρειάζονται στο σύστημά τους!
  Σαφώς βεβαίως υπάρχουν και εκείνοι που το θέμα τις αισθητικής δεν φαίνεται να τους απασχολεί και είναι ευτυχείς με τις επιδόσεις των ανεμιστήρων της κατασκευάστριας.
  Αυτό που είναι πράγματι σπάνιο όμως, είναι να βρεις κάποιον που ανενδοίαστα του αρέσουν οι συγκεκριμένες χρωματικές επιλογές της Noctua!

  Η κατασκευάστρια όμως ακούει και κατά πως το συνηθίζει -αφού "πάρει το χρόνο της"- ανταποκρίνεται . . .
  Οι πρώτες ενδείξεις φάνηκαν στην γκρι σειρά ανεμιστήρων Redux, που έκανε πιο προσιτή οικονομικά την είσοδο ενός πλατύτερου κοινού στα προϊόντα της. Το δεύτερο βήμα έγινε με τη σειρά Industrial, στην οποία το βασικό χρώμα είναι το μαύρο, με τα καφέ ελαστικά παρεμβύσματα, να δίνουν την "τελευταία μάχη" τιμής!

   

  Noctua-Chromax_139_791_art01.jpg

   

  Και το πλήρωμα του χρόνου ήρθε για το τολμηρό -για την Noctua πάντα- άλμα με το οποίο βγάζει τους ανεμιστήρες της από την αισθητική "γωνία" που τόσα χρόνια βρίσκονταν και τους φέρνει κατευθείαν στο κέντρο του ενδιαφέροντος όλων των χρηστών!
  Και φυσικά -Noctua είναι αυτή!- δεν μένει μόνο σε αυτό, αλλά δημιουργεί μια ολόκληρη σειρά προϊόντων, η οποία, χωρίς να θυσιάζει το παραμικρό από επιδόσεις και ποιότητα, όχι μόνο αναιρεί κάθε αισθητική αμφιβολία, αλλά αποτελεί ίσως την πιο ευέλικτη και ολοκληρωμένη αισθητικά πρόταση, ικανή να εναρμονιστεί σε οποιοδήποτε σχεδόν χρωματικό concept έχει ο υπολογιστής σας!

   

  Η σειρά περιλαμβάνει από μαύρους (!) ανεμιστήρες με εναλλάξιμα, έγχρωμα ελαστικά εξαρτήματα και καλώδια, μέχρι -ανάλογης χρωματικής ευελιξίας- καλύμματα ψυκτρών και ακούει στο όνομα Chromax Series.
  Και είναι αυτό που λέει το Ελληνικών "καταβολών" όνομά της . . . το Χρώμα στο Max !
  Αλλά αν είναι πολλά τα χρώματα, ακόμα περισσότερα είναι τα προϊόντα και τα εξαρτήματά τους, γι' αυτό χωρίς άλλη καθυστέρηση, ακολουθήστε μας στα επόμενα να τα γνωρίσουμε μαζί!

   

   

  Ένας οδηγός για τη σειρά Chromax της Noctua

  Όπως βλέπετε σε αυτή τη παρουσίαση δεν ακολουθούμε την "παραδοσιακή" δομή, γιατί απλά αυτό δεν γίνεται (!) καθώς η Noctua φρόντισε να ταράξει για τα καλά τα νερά, και πιστή στις παραδόσεις της, ακόμα και όταν είναι να τις εγκαταλείψει θα το κάνει συντεταγμένα και χωρίς κανένα "κενό" !

  Τριάντα δύο νέοι κωδικοί είναι ικανοί να δημιουργήσουν αρκετή σύγχυση αν δεν τους "βάλεις στη θέση τους" !  :) 

   

  Αρχίζουμε λοιπόν με μια συνοπτική αναφορά / μπούσουλα την οποία μπορείτε να την έχετε σαν οδηγό όταν θα . . . "χανόσαστε" !

  Η σειρά Chromax αριθμεί τριάντα δύο νέα προϊόντα σαν ξέχωρους κωδικούς, αλλά αυτά ομαδοποιούνται στα παρακάτω:

   

  Chromax fans

  Εδώ έχουμε τέσσερις "νέους" ανεμιστήρες:

   

  NF-A15 HS-PWM chromax.black.swap
  NF-A14 PWM chromax.black.swap
  NF-F12 PWM chromax.black.swap
  NF-S12A PWM chromax.black.swap

   

  Πρόκειται για τους ήδη γνωστούς ανεμιστήρες της Noctua, οι οποίοι έχουν κατασκευαστεί με πλαστικό μαύρου χρώματος και συνοδεύονται από 6 εναλλάξιμα σετ έγχρωμων antivibration pads, των οποίων τα  χρώματα  είναι: Μαύρο, κόκκινο, μπλε, κίτρινο, πράσινο και λευκό.

   

  Chromax heatsink covers

  Ναι!  Ήρθε η ώρα !

  Τι παλιές σας ψύκτρες μπορείτε να τις αναδομήσετε αισθητικά και μάλιστα εκ βάθρων, χωρίς καν να τις απεγκαταστήσετε!

  Δυο ομάδες καλυμμάτων για δυο βασικά μοντέλα της κατασκευάστριας, ανοίγουν την αυλαία!

   

  Το πρώτο κάλυμμα ψύκτρας, προορίζεται για τη βασική έκδοση της ψύκτρας μονού πύργου NH-U12S καθώς και για τις δύο παραλλαγές της  NH-U12S SE-AM4 και NH-U12S TR4-SP3 που έχουν συμβατότητα με τα αντίστοιχα socket ΑΜ4 και ΤR4 της AMD.

   

  NA-HC1 chromax.black.swap
  NA-HC2 chromax.black
  NA-HC2 chromax.white


  Υπάρχουν δύο εκδόσεις μια σε μαύρο και μία σε λευκό χρώμα που έχουν σταθερές "διακοσμητικές" λεπτομέρειες και μια σε μαύρο χρώμα η οποία χαρακτηρίζεται από τον επιμέρους κωδικό "Swap" και διαθέτει εναλλάξιμες διακοσμητικές λεπτομέρειες, στα έξη βασικά χρώματα της σειράς!
      

  Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για τους επόμενους τρεις κωδικούς που προορίζονται για την ψύκτρα  NH-D15 και την slim έκδοσή της, NH-D15S αλλά και την ειδική έκδοσή της NH-D15 SE-AM4 για το AMD AM4 socket.

   

  NA-HC3 chromax.black.swap
  NA-HC4 chromax.black
  NA-HC4 chromax.white

   

  Βασική διαφορά είναι ότι σε αυτά τα προϊόντα, συμπεριλαμβάνονται δυο καλύμματα ψύκτρας καθώς η NH-D15 είναι διπλού πύργου.

   

  Chromax cables

  Η χρωματική ανανέωση φυσικά και ασχολείται και με τα καλώδια των ανεμιστήρων τα οποία  διαθέτουν -φυσικά- το γνωστό ποιοτικό sleeve, και βγαίνουν στα έξη βασικά χρώματα: Μαύρο, κόκκινο, μπλε, κίτρινο, πράσινο και λευκό.
  Χωρίζονται σε δυο βασικές ομάδες, μια που περιέχει καλώδια επέκτασης μήκους 30cm (μην ξεχνάμε ότι οι ανεμιστήρες της σειράς έχουν ενσωματωμένο ένα πολύ κοντό καλώδιο, πάνω στο οποίο συνδέεται η προέκταση):

   

  NA-SEC1 chromax.black
  NA-SEC1 chromax.blue
  NA-SEC1 chromax.green
  NA-SEC1 chromax.red
  NA-SEC1 chromax.white
  NA-SEC1 chromax.yellow

   

  Οι υπόλοιποι έξη κωδικοί αναφέρονται σε Y-splitter Fan cables μήκους 11,5cm και μας επιτρέπουν την παράλληλη σύνδεση των ανεμιστήρων μας σε ένα Fan Header της μητρικής μας.

   

  NA-SYC1 chromax.black
  NA-SYC1 chromax.blue
  NA-SYC1 chromax.green
  NA-SYC1 chromax.red
  NA-SYC1 chromax.white
  NA-SYC1 chromax.yellow

   

  Chromax anti-vibration accessories

  Τη σειρά Chromax κλείνουν τα εξαρτήματα που αποτρέπουν την διάδοση των ενδεχόμενων κραδασμών των ανεμιστήρων στο κουτί του υπολογιστή μας.

  Η χρωματική τους γκάμα είναι η χαρακτηριστική της σειράς (μαύρο, κόκκινο, μπλε, κίτρινο, πράσινο και λευκό) και διακρίνονται σε δύο είδη:


  Το πρώτο περιλαμβάνει τα antivibration pads των ανεμιστήρων:

   

  NA-SAVP1 chromax.black
  NA-SAVP1 chromax.blue
  NA-SAVP1 chromax.green
  NA-SAVP1 chromax.red
  NA-SAVP1 chromax.white
  NA-SAVP1 chromax.yellow

   

  Και όπως έχει προ πολλού διαπιστωθεί, κάνουν εξαιρετικά την δουλειά τους!

   

  Το δεύτερο είδος είναι τα ελαστικά στερέωσης ("ruber screws") των ανεμιστήρων  στο κουτί μας:

   

  NA-SAV2 chromax.black
  NA-SAV2 chromax.blue
  NA-SAV2 chromax.green
  NA-SAV2 chromax.red
  NA-SAV2 chromax.white
  NA-SAV2 chromax.yellow

   

  Το βασικό χαρακτηριστικό τους είναι η εξαιρετική αντοχή τους στον εφελκυσμό, και η ευκολία εγκατάστασής τους


  Συνιστώμενες τιμές (MSRP)

  Ας αφήσουμε εδώ συγκεντρωμένες και τις συνιστώμενες από την κατασκευάστρια τιμές τους και θα τις επαναλάβουμε στην παρουσίαση  κάθε ξεχωριστού κωδικού.

   

  All products are currently shipping and will be available shortly. The manufacturer’s suggested retail prices are as follows:

   

  NF-A15 HS-PWM chromax.black.swap: EUR 26.90/USD 26.90
  NF-A14 PWM chromax.black.swap: EUR 24.90/USD 24.90
  NF-F12 PWM chromax.black.swap: EUR 22.90/USD 22.90
  NF-S12A PWM chromax.black.swap: EUR 22.90/USD 22.90

   

  NA-HC1 chromax.black.swap: EUR 19.90/USD 19.90
  NA-HC2 chromax.black: EUR 19.90/USD 19.90
  NA-HC2 chromax.white: EUR 19.90/USD 19.90


  NA-HC3 chromax.black.swap: EUR 29.90/USD 29.90
  NA-HC4 chromax.black: EUR 29.90/USD 29.90
  NA-HC4 chromax.white: EUR 29.90/USD 29.90

   

  NA-SEC1 chromax.black: EUR 9.90/USD 9.90
  NA-SEC1 chromax.blue: EUR 9.90/USD 9.90
  NA-SEC1 chromax.green: EUR 9.90/USD 9.90
  NA-SEC1 chromax.red: EUR 9.90/USD 9.90
  NA-SEC1 chromax.white: EUR 9.90/USD 9.90
  NA-SEC1 chromax.yellow: EUR 9.90/USD 9.90


  NA-SYC1 chromax.black: EUR 9.90/USD 9.90
  NA-SYC1 chromax.blue: EUR 9.90/USD 9.90
  NA-SYC1 chromax.green: EUR 9.90/USD 9.90
  NA-SYC1 chromax.red: EUR 9.90/USD 9.90
  NA-SYC1 chromax.white: EUR 9.90/USD 9.90
  NA-SYC1 chromax.yellow: EUR 9.90/USD 9.90

   

  Για τα αντικραδασμικά ελαστικά (παρεμβύσματα) δεν υπάρχουν τιμές καθώς αυτά συνοδεύουν τους ανεμιστήρες.

  Όλα τα προϊόντα -όπως συνηθίζει η κατασκευάστρια- συνοδεύονται από εξαετή εγγύηση.

   

  Τα καλώδια της σειρά Noctua Chromax

   

  Noctua-Chromax_01_0002.jpg

   

  Ο κάθε κωδικός, έρχεται στο δικό του κουτί και έτσι αναγκαστικά θα δούμε ενδεικτικά τα περιεχόμενα του ενός από κάθε είδος.

  Βάζοντας αρχή από τα καλώδια προέκτασης NA-SEC1 Chromax . . .

   

  Noctua-Chromax_02_0005.jpgNoctua-Chromax_03_0007.jpg

   

  Η απλή λειτουργική και επαρκώς ενημερωτική συσκευασία, περιέχει τέσσερα καλώδια προέκτασης  των τεσσάρων αγωγών με εξαιρετικής ποιότητας sleeve και μήκος ~33cm.

   

  Noctua-Chromax_04_0010.jpgNoctua-Chromax_05_0012.jpg

   

  Ανοίγοντας και τις έξη συσκευασίες έχουμε όλο το χρωματικό φάσμα της νέας σειράς μπροστά μας και μιας και το καλεί η περίσταση, θα μας συγχωρήσετε την καλλιτεχνική ελευθερία της σύνθεσης που ακολουθεί ! :) 

   

  Noctua-Chromax_06_16.jpgNoctua-Chromax_07_19.jpg

   

  Βασική παρατήρηση -πέρα από το αναμενόμενα πολύ καλό πυκνό και μαλακό sleeve και την εξαιρετική ποιότητα των βυσμάτων- είναι ότι τα χρώματα είναι εξαιρετικά ζωντανά με αποτέλεσμα και το παραμικρό φως να τα αναδεικνύει έντονα, σε σημείο που αυτό μας δυσκόλεψε αρκετά στην φωτογράφισή τους ! :)

  Η προτεινόμενη τιμή από την κατασκευάστρια είναι τα 9,90€ και εδώ τα βρίσκουμε κατόπιν παραγγελίας στα 9,90 € + 5,50 € μεταφορικά και αντικαταβολή, η δε εγγύηση είναι έξι χρόνια.

   

  Συνεχίζουμε με τα καλώδια Y-Splitter NA-SYC1 chromax  που θα μας βοηθήσουν να συνδέσουμε δύο ανεμιστήρες στο ίδιο fan header της μητρικής μας ή του fan controller μας.

   

  Noctua-Chromax_10_26.jpgNoctua-Chromax_11_29.jpg

   

  Εδώ η κάθε συσκευασία περιέχει τρία καλώδια διαμοιρασμού, τα οποία είναι υπεραρκετά για να τροφοδοτήσουν μέχρι 4 ανεμιστήρες από ένα fan header, ή δύο ζευγάρια ανεμιστήρων από δύο fan headers.

  Πάντα βέβαια έχετε κατά νου ότι, συνήθως τα fan headers των μητρικών έχουν δυνατότητα να παρέχουν από 9 έως 12 Watt ισχύ (μέγιστο δηλαδή περίπου 1Αdc). Μιλώντας βεβαίως για τους ανεμιστήρες της Noctua και μάλιστα αυτής της κατηγορίας, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσετε το οποιοδήποτε θέμα!

   

  Noctua-Chromax_13_40.jpgNoctua-Chromax_14_37.jpg

   

  Το μήκος τους είναι 13cm και θα μας δώσει αρκετή ευελιξία για την τακτοποίηση των καλωδίων μέσα στο κουτί μας. Αν και με τέτοια χρώματα, το ζήτημα δεν θα είναι το πώς τα κρύβεις ! :p

   

  Noctua-Chromax_12_32.jpg

   

  Όπως σε όλα τα σωστά Y-splitter, το ένα από τα δύο αρσενικά βύσματα δεν διαθέτει το pin-3 (tacho signal) για να μην προκαλεί πρόβλημα στην απαρίθμηση και απεικόνιση των στροφών των ανεμιστήρων.  Για να μας διευκολύνει η Noctua, φρόντισε το βύσμα αυτό να βρίσκεται στο καλώδιο που φέρει το ταμπελάκι με το κωδικό του Y-Splitter.

  Κάτι που θα πρέπει να έχετε υπόψη είναι ότι τα "κλειδιά" των βυσμάτων αυτών . . . λειτουργούν!

  Με άλλα λόγια, όταν συνδεθεί το ζεύγος των βυσμάτων, δεν μπορεί να ανοίξει τυχαία, θα πρέπει προσεκτικά να σηκώσετε το "κλειδί" για να το αποσυνδέσετε!

  Η MSRP τιμή από την Noctua είναι 9,90 € και εδώ κατόπιν παραγγελίας είναι 9,90 € + 5,50 € και έχει έξι χρόνια εγγύηση.

   

  Οι ανεμιστήρες της σειράς Chromax

   

  Noctua-Chromax_15_42.jpg

   

  Η Noctua εδώ κινείται σε πολύ γνωστά και ασφαλή μονοπάτια !

  Έχοντας μια μεγάλη γκάμα από ανεμιστήρες για όλες τις ανάγκες, διαλέγει με βάση τους βασικούς στόχους της νέας σειράς προϊόντων της:

  Αποτελεσματικότητα, απόδοση και χαμηλός θόρυβος!

  Έτσι αναβαθμίζει αισθητικά δυο ανεμιστήρες των 120 mm και δυο των 140 mm οι οποίοι εν ολίγοις, αποτελούν ο καθένας στον τομέα του παράδειγμα προς μίμηση!  Αλλά ας τους δούμε με τη σειρά και το κουβεντιάζουμε!

   

  NF-S12A PWM chromax.black.swap

  Πρόκειται για έναν από τους πιο αθόρυβους ανεμιστήρες της κατασκευάστριας και όχι μόνον, καθώς σύμφωνα με την Noctua, ο θόρυβός του δεν ξεπερνά τα 17,8 dB(A)!

   

  Noctua-Chromax_16_47.jpgNoctua-Chromax_17_54.jpg

   

  Στοχεύοντας  στο υψηλό air flow (107,5 m3/h), ακολουθεί μια ιδιότυπη σχεδίαση, που ουσιαστικά είναι "σήμα κατατεθέν" !

   

  Noctua-Chromax_18_56.jpgNoctua-Chromax_20_59.jpg

   

  Σε πρώτη ματιά βλέπουμε τον μαύρο ανεμιστήρα να κάνει παρέα με ένα μικρό δειγματολόγιο των χρωματικών επιλογών που έχουμε όσον αφορά τα αντικραδασμικά τακουνάκια του.  Κάτω από τη πλαστική βάση κρύβεται ένα κουτί που περιέχει όλα τα διαθέσιμα antivibration pads.

   

  Noctua-Chromax_22_64.jpgNoctua-Chromax_23_65.jpg

   

  Η εγκατάσταση των αντικραδασμικών ελαστικών είναι πολύ εύκολη, καθώς η σιλικόνη από την οποία αποτελούνται είναι χυτευμένη έτσι ώστε να "αγκαλιάζει" την γωνία του πλαισίου, χωρίς τζόγους.

   

  Noctua-Chromax_25_72.jpgNoctua-Chromax_26_73.jpg

   

  Αρκεί να μπουν τα δύο στελέχη στερέωσης στις αντίστοιχες οπές και να πιεστεί προσεκτικά το τακουνάκι προς το πλαίσιο!

   

  Noctua-Chromax_27_77.jpgNoctua-Chromax_28_81.jpg

   

  Στις τεχνολογίες που ενσωματώνει ο συγκεκριμένος ανεμιστήρας, μπορούμε να βρούμε όλο σχεδόν το φάσμα των λύσεων που έχει αναπτύξει η Noctua, και στις επόμενες δυο φωτογραφίες διακρίνουμε πέρα από τα αντικραδασμικά παρεμβύσματα, την κλιμακωτή είσοδο του πλαισίου του ανεμιστήρα και τις μικροεσοχές που έχει. Στην φτερωτή του διακρίνουμε τα antistall knobs που αναλαμβάνουν να περιορίσουν δραστικά τον θόρυβο της φτερωτής , παρά την έντονη κλίση των πτερυγίων της!

   

  Noctua-Chromax_29_85.jpgNoctua-Chromax_30_86.jpg

   

  Φυσικά και δοκιμάσαμε και τα άλλα παρεμβύσματα, αλλά λίγο υπομονή γι' αυτά καθώς έχουμε ακόμα πολλά να δούμε !

   

  Noctua-Chromax_31_82.jpg

   

  Βασικός στόχος του ανεμιστήρα αυτού ήταν και εξακολουθεί να  είναι, ο αθόρυβος και αποτελεσματικός αερισμός των κουτιών μας, τώρα με την αισθητική του αναβάθμιση, "ανοίγει ο δρόμος" προς πολύ περισσότερους χρήστες καθώς πλέον μπορεί να ενταχθεί σχεδόν σε οποιοδήποτε αισθητικό concept κουτιού!

  Η προτεινόμενη τιμή από τη Noctua είναι 22,90 € και έχει έξι χρόνια εγγύηση,  εδώ όμως  δεν βρήκαμε τον ανεμιστήρα.

  Τον αποχαιρετάμε και πάμε να δούμε τον άλλο 120ρη ανεμιστήρα που αναβάθμισε η κατασκευάστρια.

   

   

  NF-F12 PWM chromax.black.swap

  Ένα ακόμα εξέχον μέλος του "οπλοστασίου" της Noctua, βρίσκει το δρόμο προς ένα πολύ πλατύτερο κοινό, καθώς την γνωστή του αποτελεσματικότητα στις απαιτητικές εφαρμογές δεν θα την αντιστρατεύεται πλέον, η αισθητική του! :)

   

  Noctua-Chromax_42_115.jpgNoctua-Chromax_43_118.jpg

   

  Στην συσκευασία δεν αλλάζει κάτι , μόνοι να σημειώσουμε εδώ ότι το κουτάκι που συνοδεύει τον κάθε ανεμιστήρα , περιέχει εκτός από τα έγχρωμα ελαστικά παρεμβύσματα και ένα σακουλάκι με τέσσερις μεταλλικές βίδες για την ενδεχόμενη  στερέωση του ανεμιστήρα στο κουτί μας.

   

  Noctua-Chromax_44_120.jpgNoctua-Chromax_45_122.jpg

   

  Νομίζω ότι στις επόμενες εικόνες, ακόμα και ο πιο "δύσπιστος" θα έχει κάθε λόγο να αλλάξει άποψη, για το πού θα μπορούσε να ταιριάξει ένα ανεμιστήρας Noctua ! ! ! 

   

  Noctua-Chromax_46_123.jpgNoctua-Chromax_47_124.jpg

   

  Σημαντικό είναι να σημειώσουμε ότι οι ανεμιστήρες αυτοί (όπως και ο προηγούμενος) συνοδεύονται από έξη τετράδες ελαστικών αντικραδασμικών.

  Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να έχετε έναν ανεμιστήρα με 8 ομοιόχρωμα αντικραδασμικά μαξιλαράκια!

   

  Noctua-Chromax_48_127.jpgNoctua-Chromax_49_128.jpg

   

  Έτσι -αναγκαστικά- είτε θα αφήσετε τις μη κρίσιμες γωνίες (αυτές που δεν ακουμπούν κάπου ) χωρίς το εν προκειμένω αχρείαστο παρέμβυσμα, είτε -όπως κάναμε και εμείς και θα δείτε σε επόμενο σημείο- θα χρησιμοποιήσετε στην πιο διακριτική αισθητικά θέση την τετράδα με τα μαύρα τακουνάκια!

  Εκτός και αν αποφασίσατε να το γιορτάσετε !  :p

   

  Noctua-Chromax_52_132.jpgNoctua-Chromax_51_130.jpg

   

  Όσο και αν η σημερινή μας παρουσίαση έχει στόχο τη νέα αισθητική που εισάγει η Noctua στα προϊόντα της, δεν μπορούμε να προσπεράσουμε τις τεχνικές λύσεις που κέρδισαν τις προτιμήσεις των χρηστών  και εδώ πέρα από τις ήδη γνωστές που είδαμε και στον προηγούμενο ανεμιστήρα, θα πρέπει να σημειώσουμε τα σταθερά πτερύγια που συγκεντρώνουν και ευθυγραμμίζουν τη ροή του αέρα, ανεβάζοντας σημαντικά τις επιδόσεις του σε εφαρμογές που απαιτείται υψηλή στατική πίεση (ψύκτρες αέρος, και radiator) χωρίς αυτό να σημαίνει "αυτόματα" αύξηση του θορύβου! 

   

  Noctua-Chromax_50_129.jpg

   

  Κάπου στη συνέχεια της παρουσίασης, θα δείξουμε το "πριν και το μετά", αλλά για την ώρα απλά "απολαμβάνουμε" τις νέες δυνατότητες, είτε αυτές έχουν μια διακριτική "κλασσικότητα" , είτε ξεφεύγουν προς άλλα πιο έντονα χρωματικά μονοπάτια!

   

  Noctua-Chromax_53_133.jpg

   

  "Κλείνοντας" να σημειώσουμε ότι όλοι οι ανεμιστήρες της σειράς Chromax για να έχουν την μέγιστη χρωματική ευελιξία, διαθέτουν ένα πολύ κοντό καλώδιο και πάνω σε αυτό συνδέεται -σαν προέκταση- το καλώδιο της τροφοδοσίας τους με το κατάλληλο χρώμα. 

  Η MSRP τιμή του ανεμιστήρα είναι 22,90 € και συνοδεύεται από έξι χρόνια εγγύηση, στην Ελλάδα τον βρήκαμε στα 24,37 € + 5,5 € μεταφορικά κ.λπ.

  Και συνεχίζουμε με τον πρώτο ανεμιστήρα των 140 mm . . .

   

  NF-A14 PWM chromax.black.swap

  Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια από τις πιο αποτελεσματικές σχεδιάσεις της κατασκευάστριας.

  Στα 140mm είναι αμφίβολο αν θα βρείτε κάποιον άλλο ανεμιστήρα να έχει τέτοιο air flow με τόσο χαμηλό θόρυβο!

   

  Noctua-Chromax_54_136.jpgNoctua-Chromax_55_140.jpg

   

  Την τετράγωνη (κλασσική) έκδοσή του δεν την έχουμε δει σε ψύκτρα, αλλά καθώς έχει την ίδια σχεδιαστική δομή με τον NF-A15 PWM, είμαστε σίγουροι για τις δυνατότητές του!

   

  Noctua-Chromax_57_145.jpgNoctua-Chromax_58_146.jpg

   

  Με κάτι περισσότερα από 2mm Η2Ο στατική πίεση , μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε φίλτρο κουτιού χωρίς να το "καταλάβει"  και να δώσει στο κουτί μας, τον αέρα που χρειάζεται εκείνο στη στάθμη θορύβου που έχουν ανάγκη τα αυτιά μας!

   

  Noctua-Chromax_59_149.jpgNoctua-Chromax_60_150.jpg

   

  Πέρα από τα ήδη συζητημένα  τεχνικά μέσα που έχουν χρησιμοποιηθεί για την αύξηση της απόδοσής του,  εδώ έχουμε μια άλλη τεχνική για την μείωση του θορύβου που παράγεται από την αποκόλληση του ρεύματος του αέρα στο άκρο του πτερυγίου.  Αυτή συνίσταται στα σφηνοειδή ανάγλυφα που επιταχύνουν τη ροή του αέρα πολύ κοντά στην επιφάνεια του πτερυγίου, με αποτέλεσμα την υψηλότερη απόδοση του ανεμιστήρα και τον χαμηλότερο θόρυβο που παράγει !

   

  Noctua-Chromax_62_153.jpgNoctua-Chromax_63_154.jpg

   

  Αφήνουμε στη φαντασία σας τις υπόλοιπες χρωματιστές "γωνίτσες" και μένουμε κοιτάμε, το πόσο απλό ήταν τελικά, να μας κάνει η Noctua τη χάρη ! ! !

   

  Noctua-Chromax_61_152.jpg

   

  Ποίο κουτί, ή radiator δεν θα "καμάρωνε" με "ένα" (!) τέτοιο ανεμιστήρα !  :)

  Η συνιστώμενη τιμή από την κατασκευάστρια είναι 24,90 € και εδώ τον βρίσκουμε στα 29,09 €  + 6,67€ λοιπά έξοδα. Ο ανεμιστήρας έχει έξι χρόνια εγγύηση.

  Και πάμε να δούμε και τον τελευταίο της τετράδας.

   

  NF-A15 HS-PWM chromax.black.swap

  Τα βασικά κατασκευαστικά στοιχεία αυτού του ανεμιστήρα δεν είναι διαφορετικά από του προηγούμενου, αυτό που κάνει τη μεγάλη διαφορά είναι το ιδιότυπο σχήμα του πλαισίου του για το οποίο υπάρχει πολύ καλός λόγος!

   

  Noctua-Chromax_32_89.jpgNoctua-Chromax_32a_114.jpg

   

  Η γνωστή διαμόρφωση του "πακέτου" αυτή τη φορά είναι πολύ πιο πλούσια σε ελαστικά παρεμβύσματα, καθώς από κάθε χρώμα υπάρχουν οκτώ κομμάτια για να ντύσουν όλες τις γωνίες του ανεμιστήρα.

   

  Noctua-Chromax_33_95.jpgNoctua-Chromax_41_112.jpg

   

  Αυτό μας δίνε τη δυνατότητα να "ντύσουμε" τον ανεμιστήρα όπως τραβάει η όρεξή μας και το concept του κουτιού μας!

   

  Noctua-Chromax_40_110.jpgNoctua-Chromax_37_103.jpg

   

  Η διαδικασία εγκατάστασης των αντικραδασμικών ελαστικών είναι η ίδια που ήδη είδαμε, και αν θέλει κάπου προσοχή , είναι στο πέρασμα του συρμάτινου clip που συγκρατεί τον ανεμιστήρα πάνω στην ψύκτρα.

  Να σημειώσουμε ότι οπές στήριξης είναι στις διαστάσεις που αντιστοιχούν σε ανεμιστήρα 120 x 120 mm, πράγμα που διευκολύνει την πιο συμμαζεμένη κατασκευή και την καλύτερη κυκλοφορία του αέρα στο κουτί μας , καθώς το τμήμα του ανεμιστήρα που "περισσεύει έξω " από την ψύκτρα, είναι το ελάχιστο δυνατό!

   

  Noctua-Chromax_34_97.jpgNoctua-Chromax_36_100.jpg

   

  Από τις αρκετές δοκιμές που είχαμε μέχρι τώρα την ευκαιρία να κάνουμε (υπενθυμίζουμε ότι ο "συγκεκριμένος" ανεμιστήρας συνοδεύει αρκετές από τις ψύκτρες που έχουμε παρουσιάσει) αποδεικνύεται ότι η Noctua με τον ανεμιστήρα αυτό, έχει πετύχει τη "χρυσή τομή" ανάμεσα στο air flow και τον χαμηλό θόρυβο.

   

  Noctua-Chromax_39_108.jpgNoctua-Chromax_38_106.jpg

   

   

  Φυσικά αυτά δεν είναι τυχαία, αντιθέτως έρχονται μετά από πολύ έρευνα και προσπάθεια!  Κάποιες από τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται φαίνονται στις φωτογραφίες μας, άλλες, όπως η τεχνολογία των εδράνων και των ηλεκτρονικών οδήγησης του κινητήρα,  είναι πιο "εσωτερικές" αλλά δεν παύουν να κάνουν τη διαφορά !

   

  Noctua-Chromax_35_98.jpg

   

  Και με αυτόν τον ανεμιστήρα, κλείνουμε τη περιήγησή μας σε όσα η κατασκευάστρια αποφάσισε ότι θα αποτελέσουν το εφαλτήριό της  για το αισθητικό άλμα που ακούει στο όνομα Chromax !

  Η Noctua δίνει έξι χρόνια εγγύηση στον ανεμιστήρα και τιμή 26,90 € και στην Ελλάδα τον βρίσκουμε στα 31,90 € + 5 € λοιπά έξοδα.

  Αλλά αυτό δεν είναι το τέλος της παρουσίασής μας, αυτό αργεί αρκετά ακόμα, καθώς δεν έχουμε δει το άλλο μεγάλο ατού της νέας σειράς.

  Ώρα λοιπόν να πάμε στο επόμενο κεφάλαιό της!

   

   

  Οι καλύπτρες για τις ψύκτρες της Noctua

  Εδώ μπαίνουμε σε ένα πραγματικά νέο τομέα στο χώρο της ψύξης.

  Η Noctua, εγκαταλείποντας τη θέση της ασφαλούς συντήρησης, κάνει το αμέσως επόμενο που ταιριάζει με την "φιλοσοφία" της!

  Βάζει χρώμα και μάλιστα αρκετό, αλλά δεν είναι αυτό που κάνει τη διαφορά, το σημαντικό είναι ότι σχεδιάζει ένα πλήρες σύστημα αισθητικής αναβάθμισης των προϊόντων της έχοντας πάντα κατά νου τους χρήστες που ήδη την έχουν προτιμήσει.

  Και φυσικά όπως συνηθίζει δεν κάνει κανένα συμβιβασμό, το πάει το πράγμα στο "άλλο άκρο", πάντα μελετημένα και διακριτικά, αλλά με τόσο πολλές νέες δυνατότητες που ειλικρινά δύσκολα θα μείνει κάποιος ανικανοποίητος!  :)

   Αρκετά όμως με τον πρόλογο . . .

   

  Οι καλύπτρες για την ψύκτρα  μονού πύργου NH-U12S καθώς και για τις δύο παραλλαγές της  NH-U12S SE-AM4 και NH-U12S TR4-SP3 που έχουν συμβατότητα με τα αντίστοιχα socket ΑΜ4 και ΤR4 της AMD

   

  Noctua-Chromax_109_295jpg.jpg

   

  Όπως βλέπουμε υπάρχουν τρεις καλύπτρες μια μαύρη , μια λευκή και μια μαύρη με εναλλάξιμα έγχρωμα διακοσμητικά.

  Αυτό που κρατάμε για έλεγχο, είναι η ελαφρά αύξηση των διαστάσεων της ψύκτρας μας που έρχεται με την εγκατάσταση της καλύπτρας:

  Το ύψος αυξάνει κατά 6mm (158 >>> 164 mm) και το πλάτος κατά 3mm (125 >>> 128mm) αν από αυτά είμαστε εντάξει, τότε τίποτε δεν μας εμποδίζει . . . :)

  Η προτεινόμενη τιμή τους είναι ανεξάρτητη του επιμέρους κωδικού και είναι στα 19,90 € και η εγγύησή του έχει διάρκεια έξι ετών.

  Εδώ κατόπιν παραγγελίας θα τις αποκτήσουμε προς 22 € + 5 € λοιπά έξοδα.

  Ας τις δούμε με τη σειρά λοιπόν:

   

  NA-HC2 chromax.black

   

  Noctua-Chromax_110_300jpg.jpgNoctua-Chromax_111b_332jpg.jpg

   

  Η απλή συσκευασία έχει τρία πράγματα μέσα, την καλύπτρα, την βάση της, και το έλασμα στερέωσης της βάσης της πάνω στην ψύκτρα.

  Αρκετά καλά προστατευμένη θα φτάσει στα χέρα μας με ασφάλεια και με τις πλήρεις οδηγίες της θα μπορέσουμε πολύ εύκολα να εγκαταστήσουμε την μαύρη καλύπτρα στη ψύκτρα μας.

   

  Noctua-Chromax_111_305jpg.jpgNoctua-Chromax_112_306jpg.jpg

   

  Η ιδέα είναι πολύ απλή και λειτουργική.  Στερεώνουμε μηχανικά την βάση πάνω στην ψύκτρα με το έλασμα (μανταλάκι) και κατόπιν, η καλύπτρα κάθεται πάνω στη βάση χαλαρά και συγκρατείται στη θέση της μαγνητικά.

  Ούτε βίδες, ούτε σφιγκτήρες, ούτε άλλα "περίεργα" πράματα ! :)

   

  Noctua-Chromax_114_309jpg.jpgNoctua-Chromax_115_315jpg.jpg

   

  Διακρίνουμε στο κέντρο των μικρών πλευρών της βάσης τους δύο μαγνήτες. Για να μπορέσουν να συγκρατήσουν την καλύπτρα που είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο, αυτή διαθέτει δυο μικρούς σιδερένιους κυλίνδρους / πιράκια, πάνω στα οποία "κολλάνε" οι μαγνήτες.

  Στα κρίσιμα σημεία υπάρχουν ελαστικά τακουνάκια που θα εξασφαλίσουν ότι δεν πρόκειται να έχουμε επαφή της καλύπτρας με τα πτερύγια της ψύκτρας, πράγμα καλό για την πνευματική μας ηρεμία ! :)

   

  Noctua-Chromax_113_307jpg.jpg

   

  Στις επόμενες φωτογραφίες φαίνεται με πιο τρόπο ασφαλίζει στη θέση του το έλασμα στήριξης της βάσης πάνω στην ψύκτρα, απλά μηχανικά και αξιόπιστα, χωρίς να χρειαστεί τίποτε άλλο πέρα από την κατάλληλη διαμόρφωση του ελάσματος!

   

  Noctua-Chromax_116_319jpg.jpgNoctua-Chromax_117_318jpg.jpg

   

  Παρά το ότι δεν έχει καμία σημασία μιας και το υλικό της καλύπτρας δεν οξειδώνεται, αυτή η επιπολής εφαρμογή της βαφής στη περιοχή των δύο κυλίνδρων δεν συνάδει ούτε με αυτά που μας έχει συνηθίσει η κατασκευάστρια, ούτε και με αυτό που προδιαθέτει η τιμή της συγκεκριμένης καλύπτρας ! 

   

  Noctua-Chromax_118_322jpg.jpgNoctua-Chromax_119_323jpg.jpg

   

  Προφανώς και πρόκειται για σφάλμα προγραμματισμού στο robot που βάφει τα κομμάτια αυτά, αλλά θα μας άρεσε πολύ να μην βρίσκαμε ούτε ένα ψεγάδι, όχι σε μια Noctua!

   

  Noctua-Chromax_120_327jpg.jpg

   

  Με μια τελευταία ματιά , προχωράμε να δούμε την λευκή έκδοση της καλύπτρας αυτής.

   

  NA-HC2 chromax.white

   

  Noctua-Chromax_121_330.jpgNoctua-Chromax_122_336.jpg

   

  Η μόνη αλλαγή είναι το χρώμα, το οποίο από ότι δείχνουν οι επόμενες φωτογραφίες, "γράφει" πολύ ωραία!

   

  Noctua-Chromax_123_338.jpgNoctua-Chromax_125_345.jpg

   

  Και σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να το δούμε "εν δράσει" ! :)

  Σειρά όμως έχει η πιο ενδιαφέρουσα καλύπτρα που έχει τον πρόσθετο κωδικό "swap".

   

  NA-HC1 chromax.black.swap

  Swap,  προφανώς λόγω της εναλλαξιμότητας των έγχρωμων διακοσμητικών της, αλλά καλύτερα θα μιλήσουν οι εικόνες . . .

   

  Noctua-Chromax_126_349.jpgNoctua-Chromax_127_359.jpg

   

  Στην συσκευασία υπάρχουν και τρεις πλαστικές λωρίδες οι οποίες μπαίνουν μεταξύ βάσης και καλύπτρας και δίνουν χρώμα στα βελόμορφα κενά  που είναι κομμένα στην πρόσοψη της καλύπτρας.

   

  Noctua-Chromax_129_364.jpgNoctua-Chromax_130_365.jpg

   

  Στην επόμενη φωτογραφία είναι τα υπόλοιπα τρία χρώματα, και αυτό που δεν φαίνεται ακόμα είναι ότι θα "δείξουν" μόνο όταν μπουν στη θέση τους!

   

    Noctua-Chromax_128_362.jpg

   

  Και για του λόγου το αληθές, μπορείτε να πάρετε μια "πρώτη γεύση" . . .

        

  Noctua-Chromax_131_366.jpgNoctua-Chromax_132_367.jpgNoctua-Chromax_133_369.jpgNoctua-Chromax_134_371.jpg

   

  Ήδη  φαίνεται πόσο καλά δένουν αυτά τα απλά σχήματα και χρώματα και πόσο ενδιαφέρουσες μπορούν να γίνουν οι ανακλάσεις του φωτισμού στις καλύπτρες !  Το υλικό των πλαστικών προφανώς και συμβάλει στο παιχνίδι αυτό, που στις επόμενες φωτογραφίες είναι ακόμα πιο έντονο.

   

  Noctua-Chromax_134_374.jpgNoctua-Chromax_135_372.jpgNoctua-Chromax_136_376.jpgNoctua-Chromax_137_378.jpg

   

  Και όσον αφορά στη διαδικασία . . . "ποία διαδικασία! "  :) 

  Θα αφήσουμε μια τελευταία φωτογραφία να υπογραμμίζει, το πόσο απλό ήταν τελικά να έρθουν όλα "τα πάνω κάτω" και να γίνουν πάρα πολύ ενδιαφέροντα! ! !  :)

   

  Noctua-Chromax_138_380.jpg

   

  Σε αυτή τη φωτογραφία φαίνεται καλά η υφή της βαφής του κομματιού (powder coating), καθώς διακρίνονται οι "κόκκοι" της στους οποίους πολλά οφείλει το δημιουργικό παιχνίδι των ανακλάσεων σε αυτές!

  Αλλά οι καλύπτρες δεν τελείωσαν εδώ, έχουμε και πιο ενδιαφέρουσες . . .

   

   

  Καλύπτρες που προορίζονται για την ψύκτρα διπλού πύργου  NH-D15 , την slim έκδοσή της, NH-D15S, αλλά και την ειδική έκδοσή  NH-D15 SE-AM4 για το AMD AM4 socket.

  Και σε αυτές, το μόνο που χρειάζεται να πάρουμε υπόψη είναι η μικρή αύξηση των διαστάσεων της ψύκτρας, η οποία είναι 5mm στο ύψος (160 >>> 165mm)  και  3mm στο πλάτος  (150 >>> 153mm).

  Η MSRP τιμή από τη Noctua -ανεξάρτητα τον επιμέρους κωδικό- είναι 29,90 € και έχουν εγγύηση έξι χρόνια.

  Στην Ελλάδα έρχονται κατόπιν παραγγελίας προς 33,00 € + 5 € λοιπά έξοδα.

  Μορφολογικά είναι ανάλογες με αυτές που είδαμε, αλλά το γεγονός ότι είναι δύο, έχει πολύ μεγάλη επίδραση στην αίσθηση που προκαλούν.

  Αλλά για του λόγου το αληθές θα πρέπει να περιμένουμε λίγο, για την ώρα ας τις δούμε από κοντά.


  NA-HC4 chromax.black

   

  Noctua-Chromax_81_214jpg.jpgNoctua-Chromax_82_217jpg.jpgNoctua-Chromax_83_221jpg.jpgNoctua-Chromax_84_223jpg.jpg

   

  Η συσκευασία ανάλογη, αλλά πιο "πλήθια" τα περιεχόμενα! :)

   

  Noctua-Chromax_85_225jpg.jpgNoctua-Chromax_86_228jpg.jpg

   

  Οι καλύπτρες είναι λίγο μεγαλύτερες γιατί απευθύνονται σε μεγαλύτερη ψύκτρα, αλλά η φιλοσοφία της στερέωσης και εξασφάλισης παραμένει η ίδια.   Μαγνητική συγκράτηση της καλύπτρας και μηχανική στερέωση της βάσης στην ψύκτρα.

   

  Noctua-Chromax_87_229jpg.jpgNoctua-Chromax_88_230jpg.jpg

   

  Και εδώ υπάρχει το θέμα της βαφής εσωτερικά, το οποίο -ευτυχώς- παραμένει εκεί ! 

  Στις πλευρές εξωτερικά, μπορούμε να διακρίνουμε τα ίχνη της στήριξης του σιδερένιου κυλίνδρου για την μαγνητική στήριξη της καλύπτρας, τα οποία θα μπορούσαν να λείπουν!

   

  Noctua-Chromax_91_237jpg.jpgNoctua-Chromax_90_236jpg.jpg

   

  Και μια τελική εικόνα που παρά τα προηγούμενα μικροπροβλήματα, αποζημιώνει και με το παραπάνω καθώς η υφή της βαφής κάνει παιχνίδι με το φως και η μαύρη καλύπτρα αλλάζει όλες τις διαβαθμίσεις του  "γκρι" !

   

  Noctua-Chromax_89_233jpg.jpg

   


  NA-HC4 chromax.white

  Η λευκή έκδοση των καλυμμάτων έχει τη δική χάρη καθώς δίνει τη δυνατότητα για την υλοποίηση των συνθέσεων που παίζουν σε άσπρο-μαύρο οι οποίες πραγματικά μαγνητίζουν το βλέμμα!

   

  Noctua-Chromax_66_165.jpgNoctua-Chromax_69_173.jpg

   

  Τα περιεχόμενα ήδη γνωστά όπως και η διαδικασία εγκατάστασής της. . .

   

  Noctua-Chromax_71_1746jpg.jpgNoctua-Chromax_73_179jpg.jpg

   

  Όπως και το πρόβλημα της βαφής !  Αν και εδώ λόγω χρώματος "χτυπάει" πολύ λιγότερο.

   

  Noctua-Chromax_74_181jpg.jpgNoctua-Chromax_75_185jpg.jpg

   

  Δυο  κοντινά στη βάση μας δείχνουν λεπτομέρειες τις κατασκευής της καθώς, τους μαγνήτες που αναλαμβάνουν την στήριξη της καλύπτρας, αλλά και τα πέντε ελαστικά τακουνάκια που θα αποτρέψουν τον οποιοδήποτε τριγμό μεταξύ ψύκτρας και βάσης!

   

  Noctua-Chromax_78_196jpg.jpgNoctua-Chromax_79_197jpg.jpg

   

  Και μια γενική εικόνα, πριν πάμε στο πιο ενδιαφέρον μέλος της σειράς αυτής .

   

  Noctua-Chromax_80_203jpg.jpg

   

   

  NA-HC3 chromax.black.swap

  Αυτό είναι το πιο "ευέλικτο" ζευγάρι καλυπτρών, καθώς μπορεί να προσαρμοστεί σε "οποιοδήποτε" κουτί, από κατάμαυρο μέχρι λευκό!

  Στη συσκευασία του πέρα από τις ίδιες τις καλύπτρες, συμπεριλαμβάνονται έξι δίχρωμα πλαστικά κομμάτια.

   

  Noctua-Chromax_94_356jpg.jpgNoctua-Chromax_96_247jpg.jpg

   

  Έξι κομμάτια και τρεις απλές κινήσεις, αρκούν για να μεταμορφώσουν την ψύκτρα σας!

   

  Noctua-Chromax_97_251jpg.jpgNoctua-Chromax_98_255jpg.jpg

  Noctua-Chromax_99_259jpg.jpgNoctua-Chromax_100_260jpg.jpg

   

  Σε αυτό που τόσο καιρό θέλατε και απλά δεν το . . . "γνωρίζατε" !   :D

   

  Noctua-Chromax_101_261jpg.jpg

   

  Οι χρωματικές επιλογές είναι έξι, αλλά πρακτικά οι χρωματικές διαβαθμίσεις ποικίλουν με τον φωτισμό και ουσιαστικά όποια επιλογή και αν κάνετε, το σίγουρο είναι ότι θα είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα από ότι αρχικά φαίνεται ! 

  Τουλάχιστον εμείς δυσκολευτήκαμε αρκετά, μέχρι να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια και να το πάρουμε απόφαση ότι, η καλύπτρα έχει το χρώμα που . . . έχει !

   

  Noctua-Chromax_102_262jpg.jpgNoctua-Chromax_104_272jpg.jpg

   

  Και μπορούμε να τις δώσουμε και άλλα χρώματα αν θέλουμε, τόσο αλλάζοντας με δικά μας μέσα (λέγε με χρωματιστό χαρτί ας πούμε) το χρώμα των ενθέτων, όσο και βάφοντας την ίδια την καλύπτρα, καθώς η Noctua μας δηλώνει ότι οι καλύπτρες βάφονται :

  Endless options for customisation

  Do you want to give your entire heatsink a custom colour to take things one step further? While spray-painting heatsinks is difficult and reduces performance, Noctua’s powder-coated chromax covers can easily be repainted with custom colours and decorations.

   

  Noctua-Chromax_105_275jpg.jpgNoctua-Chromax_106_282jpg.jpg

   

  Εμείς πάντως αρκεστήκαμε σε ένα πορτοκαλί , ένα γκρι και ένα . . . True  Magenta !

   

  Noctua-Chromax_107_286jpg.jpgNoctua-Chromax_108_293jpg.jpg

   

  Και αφού φτάσατε μέχρι εδώ, τώρα είναι η ώρα για να αποζημιωθεί η υπομονή σας!

   

   

  Η ψύκτρα  Noctua NH - U12S . . . αλλιώς !

   

  Η εικόνα είναι γνωστή, άλλωστε δεν είναι και πολύς καιρός που την είχαμε δει από κοντά.

   

  Noctua-Chromax_142_384.jpgNoctua-Chromax_143_386.jpg

   

  Ε, όσα ξέρετε, μπορείτε να τα ξεχάσετε !  :)

   

  Noctua-Chromax_145_390.jpg

   

  Ώρα για "μερικές" αλλαγές!

   

  Noctua-Chromax_146_397.jpgNoctua-Chromax_147_401.jpg

   

  Ήδη το πράγμα, έχει αλλάξει "χαρακτήρα", αλλά ακόμα είμαστε στην αρχή !

  Βγάζουμε τον ανεμιστήρα (δεν είναι απαραίτητο), περνάμε την βάση της καλύπτρας και την ασφαλίζουμε με το έλασμα "πιάνοντάς" το στα δύο επάνω πτερύγια της ψυκτρας.

   

  Noctua-Chromax_149_409.jpgNoctua-Chromax_150_411.jpg

   

  Πολύ εύκολα, χωρίς καμία ιδιαίτερη αντίσταση το "μανταλάκι" μπαίνει στη θέση του και έρχεται "πρόσωπο" με το "σόκορο" της βάσης, όπου και θα ασφαλιστεί με την τοποθέτηση της καλύπτρας!

   

  Noctua-Chromax_151_415.jpgNoctua-Chromax_152_416.jpg

   

  Το έλασμα, παρά την καλή στήριξη που παρέχει, δεν προκαλεί κάποια αισθητή παραμόρφωση στα πτερύγια της ψύκτρας.

   

  Noctua-Chromax_153_419.jpgNoctua-Chromax_154_420.jpg

   

  Θα  συμφωνείτε ότι. . . Κάτι Άλλαξε !

   

  Noctua-Chromax_156_423.jpgNoctua-Chromax_157_429.jpg

   

  Βάζουμε και τον ανεμιστήρα με λευκά "παπουτσάκια" και έχουμε μια Νέα και Ωραία που όπως και να το κάνουμε είναι . . . Αλλιώς! :)

  Όμως μια προσεκτικότερη ματιά αποκαλύπτει κάτι που θα πρέπει να το έχετε υπόψη σας:

  Στην αριστερή φωτογραφία που ακολουθεί φαίνεται καλύτερα ότι το συρμάτινο clip του ανεμιστήρα -για λόγους ευκολίας- είναι λίγο περισσότερο "περήφανο" από ότι επιτρέπουν οι νέες συνθήκες.

  Οπότε το βγάζουμε και με τα δάχτυλά μας ισιώνουμε λίγο το "αυτάκι" του clip και . . . όλα καλά.  Η καλύπτρα δεν βρίσκει πλέον στο συρματάκι του ανεμιστήρα!

   

  Noctua-Chromax_158_441.jpgNoctua-Chromax_160_447.jpg

   

  Στη δεξιά φωτογραφία φαίνεται ότι το πλαϊνό της καλύπτρας, ακουμπά στα πτερύγια μόνο μέσω του ελαστικού παρεμβύσματος που πολύ σωστά έχει!

   

  Ε και τώρα έχετε την πρώτη εικόνα της αισθητικής "αναγέννησης" μιας από τις πιο επιτυχημένες ψύκτρες μέσου μεγέθους!

   

  Noctua-Chromax_161_450.jpg

   

  Η οποία κάλλιστα μπορεί να είναι η δική σας Νoctua! :) 

   

  Noctua-Chromax_162_455.jpg

   

  Αλλά αυτή είναι μόνο η πρώτη εικόνα!

  Γιατί "το έχουμε και σε μαυροκιτρινάκι" . . . 

   

  Noctua-Chromax_163_456.jpg

   

  Ο χρόνος που απαιτήθηκε για την αλλαγή ήταν μερικά δευτερόλεπτα και έχουμε μια νέα ψύκτρα για ένα άλλο κουτί !

   

  Noctua-Chromax_164_457.jpgNoctua-Chromax_165_458.jpgNoctua-Chromax_166_460.jpgNoctua-Chromax_167_462.jpg

   

  Οι προσεκτικοί φίλοι θα είδαν ότι δεν έχουμε βάλει οκτώ κίτρινα αντικραδασμικά, μολονότι εμείς θα μπορούσαμε να το κάνουμε καθώς είχαμε αρκετά, αλλά θέλαμε να δείτε πως μπορείτε να τη φτιάξετε εσείς που φυσικά δεν θα έχετε όλη τη γκάμα των καλυπτρών. Αυτό βεβαίως είναι ένα θέμα που θα πρέπει να το δει η κατασκευάστρια και να βάλει οκτώ αντικραδασμικά ελαστικά από κάθε χρώμα.

  Αυτό που βρήκαμε σαν καλύτερο, είναι στη θέση του ενεργού αντικραδασμικού (αυτό που παρεμβάλλεται μεταξύ ανεμιστήρα και ψύκτρας)  να βάλουμε τα μαύρα τακουνάκια και στις έξω γωνίες του ανεμιστήρα που "φαίνονται" πολύ περισσότερο να βάλουμε τα κίτρινα.

   

  Noctua-Chromax_168_463.jpgNoctua-Chromax_169_464.jpg

   

  Έτσι νομίζω ότι δείχνει καλύτερα, αλλά φυσικά κανείς δεν σας εμποδίζει να το ψάξετε και προς το tottal black!

   

  Noctua-Chromax_171_476.jpgNoctua-Chromax_170_472.jpg

   

  Για να δούμε όμως και μερικές άλλες συνθέσεις και με διαφορετικούς φωτισμούς βασισμένες στο "δυνατό χαρτί" που ακούει στο κωδικό Swap . . .

   

  Noctua-Chromax_173_485jpg.jpg

   

  Η Κόκκινη εκδοχή είναι εντυπωσιακή και γίνεται ακόμα περισσότερο, ανάλογα με τη γωνία του φωτισμού και την έντασή του.

   

  Noctua-Chromax_172_478jpg.jpgNoctua-Chromax_174_491jpg.jpg

   

  Νομίζω ότι πλέον, αποκτούν εικόνα όσα μέχρι τώρα βλέπαμε ανοίγοντας τα κουτιά με τις καλύπτρες και τους νέους ανεμιστήρες.

   

  Noctua-Chromax_175_493jpg.jpgNoctua-Chromax_173_485jpg.jpg

   

  Το ίδιο εντυπωσιακή αν όχι περισσότερο, είναι και η εκδοχή σε μπλε και μάλιστα αυτό το μπλε που "παίζει" από το σκούρο που το βλέπουμε στην επόμενη φωτογραφία μέχρι το "λουλακί" που το είδαμε πιο πριν. 

   

  Noctua-Chromax_176_502jpg.jpgNoctua-Chromax_177_508jpg.jpgNoctua-Chromax_178_505jpg.jpgNoctua-Chromax_179_506jpg.jpg

   

  Πιστεύω πως η επιλογή της μαύρης βάσης (καλύπτρας) για το μοντέλο Swap δικαιώνεται περίτρανα ως εδώ . . .

   

  Αλλά και στη συνέχεια . . .

   

  Noctua-Chromax_180_511jpg.jpg

   

  Το πράσινο κάνει απρόσμενα καλό συνδυασμό με το μαύρο της καλύπτρας και ανοίγει δρόμους προς νέους "πειρασμούς" !

   

  Noctua-Chromax_181_514jpg.jpgNoctua-Chromax_182_520jpg.jpg

   

  Ιδιαίτερα προς τους φίλους που αρέσκονται στα "οικολογικά"  case concepts ! :) 

   

  Noctua-Chromax_183_522jpg.jpg

   

  Για το τέλος -αυτής της καλύπτρας εννοείται !- σας κράτησα τη λευκή εκδοχή, που ενώ δεν είναι καθόλου "έντονη", σου μένει η αίσθηση που δημιουργεί και πιστεύω ότι θα έχει μια πολύ καλή πορεία στην προτίμηση των χρηστών.

   

  Noctua-Chromax_185_533jpg.jpg

   

  Noctua-Chromax_186_535jpg.jpgNoctua-Chromax_187_543jpg.jpg

   

  Η εικόνα μιλάει από μόνη της και δεν χρειάζονται περισσότερα επιχειρήματα . . .

   

  Noctua-Chromax_189_552jpg.jpgNoctua-Chromax_191_560jpg.jpg

   

  Εδώ βέβαια θα μπορούσε να μπει και το λευκό καλώδιο, αλλά προτίμησα το μαύρο γιατί μου καθόταν καλύτερα στο μάτι !

   

  Noctua-Chromax_190_555jpg.jpg

   

  Πριν αφήσουμε την καλύπτρα αυτή , ας δούμε την ψύκτρα με ένα διαφορετικό ανεμιστήρα, που διακρίνεται για τον εξαιρετικά χαμηλό θόρυβο που κάνει και το σεβαστό  air flow του.

   

  Noctua-Chromax_192_563jpg.jpgNoctua-Chromax_193_564jpg.jpg

   

  Noctua-Chromax_194_566jpg.jpg

   

  Μέχρι εδώ είμαι σίγουρος ότι έχετε σχηματίσει μια  καλή ιδέα για το τι μπορεί να κάνει η σειρά Chromax  για την Noctua ψύκτρα σας, ή και απλά για το κουτί σας μόνο.

  Αλλά στο θέμα των εντυπώσεων, αλλά και των δυνατοτήτων η Noctua έχει μια ακόμα καλύτερη πρόταση, αρκεί να είσαστε -ή να σκοπεύετε να γίνετε :) - κάτοχος της ναυαρχίδας της που ακούει στο γενικό όνομα NH-D15 . . .

   

   

  Και όμως,  είναι η Noctua NH - D15S !

   

  Noctua-Chromax_219_654.jpg

   

  Είναι αυτό που λένε ότι μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις!

  Το "τερατάκι" δεν έπαψε να είναι τέτοιο, αλλά για κάποιο λόγο δείχνει πιο "μικρό", είναι πιο καλόβολο στο μάτι! :) 

  Ίσως είναι το λευκό -που κατά τη γνώμη μας είναι ένα από τα καλύτερα χρωματικά θέματα- ίσως είναι η απόκρυψη των λεπτομερειών που φέρνει αυτή την αίσθηση της "διακριτικότητας" στην όψη της ψύκτρας.

  Ότι και να είναι, το μόνο βέβαιο, είναι ότι λειτουργεί !

   

  Αλλά ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά για να δούμε τις διάφορες εκδόσεις της και να προσπαθήσουμε να σας δώσουμε μια καλή αίσθηση για το τι σημαίνουν!

   

  Την Noctua NH-D15S, θα την θυμάστε από την σχετικά πρόσφατη παρουσίασή της.

   

  Noctua-Chromax_195_570jpg.jpgNoctua-Chromax_196_573jpg.jpg

   

  Μια απλή αντικατάσταση του ανεμιστήρα της με τον ομώνυμο της σειράς Chromax, είναι το πρώτο βήμα.

   

  Noctua-Chromax_197_577jpg.jpgNoctua-Chromax_198_581jpg.jpg

   

  Στη δεξιά φωτογραφία, μπορείτε να δείτε ότι αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε μόνο τέσσερα αντικραδασμικά τακουνάκια στον ανεμιστήρα.

  Στο μοναδικό σημείο που θέλει προσοχή είναι στην τοποθέτηση της βάσης της καλύπτρας διαφορετικά  η βάση δεν θα μπαίνει σωστά και τα "δοντάκια" στήριξής της δεν θα αγκαλιάζουν σωστά τα πτερύγια της ψύκτρας (δεξιά φωτογραφία από κάτω)

   

  Noctua-Chromax_202_594.jpgNoctua-Chromax_201_589jpg.jpg

   

  Αρκεί να προσέξουμε να τοποθετήσουμε την βάση έτσι ώστε να διαβάζεται με τον ίδιο προσανατολισμό που διαβάζεται το λογότυπο της Noctua στο επάνω πτερύγιο της ψύκτρας, τότε όλα πάνε αυτομάτως στη θέση τους.

   

  Noctua-Chromax_204_596.jpgNoctua-Chromax_206_603.jpg

  Noctua-Chromax_207_605.jpgNoctua-Chromax_208_606.jpg

   

  Και είμαστε έτοιμοι για την πρώτη επαφή μας με την νέα NH-D15S . . .

   

  Noctua-Chromax_209_612.jpg

   

  Με τα απολύτως απολύτως απαραίτητα αντικραδασμικά, αλλά και με πλήρη εξάρτηση με λευκά "παρελκόμενα" (κάτω δεξιά φωτογραφία) τα οποία  νομίζω ότι αξιοποιούν την αντίθεση και σε συνδυασμό με το επίσης λευκού logo της κατασκευάστριας στις καλύπτρες, δημιουργούν ένα πολύ διακριτικό και αρμονικό σύνολο.

   

  Noctua-Chromax_210_617.jpgNoctua-Chromax_212_628.jpg

  Noctua-Chromax_213_632.jpg

   

  Από όποια πλευρά και αν το δούμε, μια μικρή έκπληξη μας περιμένει!

   

  Noctua-Chromax_214_637.jpg

   

  Η βαφή με χρώμα σε πούδρα, δίνει πραγματικά μια διαφορετική αίσθηση στις καλύπτρες και αξιοποιεί στο έπακρο τις ανακλάσεις του φωτός, καθώς ακόμα και μια πολύ μικρή αλλαγή γωνίας, σημαίνει τελείως διαφορετική "εικόνα" της ψύκτρας!

   

  Στη λευκή έκδοση, δεν υπάρχει τόσο "παιχνίδι" με τις ανακλάσεις, αυτή "παίζει" σε άλλο επίπεδο! :)

   

  Noctua-Chromax_215_642.jpg

   

  Αυτή η φευγαλέα ισορροπία των ανακλάσεων και η διατήρησή τους μέσα σε αυτό που μπορούσε να αποτυπώσει ο φακός, αποδείχτηκε μια μάλλον δύσκολη υπόθεση, αλλά τελικώς . . .  :)

   

  Noctua-Chromax_216_644.jpgNoctua-Chromax_217_645.jpg

   

  Η λευκή έκδοση είναι πολύ "διακριτική" πράγμα που την κάνει μια άριστη επιλογή σε λευκές συνθέσεις, και αυτό είναι λογικό, αλλά πιστεύω ότι αυτός ο "αέρας του απέριττου" που "αποπνέει" πάει το πράγμα ακόμα πιο πέρα, κάνοντάς την ίσως την πιο όμορφη έκδοση!

   

  Noctua-Chromax_218_650.jpg

   

  Βεβαίως αυτά δεν είναι παρά η υποκειμενική άποψη του reviewer, που καλό είναι γενικά να την κρατάει για τον εαυτό του, αλλά εφόσον η σημερινή παρουσίαση, είναι αποκλειστικά περί της αισθητικής του πράγματος, δύσκολα θα το αποφύγω το ολίσθημα  να πω και τι μου άρεσε εμένα!

  Για να μπορέσετε να αποφασίσετε κι' εσείς όμως μπαίνουν πολύ περισσότερες φωτογραφίες από ότι συνήθως, γιατί, το τι κάνει click στον κάθε ένα από εμάς, είναι δική του υπόθεση, εγώ απλά ελπίζω -ανάμεσα στα δικά μου - να καταφέρω να "πιάσω" και το δικό σας! :)

   

  Ας συνεχίσουμε όμως, γιατί το πιο ενδιαφέρον το αφήσαμε για το τέλος!

   

  Noctua-Chromax_221_657.jpgNoctua-Chromax_220_656.jpg

   

  Η Swap  έκδοση της καλύπτρας είναι αυτή που δίνει και τη μεγαλύτερη ευελιξία για προσαρμογή σε όποιο χρωματικό θέμα και αν έχει το κουτί μας (και όταν λέω σε οποιοδήποτε, το εννοώ, καθώς για τις δύσκολες περιπτώσεις μπορούμε ακόμα και  να βάψουμε τις καλύπτρες! )

   

  Noctua-Chromax_222_662.jpg

   

  Τα λευκά ένθετα δίνουν την "κλασσικότερη" εκδοχή των συνθέσεων και το "παιχνίδι" με το φως καλά κρατεί!

   

  Noctua-Chromax_223_664.jpg

   

  Τα κίτρινα ένθετα και εξαρτήματα αξιοποιώντας την έντονη αντίθεσή τους με το μαύρο της καλύπτρας, δίνουν μια εντυπωσιακή προσέγγιση σε ένα PC στημένο σε αυτό το χρωματικό θέμα, κάνοντας βέβαιο, ότι η ψύκτρα σας σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύει  να περάσει απαρατήρητη! 

   

  Noctua-Chromax_224_666.jpg

   

  Εδώ να θυμίσω ότι ο ανεμιστήρας αυτός ( NF-A15 HS-PWM chromax.black.swap) συνοδεύεται από οκτώ αντικραδασμικά σε κάθε χρώμα, οπότε μπορείτε να του εξοπλίσετε όλες τις "γωνίες" .

   

  Noctua-Chromax_226_668.jpgNoctua-Chromax_227_673.jpg

   

  Το έλασμα στήριξης της βάσης της καλύπτρας, μπορεί να μπει και προς την πλευρά του ανεμιστήρα για να μην φαίνεται, απλά εδώ κοίταξα ασυναίσθητα την ευκολία μου ! :p

   

  Noctua-Chromax_228_674.jpg

   

  Εξίσου έντονη αίσθηση προκαλεί και η σειρά με τα μπλε ένθετα, καθώς το χρώμα τους παίζει συνεχώς με την ένταση του φωτισμού και τη γωνία του.

  Αψευδής μάρτυρας η επόμενη φωτογραφία . . .

   

  Noctua-Chromax_229_678.jpgNoctua-Chromax_230_682.jpgNoctua-Chromax_233_687.jpg

   

  Όπως καταλαβαίνετε για να διευκολυνθεί η σύγκριση των διαφορετικών χρωμάτων και πως "γράφουν" αυτά πάνω στο μαύρο, κάποιες φωτογραφίες έχουν περίπου το ίδιο "στήσιμο", ελπίζω αυτό να δώσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

   

  Noctua-Chromax_231_683.jpg

   

  Την "πράσινη φορεσιά"  την αφιερώνουμε στους φίλους της . . . AMD ! :)

  Νομίζω αυτό το πράσινο μπορεί άνετα να βρει τη θέση του σε ένα κουτί με τα χρώματα της φύσης !

   

  Noctua-Chromax_234_691.jpg

   

  Η εφαρμογή που κάνουν οι καλύπτρες είναι πολύ καλή και δεν συναντήσαμε σε καμία αλλαγή τη τάση να σκαλώνουν πάνω στα πτερύγια, ούτε να κροταλίζουν μετά την εγκατάστασή τους.  Αν παρ' όλα αυτά εσείς συναντήσετε κάποιο πρόβλημα χαλαρότητας, εύκολα μπορείτε λυγίζοντας ελαφρά τα πλαϊνά της καλύπτρας, να το λύσετε.

   

  Noctua-Chromax_235_695.jpgNoctua-Chromax_236_703.jpg

   

  Το υλικό των αντικραδασμικών ελαστικών είναι πολύ φωτεινό και ζωντανεύει το χρώμα του ακόμα και κάτω από ελάχιστο φωτισμό, ο οποίος στην επόμενη φωτογραφία μας κάνει τη χάρη να αναδείξει τέλεια τη πράσινη εκδοχή !

   

  Noctua-Chromax_237_714.jpg

   

  Κράτησα προς το τέλος της παρουσίασής μας την κόκκινη σειρά, η οποία δεδομένου του πλήθους των συνθέσεων που στήνονται με χρωματικό θέμα το κόκκινο / μαύρο, πιστεύω ότι θα είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες. 

   

  Noctua-Chromax_239_726.jpgNoctua-Chromax_238_718.jpgNoctua-Chromax_241_730.jpg

   

  Με δεδομένο ότι το όλο σύστημα Chromax είναι ετερόφωτο, παίζει μεγάλο ρόλο η γωνία του φωτισμού, η οποία πραγματικά  μπορεί να αποδειχθεί το "κλειδί" ενός επιτυχημένου στησίματος του φωτισμού στο κουτί μας.

  Οι καλύπτρες της Noctua πάντως, από ότι είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά, θα σας βοηθήσουν να πετύχετε αυτό ακριβώς που θέλετε  . . .

   

  Noctua-Chromax_240_748.jpg

   

  . . . ή -γιατί όχι- να ανακαλύψετε κάτι που δεν ξέρατε ότι το θέλετε! :)

   

  Noctua-Chromax_244_756.jpg

   

  Το "υπονοούμενο" είναι τη μαύρη έκδοση, η οποία,  εκεί που δεν το περιμέναμε, μας εξέπληξε με το πόσο ωραία δένει το μαύρο στο μαύρο, όταν το βοηθάει η διαφορά στην υφή και την ανακλαστικότητα των επιφανειών !

   

  Noctua-Chromax_245_765.jpgNoctua-Chromax_243_754.jpgNoctua-Chromax_246_768.jpg

   

  Νομίζω ότι δεν χρειάζονται περισσότερα επιχειρήματα, τα οπτικά -πιστεύω ότι- κάλυψαν και με το παραπάνω ό,τι "φτωχό" θα μπορούσα να πω εγώ ! :)

   

  Noctua-Chromax_247_776.jpg

   

  Και με μια τελευταία -στο όνομα της τέχνης- πουσαρισμένη εικόνα της αγνώριστης ψύκτρας μας, πάμε να τα μαζέψουμε όλα σε μερικά συμπεράσματα! 

   

  Τελικά, αξίζει το "κόπο" ;

  Τελικά πόσο είμαστε διατεθειμένοι να υποστηρίξουμε ένα "όνειρό" μας ! 

  Νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να είναι και η μοναδική απάντηση στο ερώτημα, αλλά ας το ψάξουμε λίγο ακόμα, συνυπολογίζοντας και κάποια νούμερα.

   

  Αν υποθέσουμε ότι θέλουμε να "μεταμορφώσουμε" μια NH-D15, σε κόκκινη έκδοση, χρειαζόμαστε:

  2 ανεμιστήρες ( 2 x 26,90 €)

  1 σετ καλώδια επέκτασης ( 9,90 €)

  1 σετ Υ-splitter ( 9,90 €)

  1 Καλύπτρα διπλού πύργου ( 29,90 €)

  Και στο σύνολο, έχουμε ένα διόλου ευκαταφρόνητο σύνολο των 103,5 € !

  (Χωρίς να υπολογίζουμε τις σημαντικές αυξήσεις για την απόκτησή τους στην Ελλάδα! )

   

  Αυτό σαν πρώτη εντύπωση μοιάζει να είναι "απαγορευτικό" ιδιαίτερα αν το δούμε έτσι από μόνο του, χωρίς να το εντάξουμε μέσα στην γενικότερη διαδικασία της αισθητικής αναβάθμισης του υπολογιστή μας. 

  Αν όμως το βάλουμε πλάι σε όλα τα υπόλοιπα έξοδα που έχουμε ήδη κάνει ή προγραμματίσει, τότε αρχίζει το πράγμα να παίρνει τις σωστές του διαστάσεις!

   

  Ας πούμε τέσσερα καλώδια προέκτασης μήκους ~30 cm, με έγχρωμο sleeve πολύ καλής ποιότητας και άριστους ακροδέκτες, στα 10 € δεν μοιάζει πλέον τόσο ακριβό, καθώς έρχεται και ταιριάζει ακριβώς, σε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε!

  Μαζί με όλα τα άλλα έξοδα λοιπόν, αφομοιώνονται και αυτά και τελικά, το πιθανότερο είναι, αυτά τα χρήματα να είναι τα πιο καλοξοδεμένα, καθώς το αισθητικό αποτέλεσμα που έχουν  είναι καθοριστικό και είναι σε θέση να δώσουν μια αισθητικά άρτια βάση για το "χτίσιμο" του όλου κουτιού !

   

  Βεβαίως υπάρχει η μεγάλη μερίδα των χρηστών που το βασικό τους ζήτημα είναι ο εξοπλισμός του κουτιού τους  με κάποιους ανεμιστήρες.

  Αυτοί θα είναι και οι πιο "τυχεροί" καθώς προσθέτουν εξοπλισμό, χωρίς να καταργούν υπάρχοντα -εφάμιλλο- εξοπλισμό!

  Εδώ δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επιχειρηματολογία, αρκεί να εκλογικευτούν λίγο  οι εμπορικές τιμές στη χώρα μας!

   

  Και φυσικά δεν ξεχνάμε τη τρίτη και "σημαντικότερη" κατηγορία των χρηστών, αυτών που πλέον δεν έχουν πλέον  κανένα αισθητικό θέμα, να παραγγείλουν μια ψύκτρα Noctua!

  Αυτοί οι μελλοντικοί αγοραστές, κατά την προσωπική μας άποψη -και χωρίς να γνωρίζουμε του σχεδιασμούς της κατασκευάστριας- είναι πολύ λογικό να απολαμβάνουν τη δυνατότητα να έχουν το περιθώριο της επιλογής του είδους του ανεμιστήρα που θα συνοδεύει την νέα τους ψύκτρα και ιδιαίτερα αν την παραγγέλνουν μαζί με τις καλύπτρες της !

  Εκεί είναι που πράγματι, θα αξίζει και με το παραπάνω και το τελευταίο € του επιπλέον κόστους.

  Ελπίζουμε η Noctua -και αυτή τη φορά- να . . . "ακούει"!  :)

   

  Πριν πάμε στον επίλογο, θα ήθελα να πω δυο πράγματα ακόμα.

  Κατ΄αρχάς . . . χαράς στο κουράγιο σας να φτάσετε μέχρι εδώ ! :)

  Ελπίζω παρά το γεγονός ότι για πρώτη φορά έγινε παρουσίαση με βάση και πυρήνα αποκλειστικά την αισθητική του πράγματος, να μπόρεσα να σας δώσω μια πλήρη εικόνα του τι να περιμένετε.

  Φυσικά αυτό άφησε έξω από την εικόνα αυτά που συνήθως υπάρχουν σε μια τεχνική παρουσίαση, όπως χαρακτηριστικά, μετρήσεις, διαγράμματα κ.λπ.

  Ευτυχώς τους ανεμιστήρες -πλην ενός- τους έχουμε ξαναδεί, αλλά φυσικά είμαστε στο TheLab, οπότε δεν αφήνουμε τίποτε να "περάσει έτσι"  στα πεταχτά! :) 

  Απλά "παίρνουμε το χρόνο" μας και επιφυλασσόμαστε για την πλήρη παρουσίαση των ανεμιστήρων αυτών, αλλά και αρκετών άλλων, σε μια συγκριτική δοκιμή "διαρκείας" πάνω σε εξοπλισμό που στήνεται αυτό το διάστημα στα εργαστήρια του TheLab!

  Αλλά μέχρι τότε, έχουμε άλλα πιο άμεσα!

   

  Επίλογος

  Αυτή η παρουσίαση είναι φανερό δεν είναι σαν τις άλλες, δεν έχει εις βάθος, δεν έχει μετρήσεις, δεν έχει συγκριτικά!

  Για πρώτη φορά έχουμε να κάνουμε με ένα θέμα αμιγώς αισθητικό (!) και είναι γνωστό ότι, η θέση του reviewer είναι πολύ λεπτή σαν αρχίσει να περιδιαβαίνει  στους αγρούς του "Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα!"  που  λένε και στο χωρίο μου!

  Οι λύσεις που έχει δεν είναι και πολλές, στην πραγματικότητα μία είναι η πιο δόκιμη:  Να σας κάνει μάρτυρες αυτού που είδε και ασχολήθηκε επί αρκετές ημέρες, να μη σας κρύψει τίποτε και να αφήσει τα συμπεράσματα σε εσάς!

  Βεβαίως αυτό είναι ευκολότερο να το λες, από το να το κάνεις, και ελπίζω η σημερινή παρουσίαση με τις -σχεδόν- 250 φωτογραφίες της, να σας έδωσε μια πλήρη και χωρίς "κενά" εικόνα, για τη σειρά Chromax της Noctua!

   

  Noctua-Chromax_248_785.jpg

   

  Μέσα στη γενικότερη "κοσμογονία" που συμβαίνει στο θέμα της αισθητικής παρέμβασης  στο χώρο των προσωπικών υπολογιστών και της "θύελλας"  που ακούει στο όνομα "RGB", ακόμα και οι πιο σκληροτράχηλοι  υπερασπιστές της καθαρής ουσίας των πραγμάτων, τελικώς αναγκάζονται να πάρουν υπόψη τους και το θέμα της ομορφιάς !

  Και κατά την άποψή μας, πολύ καλά κάνουν, γιατί έστω και αν η ομορφιά δεν είναι πιο δροσερή, δεν πειράζει μια ψύκτρα να την έχει !

  Βεβαίως, το μονοπάτι της ομορφιάς είναι πολύ ολισθηρό και πρέπει να έχεις πράγματι τα προσόντα για να βαδίσεις με σιγουριά σε αυτό και η  σημερινή φιλοξενούμενη, μολονότι μέχρι τώρα έμοιαζε να μην ασχολείται με το ζήτημα, μόνο αδιάφορη δεν ήταν!

  Αντίθετα, προετοίμαζε μια  εντυπωσιακή σε πληρότητα  και δυνατότητες πρόταση, που όχι μόνο βάζει μιας και δια παντός στο περιθώριο οποιαδήποτε "χρωματική" αντίρρηση,  αλλά -και κυρίως- δημιουργεί ένα ολόκληρο "οικοσύστημα", όπου όλα είναι ευέλικτα, συνδυάζονται μεταξύ τους  και δίνουν τόσες επιλογές αισθητικής προσαρμογής, που πραγματικά πολύ δύσκολα ο χρήστης  δεν θα βρει αυτό που ζητά!

   

  Η γνωστή υψηλή ποιότητα των υλικών, δεν άλλαξε, οι ανεμιστήρες εξακολουθούν να είναι το ίδιο εξαιρετικοί με αυτούς που αντικαθιστούν χρωματικά !

  Το ίδιο ισχύει και για όλα τα ήδη υπάρχοντα συμπληρωματικά εξαρτήματα, μπορεί το χρώμα να άλλαξε σε ένα μικρό "ουράνιο τόξο" αλλά τα εξαιρετικά καλώδια προέκτασης και Y-splitter και τα αποτελεσματικά παρεμβύσματα, έχουν τις ίδιες κορυφαίες   μηχανικές και ηλεκτρικές ιδιότητες!

  Αλλά και τα νέα προϊόντα, οι καλύπτρες, έχουν εξαιρετική κατασκευή και πολύ μελετημένο σύστημα συναρμογής που εγγυάται την απροβλημάτιστη εγκατάσταση και την αθόρυβη λειτουργία τους. Το μόνο που μπορούμε να τους "προσάψουμε"  είναι μια ελαφρά ατέλεια στο βάψιμο, σε εσωτερικό  και αθέατο σημείο!  Σαν επιβεβαίωση δε της αισθητικής ευελιξίας τους, μπορούμε να τις βάψουμε  σε όποιο χρώμα επιθυμούμε.

  Η εξαετής εγγύηση συμπληρώνει την εικόνα μιας εξαιρετικής πρότασης, που το μόνο που της μένει να δικαιολογήσει είναι το κόστος της!

  Αλλά και αυτό, μολονότι για "δημοκρατικούς" λόγους (!), θα το θέλαμε αισθητά χαμηλότερο , κρινόμενο στα πλαίσια ανάλογων εξόδων modding,  δεν μπορούμε να πούμε ότι θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για την προσχώρηση του ενδιαφερομένου χρήστη στον κόσμο του Noctua Chromax ! 

   

  Συνοψίζοντας σε μια πρόταση όλα τα προηγούμενα, αβίαστα μπορούμε να πούμε:

  Στο χώρο της Noctua γίνεται μια αισθητική "κοσμογονία" και οι φίλοι που είναι ήδη κάτοχοι ή σκέφτονται να αποκτήσουν κάποια ψύκτρα ή ανεμιστήρα της, και τους απασχολεί το αισθητικό θέμα, καλά θα κάνουν  να κοιτάξουν προσεκτικά τις νέες δυνατότητες που είναι διαθέσιμες με τη σειρά Chromax! Γιατί πλέον, το πρόβλημά τους, απλά,  δεν υπάρχει!

   

  Με βάση όλα τα παραπάνω η γενική βαθμολογία που αποσπά η νέα σειρά προϊόντων Chromax , δε μπορεί να είναι μικρότερη από:

   

   
   
   

   

   

  Ευχαριστούμε θερμά την Noctua  για την παραχώρηση των δειγμάτων της δοκιμής.

   

   

  gallery_33144_803_5297.jpg

   

  Για    το    TheLab.gr,      Seafalco     28/4/2018

  Συντελεστές Review
  Reviewers: Seafalco
  Photographers: Seafalco
  Editing: TheLab.gr team
  Αξιολόγηση
  Χαρακτηριστικά:9.50
  Χρηστικότητα9.50
  Ποιότητα9.50
  ΕπιδόσειςSelect
  ΓραφικάSelect
  ΉχοςSelect
  GameplaySelect
  Αντοχή στο Χρόνο9.50
  Απόδοση/Τιμή8.50
  Editor's ChoiceNo
  Innovation AwardYes
  Design AwardYes
  Value for MoneyNo

  • Like 9
  • Wow 2
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  Δίνουν μια άλλη νότα στον σχετικά αδιάφορο αλλά άκρως αποτελεσματικό design της Noctua. Not bad.

  • Like 1
  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • Αναβαθμίσιμα-συναρμολογούμενα Framework laptops

  Αρκετές εταιρείες έχουν αποπειραθεί στο παρελθόν να παράξουν laptops που να είναι ανταγωνιστικά όταν κυκλοφορήσουν, αλλά να μπορούν να αναβαθμιστούν αρκετά ώστε μην χρειάζονται πέταμα μόλις παλιώσουν λίγο. Κατά κοινή ομολογία οι παλιότερες προσπάθειες δεν γνώρισαν ιδιαίτερη επιτυχία: Κάποιες είχαν χαμηλά τεχνικά χαρακτηριστικά, κάποιες ογκώδεις και δύσχρηστες κατασκευές, και οι περισσότερες τελικά "ξεφούσκωσαν" χωρίς να κάνουν μεγάλη εντύπωση.   Τα τελευταία χρόνια η Framework φαίνεται

  minast
  minast
  Φορητοί υπολογιστές

  Αναζήτηση παιχνιδιού

  Καλησπέρα παίδες, Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, ψάχνω εδώ και καιρό το Test drive unlimited 2. Το έχω βρει σε κάποια torent αλλά δε μου κάνει σωστά την εγκατάσταση. Το έψαξα και σε κάποια διαδικτυακά σημεία που αναφέρετε όπως epic games, gog κτλ αλλά δε το βρίσκω. Η αλήθεια είναι ότι το βρίσκω σε ένα κατάστημα στην Ελλάδα το οποίο θέλει 140 ευρώ. Ο πιτσιρικάς μου άρχισε να ασχολείται με τον υπολογιστή, του έβαλα το euro truck simulator  αλλά θέλει και κάτι σε αυτοκινητάκι. Βέβαια 140 ευρ

  moutsougoulis
  moutsougoulis
  PC Gaming 2

  Αγορά Mini PC Ryzen

  Καλημέρα παιδιά σκέφτομαι την αγορά ενός mini pc (κυρίως για θέμα εργονομίας) το οποίο θα το χρησιμοποιώ για πολλές ώρες και ως κύριο υπολογιστή. Competitors (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) Beelink SER6 PRO vs MinisForum HX99G: ================================================================================= 1. Beelink SER6 PRO - Ryzen 7 7735HS / Radeon 680M / 2x16gb DDR5 4800Mhz / 500Gb PCIe 4.0 M.2 --> Τιμή lowest που έχω δει 630ευρώ (με ΦΠΑ, αλλιώς από κίνα παίζει στα 530ευρ

  BasiliCeLew
  BasiliCeLew
  AMD Platform 19

  SOS Αγορά Chromebook

  Καλησπέρα! Ποιος μπορεί να με βοηθήσει στην επιλογή ενός Chromebook (170-230€) ??? Pleasee τα φώτα σας,είμαι εντελως άσχετη και το χρειάζομαι άμεσα μετά από ατύχημα που συνέβη με το παλιό μου λάπτοπ. Δεν καταλαβαίνω τίποτα σχεδόν από τα χαρακτηριστικά....θέλω απλή χρήση internet και οπωσδήποτε excel και ασύρματη σύνδεση με εκτυπωτή ...α και υποδοχή για microsd! Βλεπω ένα σωρό μάρκες, lenovo,asus, Samsung, ποια είναι η διαφορά τους..? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  Kater.mi
  Kater.mi
  Φορητοί υπολογιστές

  This is the way....

  gdp77
  gdp77
  Linux 13
×
×
 • Create New...