Jump to content
 • Xiaomi Mini Bluetooth Earphone Review


  Eισαγωγή

   

  Όσο περίεργο και αν σας φανεί, το Bluetooth μετράει σχεδόν 30 χρόνια ιστορία. Προϊόν των εργαστηρίων έρευνας και ανάπτυξης της κραταιάς τότε Ericsson, πήρε το όνομά του από τον Βασιλιά Μπλεδόντη, ο οποίος το δέκατο αιώνα ένωσε τις δανέζικες φυλές σε ένα βασίλειο και ήρθε να αποτελέσει το σημαντικότερο ασύρματο πρωτόκολλο επικοινωνίας μικρής εμβέλειας.

   

  Από τις πρώτες συσκευές που εκμεταλλεύτηκαν το πρωτόκολλο επικοινωνίας αυτό, ήταν τα bluetooth earphones, τα οποία μάλιστα στην καθομιλουμένη αποκαλούνται ως σκέτα bluetooth. Για πολλούς από εμάς αποτελούν συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά, ιδιαίτερα όσοι περνούν αρκετές ώρες κάθε μέρα οδηγώντας μιας και οι κυρώσεις του ΚΟΚ για όσους οδηγούν μιλώντας στο κινητό χωρίς να χρησιμοποιούν κάποιο σύστημα ανοικτής ακρόασης ή bluetooth earphone είναι αρκετά σκληρές.

   

  Στα πλαίσια της συρρίκνωσης του μεγέθους πολλών ηλεκτρονικών συσκευών, και ιδιαίτερα μετά την παρουσίαση των Airpods της Apple, έκαναν την εμφάνισή τους και bluetooth earphones τα οποία είναι πραγματικά πολύ μικρά. Ένα από αυτά είναι και το Xiaomi Mini Bluetooth Earphone το οποίο θα σας παρουσιάσουμε σήμερα στις σελίδες που ακολουθούν.

   

  Τεχνικά Χαρακτηριστικά

   

  Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Xiaomi Mini Bluetooth Earphone παρουσιάζονται αναλυτικά στον πίνακα που ακολουθεί.

   

  specs.png

   

  Επιπλέον, το ακουστικό είναι αδιάβροχο IP x4 και έτσι μπορείτε να είστε ήσυχοι πως δεν θα πάθει κάτι από κάποια βροχή ή από τον ιδρώτα σας.

   

  Όπως φαντάζεστε, το Mini Bluetooth Earphone δεν ήταν διαθέσιμο σε κάποιο κατάστημα της ελληνικής αγοράς κατά το χρόνο συγγραφής της παρουσιάσης. Παρ' όλα αυτά μπορείτε να το προμηθευτείτε από το κατάστημα Banggood (που είχε την ευγενή καλοσύνη να μας παραχωρήσει το δείγμα της δοκιμής) σε τιμή που ανέρχεται σε περίπου 20 ευρώ, ενώ εκτός από το μαύρο χρώμα που θα δείτε παρακάτω διατίθεται και σε λευκή απόχρωση.

   

   

  Κάτω από το φακό

   

  Το Mini Bluetooth Earphone της Xiaomi έρχεται σε μία συσκευασία που ακολουθεί τη minimal αισθητική που έχει επιλεγεί από την Κινεζική εταιρεία για την πλειοψηφία των συσκευών της και έτσι βρίσκεται σε ένα καλαίσθητο μικρό λευκό κουτί, το οποίο στην μπροστινή πλευρά διαθέτει μία ευμεγέθη ζελατίνα που αποκαλύπτει τα περιεχόμενα της συσκευασίας καθώς και το λογότυπο της κατασκευάστριας εταιρείας. Στην πίσω πλευρά υπάρχουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής και όπως καταλαβαίνετε η συσκευή δεν είναι κάποια Global έκδοση, αλλά προορίζεται για την αγορά της Κίνας. Παρ' όλα αυτά η γλώσσα της τεχνολογίας είναι η αγγλική, οπότε δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο να καταλάβουμε τα βασικότερα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής.

   

  Xiaomi_Mini_Bluetooth_Headset_DSCN7582_Review.jpgXiaomi_Mini_Bluetooth_Headset_DSCN7584_Review.jpg

   

  Ανοίγοντας τη συσκευασία, ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο χαρτόνι, το οποίο περιλαμβάνει τακτοποιημένα τα ορατά και αόρατα περιεχόμενά του. Στη φωτογραφία που βλέπετε παρακάτω, το επάνω βρίσκεται το earphone ενώ κάτω (με το λογότυπο της Xiaomi) είναι η βάση φόρτισης.

   

  Xiaomi_Mini_Bluetooth_Headset_DSCN7585_Review.jpg

   

  Όπως καταλαβαίνετε, το εξαιρετικά μικρό μέγεθος του earphone έκανε αδύνατη την τοποθέτηση μίας θύρας micro usb σε κάποιο σημείο του και έτσι για την φόρτισή του θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το μικροσκοπικό cradle το οποίο συνδέεται είτε σε κάποιο φορτιστή κινητού τηλεφώνου, είτε στον υπολογιστή σας και μέσω των δύο ακίδων που βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες τροφοδοτεί την μικροσκοπική μπαταρία του earphone με 5V. Η σύνδεση του cradle με το ακουστικό γίνεται μαγνητικά και έτσι δεν χρειάζετε να ανησυχείτε μήπως κουνώντας το cradle διακοπεί η φόρτιση του ακουστικού.

   

  Xiaomi_Mini_Bluetooth_Headset_DSCN7597_Review.jpgXiaomi_Mini_Bluetooth_Headset_DSCN7598_Review.jpg

   

  Στη συσκευασία βρίσκουμε επίσης 2 επιπλέον tips σιλικόνης. Δεδομένου ότι η συγκράτηση της συσκευής γίνεται εξολοκλήρου από το tip σιλικόνης είναι αρκετά σημαντικό να επιλεγεί από τον χρήστη το κατάλληλο μέγεθος. Εν προκειμένω, το ακουστικό έρχεται με προεγκατεστημένο το tip μεσαίου μεγέθους και υπάρχουν στη διάθεση του χρήστη 2 επιπλέον μεγέθη, ένα μεγαλύτερο και ένα μικρότερο.

   

  Xiaomi_Mini_Bluetooth_Headset_DSCN7600_Review.jpg

   

  Ας περάσουμε τώρα και στο ίδιο το ακουστικό. Όπως έχετε καταλάβει ήδη από τις προηγούμενες φωτογραφίες, αυτό που το χαρακτηρίζει είναι το εξαιρετικά μικρό του μέγεθος. Με βάρος μόλις 4.5 γραμμάρια περιμένουμε πως αν μη τι άλλο, δεν θα κουράζει με την παρατεταμένη χρήση του. Κατά τα άλλα διαθέτει ένα και μοναδικό πλήκτρο πολλαπλών χρήσεων, ενώ κοντά στην βάση του ηχείου βρίσκονται κρυμμένα τόσο το ενδεικτικό Led όσο και το μικρόφωνο. Και τα δύο ήταν τόσο μικρά και τόσο καλά κρυμμένα που κατέστη αδύνατο να τα φωτογραφίσουμε αξιοπρεπώς.

   

  Xiaomi_Mini_Bluetooth_Headset_DSCN7591_Review.jpgXiaomi_Mini_Bluetooth_Headset_DSCN7596_Review.jpg

   

  Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε πως από τη συσκευή απουσιάζει οποιοδήποτε λογότυπο της Χiaomi, καθιστώντας την εξαιρετικά διακριτική. Κλείνουμε την ενότητα των φωτογραφιών με μία φωτογραφία του ακουστικού επάνω στο cradle φόρτισης.

   

  Xiaomi_Mini_Bluetooth_Headset_DSCN7599_Review.jpg

   

   

  Η ζωή με το Xiaomi Mini Bluetooth Earphone

   

  Για τις ανάγκες της σημερινής παρουσίασης ο γράφων πέρασε πολλές ώρες με το Xiaomi Mini Bluetooth Earphone. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Παρά το γεγονός ότι οι οδηγίες χρήσης είναι μόνο στα κινέζικα το pairing της συσκευής ήταν πολύ εύκολο (δεδομένου ότι αρκεί να πατήσετε το μοναδικό κουμπί που αυτή διαθέτει και να το κρατήσετε πατημένο μέχρι να αρχίσει να αναβοσβήνει το Led). Όπως βλέπετε και στα screenshot που ακολουθούν, η ονομασία του ακουστικού είναι στα κινέζικα, μπορείτε όμως να την αλλάξετε από τις bluetooth ρυθμίσεις του κινητού σας τηλεφώνου.

   

  ss.png

   

  Όταν συνδεθεί με το τηλέφωνο, μία γυναικεία κινέζικη φωνή (μάλλον) σας επιβεβαιώνει την επιτυχή σύνδεση των δύο συσκευών. Η ίδια φωνή ακούγεται και σε άλλες περιπτώσεις, χωρίς δυστυχώς να μπορούμε να σας πούμε τι ακριβώς λέει. Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά είναι δυνατή η ταυτόχρονη σύνδεση δύο τηλεφώνων με το ακουστικό, δυστυχώς όμως όσο και αν προσπαθήσαμε να συνδέσουμε ταυτόχρονα δύο τηλέφωνα δε το καταφέραμε. Αν είχαμε οδηγίες...

   

  Πάμε τώρα στον τομέα της άνεσης. Με βάρος 4.5 γραμμάρια είναι σίγουρα πανάλαφρο και σε καμία περίπτωση δεν ενοχλεί. Το γεγονός όμως ότι πρέπει να το έχετε μόνιμα τοποθετημένο στο εσωτερικό του αυτιού σας και μάλιστα με τέτοιο τρόπο που να είναι καλά σφηνωμένο ώστε να μη χαθεί ενδέχεται να ενοχλήσει κάποιους από εσάς, ιδιαίτερα εάν πρέπει να έρχεστε και σε επαφή με άλλο κόσμο πέραν αυτούς με τους οποίους θα επικοινωνείτε τηλεφωνικώς. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να κρεμαστεί από κάπου και να τοποθετείται στο αυτί μόνο όταν υπάρχει κάποια κλήση, οπότε η μοναδική εναλλακτική είναι να το έχετε στην τσέπη σας (και να κινδυνεύετε να το χάσετε). Φυσικά όλα αυτά δεν είναι προβλήματα που έχει μόνο το Xiaomi Mini Bluetooth Earphone, αλλά χαρακτηρίζουν όλη την κατηγορία των ακουστικών αυτού του τύπου και μεγέθους.

   

  Όσον αφορά την ένταση  του ήχου, τα πράγματα ήταν απλά ικανοποιητικά. Σε θορυβώδη περιβάλλοντα (ο γράφων το δοκίμασε και σε συνθήκες εργοταξίου) θα θέλαμε λίγη παραπάνω ένταση, τόσο στο ακουστικό όσο και στο μικρόφωνο μιας και καταλάβαμε πως χρειαζόταν να ανέβει η ένταση της φωνής του ομιλητή για να έχουμε μία συζήτηση κατανοητή και από τους δύο συνομιλητές. Από την άλλη, εάν επιθυμείτε να το χρησιμοποιείτε κατά κύριο λόγο στο αυτοκίνητο ή σε εσωτερικούς χώρους, θεωρούμε πως θα σας καλύψει απόλυτα. Η ποιότητα του ήχου από την άλλη ήταν η τυπική των ακουστικών bluetooth και δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα. Φυσικά μην ελπίζετε να σας καλύψει για ακρόαση μουσικής.

   

  Το ένα και μοναδικό πλήκτρο που διαθέτει η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απάντηση κλήσης, επανάκληση και παύση ή συνέχιση αναπαραγωγής της μουσικής που ακούτε. Ενδεχομένως με συνδυασμούς που δεν γνωρίζουμε λόγω της απουσίας manual σε οποιαδήποτε γλώσσα πέραν της κινεζικής να είναι δυνατή η εκτέλεση/ενεργοποίηση και άλλων λειτουργιών. Αυτό που δεν μας άρεσε είναι πως λόγω της κατασκευής της συσκευής, η πίεση του πλήκτρου συνεπάγεται την πίεση του ακουστικού στο εσωτερικό του αυτιού, η οποία προξενεί μία ελαφριά δυσφορία. Ένας τρόπος να το αποφύγετε αυτό είναι να κρατήσετε το ακουστικό με δύο δάχτυλα (μεσαίο και αντίχειρα) και να πιέσετε το πλήκτρο με το δείκτη. Κάποιους μπορεί να τους βολέψει, κάποιους όχι...

   

  Αξίζει να αναφέρουμε πως το ακουστικό συνεργάστηκε άψογα και με υπολογιστή και συνδέθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα με τη βοήθεια του bluetooth adapter της Orico που μας παραχώρησε το banggood. Ο συγκεκριμένος προσαρμογέας bluetooth μας άφησε άριστες εντυπώσεις από την 100% plug n play συμπεριφορά του.

   

  Τέλος όσον αφορά τις επιδόσεις της μπαταρίας, η απόδοσή του ήταν η αναμενόμενη βάσει των όσων αναφέρονται στα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Έτσι, η μπαταρία των 40 mAh άντεξε περίπου τρεισήμιση ώρες συνεχούς χρήσης και περίπου δυόμιση ημέρες αναμονής. Η φόρτισή της από την άλλη, είναι πάρα πολύ γρήγορη και πιο σύντομη από την 1 ώρα που δίνουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

   

   

  Επίλογος

   

  Φτάσαμε λοιπόν στην ώρα του απολογισμού. Οι εντυπώσεις που μας άφησε το Xiaomi Mini Bluetooth Earphone ήταν σε γενικές γραμμές καλές, όμως χωρίς να αποτελεί ένα προϊόν που απευθύνεται σε όλους. Μαζί με το μικρό μέγεθος έρχονται διάφοροι περιορισμοί τόσο στην χρηστικότητα, όσο και στις επιδόσεις, οι οποίοι αναλύθηκαν εκτενώς στην προηγούμενη ενότητα. Κάτι που πρέπει επίσης να τονιστεί, είναι πως όσοι το επιλέξετε και σκοπεύετε να του κάνετε εντατική χρήση, θα πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας και τη βάση φόρτισης η οποία εάν και μικρή δεν παύει να είναι ένα ακόμα πράγμα στην τσάντα/τσέπη σας.

   

  Παρ' όλα αυτά το Xiaomi Mini Bluetooth Earphone είναι μία αξιόλογη πρόταση στην κατηγορία των μικροσκοπικών ακουστικών μιας και εάν χρειάζεστε ένα τόσο μικρό ακουστικό αξίζει αν του δώσετε μια ευκαιρία.

   

  Ας δούμε τώρα συνοπτικά τα υπέρ και τα κατά της συσκευής σε μορφή bullet points.

   

  large.tu.png.a97745f451303e1accacfa89100

  • Μικρό μέγεθος και βάρος
  • Αδιάβροχο IP x4
  • 3 μεγέθη eartips στη συσκευασία
  • Καλή διάρκεια μπαταρίας (δεδομένου του μεγέθους του)

   

  large.td.png.a70d3638131ca9c3e1b49b66a50

  • Άβολο σε παρατεταμένη χρήση
  • Μέτρια ένταση ήχου
  • Χρειάζεται τη βάση για φόρτιση
  • Διατίθεται μόνο σε κινεζική έκδοση

   

  Με βάση όλα τα παραπάνω η βαθμολογία του Xiaomi Mini Bluetooth Earphone είναι :

   

   
   
   

   

  Ευχαριστούμε θερμά το κατάστημα Banggood για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής.

   

  banggood.png

   

  Γεώργιος GriGaS  Ρήγας 30/11/2018

   

   

   


  Συντελεστές Review
  Reviewers: GriGaS
  Photographers: GriGaS
  Editing: TheLab.gr Team
  Αξιολόγηση
  Features:9
  Usability7
  Quality9
  PerformanceSelect
  GraphicsSelect
  SoundSelect
  GameplaySelect
  ReplayabilitySelect
  Value for money8
  Editor's ChoiceNo
  Innovation AwardNo
  Design AwardYes
  Value for MoneyNo  User Feedback

  Recommended Comments

  Το έχω πάρει από banggood στην black friday στα 12,47 ευρο, συμφωνώ με το review, για μένα είναι άλλο ένα premium προϊόν χιαομι...παρεπιτπόντως το έχω δοκιμάσει 2-3 φορές και στο τρέξιμο εκτός για μουσική(δεν το έχασα), απλά το σφηνώνεις στο αυτί...μη το φοβάστε😎😜

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Latest Reviews

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.