Jump to content


 • Nuki Smart Lock 3.0 and Nuki Bridge Review


  Οι καιροί αλλάζουν, εμείς μεγαλώνουμε και μαζί με όλα αυτά αλλάζουν οι ανάγκες μας. Η τεχνολογική εξέλιξη μέρα με τη μέρα κάνει άλματα και όλοι εμείς είτε ακολουθούμε, είτε μένουμε πίσω. Το να προχωρήσεις μαζί με την τεχνολογική εξέλιξη είναι δύσκολο μιας και απαιτείται χρόνος διαβάσματος, αλλά και πολλές φορές χρήμα. Το να μείνεις πίσω, δεν είναι μέρος αυτής της παρουσίασης και του TheLab.gr. Αν θέλεις να μείνεις πίσω, άλλαξε σελίδα, δες άλλο forum kthxbye, δεν είναι για σένα η σημερινή παρουσίαση. Πάμε παρακάτω...

   

  Όσοι μείνατε εδώ μαζί μας, σήμερα θα σας παρουσιάσουμε ένα προϊόν που αρχικά να πω ότι προσωπικά το θεωρούσα ένα ακριβό gadget. Και όταν σε αυτό το προϊόν, προσθέσω και ένα ακόμα για να κάνουν παρέα, θα τα ονόμαζα πανάκριβα gadgets. Και όχι δεν έχω ξεκινήσει την γκρίνια από τώρα. Απλά θέλω να πω ότι στη πορεία και συμβιώνοντας μαζί με τα προϊόντα της Nuki τα Nuki Smart Lock 3.0 και Nuki Bridge, τελικά άλλαξα γνώμη. Ναι είναι gadgets, αλλά όταν χρησιμοποιηθούν για συγκεκριμένους σκοπούς είναι εργαλεία.

   

   

  To Nuki Smart Lock 3.0 είναι μία έξυπνη κλειδαριά που αναλαμβάνει να κρατάει το σπίτι σας κλειδωμένο όταν λείπετε και να το ξεκλειδώνει όταν φτάσατε σε αυτό. Αν δεν σας απασχολεί να μπορείτε απομακρυσμένα, όταν πχ είστε στη δουλειά να κλειδώνετε και να ξεκλειδώνετε την πόρτα σας, τότε το Nuki Bridge ή η Pro έκδοση δεν σας χρειάζεται.

   

  Το Nuki Smart Lock 3.0 και το 3.0 Pro είναι οι τελευταίες προσθήκες της εταιρίας για ένα έξυπνο σπίτι. Την έξυπνη κλειδαριά Nuki Smart Lock 2.0 την είχα δει από κοντά σε επαγγελματικό χώρο και η μόνη διαφορά που βρίσκω με την 3.0 είναι η διαφορά στον θόρυβο κατά το κλείδωμα/ξεκλείδωμα. Η Nuki Smart Lock 3.0 είναι αρκετά πιο ήσυχη. Η Nuki Smart Lock 3.0 Pro είναι μία Nuki Smart Lock 3.0 με ενσωματωμένο bridge ώστε να μπορείτε να συνδεθείτε εκτός σπιτιού και να κλειδώσετε ή να ξεκλειδώσετε το σπίτι.

   

   

  Χαρακτηριστικά

   

  Πάμε να δούμε ένα H2H ανάμεσα στα δύο προϊόντα και να πούμε ότι εμείς σήμερα θα δούμε από κοντά την Nuki Smart Lock 3.0 και το Nuki Bridge.

   

  large.1248169621_nukismartlock3_0vs3.0protechnicaldata.PNG

   

  Βασικές διαφορές όπως ήδη είπαμε είναι ότι η Pro έκδοση "βγαίνει internet" χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε το Nuki Bridge και επίσης, ότι η Pro έρχεται σε δύο χρώματα άσπρο και μαύρο, ενώ η απλή μόνο σε λευκό. Κλείνοντας μία σημαντική διαφορά ακόμα είναι ότι η απλή έκδοση έρχεται με απλές μπαταρίες ΑΑ, τέσσερις στο σύνολο, ενώ ή Pro έκδοση έρχεται με το Nuki Power Pack με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες στα 2500mah. Το Battery Pack πωλείται και ξεχωριστά.

  Οι τιμές φαίνονται παρακάτω και τα προϊόντα είναι διαθέσιμα στην Ελληνική αγορά από αρκετά καταστήματα στις προτεινόμενές από την εταιρία. 

   

  large.nuki_smart_lock_3_compare_models_pro.jpg

   

  Οι τιμές είναι υψηλές και μάλιστα κατά την συγγραφή της παρουσίασης αυξήθηκαν και το θέμα είναι αξίζει ή όχι; Η απάντηση είναι εξαρτάται και θα το αναλύσουμε στην συνέχεια της παρουσίασης.

   

  Συσκευασία και περιεχόμενα

   

  Ας ξεκινήσουμε από την συσκευασία του προϊόντος που είναι πολύ ποιοτική. Στην μπροστά της όψη βλέπουμε το προϊόν μαζί με το logo από av-test.org για την πιστοποίηση ασφαλείας. Στην πίσω όψη βλέπουμε σε εφτά γλώσσες διάφορες πληροφορίες για το τι θα βρούμε μέσα στο πακέτο, για το πως να παραγγείλουμε εντελώς δωρεάν αντάπτορα εφόσον χρειάζεται για την πόρτα μας, καθώς επίσης και μία παραπομπή για να ελέγξουμε αν η NUKI Smart Lock 3.0 είναι συμβατή με την πόρτα μας. Στα πολύ θετικά που υπάρχουν πάνω στην συσκευασία είναι και κάτι που σιγά-σιγά πολλές εταιρίες το υιοθετούν και έχει να κάνει με το σηματάκι Climate neutral  που βλέπουμε στην δεύτερη φωτογραφία που ακολουθεί. Το id της εταιρίας βρίσκεται ακριβώς από κάτω και αν μπει στο site της Climatepartner, μας δίνει επιπλέον πληροφορίες για την κατασκευάστρια στο θέμα σεβασμού προς το περιβάλλον.

   

  large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_iimage901.jpg  large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_iimage919.jpg

   

  Στις δύο πλευρές με μικρότερο εμβαδόν βλέπουμε εν συντομία ότι με το προϊόν μπορούμε:

  • να μετατρέψουμε το κινητό μας σε κλειδί.
  • Να εγκαταστήσουμε εύκολα το προϊόν.
  • Να μοιραστούμε ψηφιακά κλειδιά με οικογένεια και φίλους
  • Να βρούμε διάφορα έξυπνα εξαρτήματα.
  • Να διαχειριζόμαστε την πόρτα εξ' αποστάσεως, εφόσον αποκτήσουμε το Nuki Bridge.
  • Να αποκτήσουμε την εφαρμογή μέσω App Store, Google Play και App Gallery. Καθώς επίσης και ότι συνεργάζεται με Apple HomeKit.

   

  large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_iimage918.jpg  large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_iimage917.jpg

   

  Εντός της συσκευασίας υπάρχουν δύο έντυπα που θα μας βοηθήσουν στα πρώτα μας βήματα.

   

  large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_iimage916.jpg  large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_iimage915.jpg

   

  Κάτω από αυτά βλέπουμε το Nuki Smart Lock 3.0 και στο κουτάκι δεξιά του υπάρχουν δύο installation plates και ένα allen κλειδί. Τα δύο Plates έχουν επάνω τους τα γράμματα A και B με το A να εγκαθίσταται πάνω στον αφαλό της κλειδαριάς, εφόσον αυτός προεξέχει 3mm ή και περισσότερο και το B, μέσω ταινίας διπλής όψης στην περίπτωση που ο αφαλός δεν προεξέχει πάνω από 3mm.

  Προσωπικά χρησιμοποίησα και τα δύο, καθώς η εγκατάσταση έγινε σε δύο διαφορετικές πόρτες.

   

  large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_iimage914.jpg  large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_iimage913.jpg

  large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_iimage912.jpg  large.20220827_134101.jpg

   

  Η Nuki Smart Lock 3.0 από κοντά 

   

  Και ήρθε η ώρα να ρίξουμε μία ματιά στο προϊόν από κοντά. Σαν μέγεθος δεν είναι μικρό, αλλά ούτε ενοχλητικά μεγάλο. Εξάλλου αφού εγκατασταθεί μετά από λίγο είναι σαν να μην υπάρχει και γίνεται συνήθεια. Το σχέδιο είναι λιτό και κομψό. Το σώμα αποτελείται από έναν περιστρεφόμενο κύλινδρο που φέρει και έναν φωτιζόμενο στεφάνι με LED το οποίο μας ενημερώνει για την κατάσταση (αν είναι κλειδωμένη η πόρτα ή όχι) και ένα ορθογώνιο κομμάτι που κλείνει μέσα του τις μπαταρίες. Στο κέντρο υπάρχει ένα κουμπί, το οποίο θα μας βοηθήσει να κάνουμε το Pair με το κινητό καθώς επίσης πιέζοντάς το μία ή δύο φορές, να εκτελεί μία εντολή ανάλογα τι θα του ορίσουμε στην εφαρμογή.

   

  large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_iimage911.jpg  large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_iimage910.jpg

   

  Στην αθέατη πλευρά βλέπουμε την σχισμή μέσα στην οποία θα μπει το κλειδί της πόρτας. Το κλειδί δεν θα πρέπει να υπερβαίνει σε πάχος τα 4mm για να είναι συμβατό. Βέβαια όπως θα δούμε και στην συνέχεια, αυτό δεν μας εμπόδισε να εγκαταστήσουμε το προϊόν σε πόρτα με κλειδί που ήταν αρκετά πιο παχύ από 4mm και προεξείχε περισσότερο από 37mm από τον αφαλό. 

   

  large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_iimage909.jpg  large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_iimage908.jpg

   

  Στο κάτω μέρος υπάρχει η πρόσβαση στις μπαταρίες που είναι τέσσερις στον αριθμό ΑΑ.

   

  large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_iimage907.jpg  large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_iimage906.jpg

   

  Εγκατάσταση Nuki Smart Lock 3.0

   

  Η διαδικασία εγκατάστασης είναι πολύ απλή και δεν παίρνει σχεδόν καθόλου χρόνο. Περισσότερο χρόνο θα σπαταλήσει κάποιος να ανοίξει την συσκευασία, να βγάλει τα προστατευτικά νάιλον, παρά να εγκαταστήσει το Nuki Smart Lock στην πόρτα του. 

  Κατά κανόνα στην Ελλάδα έχουμε Euro lock αφαλούς που προεξέχουν πάνω από 3mm, οπότε οι περισσότεροι θα χρησιμοποιήσουμε το A Plate.

  Το Plate ευθυγραμμίζεται απόλυτα και χωρίς να θέλει ιδιαίτερη προσοχή καθώς στο πίσω μέρος του υπάρχει η υποδοχή για Euro lock αφαλό. Αφού εισέλθει στον αφαλό, μένει να σφίξουμε με το κλειδί άλεν τις τρεις βίδες. Βάζουμε το κλειδί της πόρτας στον αφαλό και κουμπώνουμε την συσκευή πάνω. Αυτό ήτανε και από εκεί και πέρα αναλαμβάνει η εφαρμογή...

   

  large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_nuki_bridge_web_iimage941.jpg

   

  Στην εφαρμογή οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες και απλές και η διαδικασία σύνδεσης είναι πάρα πολύ γρήγορη. Επειδή η σύνδεση γίνεται με bluetooth, θα πρέπει το κινητό σας να βρίσκεται κοντά στην  κλειδαριά. Ε, και καλό θα είναι την πρώτη φορά να είστε δίπλα.

   

  large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_iimage921.jpg large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_iimage923.jpg large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_iimage922.jpg

   

  Η εφαρμογή στη συνέχεια θα σας πάρει από το χέρι και θα σας καθοδηγήσει για να κάνετε την διαδικασία του calibration. Μην τρομάζετε, εσείς δεν κάνετε τίποτα πέρα από το να πατήσετε το "Calibrate Smart Lock" ενώ έχετε ξεκλειδωμένη την πόρτα και από εκεί και πέρα όλα γίνονται μόνα τους. Η συσκευή θα "καταλάβει" αν θα κλειδώνει δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα την πόρτα σας, πόσες φορές γυρνάει το κλειδί κλπ.

   

  Τώρα όσον αφορά τις ρυθμίσεις και τις Smart επιλογές. Είναι πολλές και θα μείνουμε στα βασικά, αλλιώς θα χρειαστεί να γράφουμε μέχρι να ζηλέψει ο @Seafalco.

   

  Βασική λειτουργία είναι το Auto Lock. Μπορείτε να ρυθμίσετε την κλειδαριά να ασφαλίζει την πόρτα αφού μείνει ανοικτή για κάποιο χρονικό διάστημα. Προσωπικά έχω ορίσει αυτό τον χρόνο στα 15 λεπτά.

   

  Η λειτουργία Smart Actions (Auto Unlock) είναι επίσης αρκετά χρήσιμη. Η εφαρμογή εντοπίζει πότε επιστρέφετε στο σπίτι σας, έχετε ορίσει μία ακτίνα (εγώ προσωπικά ρύθμισα τα 100m που είναι και η ελάχιστη) και μόλις μπείτε σε αυτή την ακτίνα η κλειδαριά ξεκλειδώνει την πόρτα. Μόλις πλησιάσετε την κλειδαριά και είστε στην ακτίνα του Bluetooth, η κλειδαριά ανοίγει και την πόρτα. Κάνει μία μικρή περιστροφή ακόμα σε διάρκεια από 1sec έως όσο ορίσετε, και τραβάει την γλώσσα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για πόρτες που δεν έχουν εξωτερικό πόμολο, αλλά χειρολαβή πχ πόρτες ασφαλείας. Οπότε αν είστε φορτωμένος/φορτωμένη με ψώνια, απλά σπρώχνετε την πόρτα και μπαίνετε μέσα, χωρίς να αφήσετε τα ψώνια από τα χέρια σας και να ψάχνετε το κινητό ή τα κλειδιά σας.

   

  Η λειτουργία Night mode είναι επίσης ένα καλό χαρακτηριστικό, μιας και μπορείτε να ορίσετε από πότε έως πότε θέλετε αρχικά να κλειδώσει η πόρτα και κατά δεύτερον να ακυρώσετε όλα τα Auto Unlock. Όποιος ξενυχτάει, θα πρέπει να ξεκλειδώνει και να ανοίγει την πόρτα μέσω εφαρμογής. Αν είναι και μεθυσμένος και ξεχάσει να κλειδώσει, θα αναλάβει η κλειδαριά από μόνη της μέσα σε αυτό το χρονικό εύρος, οπότε δεν θα μείνετε με ξεκλείδωτη πόρτα όλη τη νύχτα.

   

  Στο Manage notifications εφόσον ενεργοποιηθούν μπορείτε να έχετε συνεχή και άμεση ενημέρωση για το τι γίνεται. Πχ ο τάδε χρήστης ξεκλείδωσε την πόρτα. Ειδοποίηση θα έχετε ακόμα και αν το ξεκλείδωμα γίνει γυρνώντας κάποιος τον κύλινδρο που είδαμε στο Nuki SmartLock ή πατήσει το κουμπί. Εκεί θα σας ενημερώσει ότι "Someone unlocked the door manually" και φυσικά υπάρχει αναλυτικό Activity Log διαθέσιμο.

   

  Τέλος, για όσους δεν μένουν μόνοι, υπάρχει η δυνατότητα Share της κλειδαριάς με admin ή όχι δικαιώματα ή και ακόμα περιορισμό δυνατοτήτων σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πχ σε επαγγελματικό χώρο, κάποιος να μπορεί να ξεκλειδώσει μόνο εντός του ωραρίου εργασίας. Επίσης, αν έχετε παιδιά που δεν έχουν κινητό, μπορείτε να τα εφοδιάσετε με ένα Nuki Fob (extra) και να ανοίγουν την πόρτα όταν βρίσκονται σε αυτήν.

   

  large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_iimage930.jpg large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_iimage929.jpg large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_iimage928.jpg large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_iimage927.jpg large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_iimage924.jpg large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_iimage926.jpg large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_iimage925.jpg

   

  Φυσικά όλα τα παραπάνω σε ειδοποιήσεις και σε λειτουργίες αν δεν διαθέτει ο χρήστης το Nuki Bridge θα τα έχει μόνο όσο βρίσκεται εντός του Bluetooth range της συσκευής. Αν ο χρήστης όμως θέλει να μπορεί να τα κάνει όλα ακόμα και όταν δεν βρίσκεται στο σπίτι του ή να παίρνει ειδοποιήσεις ακόμα και όταν είναι μακριά, τότε η λύση "για να βγει Internet" η κλειδαριά, είναι το Nuki Bridge. Και αμέσως υπάρχει και η λειτουργία Nuki Web όπου μπορείτε να διαχειριστείτε όλα όσα είπαμε μέσω του browser σας και από την ευκολία του υπολογιστή σας.

  Κλείνοντας με την συνοπτική περιγραφή των βασικών λειτουργιών να αναφέρουμε ότι μέσω του Nuki Web η Nuki Smart Lock 3.0 μπορεί να συνδεθεί με το Home Assistant. Αξίζει να σημειώσουμε όμως ότι κατά την συγγραφή της παρουσίασης δεν υπάρχει διαθέσιμο integration για την Pro έκδοση της κλειδαριάς. Κάτι μας λέει όμως ότι δεν θα αργήσει να είναι διαθέσιμο και θα είναι δυνατό μέσω MQTT. 

   

  large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_nuki_bridge_web_iimage932.jpg large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_nuki_bridge_web_iimage931.jpg

   

  Πάμε να δούμε το Nuki Bridge από κοντά!

   

  Nuki Bridge

   

  Η συσκευασία του Nuki Bridge κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με την Nuki Smart Lock που είδαμε. Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες σύντομα γραμμένες επάνω, ανακυκλώσιμα  υλικά και εδώ και φυσικά το link από το Site για να το επισκεφτούμε για λεπτομέρειες. 

   

  large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_nuki_bridge_web_iimage940.jpg  large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_nuki_bridge_web_iimage939.jpg

  large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_nuki_bridge_web_iimage938.jpg  large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_nuki_bridge_web_iimage937.jpg

   

  Εντός βλέπουμε ένα μικρό εγχειρίδιο και κάτω από αυτό το Nuki Bridge.

   

  large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_nuki_bridge_web_iimage936.jpg  large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_nuki_bridge_web_iimage935.jpg

   

  Εμφανισιακά δεν έχει να επιδείξει και πολλά. Είναι κυριολεκτικά ένας κύβος που απλά θα κουμπώσει σε μία πρίζα και θα τον ξεχάσουμε. Στην μπροστά πλευρά όπως θα το βλέπουμε, υπάρχει ένα μεγάλο κουμπί που μας βοηθάει κατά την σύνδεση της συσκευής και ένα μικρό και διακριτικό LED, που μας ενημερώνει για την κατάσταση της σύνδεσης. Αν δηλαδή η συσκευή είναι συνδεδεμένη και θα μας επιτρέψει την απομακρυσμένη διαχείριση της κλειδαριάς ή όχι.

   

  large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_nuki_bridge_web_iimage934.jpg  large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_nuki_bridge_web_iimage933.jpg

   

  Αυτό που πρέπει να προσέξουμε πριν πάμε να τοποθετήσουμε τη Nuki Bridge στην πρίζα είναι να επιλέξουμε πρίζα που βρίσκεται κοντά στην κλειδαριά καθώς η επικοινωνία γίνεται μέσω Bluetooth. Αυτό δεν νομίζω να δημιουργήσει πρόβλημα στο μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών καθώς κατά κανόνα υπάρχει μία είσοδος στο σπίτι. Στο δικό μου, επειδή το έχω δίπορτο, για καλή μου τύχη υπήρχε πρίζα στο ενδιάμεσο και μπόρεσα με ένα bridge να έχω δύο κλειδαριές online.

  Αν όμως δεν είχα, είτε θα έπρεπε να αγοράσω δεύτερο Nuki Bridge, είτε να αγοράσω την Pro έκδοση που είναι και πιο ακριβή, είτε να καλέσω ηλεκτρολόγο για το δια ταύτα. Η επικοινωνία ανάμεσα σε Bridge και κλειδαριά θα ήθελα λοιπόν να γίνεται με το WIFI, αλλά αυτό θα είχε την προϋπόθεση και η κλειδαριά να είχε επικοινωνία με WiFi. Και εδώ έρχεται μάλλον η εταιρία να καλύψει τέτοιες περιπτώσεις με το προϊόν Nuki Smart Lock Pro. Η τιμή του είναι μία άλλη ιστορία και δεν είναι γι' αυτή τη παρουσίαση.

   

  Σύνδεση Nuki Bridge

   

  Η σύνδεση του bridge με την εφαρμογή είναι μία εύκολη διαδικασία και πολύ γρήγορη. Η εφαρμογή μας παίρνει από το χεράκι για μία ακόμα φορά και μέσα σε ένα λεπτό όλα είναι έτοιμα.

   

  large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_nuki_bridge_web_iimage1010.jpg  large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_nuki_bridge_web_iimage1011.jpg  large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_nuki_bridge_web_iimage1009.jpg  large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_nuki_bridge_web_iimage1008.jpglarge.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_nuki_bridge_web_iimage1006.jpg  large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_nuki_bridge_web_iimage1007.jpg  large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_nuki_bridge_web_iimage1005.jpg  large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_nuki_bridge_web_iimage1004.jpg

   

  Πλέον η smart κλειδαριά μας μπορεί να ελεγχθεί τόσο τοπικά όσο και απομακρυσμένα. Όπως βλέπετε και στα screenshot παραπάνω, σε κάθε πόρτα του σπιτιού μου υπάρχει από μία Nuki Smart Lock και είναι συνδεδεμένες στο ίδιο Nuki bridge. Πάμε τώρα να δούμε πως γίνεται η εγκατάσταση της συσκευής στην πόρτα.

   

  Εγκατάσταση στην πόρτα

   

  Δεν χρειάζεται να πούμε βέβαια ότι πριν σας πιάσει η βιασύνη αγοράς, καλά θα κάνετε να δείτε την συμβατότητα του προϊόντος. Όπως κάνουμε στους υπολογιστές μας, έτσι θα κάνουμε και στην πόρτα μας. Η εταιρία παρέχει ένα online εργαλείο που θα σας βοηθήσει να δείτε αν η πόρτα σας με τον αφαλό που φοράει είναι συμβατή ή όχι και αν δεν είναι, θα σας υποδείξει τι χρειάζεται να αλλάξετε. Πατάμε το link λοιπόν εδώ και κοιτάμε αν η πόρτα μας είναι έτοιμη να γίνει smart.

   

  Σε γενικές γραμμές πάντως χρειάζεται η πόρτα να έχει ευρωκύλινδρο που είναι κάτι κοινό στην χώρα μας και για λόγους ασφαλείας για να μην κλειδωθούμε απέξω, ο κύλινδρος αυτός θα πρέπει να είναι διπλής λειτουργίας. Αυτό σημαίνει ότι επειδή η nuki κλειδαριά θα έχει "φορεμένο" πάνω της το κλειδί, αν οι μπαταρίες τελειώσουν και εμείς δεν έχουμε φροντίσει να τις αλλάξουμε μετά τις προειδοποιήσεις της εφαρμογής, τότε να μπορούμε με ένα φυσικό κλειδί να ανοίξουμε και να μπούμε  μέσα. 

  Αν ο αφαλός σας δεν είναι τέτοιας λειτουργίας, υπάρχουν αρκετοί στο εμπόριο για να κάνετε την αντικατάσταση. Η ίδια η εταιρία παρέχει την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τέτοιους αφαλούς

   

   

  Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξουμε είναι το πάχος του κλειδιού. Αυτό δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 4mm. Κατά πάσα πιθανότητα το κλειδί σας δεν θα υπερβαίνει αυτό το πάχος, μπορεί όμως να φοράει μανίκι, κάτι κοινό στα κλειδιά και να χρειαστεί να το βγάλετε.

   

   

  Κλείνοντας με το θέμα συμβατότητας, αφού έχετε φορέσει το κλειδί στον κύλινδρο αυτό δε θα πρέπει να εξέχει πάνω από 37mm. Τώρα αν έχετε φτάσει μέχρι εδώ και όλα είναι μέσα στα όρια συμβατότητας και το κλειδί σας προεξέχει περισσότερο από 37mm, δεν χρειάζεται να το πούμε. Στο TheLab.gr είμαστε άλλωστε, πάρτε μία λίμα ή ένα πριονάκι και κάντε το πιο κοντό :) .

   

   

  Και επί το έργο... Τοποθετήσαμε βάση όσων είπαμε την Nuki πάνω στην πόρτα ασφαλείας μέσα σε 2-3 λεπτά, έγινε η ζεύξη με το κινητό μας και δεν έχουμε από το να απολαύσουμε τις υπηρεσίες της.

  Όπως θα δείτε παρακάτω ήμουν ανάμεσα σε αυτούς που όλα έκαναν με εξαίρεση το πάχος από το μανίκι που φορούσε το κλειδί και το μήκος του που προεξείχε από τον αφαλό. Δεν μου πήρε πολύ χρόνο να το φέρω στα μέτρα που χρειαζόταν και να δουλέψει ρολόι το πράγμα.

   

  large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_iimage903.jpg large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_iimage902.jpg

   

  large.nuki_smartlock_3_smarthome_key_door_iimage904.jpg

   

   

  Εν κατα-ΚΛΕΙΔΙ

   

  Όπως είπα και στην αρχή της παρουσίασης δεν θα έχουν άδικο όσοι μιλήσουν για gadget. Θα συμφωνήσω μαζί τους, αλλά να τους πω ότι ταυτόχρονα για άλλους είναι εργαλείο. Προσωπικά την έχω στο σπίτι όπου έχω κάποιες ιδιαιτερότητες και μου έχει φανεί χρήσιμη, αλλά και στην δουλειά. 

   

  Όσον αφορά την χρήση στο σπίτι. Έχω εσωτερικό ασανσέρ που "σκάει" στο σαλόνι. Με το να την ρυθμίσω στα 15 λεπτά (τόσος είναι και ο χρόνος που μένει ο θάλαμος στον όροφο μέχρι να κατέβει και να παρκάρει στο πιο χαμηλό επίπεδο) έχω ξεγνοιάσει για το αν έχω κλειδώσει ή όχι. Επίσης, όποτε είμαι φορτωμένη με πράγματα δεν χρειάζεται να τα αφήσω κάτω, να ψάξω τα κλειδιά μου και να ανοίξω την πόρτα. Μόλις πλησιάσω (πάντα με το κινητό πάνω μου εννοείται) η πόρτα ανοίγει και με ένα σπρώξιμο μπαίνω στο σπίτι. Επιπλέον, μέσω του Nuki bridge έχω ένα feedback ανά πάσα ώρα και στιγμή αν το σπίτι είναι κλειδωμένο ή αν κάποιος ξεκλείδωσε/κλείδωσε την πόρτα. Τι ώρα το έκανε και αν το έκανε μέσω εφαρμογής ή χειροκίνητα.

   

  Όσον αφορά τον χώρο εργασίας όπου έχω την PRO, εκεί με έχει εξυπηρετήσει ακόμα περισσότερο. Είναι τόσα πολλά τα άτομα που θα έπρεπε να έχουν αρκετοί κλειδί για να ανοίγουν ή να κλείνουν το κτίριο. Αν πάλι κάποιος χάσει το κλειδί, η λύση είναι γνωστή. Αλλαγή αφαλού, νέα κλειδιά και ξαναμοίρασμα. Πλέον δίνεται ψηφιακό κλειδί εφόσον το θέλω, ορίζω ποιες μέρες και ώρες μπορεί ο κάθε χρήστης να ανοίγει και να κλείνει (πχ Κυριακές δεν μπορεί κάποιος να ξεκλειδώσει ή ώρες εκτός ωραρίου εργασίας) και ξεμπερδεύω. Ένα ακόμα θετικό είναι ότι υπάρχουν και keypads για να μπορεί κάποιος με το PIN να ανοίξει την πόρτα. Προσωπικά δεν μου έχουν χρειαστεί όπως ούτε το Nuki Fob που θα ήταν χρήσιμο να το κρατάει κάποιο παιδάκι που δεν έχει κινητό τηλέφωνο. 

   

  Συνεπώς για ένα σπίτι ίσως είναι gadget-ιά αλλά για έναν χώρο εργασίας ή ένα airbnb ή έναν κοινόχρηστο χώρο είναι ότι πρέπει. Στα θετικά της να πω  είναι το γεγονός ότι δουλεύει με μπαταρία και όταν είσαι κοντά με bluetooth. Αυτό σημαίνει με πολύ απλά λόγια, ακόμα και σε διακοπή ρεύματος η κλειδαριά θα ξεκλειδώσει με το κινητό σας τηλέφωνο μόλις την πλησιάσετε. Επίσης, υπάρχει άμεση ενημέρωση για το ποσοστό της μπαταρίας και έγκαιρη ενημέρωση για αντικατάσταση. Ένα ακόμα θετικό, είναι ότι δεν αλλάζει κάτι στην ασφάλεια μίας πόρτας ασφαλείας. Δεν αλλάζει ο αφαλός κατά κανόνα, δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί το defender όπως είδαμε σε προηγούμενη παρουσίαση αντίστοιχου προϊόντος και ούτε φαίνεται κάτι στο εξωτερικό της θύρας. Τα μόνα αρνητικά που της βρίσκω είναι το κόστος απόκτησης και ότι ένα κλειδί είναι μόνιμα κατειλημμένο από την Nuki. Αλλά ειδικά το δεύτερο μπορεί να θεωρηθεί αμελητέο εφόσον η κλειδαριά έχει τη δυνατότητα να σας δώσει άπειρα ψηφιακά κλειδιά.

   

  Πριν κλείσουμε την παρουσίαση να δώσουμε μία έξτρα πληροφορία μιας και οι καιροί αλλάζουν και τα σπίτια γίνονται ακόμα πιο smart. Προσωπικά τους τελευταίους μήνες έχω καταργήσει τις διάφορες εφαρμογές από το κινητό μου και τα έχω όλα στην εφαρμογή Home Asssistant. Μέχρι και την στιγμή που έγραφα αυτές τις γραμμές υπάρχει το integration της Nuki (όχι για την PRO) ώστε να την περάσετε στο Home Assistant. Με αυτόν τον τρόπο κερδίζετε την ένταξη της κλειδαριάς στο οικοσύστημα του σπιτιού σας και σαν απλό παράδειγμα θα φέρω το γεγονός ότι δεν χρειάζεται όταν κάποιος χτυπήσει την πόρτα, να πιάσετε το κινητό σας να ανοίξετε την εφαρμογή και να του ξεκλειδώσετε, ούτε να αγοράσετε το Nuki Fob στα 49€ όπου θα το έχετε στο γραφείο σας και πατώντας το να ξεκλειδώνει η πόρτα (αρκεί το γραφείο να είναι κοντά και να πιάνει το bluetooth). Θα μπορέσει οποιοσδήποτε smart διακόπτης να κάνει αυτή τη δουλειά. Φυσικά υπάρχουν και οι φωνητικές εντολές (μέσω google σας ζητάει ο ψηφιακός βοηθός το μυστικό PIN για να ξεκλειδώσει), αλλά ανοίγουμε μεγάλη κουβέντα. Σίγουρα πάντως με την ένταξη της στο Home Assistant, μπορείτε να γλιτώσετε τα διάφορα ακριβά αξεσουάρ και να ανοίξετε νέους ορίζοντες στους αυτοματισμούς του σπιτιού σας.

   

  Δε θα το κουράσω άλλο όμως και επίσης να ενημερώσω ότι είναι μία παρουσίαση που δεν έχει σταλεί δωρεάν το δείγμα από την εταιρία, απλά έπεσε στα χέρια μου και την έχω κατευχαριστηθεί. Οπότε, οι παραπάνω γραμμές είναι από την συμβίωση μαζί με το προϊόν για αρκετό καιρό και πριν να κλείσω, να πω ότι χρειάστηκα να προβώ σε διαδικασία RMA όπου από δικό μου λάθος η κλειδαριά σταμάτησε να λειτουργεί σωστά και ξαφνιάστηκα με την αντιμετώπιση. Έστειλα μήνυμα, πήρα αριθμό UPS, μου εστάλη η νέα κλειδαριά και αφού παρέλαβα μία σφραγισμένη, τη δοκίμασα ότι είναι εντάξει και μπορούσα εντός 10 ημερών μετά την παραλαβή της νέας, να προχωρήσω σε επιστροφή της χαλασμένης μέσω UPS και πάλι, όπου ήρθε σπίτι μου ο courier και παρέλαβε.

   

  Παρακάτω σε μορφή λίστας εν συντομία τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της Nuki Smart Lock 3.0

   

  thumps-up.png?m=1423577950

   

  • Εύκολη διαδικασία εγκατάστασης και απλή και κατανοητή εφαρμογή.
  • Συμβατότητα με τις περισσότερες πόρτες.
  • Smart Actions.
  • Δεν αλλάζει κάτι στην ασφάλεια και δεν επηρεάζεται η εξωτερική εμφάνιση της θύρας.
  • Μεγάλη διάρκεια μπαταρίας και ειδοποίηση κατάστασης αυτής.
  • Πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης ανά χρήστη και ευελιξία πρόσβασης.
  • Γεωεντοπισμός που δουλεύει άριστα.
  • Nuki WEB για εύκολη και γρήγορη διαχείριση χρηστών.
  • Άψογη διαδικασία RMA εφόσον χρειαστεί.
  • Πιο ήσυχο moter σε σχέση με την Nuki Smart Lock 2.0.
  • Συνεργασία με Google Assistant, Alexa, Apple Homekit, IFTTT και Home Assistant. 
  • Αναλυτικό ιστορικό πρόσβασης.

   

   

  thumps-down.png?m=1423577948

  • Τιμή.
  • Σε κάποιους θα φανεί μεγάλη σαν μέγεθος.
  • Απαιτείται bridge για "να βγει internet".

   

  Με βάση όλα τα παραπάνω η βαθμολογία που συγκεντρώνει η Nuki SmartLock 3.0 είναι: 

   

   
   
   

   

   

   

  Για το TheLab.gr karmen1983

  05/09/2023

   

   

  Συντελεστές Review
  Reviewers: karmen1983
  Photographers: karmen1983
  Editing: TheLab.gr Team
  Αξιολόγηση
  Χαρακτηριστικά:9
  Χρηστικότητα9.50
  ΠοιότηταSelect
  Επιδόσεις9.50
  ΓραφικάSelect
  ΉχοςSelect
  GameplaySelect
  Αντοχή στο ΧρόνοSelect
  Απόδοση/Τιμή7.50
  Editor's ChoiceYes
  Innovation AwardYes
  Design AwardYes
  Value for MoneyNo

  • Like 14
  • Agree 1

  User Feedback

  Recommended Comments

  Να υποθέσω ότι αυτή που έχεις στο σπίτι σου δε την έχει ανοίξει ε; :p 

  Και για να κάνω σοβαρό σχόλιο. Αυτή δε θα τη δει να τη παραβιάσει και δεν χρειάζεται, αλλά αν παραβιαστεί κάτι θα είναι ο αφαλός που υπάρχει ήδη επάνω στην πόρτα. Τώρα αν μπλέξουμε με κανεναν hacker σίγουρα δε θα βάλει στο μάτι το σπίτι μας.

  • Agree 1
  Link to comment
  Share on other sites

  8 ώρες πριν, το μέλος karmen1983 έγραψε:

  Να υποθέσω ότι αυτή που έχεις στο σπίτι σου δε την έχει ανοίξει ε; :p 

  Και για να κάνω σοβαρό σχόλιο. Αυτή δε θα τη δει να τη παραβιάσει και δεν χρειάζεται, αλλά αν παραβιαστεί κάτι θα είναι ο αφαλός που υπάρχει ήδη επάνω στην πόρτα. Τώρα αν μπλέξουμε με κανεναν hacker σίγουρα δε θα βάλει στο μάτι το σπίτι μας.


  Το σχόλιο μου ήταν καθαρα σατυρικο, αυτη που έχω σπίτι πρέπει να την ανοίγει σε 5-10 δευτερόλεπτα

  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • Τριβείο για μεταλλικά κάγκελα μπαλκονιού

  Καλησπερα, θελω να βαψω τα καγκελα μπαλκονιων. Πολλων μπαλκονιων! Γυρω στα 70μετρα συνολικα τα υπολογιζω(και θελω να βαλω τα κλαματα:P). Μονο με βουρτσα και γυαλοχαρτο δεν βγαινει, και κοιτουσα για τριβειο. Αν και ειδα και σε αλλο θεμα να αναφερονται παλμικα και εκκεντρα, δεν ξερω τι χρειαζομαι. Με ενα στρογγυλο εκκεντρο των ~30ευρω θα κανω τι δουλεια μου, χρειαζεται κατι καλυτερο, κατι διαφορετικο; Ανοιξαν παρομοιο θεμα σε διπλανο φορουμ και μου εβγαλαν δουλειες..

  god
  god
  Το στέκι του μάστορα 12

  MS Office upgrade (2016 σε 2021) και διατήρηση Outlook settings (calendar/mail)

  Καλησπέρα!,   Έχω στο PC μου τα MS Office 2016 Pro και αγόρασα τα 2021 Pro.   Στο Outlook έχω τα mail που δεν θέλουν κάτι σαν backup γιατί είναι του Hotmail οπότε με το login θα ξανακατέβουν. Αυτό που με καίει όμως είναι το Calendar του Outlook στο οποίο έχω περασμένα ούτε και εγώ ποσα events από Διακοπές μέχρι Ιατρικά ραντεβού.   Με ποιό τρόπο αυτά θα περαστούν στο καινούριο office? Θα γίνει αυτόματα ή πρέπει να το κάνω manual back up / restore?   Έχ

  koshal
  koshal
  Εφαρμογές για Windows 1

  Σε ποιά Ilyama θα πηγαίνατε;

  Γεια σας,   Θα δώσω την τρέχουσα οθόνη (24άρα) στον junior για το πρώτο του PC και μιας και ήθελα πάλι να έχω ρύθμιση καθ' ύψος και usb hub στην οθόνη, κατέλειξα (μάλλον) σε Ilyama..    Δεν έχω δει από κοντά τα μοντέλα που με ενδιαφέρουν αλλά έχω δει τις ίντσες και το φορμάτ τους και η αλήθεια είναι οτι οι 34άρες wide ειδικά αυτές χωρίς "κούρμπα" είναι πολύ μακρυνάρια για τα γούστα μου, αλλά ίσως βολεύουν σε παραγωγικότητα και το λεγόμενο immersion..   Έχετε άποψη γ

  Spirosssss
  Spirosssss
  Οθόνες & Projectors 3

  Δημιουργία διαδικτυακής τάξης

  Θέλω να δημιουργήσω διαδικτυακή τάξη για να ανεβάζω υλικό, κυρίως σε μορφή pdf/doc, για τους μαθητές μου. Το google classroom απαιτεί σύνδεση με το λογαριασμό μου, αλλά δε θέλω να έχουν πρόσβαση στο email μου για ευνόητους λόγους. Σκέφτηκα να δημιουργήσω ιστολόγιο, αλλά και πάλι θα εμφανίζεται το email μου. Τι άλλο μπορώ να κάνω; Μήπως να δημιουργήσω καινούριο email με κάτι άσχετο ως όνομα, πχ το Γιώργος Παπαδόπουλος να γίνει gpap ή teachergeorge; Δε θα υπάρξει πρόβλημα από τη google η χρήση δύο

  ΣτοΠαραΠεντε
  ΣτοΠαραΠεντε
  Internet & Τηλεφωνία 1

  Cosmote modem to Asus router recent problems

  Hello I have problem to connect RT-AX1800U router on Cosmote Greece ISP.  6 months earlier I connect one more expensive Asus router (RT-AX86S) with Cosmote speedstar modem and standard installation  procedure passed normally and it functioned OK. But after  3 to 4 months it stop to work in way to do not want to go on internet and start to choke modem so I had do disconnect router and restart modem.  I had in my mind router is defected and buy new RT-AS1800U. But he work or not work in 

  DJBLUELADY
  DJBLUELADY
  Δίκτυα 5
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.