Jump to content



  • Intel i7-5960X Extreme Edition Review


    icon_intel.png

     

    Δεν πάει πολύς καιρός, κοντά στην άνοιξη θυμάμαι, που τα σενάρια δίνανε και παίρνανε για φθηνούς 6-πύρηνους επεξεργαστές αλλά και για τον πρώτο 8-πύρηνο επεξεργαστή απο πλευράς Intel στην επερχόμενη high end desktop πλατφόρμα.
    Πολυπύρηνοι επεξεργαστές υπήρχαν βέβαια και παλιότερα αλλα ο ενδιαφερόμενος θα έπρεπε να στραφεί σε κάποιον xeon με το αντίστοιχο οικονομικό αντίτιμο.Υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν επεξεργαστές μέχρι 16 πυρήνες και πλέον και με 18 (36 threads με Hyperthreading) .Aλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορια, αρκετά πιο ακριβή.

    Έτσι, αφού έχουμε προσπεράσει τις όποιες φήμες και σενάρια, ερχόμαστε στο σήμερα όπου εδώ και λίγο καιρό η Intel έχει πλέον ανακοινώσει και διαθέσει στην αγορά τους αντικαταστάτες των ivy bridge-e (4820Κ, 4930K, 4960X) που βασίζονται στην αρχιτεκτονική haswell και προφανώς δεν είναι άλλοι απο τους haswell-E που περιλαμβάνουν τον i7-5820Κ, ο φθηνός εξαπύρηνος που σας λέγαμε, τον i7-5930K και τέλος, τον ι7-5960X που είναι ο πρώτος 8-πύρηνος -16 threads με hyperthreading- και έχουμε την χαρά να σας παρουσιάσουμε σε αυτό το review.


     

    Intel i7 5960x Review

     

    Τι νέο φέρνει

    Άς δούμε στο συγκεντρωτικό πίνακα που ακολουθεί μερικά χαρακτηριστικά των τριών νέων επεξργαστών
     

    Intel i7 5960x Review

     

    Η Intel έχει διαχωρίσει τους τρείς επεξεργαστές με ξεκάθαρο τρόπο. Στην πιο ακριβή θέση έχει τον μοναδικό 8-πύρηνο που υπάρχει πλέον, ενώ ο πιο φθηνός ξεχωρίζει απο τον μεσαίο -σε τιμή- απο τα 12 "κομμένα" pci lanes που υπάρχουν για την επικοινωνία με την ή τις κάρτες γραφικών και την m.2 θύρα που έχουν όλες οι X99 μητρικές.
    Άποψη μου, ακόμα και sli/xfire με δυο κάρτες δεν πρόκειται να δείτε μείωση στίς επιδόσεις. Τουλάχιστον όχι με τους τίτλους και τις κάρτες γραφικών που κυκλοφορούν τη στιγμή που γράφεται το review.
    Tα παραπάνω MB στην L3 cache που διαθέτει o 5960X είναι φυσικό επακόλουθο των δύο παραπάνω πυρήνων που έχει.

    Όπως είναι πλέον γνωστό, ο ερχομός των νέων επεξεργαστών σηματοδοτεί και μία σειρά αλλαγών που έχουν γίνει.
    Έτσι, ξεκινώντας απο τη μητρική, θα πρέπει να έχετε εφοδιαστεί με μία βασισμένη στο νεο chipset X99 αντί του X79 που υπήρχε για τους ivy bridge-e.

    Άν και οι φυσικές διαστάσεις του socket που θα υποδεχθεί τον επεξεργαστή αλλά και του ίδιου του επεξεργαστή είναι ίδιες, έχει άλλες εγκοπές, ώστε να μην μπορεί να κουμπώσει παλιότερος επεξεργαστής. Το socket πλέον φέρει τη χαρακτηριστική ονομασια 2011-v3 (ή 2011-3)

    Προχωρώντας στα ενδότερα του επεξεργαστή, η πρώτη προφανής αλλαγή είναι η νεότερη αρχιτεκτονική στην οποία στηρίζεται (Haswell) και του δίνει ένα μικρό προβάδισμα εξαρχής έναντι των παλιότερων επεξεργαστών αρχιτεκτονικής ivy-bridge στις ίδιες συχνότητες.

    Επίσης, ο επεξεργαστής πλέον έχει ενσωματωμένο ελεγκτή ddr4 και έτσι θα πρέπει να προμηθευτεί ο ενδιαφερόμενος νέες μνήμες ddr4 για να τοποθετήσει στη μητρική. Προφανώς τις ddr3 τις ξεχνάμε, σίγουρα για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα.Αυτό ίσως να αποτελεί και το μόνο μελανό σημείο στην όλη πλατφόρμα όχι για κανένα άλλο λόγο παρά μόνο για τον οικονομικό. Ίδια ποσότητα σε gigabyte ddr4 θα σας κοστίσουν περίπου 50% παραπάνω ακόμα και αν τις συγκρίνετε με ddr3 αντίστοιχης ταχύτητας (2133/2400mhz).
    Αυτό και μόνο καθιστά τον 5820Κ των περίπου 380€ που ειναι ο φθηνός 6-πύρηνος (12 threads) σχετικά ακριβή μετάβαση απο τους αντίστοιχους 4-πύρηνους στη πιο mainstream πλατφόρμα βασισμένη στο 1150 socket. Δεδομένου κιόλας ότι η κορυφαία επιλογή εκεί είναι ο 4790k που έρχεται απο το εργοστάσιο υψηλά χρονισμένος με περίπου 320€. Για κάποιον βέβαια που θέλει περισσότερους πυρήνες για να τελειώσει την πολύωρη αν οχι πολυήμερη δουλειά του πιο γρήγορα αυτά είναι λεπτομέρειες.

    Τα παραπάνω 10watt TDP -εναντι των προκατόχων τους- υποθέτω δεν ενδιαφέρει κανέναν.Πόσο μάλλον όταν αρκετοί από αυτούς που θα αγοραστούν δεν θα παίξουν ποτέ στις εργοστασιακές τους συχνότητες.Για τους τύπους πάντως το TDP σε όλη τη σειρά είναι στα 140watt.

    Σύστημα δοκιμής

    Άς περάσουμε λοιπόν και στο σύστημα δοκιμής.

     

    Intel i7 5960x Review

     

    Πρίν συνεχίσουμε, να ευχαριστήσουμε την ASRock και την Cooler Master για την παραχώρηση των εξαρτημάτων τους.
    Σε δεύτερη φάση να ευχαριστήσουμε και τον Γιώργο (aka [MENTION=391]Borg[/MENTION]) για την παραχώρηση της κάρτας γραφικών.

    Στο σημείο αυτό να τονίσουμε οτι με την αγορά του ι7-5960X δεν σας παρέχεται και ψύκτρα μαζί. Θα πρέπει να προνοήσετε και για αυτήν λοιπόν. Η Ιntel προτείνει ώς λύση την TS13X η οποία πρόκειται για μια υδρόψυξη κλειστού κυκλώματος με ενα μικρό μεταφορέα θερμότητας -γνωστό και ως "ψυγείο"- 12cm. Δεν ξέρω κατά πόσο θα αγοράσετε τη συγκεκριμένη πρόταση αλλά αν μη τι άλλο σας προϊδεάζει για το που πρέπει να στραφείτε.
    Υδροψύψεις κλειστού κυκλώματος ή και custom λύσεις είναι "must" για να ψύξετε τον συγκεκριμένο επεξεργαστή. Ιδιαιτέρως αν έχετε σκοπό τον υπερχρονισμό του. Στις "εργοστασιακές" ρυθμίσεις βέβαια και με μια καλή αερόψυκτρα μέσης τιμής δεν θα έχετε πρόβλημα. Ούτως η άλλως η Intel αποφεύγει να βγάζει προϊόντα υψηλής κατανάλωσης για αυτό και τα φαινομενικά λίγα GHz στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

    Στο παρόν review έχουμε τη πρόταση της CoolerMaster που φέρει την ονομασία Nepton 240M και η οποία προσφάτως έγινε εκτεταμένο review στο φόρουμ μας και μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

    Να σημειώσουμε εδώ πέρα οτι η Intel Ηellas, ώς συνηθίζεται μας έστειλε ES (Engineering Sample) οπότε θα απουσιάζουν οι φωτογραφίες της γνωστής μπλέ συσκευασίας που θα αγοράσετε στη retail αγορά.
    Εξάλλου ο συγκεκριμένος επεξεργαστής είναι το κυρίως ζητούμενο.


    Εδώ άλλη μία φωτογραφία λίγο πριν τοποθετήσουμε το block της aio (All In One) υδρόψυξης.

     

    Intel i7 5960x Review

     

     

     


     

     

     

     

    Τρόπος διεξαγωγής μετρήσεων

    Και ώρα να περάσουμε στον τρόπο διεξαγωγής των μετρήσεων.

    Βλέποντας το bios της μητρικής, είδαμε ότι έχει έτοιμα profile για να κάνει αυτόματα oc στον επεξεργαστή στις συχνότητες των 4.0 , 4.2 και 4.4GHz.

    Έτσι πήραμε την απόφαση, πέρα απο τις εργοστασιακές συχνότητες να πάρουμε μετρήσεις και στις συχνότητες των 4GHz αλλα και των 4.4Ghz και οι οποίες θα αντιπαρατεθούν όλες μαζί στα αντίστοιχα μετροπρογράμματα.

    Προτιμήσαμε αυτού του είδους το overclock μιας και δεν χρειάζεται η παραμικρή γνώση και η παραμικρή υπομονή απο πλευράς χρήστη. Θεωρήσαμε επίσης δε, ότι περισσότερο oc ή εμπλέκοντας σε αυτό και υπερχρονισμό των μνημών αλλά και της cpu cache θα ξέφευγε από το σκοπό της συγκεκριμένης παρουσίασης. Ναί, όπως καταλάβατε αλλάζει μόνο τον πολλαπλασιαστή και την τάση που θεωρεί ότι χρειάζεται καθώς επίσης και κάποιες αλλαγές ακόμα στη συχνότητα των 4.4GHz για περισσότερη σταθερότητα. Εν συντομία για να μην κουράσουμε με τεχνικές λεπτομέρειες και επεξηγήσεις αυτών, σταθερή τάση, LoadLineCalibration, V input(vrm).
    Σίγουρα οι έχοντες εμπειρία στον υπερχρονισμό αλλά και μίας πάρα πολύ καλής υδρόψυξης θα καταφέρουν καλύτερα αποτελέσματα τα οποία θα διαφοροποιούνται απο επεξεργαστή σε επεξεργαστή.

    Να σας προϊδεάσουμε από τώρα ότι, για τη συχνότητα των 4.4Ghz θα χρειαστείτε καλή υδρόψυξη και καλό κουτί ως προς τη ροή, για να αποφύγετε πολύ υψηλές θερμοκρασίες στα όποια προγράμματα χρησιμοποιείτε ως πρός τη σταθερότητα (prime, occt, intel burn test, κλπ).
    Αυτό, χρησιμοποιώντας το "default" οverclock που θα κάνει αυτόματα η μητρική που έχουμε στη διάθεσή μας. Αν δεν έχετε πρόβλημα να μπείτε στο bios, μπορείτε να χαμηλώσετε την περίσσια τάση που χρησιμοποιεί και θα έχετε σίγουρο κέρδος ως προς τη θερμότητα που εκλύεται από τον επεξεργαστή σας.
    Θα επεκταθούμε λίγο παραπάνω σε αυτό το θέμα σε κάποια από τις επόμενες σελίδες.



    Τα μετροπρογράμματα που χρησιμοποιήσαμε είναι τα

    -Aida64 Engineer Edition στην έκδοση 4.70.3200.
    -Cinebench και στην έκδοση 11.5 αλλα και στην R15.
    -Pov Ray 3.7 το έτοιμο benchmark που χρησιμοποιεί όλους τους πυρήνες.
    -Handbrake 0.9.9 Πρόγραμμα μετατροπής κωδικοποιήσης video.(transcoding)
    -x264 HD Benchmark 5.0.1 Mετροπρογραμμα transcoding.
    -3d mark Vantage
    -3d mark 11
    -PcMark 8


    Aida64

    To συγκεκριμένο μετροπρόγραμμα αποτελεί μια πλήρη σουίτα, προσφέροντας στο χρήστη πλήθος επιλογών και όσον αφορά τα μετροπρογράμματα αλλά και διάφορες πληροφορίες γύρω απο το μηχάνημα του χρήστη όπως για παράδειγμα τάσεις, θερμοκρασίες, πληροφορίες για τις μνήμες, σκληρούς δίσκους και άλλα πολλά.
    Τρέξαμε το cache and memory benchmark για να πάρουμε πληροφορίες τόσο απο τη μνήμη RAM του συστήματος μας όσο και απο τις L1, L2 και L3 λανθάνουσες μνήμες του επεξεργαστή.
    Έπειτα τρέξαμε και όλα τα υπόλοιπα μετροπρογράμματα που υπάρχουν στην κατηγορία benchmark.

    Oι πιο έμπειροι θα καταλάβουν από τις εικόνες οτι "λείπει" το μισό bandwidth.Δυστυχώς δεν εστάλησαν 4 DIMM μνήμης αλλά μόνο δύο για τη συγκεκριμένη παρουσίαση το οποίο είναι λίγο παράδοξο μιας και η συγκεκριμένη πλατφόρμα υποστηρίζει quad channel.Έτσι θα πρέπει να περιοριστούμε στο μισό bandwidth δυστυχώς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
    Άς περάσουμε όμως στις εικόνες.
     

    Intel i7 5960x Review - Aida64

     


     

     

    Πέρα απο τα "λειψά" νούμερα που αφορούν τη μνήμη RAM, και αυτά καθώς και εκείνα της L3 λανθάνουσας μνήμης δεν μεταβάλλονται μιάς και δεν μεταβλήθηκαν απο τα έτοιμα profile που χρησιμοποιήσαμε για τον υπερχρονισμό ούτε η συχνότητα της μνήμης (2133mhz), ούτε κάποιο απο τα timmings της μνήμης, αλλά ουτε και το ring bus(cpu cache - 3 GΗz μέγιστη τιμή).

    Και ας περάσουμε και στο κομμάτι που αφορά τον επεξεργαστή.
     

    Intel i7 5960x Review aida64

     


     

     

    Ό,τι γράψαμε πριν για την μνήμη και την L3, ισχύει στο photoworxx.Ο μόνος τρόπος για να μεταβληθεί είναι μέσω μνήμης ή ring bus.Οι όποιες διαφορές υπάρχουν είναι μικρές και τυχαίες, και οφείλονται στη διαφορετικότητα του κάθε run.Σπάνια βγαίνουν ακριβώς πανομοιότυπα νούμερα.Χωρίς να επεκταθώ σε λεπτομέρειες ανεβάζοντας τις μνήμες και το ring bus υπήρξε αύξηση κατα 20% στο συγκεκριμένο μετροπρογραμμα παραμένοντας βέβαια στην ίδια συχνότητα επεξεργαστή.



    Rendering


    Άν μη τι άλλο, το rendering είναι μία από τίς δημοφιλέστερες εφαρμογές όσων ενδιαφέρονται πραγματικά για πολλούς πυρήνες.
    Έτσι σε μία εικόνα έχουμε συνδυάσει τρία αρκετά δημοφιλή μετροπρογράμματα, το Cinebench και στην έκδοση 11.5 αλλά και στην R15 καθώς επίσης και το Pov-Ray στην εκδοση 3.7.
    Το κάθε πρόγραμμα το έχουμε τρέξει και στις τρείς συχνότητες και παρουσιάζονται όλα μαζί στην παρακάτω εικόνα.
     

    Intel i7 5960x Review - Rendering

     

    'Oπως φαίνεται και από την εικόνα, ανάλογη αύξηση στη συχνότητα προκαλεί ανάλογη αύξηση και στις επιδόσεις.

    Transcoding

    Στη σελίδα αυτή, όπως και πριν, θα σας παρουσιάσουμε και τα δύο προγράμματα που αφορούν το transcoding για τις τρείς διαφορετικές συχνότητες.

    Στο μεν HD Benchmark, που είναι "καθαρό" μετροπρόγραμμα εξολοκλήρου, επαναλαμβάνονται 4 run της μετατροπής που πραγματοποιεί.Αυτή η μετατροπή περιλαμβάνει δύο περάσματα σε καθορισμένο video 1080p στο οποίο δεν έχουμε πρόσβαση ούτε σε αυτό αλλα ούτε και σε όποιες ρυθμίσεις του προγραμματος. Αυτό το καθιστά εύκολο για να τρέξει σε οποιοδήποτε μηχάνημα, με το ίδιο αρχείο στις ίδιες ρυθμίσεις και να διαφοροποιηθεί το σκορ μόνο απο την συνολική επεξεργαστική ισχύ του εκάστοτε μηχανήματος.
    Στον πίνακα παρουσιάζεται ο μέσος όρος των τεσσάρων επαναλήψεων.
    Όπως θα δείτε και στην εικόνα μετράει καρέ το δευτερόλεπτο (frames per seconds)

    Στο δε Handbrake που είναι κανονικό προγραμμα μετατροπής, χρησιμοποιήσαμε ένα video 4κ 60mbps που "δανειστήκαμε" απο εδώ και επιλέξαμε την επιλογή "ΑppleTV3" για τη μετατροπή.
    Ομοίως το αποτέλεσμα αναφέρεται σε καρέ το δευτερόλεπτο.

    Η εικόνα "μιλάει" καλύτερα...

     

    Intel i7 5960x Review - transcoding

     


     

     

    Οι διαφορές στα συγκεκριμένα προγράμματα είναι περίπου ανάλογες της διαφοράς στις συχνότητες του επεξεργαστή.
    Σε περίπτωση που μπερδευτείτε, το default ειναι 3500 Mhz, καθώς εκεί δουλεύει με την Τurbo boost επιλογή.


    Futuremark

    Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για την Futuremark. Έχει δημιουργήσει τις δημοφιλέστερες σουίτες, τόσο για την μέτρηση επιδόσεων στις κάρτες γραφικών με τα 3d μετροπρογράμματα, όσο και για τις ολοκληρωμένες σουίτες μέτρησης επιδόσεων του συστήματος γενικά, με τα αντίστοιχα PCmark.

    Στα 3dMark Vantage και 3dMark 11 που χρησιμοποιήσαμε, παρουσιάζουμε μόνο το cpu score και όχι το συνολικό σκορ, καθώς το τελευταιο επηρεάζεται απο την κάρτα γραφικών.
    Στο PCMark 8 τρέξαμε το creative benchmark και για να περιοριστούμε περισσότερο στις επιδόσεις του επεξεργαστή, τρέξαμε την conventional επιλογή αποκλείοντας τη χρήση OpenCl που θα ενέπλεκε και τις δυνατότητες της κάρτας γραφικών στο υπολογιστικό κομμάτι.

     

    Intel i7 5960x Review - Futuremark

     

    Όπως φαίνεται και απο την εικόνα, όσο περισσότερο ψηλά είναι χρονισμένος ο επεξεργαστής, τόσο μεγαλυτερες επιδόσεις έχει στα συγκεκριμένα κομμάτια.


    Kατανάλωση

    Με τη βοήθεια μετρητή κατανάλωσης μετρήσαμε την κατανάλωση ολόκληρου του συστήματος στα διάφορα μετροπρογράμματα. Σε αυτό συνυπολογίστε οτι μετράμε ήδη και την αποδοτικότητα του τροφοδοτικού(efficiency).
    Για να φτασουμε τους πυρήνες στο 100% χρησιμοποιήσαμε το Prime95 στην έκδοση 28.5 η οποία χρησιμοποιεί το νέο σετ εντολών AVX2 που διαθέτουν οι haswell.
     

    Intel i7 5960x Review - wattage

     


     

     

    Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ένας τέτοιος επεξεργαστής μαζί με τη συγκεκριμένη κάρτα (970gtx για όποιον δεν προσέχει), σαν μέγιστη κατανάλωση δεν φτάνουν τα 400watt στις εργοστασιακές τους συχνότητες. Και αυτό όχι σε κάποιο παιχνίδι αλλά σε prime και furmark ταυτόγχρονα η οποία είναι και η μέγιστη δυνατή. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα καταναλώνει λιγότερο. Αν βγάλουμε απο τη μέση και την όποια αποδοτικότητα του τροφοδοτικού τότε σαν υποσύστημα χρειαζόμαστε περίπου 368watt ισχύος να μας παρέχει το εκάστοτε τροφοδοτικό. Φυσικά όταν υπερχρονιστεί ο επεξεργαστής τα watt ανεβαίνουν με περισσή ευκολία.

    Για να δω πάντως ποσά watt κερδίζουμε κατεβάζοντας τη τάση, επενέβην στη ρύθμιση της τάσης στο έτοιμο προφίλ για τα 4ghz.

    Έτσι με κάμποσες δοκιμές, κατέβηκα απο τη μέγιστη τάση των 1.200v που έδινε το προφίλ, στο 1.065V.
    Με αυτήν την τάση πλέον στο prιme καταγράψαμε κατανάλωση μόλις 265watt. Πέσαμε δηλαδή κάτι λιγότερο απο 80watt και επίσης μειώθηκαν και περίπου 10 βαθμούς η θερμοκρασία στους πυρήνες του επεξεργαστή.

    Κάτι αντίστοιχο γίνεται και στο προφίλ των 4.4 GHz, όπου αντί για 1.31V που έδινε κατεβήκαμε στο 1.216V.
    Από εκεί και πάνω σε συχνότητες, τα πράγματα δυσκολεύουν για τους ενδιαφερόμενους μιας και λογικό φαντάζει μόνο το ψυχολογικό φράγμα των 4500mhz με την ανοχή σας φυσικά στο θέμα "θερμοκρασία".
    Αυτή η αύξηση κατά 2.27% στη συχνότητα, θα σας αναγκάσει να ξεπεράσετε τους 80C πολύ εύκολα ακόμα αν διαθέτετε "ευάερο" κουτί και τουλάχιστον τριπλό ψυγείο για την υδρόψυξή σας. Αυτό όσον άφορα το prime και αντίστοιχα προγράμματα. Για κάποιες μετρήσεις σε κάποια μετροπρογράμματα βέβαια πάει και παραπάνω.


    Επίλογος

    Kαι φτάσαμε στον επίλογο αυτής της παρουσίασης.

    Αν μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα πίνακα με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του συγκεκριμένου επεξεργαστή αυτός θα είχε περίπου τη μορφή

    Πλεονεκτήματα
    +Intel Extreme Edition


    Mειονεκτηματα
    -Intel Extreme Edition.


    Aπορείτε πως γίνετε αυτό εε?
    Όποιος παρακολουθεί από κοντά την εξελιξη των επεξεργαστών θα ξέρει ότι extreme edition για την Intel ειναι για την αντιστοιχη χρονική περίοδο που βγαίνει, o κορυφαίος επεξεργαστής προσφέροντας κορυφαίες επιδόσεις που τα τελευταία χρόνια φιλοξενείται στην επίσης "κορυφαία" πλατφόρμα που η Intel έχει δώσει το όνομα High End Desktop (HEDT).
    -επεξεργαστές στις αντίστοιχης γενιάς μητρικές βασισμένες στο chipset Χ58 ,Χ79 και πλέον στο "σημερα" Χ99-

    Στον αντίποδα, επίσης θα ξέρει ότι κοστολογεί τους συγκεκριμένους επεξεργαστές 999$ που για εμάς αντιστοιχεί περίπου η ίδια τιμή και σε ευρώ.
    Το αν είναι ακριβός ή όχι το αφήνω στη κρίση του καθενός για τις εκάστοτε ανάγκες που έχει να καλύψει.
    Τουλάχιστον στην προκείμενη περίπτωση προσφέρει 2 πυρήνες περισσότερους καθιστώντας τον έτσι την μοναδική επιλογή πριν καταφύγει ο ενδιαφερόμενος σε xeon επιλογές.

    Κάποιος που έχει συνηθίσει το base clock για τον εκάστοτε επεξεργαστή ίσως θεωρήσει οτι 3000 Mhz είναι λίγα.
    Δεν χρειάζεται να απαντηθεί το ερώτημα αν όντως ειναι λίγα μιας και οι επιδόσεις αντιστοιχούν σε 3500 Mhz, αφου αυτή είναι ούτως η άλλως η συχνότητα που δουλεύει εργοστασιακά με την Turbo Boost τεχνολογία.
    Ακόμα και αν δε ξέρετε να υπερχρονίσετε τον επεξεργαστή τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα έτοιμο προφίλ ώστε να κερδίσετε ένα εύκολο 14% στη συχνότητα του επεξεργαστή ή ένα δυσκολότερο 25%, απο πλευράς θερμοκρασίας, με τον όποιο αντίκτυπο έχει αυτό στις επιδόσεις του εκάστοτε προγράμματος που χρησιμοποιείτε.


    Mε βάση όλα τα παραπάνω και αφήνοντας απλά ένα 2.5/5 στην "τιμή" ο επεξεργαστής συγκεντρώνει 88%.
    Σίγουρα αποτελεί τη πρώτη και ακριβότερη λύση για όποιον θέλει να σκαρφαλώσει ψηλά στις λίστες του hwbot
    ή απλά να τελειώσετε το rendering αρκετά νωρίτερα.
     

    Intel i7 5960x Review - 88%


    Ευχαριστούμε θερμά την Ιntel Hellas για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής..

    intel.jpg?m=1415120217

    Συντελεστές Review
    Reviewers: NTG
    Photographers: NTG
    Editing: NTG
    Αξιολόγηση
    Χαρακτηριστικά:10
    Χρηστικότητα:10
    Ποιότητα:Select
    Επιδόσεις:10
    Γραφικά:Select
    Ήχος:Select
    Gameplay:Select
    Αντοχή στο Χρόνο:Select
    Απόδοση/Τιμή:5
    Editor's ChoiceYes
    Innovation AwardYes
    Design AwardYes
    Value for MoneyNo

    • Like 4

    User Feedback

    Recommended Comments

    There are no comments to display.



    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.