Jump to content



Work from home


Recommended Posts

Γεια σε όλους,

Θέλω να μου λύσετε μία απορία σχετικά με την νέα τακτική των εταιριών που θέλουν να μπουν στο μοντέλο Work from home.

Την προηγούμενη εβδομάδα μας ζητήθηκε να έχουμε την δυνατότητα να εργαζόμαστε από το σπίτι χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς μας Η/Υ και σύνδεση.

Η διαδικασία γίνεται με την εγκατάσταση ενός RSA software token το οποίο επιτρέπει μέσω του IE να συνδεθούμε στο εργασιακό περιβάλλον.

Όλα τα παραπάνω υλοποιούνται πολύ εύκολα αλλά σήμερα συνέβη κάτι το θρασύτατο κατά την γνώμη μου.
Μας δώσανε να υπογράψουμε συμβόλαιο το οποίο αναγράφει σε μία παράγραφο ότι οποιαδήποτε ενέργεια που θα επηρεάσει αρνητικά τα συστήματα και την ασφάλεια των εφαρμογών της εταιρίας, αυτόματα έχουν κάθε δικαίωμα για να προχωρήσουν σε απόλυση.

Φυσικά και δεν το υπέγραψα το συγκεκριμένο annex και απαίτησα ότι αν χρειάζεται να μου επιβάλουν να ακολουθήσω αυτό το μοντέλο εργασίας να μου παρέχουν δικό τους λάπτοπ με το ανάλογο VPN software.

Είναι κάτι άλλο που θα πρέπει να γνωρίζω;

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Work from home σημαινει οτι απαραιτητα θα πρεπει να σου παρεχουν και υπολογιστη. Και αν ο δικος σου ειναι παλιος; Και αν καποιο αλλο μελος της οικογενειας θελει να τον χρησιμοποιησει; Ή ακομα και αν μια μερα χαλασει; Καλυτερα μιλησε μαζι τους, δεν νομιζω να εχουν την απαιτηση να γινεται η δουλεια τους με δικο σου hardware.

Link to comment
Share on other sites

Στην εταιρεία μας όσοι έχουμε home office έχουμε και εταιρικό laptop που το διαχειρίζεται το τμήμα IT όσον αφορά ενημερώσεις και προστασία από κακόβουλο λογισμικό. Δεν μπορείς να έχεις απαίτηση από τον κάθε εργαζόμενό σου να μπορεί να κάνει τη δουλειά του διαχειριστή στον υπολογιστή του.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Είσαι σίγουρος οτι προτιμάς να δουλεύεις από το λαπτοπ; Στο λέω γιατί πέρασα και από το στάδιο του τοκεν και του λαπτοπ και προτιμω 1000 φορές το πρώτο. Η εταιρεία θελει να φυλαξει τον κ@λο της (είναι σαν το στρατο: ολα πρεπει να ειναι προβλεπομενα και κατα βαθος ολα **ρδελο ειναι) κ να είναι καλυμενη γιαυτο και έδωσε τέτοιους όρους. Υπέγραψε εκει περα κ μη μασάς.

Link to comment
Share on other sites

Το τόκεν δεν αναιρεί το λαπτοπ. Το πρώτο είναι για να μπαίνεις στο vpn, το δεύτερο για να έχεις ένα περιβάλλον εργασίας και το μέσο για να μπεις στο vpn.

Link to comment
Share on other sites

αν δουλευεις σαν εργαζομενος της εταιριας με προσληψη, ΙΚΑ κτλ ειναι υποχρεωμενοι να σου παρεχουν εξοπλισμο (ασχετα αν τον χρησιμοποιησεις η οχι... το λεω απο προσωπικη πειρα αυτο...)

Αν ομως δουλευεις σαν εξωτερικος συνεργατης με ΤΕΒΕ ειναι διαφορετικα τα πραγματα.

Link to comment
Share on other sites

Α εγώ είχα στην προηγούμενη δουλειά τοκεν που σου έδινε κωδικό για να δουλεύεις απο το pc σου. Στην τωρινή έχω λαπτοπ. Γενικά, πολύς χαμός για το τίποτα. Αν έχεις αποκλειστικά εταιρικό hw δεν έχεις να φοβάσαι τπτ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ξαφνικά αναφέραμε ότι έχουμε μούφα λαπτοπ σπίτι ή tablets και το θέμα πάγωσε. Αναμένουμε....

Έγινε επεξεργασία από env0y
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.