Jump to content



Υπάρχει τρόπος να κάνω ενα μοτέρ να δουλεύει πιο... ήσυχα?


geogeoland

Recommended Posts

bighourwheelzwart.jpg

Το θέμα έχει ως εξής: Πρόσφατα μου έκαναν δώρο το ρολόι της φωτογραφίας, με το οποίο είμαι εξαιρετικά χαρούμενος, πλην ενός μικρού προβλήματος που έχει.

Τα πάνω και κάτω γρανάζια που φαίνονται στην εικόνα, τα οποία είναι διακοσμητικά, περιστρέφονται με τη βοήθεια 2 μοτέρ. Είναι σχετικά ήσυχα, αλλά το βράδυ οταν προσπαθώ να κοιμηθώ, ο ήχος γίνεται αντιληπτός και εξαιρετικά εκνευριστικός. Οπότε ρωτάω... υπάρχει οποιοσδήποτε τρόπος να τα κάνω να... σωπάσουν? Είτε με παρέμβαση στο υπάρχον μοτέρ, είτε με κάποιο σφίξιμο, λάδωμα whatever, είτε με αντικατάσταση τους.

Να σημειώσω οτι ο θόρυβος που κάνουν, δεν είναι το κλασικό.. "τσικ-τσικ" που κάνουν τα ρολόγια, και συγκεκριμένα το σύστημα που γυρνάει το δείκτη των δευτερολέπτων, αλλά ενα συνεχές "κλικ, κλικ, κλικ".. κάπως σα χαλασμένη εξωτερική μονάδα κλιματιστικού (δε ξέρω πως να το περιγράψω καλύτερα :p)

Τα φώτα σας :flower:

Link to comment
Share on other sites

Αν τα γρανάζια είναι καθαρά διακοσμητικά και δεν συνδέονται με το ρολόι μπορείς:

-Να κόψεις τα καλώδια των μοτέρ.(αν έχουν καλώδια)

-Να ξεβιδώσεις τελείως τα μοτέρ τους.

Link? που το πουλάνε αυτό?

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=12049]LAKIS[/MENTION]s Να τα κόψω/ξεβιδώσω γίνεται εύκολα και ήταν το πρώτο που σκέφτηκα, αλλά θα το κάνω μονο αν δεν υπάρχει οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική με τα μοτέρ.

Τα θέλω να δουλεύουν, αλλά να δουλεύουν αθόρυβα. Γι αυτό ρωτάω, υπάρχει κάποιος τρόπος? :...:

Link to comment
Share on other sites

dsc0055yn.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Λοιπόν, όσο αναζητώ βαλβολινες για τα γρανάζια, άνοιξα τη μια απο τις 2 θήκες των μοτέρ, και εσωτερικά έχουν τη μορφή που φαίνεται στην εικόνα. Καμια ιδέα? Να σημειώσω οτι ο θόρυβος κατα κύριο λογο προέρχεται από το μαγνήτη (τη χάλκινη ροδέλα που φαίνεται) απ' όσο έχω καταλάβει. Κάποια σκέψη?

Επίσης, έχει κανεις κατα νου κάποιο μη ηλεκτρικά αγώγιμο λιπαντικό που μπορώ να δοκιμάσω?

Link to comment
Share on other sites

Τελικά κατά πώς φαίνεται η κατάσταση έχει όπως την περιγράφει ο ΓιαγκΤ, μιας και ο θόρυβος κατά βάση από τα πηνία προέρχεται, και όντως, δε φαίνεται να μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό.

Κατά πάσα πιθανότητα θα γρασάρω/βαζελινιάσω όλα τα γρανάζια και τους άξονες, για να γλιτώσω απο εκεί ότι μπορώ, και θα βάλω στο κύκλωμα και ένα διακοπτάκι, ώστε να μπορώ με ευκολία να το απενεργοποιώ αν χρειάζεται. Κατά τ' άλλα... θα δοκιμάσω να το συνηθίσω. :p

Ευχαριστώ παίδες! :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.