Jump to content



Διαφορές 2.0 - 2.1


Serial Killer

Recommended Posts

Καλησπέρα all over the forum! :D

Έπεσε στα χέρια μου χθές ένα παιχνιδάκι (Need For Speed: The Run) ε και το έβαλα ο κακομοίρης στο pc να παίξει... εμ δεεεεε... Μιλάμε για το pc της υπογραφής με όλα τα settings στο low και ανάλυση οθόνης στα 720p ενώ θα έπρεπε να ήταν στα 1080p το παιχνίδι έτρεχε με πολύ λίγα frames. σε φάση στρίβω και νιώθει μετά από λίγο. 'Η αυτά τα απίθανα σκαλώματα με την μουσική να κόβεται όποτε θυμάται ή η φλώγα που βγάζει σε κάθε αλλαγή να μένει εκεί μέχρι την επόμενη αλλαγή!!!! Ο,τι να 'ναι..

Anyway... Κατέληξα στο συμπέρασμα της αναβάθμισης και από την 9500GT να πάμε σε κάτι πιοοοο.. ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ!

Έτσι λοιπόν άρχισα να ψάχνω στον skroutz και η αλήθεια είναι πως κάτι βρήκα... αλλά με προβληματίζει κάτι. Η μητρική μου έχει PCI Express x16. Στις επιλογές αναζήτησης στο skroutz όμως είχε και PCI Express x16 2.0 και 2.1 .... Tι γίνεται εδώ? Αν αγοράσω κάρτα που είναι για 2.0 ας πούμε, θα παίζει με την μητρική μου?

Να σημειωθεί πώς ψάχνουμε καρτούλα γραφικών της τάξεως των 120€-150€ για ανάλυση FullHD 1080p με το pc της υπογραφής. Ξέρω πώς ο επεξεργαστής δεν είναι και πολύ σόι γι αυτό πιθανολογείται και κάποιου είδους αναβάθμισης του σε Core 2 Duo E8400. Στο μέλλον ομως.. όχι ακόμα... Αν έχετε προτάσεις καρτούλας, ευπρόσδεκτες! :D

Link to comment
Share on other sites

Η αναφορά σε 2.0 ή 2.1 κλπ αναφέρεται στην PCI της μητρικής. Συμφωνα με εδώ GIGABYTE GA-G31M-S2L - - E-SHOP.GR

GIGABYTE - Motherboard - Socket 775 - GA-G31M-S2L (rev. 1.0)

δεν φαίνεται η μητρική σου να έχει pci 2.0 αλλά 1.. Μπορείς να το τσεκάρεις και με gpu-z.

Αλλά μην στεναχωριέσαι και μην απελπίζεσαι. Κάρτες που θέλουν PCI 2.0 και 2.1 τρέχουν μια χαρά σε παλαιότερου τύπου.. Εγώ έχω την gigabyte nvidia 250gts και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα..Δεν ξέρω αν χάνω σε επιδόσεις, αν ξέρει κάποιος ας πει..

Δοκίμασες να κλοκάρεις την κάρτα? εγώ έπαιζα 2 χρονια call of duty mw2 με μια 7900 σε αρκετά καλά γραφικά με το κλοκάρισμα

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον δεν υπάρχει θέμα συμβατότητας προχωράμε κανονικά για καρτούλα!

1η πρόταση 6850! Μάιστα. :)

Ο επεξεργαστής αν είναι 2πύρηνος γιατί να έχουμε θέμα. Ο E8400 έχει και 6MB L2 Cache. ενώ ο Q8400 4MB L2 Cahche.. Θα μου πείς, έχεις περισσότερους πυρήνες.. Αλλά.. Θα υπάρχει τόσο τρανταχτή διαφορά μεταξύ των δύο επεξεργαστών στο παιχνίδι? Πιστεύω πως ακόμα δεν υπάρχει πλήρης αξιοποίηση των 4πύρηνων. Οπότε με έναν 2πύρηνο ίσως και να είμαι καλά! Τι λέτε?

O/C δεν δοκίμασα γιατί όπως και να το κάνεις, άλλο DDR2 και άλλο GDDR5... Πιστεύω πώς δεν έχει και ΤΟ ζουμί πια αυτή η κάρτα. Οπότε καλύτερα να μη τη παραζορίσω. Ας την έχω καβάτζα ρε παιδί μου. Καταλαβαίνεις! :)

Link to comment
Share on other sites

Ναι μην ασχοληθείς imo με την καρτα ειναι αρκετα αδυναμη για τα σημερινά δεδομένα.

Για επεξεργαστη οπως ειπα 4core (απο 6600 και πανω, η L2 δεν θα εχει καμια διαφορα στα παιχνιδια )

Τι τροφοδοτικο εχεις ?

και οι 5770-5850 ειναι μια χαρα καρτες

Link to comment
Share on other sites

διαφορά δεν υπάρχει οι καινούργιες βέβαια που θα είναι rev3 θα έχουν διαφορά από τις rev2 σε θέμα bandwith

Τι εννοείς ?

Γιατί το bandwidth μεταξύ της κάρτας γραφικών και του επεξεργαστή/μνήμης RAM/HDD-SSD δεν αποτελεί παράγοντα που να επηρεάζει τις επιδόσεις των τωρινών αλλά και μελλοντικών για τα επόμενα 2 χρόνια τουλάχιστον, καρτών γραφικών.

Link to comment
Share on other sites

Για κάρτα κοιτάς κάτι σε 5770 +πάνω...

Όσο αφορά το CPU, επειδή είχα το ίδιο, θα σου πω πως δεν αξίζει η αλλαγή του με κανέναν διπύρηνο ς775 αλλά μόνο με Q9xxx ή τον Q6600 αν μπορεί η μητρική σου να τον ανεβάσει λιγάκι...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.