Jump to content

SB/Z68 πλατφόρμα σε Linux

dop

Recommended Posts

Χαίρετε,

Το κύριο μου λειτουργικό είναι Linux (dual boot με Windows 7) και ετοιμάζομαι να περάσω σε Core i7 2600K. Αποφάσισα να πάω σε Z68 και συγκεκριμένα στην Gigabyte Z68XP-UD3 rev 1.3. Το Z68 αφενός για να παίξω με Virtu/QuickSync σε Windows και αφεταίρου ίσως περάσω σε Ivy Bridge κάποια στιγμή.

Έχει δοκιμάσει κανείς τον παραπάνω συνδυασμό σε Linux - ή αν έχει καλύτερη πρόταση σε παραπλήσια τιμή; Δεν έχω δει πολλά παράπονα online για την Gigabyte.

Ευχαριστώ

ΥΓ. Για μνήμες κλίνω προς Corsair 16 GB Vengeance Blue Low Profile (CML16GX3M4A1600C9B) και κάρτα γραφικών άγνωστο προς το παρόν (θα μείνω για λίγο καιρό με την ενσωματωμένη).

με dual core - z68 gigabyte - corsair vengeance δεν είδα πρόβλημα μέχρι τώρα.

ωστόσο μιλάω για απλή χρήση.

δεν έκατσα να περάσω οδηγούς κάρτας intel και το άφησα έτσι γιατί δεν με ένοιαζε το θέμα γραφικά.

θα χρειαστεί να περάσεις και μια εντολή στο kernel για το usb3 μιας και λογικά δεν θα παίξει με τη μία και δεν θα τα βλέπει καν.

με core i7 και asrock Ζ68, μπόρεσα να περάσω μόνο το Debian (και αυτό την τρίτη φορά).

Στο opensuse μου πετούσα ένα cpu lock error (που από ότι μου είπε ένας φίλος, παίζει να είναι bug), στο fedora κολλούσε σε κάποιο σημείο και στο debian μου πετούσε Machine check error (την τρίτη φορά μπήκε όμως).

Έχω περάσει δίχως το παραμικρό πρόβλημα:

Debian

Ubuntu

Red Hat Enterprise

Fedora

BackTrack

Δεν υπάρχει κάτι δηλαδή, ούτε με την Gigabyte Z68 DS4 ούτε με την Maximus IV Gene-Z που να εμπόδισε να εγκατασταθούνε τα παραπάνω distributions.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.