Jump to content



Αλλαγη mobo


argy1

Recommended Posts

  • Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Τη μητρική πρόκειται να βάλεις ?

Στις περισσότερες περιπτώσεις δέν θα έχεις προβλήματα και εφόσον μένεις στην ίδια πλατφόρμα της intel (775) μιάς και συνήθως το θέμα είναι οι drivers και κυριως του chipset. Πιστεύω θα είσαι οκ. Απλά ξύλωσε ότι driver υπάρχει για να είσαι έτοιμος. Επίσης τα Windows 7 καμιά φορά το έχουν το θέμα καλύτερα απο τα XP (σε θέμα new hardware/σταθερότητας).

ΟΠΩΣ και νάχει άν τελικά στραβώσει πολύ και δέν bootaρει, τα αρχεία δέν χάνονται (live cd - backup π.χ)

Link to comment
Share on other sites

Τωρα εχω την Gigabyte GA-73PVM-S2 και θα βαλω την Evga 680i sli.Εχω windows 7 64bit.Για τα αρχεια δεν με ενδιαφερει τα εχω ολα σε αλους δισκους,απλα επειδη προσφατα εκανα φορματ λογο αλλαγης δισκου σε ssd δεν αντεχω να το ξαναστησω απο την αρχη.Οταν λες να βγαλω τους driver εννοεις απο την προσθαφαιρεση προγραμματων?Αυτο το εκανα αλλα ειναι αρκετο ή χρειαζεται και τιποτα αλλο?

Link to comment
Share on other sites

Μωρε προχωρησα και εχω ενα πολυ πιο σοβαρο θεμα..Δεν ποσταρει η μητρικη!Μου γραφει στην οθονη της κωδικο σφαλματος 1d.Δοκιμασα τις ραμ με διαφορους συνδυασμους,1 μονη της κτλ αλλα τιποτα.Υπαρχει περιπτωση να φταιει το τροφοδοτικο?Ρωταω γιατι η μητρικη θελει 8πιν+24 και το τροφοδοτικο βγαζει μονο 4πιν.Ετσι αναγκαστικα εχω κουμπωσει το 4πινο μονο.Οχι τιποτα αλλο,μολις την αγορασα και φοβαμαι μην ειναι χαλασμενη...

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως ακόμα και έτσι δέν υπάρχει θέμα η στην τελική τσιμπάς ένα ανταπτοράκι όπως εδώ και τέλος.

Στο manual της μητρικής λέει:

8-pin ATX 12V Power (PWR2)

the 8-pin ATX 12V power connection, is used to provide power to the

CPU. Align the pins to the connector and press firmly until seated.

PWR2,

Connect a four-pin

power plug to pins

1, 2, 5, and 6.

It is strongly recommended that you use an 8-pin ATX 12V

power supply; however, if you have a four-pin power supply,

plug the connector to pins 1, 2, 5, and 6 as shown.

Βλέποντας την μητρική η θύρα είναι ( αριστερά πρέπει):

1 2 3 4

5 6 7 8

Εφόσον το από πάνω είναι σωστό, ο κωδικός σφάλματος σου παραπέμπει συνήθως σε RAM. Βάλε πάλι μόνο ένα στικάκι και κάνε RESET BIOS. Αν αποτύχει, δοκίμασε την ράμ σε άλλη θέση. π.χ 3,4.

Link to comment
Share on other sites

Τελικα μετα απο πολυ κοπο ξεκινησε εχοντας μονο το τριτο στικ και μετα εκανα επανεκκινηση και εβαλα και το πρωτο.Το φορματ βεβαια δεν το γλιτωσα..

Link to comment
Share on other sites

Εχω ενα πολυ περιεργο προβλημα..Απο την στιγμη που αλλαξα την μητρικη 2 φορες εχω παθει το εξης,ξαφνικα σβηνει η οθονη και κανει restart (οχι μπλε οθονη)Την πρωτη φορα εγινε μολις περνουσε το servicepack 1 και την δευτερη ειχα αφησει το pc για κανα 2ωρο (δεν ειχε πεσει σε καταστολη) καθομαι για περιηγηση και μετα απο 5 λεπτα εκλεισε με τον ιδιο τροπο.Tα μονα προγραμματα που ηταν ανοιχτα την δευτερη φορα ηταν skype (χωρις να εχω συνομιλια) utorrent και mozilla.

Γιατι συμβαινει αυτο? προβλημα τροφοδοτικου,ραμ,καποιου driver/update ή φταιει η μητρικη?

Το συστημα ειναι της υπογραφης μου αλλα με mobo Την evga 680i sli και μνημες 2x800αρες,η μια transcend και η αλλη samsung.

Link to comment
Share on other sites

oc δεν εχω κανει !ακομα!

θερμοκρασιες επεξεργαστη 44-59,gpu 45,mobo 37 και σκληροι δισκοι 29-35

memtest ετρεξα και ολα καλα..

edit:το servicepack περαστηκε μετα και τωρα μου λεει οτι δεν υπαρχουν αλλες διαθεσιμες ενημερωσεις

Link to comment
Share on other sites

Μου ξαναεκλεισε,παλι ημουν στο mozilla και μολις εκανα ενα κλικ εκλεισε και ξεκινησε απο την αρχη..Υπαρχει περιπτωση να φταιει mozilla-flash player?Πως μπορω να το τσεκαρω?

Link to comment
Share on other sites

Δές άν υπάρχει η οποιαδήποτε πληροφορία την χρονική στιγμή του Restart στο event viewer των windows και απενεργοποίησε το αυτόματο restart άν δέν το έχεις κάνει ήδη. Σε αυτή την περίπτωση όταν κ άν στο ξανακάνει με πιθανή μπλέ οθόνη, θα δείς ίσως το αρχειάκι/λόγο που δέν την παλεύει.

Link to comment
Share on other sites

Ανέφερες ποιό πάνω

Το συστημα ειναι της υπογραφης μου αλλα με mobo Την evga 680i sli και μνημες 2x800αρες,η μια transcend και η αλλη samsung.

Δέν θέλω να σε κουράσω αλλά κάνε ότι λέι ο φίλος πάνω και εγώ προσωπικά θα τσέκαρα τουλάχιστον με 2 pass ένα ένα τα στίκ από τις RAM που έχεις (memtest). Δέν έχεις αναφέρει άν είναι ίδια timmings αλλά εφόσον είναι καμιά φορά όταν κάνεις mix από modules όλα μπορεί να γίνουν.

Δεύτερος εχθρός εδώ μπορεί να είναι το ίδιο το τροφοδοτικό κ τρίτος εχθρός κάποιο software. Έχεις περασμένο κάποιο antivirus/firewall ? Άν ναι ποιό/ά.

Τέλος πρίν κάνεις το οτιδήποτε κ μιάς κ αναφέρεις ιντερνετικά προγράμματα, πέρνα τον LAST ( από το official site ) driver από κάρτα δικτύου άν δέν το έχεις κάνει κ τσέκαρε αποτελέσματα μετά από restart.

Link to comment
Share on other sites

Mνημες,ειχα τις ιδιες στην παλια μητρικη και δουλευαν ρολοι για 4 χρονια

Τροφοδοτικο,το φοβαμαι..

Antivirus δεν εχω βαλει ακομα αλλα παντα βαζω το microsoft security essential.

Driver, δοκιμαζω να κατεβασω τον official δοκιμαζω και επανερχομαι

Επισης οτι τεστ εχω κανει memtest,furmark,prime εχει περασει με απολυτη επιτυχια

Link to comment
Share on other sites

Ειναι premier 500watt :hang3: το εχω 3χρονια περιπου

Το ξερω οτι ειναι της πλακας και οτι καποια στιγμη πρεπει να το αλλαξω,το θεμα ειναι υπαρχει τροπος να σιγουρευτω αν ειναι αυτο το προβλημα?Ενταξει αν ειναι αυτο να το αλλαξω αλλα αν δεν φταιει αυτο μην δινω 100αρικα τετοια εποχη και εξακολουθει το προβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.