Jump to content



Πρόβλημα με την εγκατάσταση του Ubuntu 12.10


ΣτοΠαραΠεντε

Recommended Posts

Προσπάθησα αρκετές φορές να εγκαταστήσω το 12.10 στο φορητό μου (DELL Inspiron 1721) και μού βγάζει πρόβλημα με την εγκατάσταση του grun-install/dev/sda. Τι να κάνω; Επίσης δοκίμασα και τη χρήση του σε ζωντναό cd, αλλά δεν μπορώ να εγκαταστήσω την καινούρια έκδοση του flash, ενώ δεν μπορώ να βρω πού εγκαθιστώνται καινούρια προγράμματα για να τα χρησιμοποιήσω. Γενικά η ζωντανή έκδοση του ubuntu έχει πολύ λίγες δυνατότητες, άσε που σέρνεται και η σύνδεση. Σχετικά με το πρόβλημα με την κανονική εγκατάσταση, μήπως έχει πάθει ζημιά κάποιος από τους δύο σκληρούς μου σε συστοιχία; Πώς μπορώ να το ελέγξω; Πέραν αυτών, πώς μπορώ να βρω τις συσκευές που προσαρτώ όταν κάνω χρήση του ζωντανού cd; Όσο κι αν ψάξω, δε βρίσκω με τίποτα την ταμπλέτα μου, παρόλο που η ίδια μπαίνει σε λειτουργία προσάρτησης.

Link to comment
Share on other sites

Τι λάθος σου βγάζει στην εγκατάσταση του grub;

Όταν τρέχεις σε live περιβάλλον μην έχεις απαιτήσεις σε ταχύτητα ούτε να κάνεις εγκατάσταση προγραμμάτων (είναι live, δε γράφει κάτι στο δίσκο).

Link to comment
Share on other sites

Από το live cd προσπαθώ να μπω μεμονωμένα στον κάθε σκληρό, αλλά μού λέει ότι είναι αδύνατη η πρόσβαση, ενώ μπαίνει κανονικά και στους δύο μαζί ως συστοιχία. Στα αφαιρούμενα μέσα μπαίνει κανονικά ευτυχώς. Αύριο θα ξαναπροσπαθήσω να εγκαταστήσω το 12.10. Αν δεν μπορέσω να τραβήξω στιγμιότυπα μεσω του υπολογιστή, θα το κάνω με το κινητό. Το ίδιο πράγμα είναι. Πάντως παρόμοιο πρόβλημα μού εμφάνιζε για ένα φορητό της Acer, που αποδείχτηκε ότι είχε χτυπήσει ο σκληρός και χρειάστηκε αντικατάσταση. Είχα την αίσθηση ότι τα cd του Ubuntu έχουν κάποιο διαγνωστικό πρόγραμμα για σκληρούς, εκτός κι αν το μπερδεύεω με εκείνο για τη μνήμη.

post-4773-1416076950,7414_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν, δώσε μερικές βοηθητικές πληροφορίες σχετικά με το partition scheme του δίσκου σου.

Για να γίνει σωστά η δουλειά, πρέπει να δούμε πως είναι χωρισμένος ο δίσκος σου, για να μη συμβεί κανένα ατύχημα με τα δεδομένα σου.

Ακολούθα αυτά που θα σου γράψω:

Άνοιξε ένα terminal (πάτα alt+f2 και στο κουτί γράψε gnome-terminal και enter).

Στο τέρμιναλ τώρα, δώσε την εξής εντολή:

sudo fdisk -l

και πόσταρε την μας να δούμε.

Link to comment
Share on other sites

Ο δίσκος που αναφέρεις μήπως είναι συστοιχία RAID 0/1/10 ? και δεν τον αναγνωρίζει η εγκατάσταση? Εαν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε σου χτυπάει λάθος στηνς εγκατάσταση του bootloader (grub) όταν προσπαθεί να το εγκαταστήσει στην συσκευή /dev/sda

Link to comment
Share on other sites

ενώ μπαίνει κανονικά και στους δύο μαζί ως συστοιχία.

Τους έχεις κάνει RAID με winraid driver; Αν ναι, τότε δεν παίζει εγκατάσταση σε κάποιον από τους 2 δίσκους μεμονωμένα. Δεν ξέρω (επειδή γράφεις ότι τους βλέπει και τους δυο μαζί σαν συστοιχία, πράγμα παράδοξο κατ΄εμέ) αν υπάρχει η δυνατότητα να εγκατασταθεί ο grub και το ubuntu στη συστοιχία και πώς γίνεται αυτό...

Link to comment
Share on other sites

Δεν έστησα εγώ τη συστοιχία. Ήταν έτοιμο από το εργοστάσιο. Για την ακρίβεια, παρήγγειλα το φορητό με ΕΝΑ σκληρό των 250 GB και διαπίστωσα ότι μού έβαλαν δύο των 120 GB.

Link to comment
Share on other sites

Είσαι σίγουρος πως πρόκειται για φυσικούς δίσκους και όχι για partitions;

Με το F12 που επιλέγω ποιο μέσο να χρησιμοποιήσει για την έναρξη του Ubuntu, μετά το CD ROM μού εμφανίζει ως δεύτερη επιλογή μια συστοιχία RAID. Αν κατάλαβα καλά, ο ένας σκληρός χρησιμεύει ως αντίγραφο υποβοήθημα σε περίπτωση που πάθει ζημιά ο πρώτος.

Link to comment
Share on other sites

Θα ανεβάσεις screenshot ? --> http://www.thelab.gr/1063408709-post3.html

Ξέχασα να δώσω την εντολή που μού είπες. Θα λείψω για καμιά εβδομάδα, οπότε θα το κάνω το Σαβ/κο. Τι ακριβώς κάνει αυτή η εντολή; Πέρα από αυτό, χρειάζεται να εγκαταστήσω κάποιο πρόγραμμα για να αναγνωρίζει ο Η/Υ την ταμπλέτα μου;

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Κάποιου είδους συστοιχία RAID σε hardware επίπεδο (σε laptop???? wtf???? )

Το καλό είναι ότι ο ubuntu installer το βλέπει. (το κακό είναι ότι δεν μπορώ να καταλάβω τι είδους συστοιχία είναι αυτή - δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα).

Δοκίμασε την πρώτη και την τρίτη επιλογή.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.