Jump to content



Κάκαρος ο cpu...τα φώτα σας παρακαλώ για rma


vagelisda

Recommended Posts

Καλημέρα.

Έχω έναν i7 2600k αγορασμένο απο πλαισιο.

Τον πήρα 2ο χέρι,σφραγισμένο όμως ,ήταν απο rma και εγώ τον ξεσφραγισα.

Τώρα ,ξανακαηκε.:banghead:

Τον ειχα στα 4300 με στοκ ρεύματα και ξαφνικά έσβησε το πισι,στο reboot έκανε 6 beep και μετα κανει συνεχόμενα πιο σύντομα beep...πολλά beep... απλα δε σταματάει,ειχα και τα νεύρα μου που με άφησε,και κόντεψα να το σπασω.

Να μην τα πολυλογώ δοκίμασα άλλες μνήμες,σε ολες τις θέσεις,άλλο psu,και εντέλει άλλη motherboard,τα beep σταθερά...οπότε πάμε για cpu μάλλον...:banghead:

Μίλησα ήδη με το live chat της intel και σαν πρώτη επαφή ,μου κάνανε τις ερωτήσεις τους,και θα με πάρουν απο Δευτέρα απο ευρωπαϊκό παράρτημα.

Απο την εμπειρία σας,να προτιμήσω το rma το απευθείας;

Φοβάμαι ότι επειδή έχει ξαναγίνει rma,το πλαισιο θα βρει πάτημα να μου δυσκολέψει τη ζωή (που ήδη χωρις κομπιουτερ είναι ματαιη:p).

Ξέρει κάνεις πόσο χρόνο θέλει ο ενας και ο άλλος;

Στο πλαισιο μου είπανε ότι είναι θέμα πολύ λιγων ημερών,αλλά εξέφρασε την τεραστία έκπληξή του,γιατι αυτα δε χαλάνε...

Το πήγαινε δλδ εκεί που δε θέλω,να μου πούνε ότι "στατιστικά αμα χαλάσει δυο φορές ,είσαι μ@λ@κας- δεν παίζει"...

Αμ ελα που καήκανε σε άλλα χέρια ...

Anyway...τα φωτα σας παρακαλώ...

Ποιος είναι ο πιο συμφέρον να μπλεξω;

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Πώ πακέτο!

Κοίτα όντως δεν καίγονται εύκολα

Εγώ τον δικό μου τον έχω στα 4.6 με 1.3 τάση και δεν έχει πάθει κάτι μέχρι τώρα

Εσύ απλά έπεσες στην περίπτωση

Κατά τη γνώμη μου κάνε μία προσπάθεια στο πλαίσιο αφού έχει ακόμα εγγύηση και αν δεις ότι λαλακιζονται πάνε στην ιντελ

Sent from my Transformer Prime TF201 using Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

Είμαι σίγουρος,και θα αυτό θα εκανα βασικά σε βάθος μηνών ,αλλά δεν πρόλαβα καν...

Δεν είναι και τόσο απίθανο να καεί sandybridge i5/i7...Με ενα γκουγκλαρισμα, συμβαινει,και στην ελλάδα δλδ,τυχαίνει...

Τώρα σε πόσους απλα κάηκε και πόσοι τον ξεπάτωσαν δεν ξέρω,και δεν έχει και σημασία βασικά,απο τη στιγμή που εμφανισιακά είναι αψεγάδιαστο το τσιπάκι

Link to comment
Share on other sites

Αααχ (αναστεναγμός) ...το ξέρω ,για αυτό και λέω να αποτανθω στην intel,γιατι έχω και ενα θεματακι με την ψυχραιμία μου,και ολο μπλεκω...θα αρπάξω κανέναν απο το λαρύγγι αμα μου πούνε μ@λ%κιες και θα τρέχω και δε θα φταχνω...εμπειρικά όμως,ξέρει κανείς πόσο καιρό μπορεί να κανει είτε το ενα είτε το άλλο; αυτό με καίει πιο πολυ

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά καίγεται αν το "θέλει"και η μητρική...

Εμένα πριν μια εβδομάδα αλλάζοντας από llc5 σε llc6 στην msi p67 marshal με το save and exit poof... ακαριαία RIP o 3770k..

Θα σου πρότεινα αφενός να το πολεμήσεις να εξυπηρετηθείς από το πλαίσιο, αφετέρου να ψάξεις στο Διαδίκτυο αν υπάρχουν και άλλα περιστατικά με την μητρική σου...Και οπωσδήποτε για νεότερη έκδοση UEFI

Στάλθηκε από το U8800 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

Στο πλαισιο μου είπανε ότι είναι θέμα πολύ λιγων ημερών,αλλά εξέφρασε την τεραστία έκπληξή του,γιατι αυτα δε χαλάνε...

Το πήγαινε δλδ εκεί που δε θέλω,να μου πούνε ότι "στατιστικά αμα χαλάσει δυο φορές ,είσαι μ@λ@κας- δεν παίζει"...

Aν δεν εχουν δουλεια εκει που το πας ειναι θεμα λεπτων. Τωρα για εκπληξεις κτλπ ασχολιαστα δε σε νοιαζει καν εσενα φυσικα και θα το πας εκει σιγα μη πληρωσεις και μεταφορικα για ιντελ.

Link to comment
Share on other sites

Αν η αποδειξη δεν ειναι στο ονομα σου, μην πας Πλαισιο. Εγω ειμαι σε διαδικασία καταγγελίας μεσω Συνηγγορου του Καταναλωτη για παρόμοιο θεμα.

You have been warned.

Link to comment
Share on other sites

Πολυ απλα πας στο πλαισιο και τους λες οτι εκει που δουλευε χθες το βραδυ ,σημερα πηγα να το ανοιξω και δεν αναβε καθολου.

Αν σε ρωτησουν για o/c κτλ τους κοιτας σαν να μιλανε για εξωγιηνους και λες οτι εγω το pc το εχω μονο για να δουλευω και παρακαλω δωστε μου αλλο τωρα επεξεργαστη γιατι χανω λεφτα.

και τελειωσε το θεμα.

και παντα να κρατας την υπομονη σου,εκει τα παιδια ακουνε 8 ωρες τυπους με το κοντο και το μακρυ τους.Μην δυσκολευεις την κατασταση τους για να μην δυσκολεψουν και την δικια σου.Αν παλι < δεν το εχεις> στειλε καποιον φιλο σου η τον πατερα σου .

Link to comment
Share on other sites

Επεξεργαστης εντος εγγυησης ψοφησε. Τους παιρνω τηλεφωνο και τους το λεω (δεν εχω καταστημα Πλαισιο κοντα). Τους αναφερω οτι δεν ειναι στο ονομα μου η αποδειξη και μου λενε οκ, στειλτο να το ελεξουμε. το στελνω. Μετα απο 5 μερες τους παιρνω τηλεφωνο και μου λενε οτι οντως τα κακαρωσε, αλλα δεν μπορει να αντικατασταθει/δοθει πιστωτικο σε αλλο ονομα εκτος αυτου που αναφερεται στην αποδειξη. Αφου τους ειπα για καταγγελια σε ΓΓΚ κοκ, με πηρε τηλεφωνο ο προισταμενος (μπορει να ηταν και ο παρλαπιπας δεν ξερω) και μου ελεγε με μεγαλη λεπτομερια οτι ειναι θεμα φορολογικο, αλλα το κυριοτερο οτι κλαπηκαν κατι επεξεργαστες απο την Intel και μπορει να ειναι καποιος απο αυτους και μετα θα πρεπει να υπαρχει ονομα για να γινει διωξη αν ειναι ετσι και λοιπες ΠΙΠΕΣ!

Απλα εκανα την καταγγελια και περιμενω απαντηση. Το μονο σιγουρο ειναι οτι απο πελατη με εχασαν μια δια παντως, καθως και οποιος με ρωτησει απο που να αγορασει εστω και κωλοχαρτο Πλαισιο is out of the equation.

Αν βγει κατι απο την καταγγελία, χει καλως γιατι αυτην την στιγμη ειμαι χωρις υπολογιστη για παρτη τους.

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=14120]narta[/MENTION] κλαπηκε cpu με αποδειξη αγορας?

Επειδη μπορει να ετυχε στον φιλο δεν σημαινει οτι θα τυχει και σε σενα [MENTION=22047]vagelisda[/MENTION] .

Επισης μην δυσκολευουμε την ζωη μας για 200 ευρω ,ουτε να θεωρουμε οτι μας κανουν χαρη για τα νομιμα δικαιωματα μας.

Η αποδειξη ακολουθει το προιον και οχι το ονομα του πελατη που εχει πανω.Ελεος...

Εννοειτε καταγγελια και θα δεις που μετα θα σε περνουν και θα σε παρακαλανε κιολας για να στο αλλαξουν.επισης παντα να σημειωνεις ονοματα γιατι οταν δει την καταγγελια ο ανωτερος δεν θα χαρει και πολυ.

Υποθεσεις ομως κανουμε,πας απο κοντα και ρωτας.Αν παμε στο χειροτερο σεναριο της καταγγελιας (ειναι περιπου 1 μηνας μεχρι να σου απαντησουν) ,περνεις αυτον εδω

Intel Celeron G465 (1155 , 1.9GHz , 1,5 MB Cache) - Επεξεργαστές (CPU) - plaisio.gr

τον φορας πανω ,κανεις την δουλεια σου μεχρι να ξεκαθαρισεις.

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=649]Aias[/MENTION]

Οχι ο κυριος ειπε οτι κλαπηκαν cpu απο την Intel και λοιπες αρλουμπες. Φυσικα η καταγγελια περιειχε ακριβεις αναφορες με ονοματα, ημερομηνια και τι ειπώθηκε ακριβως.

[MENTION=22047]vagelisda[/MENTION] εννοειται οτι καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη απλα να εισαι προετοιμασμενος για το χειροτερο.

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=14120]narta[/MENTION] καλα με αυτα που λενε δεν ντροπιαζονται απο μονοι τους?Τουλαχιστον να εχουν τα ... να σου πουν δεν στο αλλαζουμε γιατι η αποδειξη εχει αλλο ονομα και κανε οτι νομιζεις.

Οπως εχει ξαναειπωθει η ΓΓΚ λειτουργει σε αντιθεση με αλλες δημοσιες υπηρεσιες και το αναφερω και απο προσωπικη εμπειρια με καταγγελια που ειχα κανει σε καταστημα WIND με κινητο που αγορασα και εκανε διακοπες στην ομιλια.

Μολις λαβανε το <ραβασακι> σε 1 μερα ειχα παραλαβει και το καινουργιο κινητο.Και η κυρια απο την ΓΓΚ με περνει την μεθεπομενη και μου λεει οτι μας απαντησαν γραπτως οτι λυθηκε το προβλημα και καλεσε να της το βεβαιωσω.

Link to comment
Share on other sites

Η αποδειξη ακολουθει το προιον και οχι το ονομα του πελατη που εχει πανω.Ελεος...

Δεν ειναι παντα ετσι.Στην Corsair πχ η εγγυηση αφορα τον αγοραστη που εκανε την αγορα και δεν ειναι μεταβιβασιμη.Στην Logitech μου εχει ζητηθει ονομαστικη αποδειξη με σαρωση για να εγκρινουν RMA που οι μπουφοι στο Π (συγγνωμη για την εκφραση αλλα...) δεν γνωριζαν καν αν το προϊον ειναι για RMA ή οχι.

Ακομη και αν πας μεσω Intel θα δωσεις πληρη στοιχεια, δ/νση, τηλεφωνα κτλπ διοτι αν εγκριθει το RMA σου θα πρεπει να εχουν στοιχεια επικοινωνιας / παραδοσης.Οποτε προετοιμασου για το σεναριο που σου ζητησουν αντιγραφο ονομαστικης αποδειξης.

Ασχετο αλλα αυτο που ειπωθηκε για "κλεμμενα CPU" ειναι μεγαλη πατατα για να την πεταει καποιος που υποτιθεται εκπροσωπει απο θεση κυρους μια "μεγαλή και σοβαρη" εταιρεια.Γενικα το συγκεκριμενο καταστημα απο εκει που ηταν στα κορυφαια οσο αφορα θεματα εγγυησης εχει καταντησει χειροτερο και απο "μικρομαγαζα" - εκφραζω προσωπικη θεση και συγγνωμη αν θιγω κανενα παλλικαρι που βγαζει το ψωμι του εκει, εννοειται δεν ειναι ολοι το ιδιο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι παντα ετσι. Στην Corsair πχ η εγγυηση αφορα τον αγοραστη που εκανε την αγορα και δεν ειναι μεταβιβασιμη.

Αυτό που λες εξετάζεται εάν είναι νόμιμο ή όχι. Εάν η Corsair λειτούργησε ως άμεσος πωλητής εντός ΕΕ (δηλαδή μέσω επίσημου καταστήματος με την επωνυμία της) τότε ισχύει ό,τι λέει ο νόμος περί μεταβίβασης ευθυνών. Εάν όμως αναφέρεσαι στην εγγύηση που προσφέρει ως κατασκευάστρια τότε λίγο πολύ μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει...

Link to comment
Share on other sites

Για να εκανε δεκτη την καταγγελια η ΓΓΚ σημαινει οτι υπαρχει νομικο πλαισιο (οσο αφορα την Ελλαδα) για το θεμα της εγγυησης .

Επισης οταν λεμε οτι ο συγκεκριμενος οργανισμος λειτουργει διαβαστε αυτο :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.