Jump to content



bezdim VS Forthnet: Μια περιπέτεια που θα σας τη σηκώσει κάγκελο


bezdim

Recommended Posts

... την τρίχα

Θα σας σηκωθεί σίγουρα μόλις φτάσουμε στο επίμαχο σημείο της ιστορίας μας!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν...

...από το μακρινό παρελθόν.

Τότε, όπως και σήμερα, όντας φοιτητής στη γενέτειρα μου, το Ηράκλειο της Κρήτης, ζω με τους δικούς μου. Αυτό συνεπάγεται να μη μπορώ να διαλέξω κάποια πράγματα, απλώς να τα δέχομαι. Τα λογικά και τεκμηριωμένα επιχειρήματα συνήθως δεν έχουν θέση σε μια συζήτηση, μιας και το boss του family κοιτάει απευθείας το κόστος του κάθε τι.

Τι μας νοιάζει εμάς, θα μου πείτε. Σας νοιάζει!

Διότι μια τρανή πρωία του καλοκαιριού του 2008, ο γέρος (όχι του Μοριά) αποφάσισε να βάλει forthnet...

Πλήρες πακέτο τηλεφωνίας + έως 24mbps. Με τα αγγούρια που έχουμε φάει εμείς οι υπολογιστάκηδες, ξέρουμε τι σημαίνει αυτή η λέξη. Όπως και να χει, ήξερα ότι είμαι εύκολα 5km μακριά από το dslam, οπότε τα 4-5mbps που μας υποσχέθηκαν ήταν ήδη παράδεισος σε σχέση με τα 2mbps του ΟΤΕ.

Αχ και να ήξερα ο δόλιος!

Τον πρώτο καιρό, κλείδωνα στα 4,3mbps και 1mbps καθαρό upload. Τότε έπαιζα μόνο WoW από online, οπότε δε με τρέλαινε το ping. Και με 150-160 μια χαρά το πάλευα. Όλα σχετικά καλά μέχρι τότε.

Μετά από 1,5 χρόνο άρχισαν τα disconnects, με 1-2/μήνα. Δεν έγινε και τίποτα. Μετά παρατήρησα ότι το καλοκαίρι και χριστούγεννα-πάσχα, παρ' όλο που είχα πέσει πια στα 3mbps, η σύνδεση πήγαινε μια χαρά, σε αντίθεση με άλλες εποχές κυρίως εξεταστικής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ όπου δε μπορούσα να δω ούτε 240p streaming σε youtube.

Με είχαν πιάσει τα διαόλια μου, αλλά τι να έκανα; Η εξήγηση που έδινα στην κατάσταση ήταν ότι απέχω από το dslam. Τέλωσπάντων ακόμα και έτσι παλευόταν. Ευκαιρία να βγαίνω και λίγο εκτός σπιτιού.

Γενάρης του 2011, κόβεται το internet και μετά το τηλέφωνο. Παίρνουμε από το μαγαζί του πατέρα μου τηλέφωνο τη Forthnet, δηλώνουμε κλασσική περίπτωση βλάβης (sic) και όντας κλασσική η περίπτωση, διορθώθηκε σε 4-5 μέρες. Η Forthnet έστειλε ένα πολύ ωραίο και σωστό παλικαράκι και βρήκε κομμένο καλώδιο στο δίκτυο πριν τον διακλαδωτή μας, οπότε το προώθησε στον ΟΤΕ και όλα καλά.

Η σύνδεση κάπως βελτιώθηκε. Γύρισα στα 4mpbs και βράχος. Πλέον ήμουν και στα 120-130ms από ping.

"Σαν κάτι να γίνεται!", είπα ο καρμοίρης!

Όλα αυτά έως ότου...

...SHIT FINALLY HIT THE FAN!!!

4 Φεβρουαρίου 2013. Στην καρδιά της εξεταστικής. Eclass, skype και fb να έχουν πάρει φωτιά. Σημειώσεις, sos, εξεταστέα ύλη και χίλια δυο! Μέχρι που ξάφνου, απροειδοποίητα και απότομα...

BANG!

Νο μοαρ ίντερνετ φορ γιου μπιτς!!!!!

Εντάξει, λέω. Τηλέφωνο είχαμε βέβαια. Ας περιμένω 1 μέρα είπα, μπορεί να επανέλθει.

@@...

Παίρνω τηλέφωνο Forthnet. Πετάγεται ένας douchebag και μου λέει ναι κύριε, έχετε βλάβη. Θα προωθήσουμε αίτημα στον ΟΤΕ.

Περνάει μια βδομάδα. Παίρνουν τηλέφωνο και ένας loser μου λέει ότι έχω το πρόβλημα μέσα στο σπίτι! Έχω θόρυβο λέει. Πρέπει να έχω λέει λογικά ή πρίζες τηλεφώνου Legrand (Που έχουμε και καινούριες μάλιστα, τις άλλαξα ο ίδιος) επειδή έχουν λέει αντικεραυνική προστασία και ενίοτε δημιουργεί πρόβλημα, είτε πρίζα ΟΤΕ (με τον πυκνωτή) που τα κάνει όλα αυτά.

Εκεί κάπου θυμήθηκα ότι κάθε φορά που χτυπούσε το τηλέφωνο, τον έπινε το internet! Γιουρίκα, λέω!

Πάω τη ξηλώνω. Ξαναπαίρνω τηλέφωνο τη Forthnet.

Λοιπόν τώρα τι βλέπετε, τους λέω.

Α ωραία τώρα δεν έχει θόρυβο...

(επιτέλους, λέω)

...αλλά δε συγχρονίζετε!

Τι να κάνω λοιπόν, τους ρωτάω.

Να κοιτάξετε τις γραμμές του σπιτιού, εν ανάγκη αποσυνδέστε όλες τις πρίζες εκτός του router, και θα σας πάρουμε εμείς στο κινητό να δούμε.

Το κάνω. Με παίρνουν. Δε βγαίνει τίποτα.

Έχετε αλλού, τη βλάβη, καλέστε ηλεκτρολόγο μου είπαν.

Σιγά μη καλούσαμε υδραυλικό.

Κάθομαι και σκέφτομαι...

Οι πρίζες είναι καινούριες. Το σπίτι δεν είναι ούτε 20 χρονών. Τηλέφωνο έχουμε. Χμμμ

Α! Μήπως παίζει πρόβλημα στον διακλαδωτή; μήπως δε κάνουν καλή επαφή τα καλώδια;;;

Πάω λοιπόν περιχαρής αγγίζω το ένα από τα δυο και ΤΣΟΥΠ! Μου μένει στο χέρι. Το καθαρίζω με αναπτήρα, και από τη μεριά του ΟΤΕ και από του σπιτιού, τα δένω και πάλι και τα βάζω μέσα σε αυτά τα μπαλάκια με γράσο της 3Μ, δε θυμάμαι πως λέγονται. Πάω σπίτι. Τίποτα.

Ξάνα πίσω στο κουτί του διακλαδωτή. Αλλάζω ολόκληρο ζεύγος καλωδίων (έχει καμιά 12καριά και χρησιμοποιούσαμε μόνο τα 2 για τηλεφωνία. Τίποτα.

Λέω οκ, κάποιο μαγικό πρόβλημα θα έχουμε από τον πίνακα του σπιτιού και μετά...

Ξεγυμνώνω ένα rj 11 καλώδιο, ΚΟΛΛΑΩ πάνω τα καλώιδα που έχουν έρθει από τον διακλαδωτή, έχοντας τα αποσυνδέσει από τη μεριά του σπιτιου. Βρίσκω πρίζα ρεύματος, βάζω το ρούτερ. Του καρφώνω το modιασμένο καλώδιο και περιμένω...

ΜΠΟΥΛΟ!

Παίρνω τηλέφωνο στη Forthnet (ετοιμαστείτε). Τους λέω το και το, οι γραμμές στο σπίτι είναι σε τέλεια κατάσταση και μπλαμπλαμπλα. Οπότε τους λεώ σίγουρα το πρόβλημα ΔΕΝ είναι στο σπίτι μου. Και τι μου λέει το FAGGOT το ίδιο, o fan του Bieber, ο ακροατής του Παντελίδη!!!!!

-Εεεεε ναι, είσαστε πολύ μακρία, και το τεχνικό τμήμα δε θα εγκρίνει να στείλει τεχνικο...

Lolwut λέω από μέσα μου :tomato::tomato::tomato:

-Και τι να κάνω ρε παιδιά...

-Απόλυτη σιγή...

-Τι να κάνω σας ΛΕΩ. Πληρώνω internet και τηλεφωνία και θα χω μόνο τηλεφωνία;;;

-...

-Να με απεμπλέξετε ΑΜΕΣΑ από τη Forthnet!

-Mα όχι κύριε θα πληρώσετε 73 ευρώ ρήτρα επειδή σπάτε το συμβόλαιο!

-ΡΕ ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΕΙΣ;;; (τα είχα πάρει πλέον) Αντι να λέτε πάλι καλά που δε κάνω καταγγελία για μη παροχή υπηρεσιών, μου λές και αυτό; ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΑΣ ΑΜΕΣΑ!

-Μα...

-ΚΑΙ ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΕΡΘΕΙ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΓΩΓΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ.

-Μάλιστα... θα μπορούσαμε να σας βοηθήσουμε σε κάτι άλλο;

-Όχι. Ντροπή σας. Κλικ.

Μετά από 2-3 μέρες, ξεκίνησα τις διαδικασίες με ΟΤΕ. Έστειλα τα FAX, υπογράφησαν εξουσιοδοτήσεις και η κατάσταση προχωρούσε.

Τηλέφωνο στο κινητό του πατέρα μου. Ήταν από τη forthnet. Εκλιπαρούσαν να το ξανασκεφτούμε (παράνοια τελείως η φάση). Δεν ήμουν μπροστά και δεν άκουσα τι καντήλι έπεσε.

Μετά από 10 μέρες, είχαμε τηλέφωνο και internet. ΟΤΕ!

Ping 64-73 σε ίδιους servers, κοντά 10mbps στο download και 1mbps upload. Ακόμα δεν έχω συνδέσει το ZTE που έδωσαν, είμαι με το siemens της forthnet Και βαριέμαι να το αλλάξω γιατί μετά θα πρέπει να ξαναστήσω και άλλα 2 repeaters και βαριεεεεεμαι :sarcastic:

Από 20 ευρώ το μήνα (με προσφορές νέων συνδρομήτών που ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΜΕ να περάσουν και σε μας τους παλιούς) πήγαμε στα 35,90.

Αλλά πλέον έχουμε πάροχο με @@ όχι @@ πάροχο. Οι άνθρωποι του ΟΤΕ μπήκαν ακόμη και μέσα στο σπίτι και έλεγξαν τις πρίζες. Αυτό το εκτιμήσαμε οικογενιακώς.

Αυτά και αν ξέχασα κάτι θα το συμπληρώσω.

ΕDIT 1: Η σύνδεση επανήλθε στο σπίτι μετά από ακριβώς 50 ημέρες! Θέωρησα πως έκανα λοιπόν τη σαρακοστή μου, διότι στερήθηκα το internet. Έκτοτε και μέχρι σήμερα τρώω επιδεικτικά ότι κρεατικό βρω, μπροστά σε νηστεύοντες! ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Link to comment
Share on other sites

κονκρατζ για το κουράγιο σου, εγώ θα είχα δαγκώσει κάποιον μάλλον

έπρεπε να υπάρχει ένα ενδιάμεσο πακέτο για όλους εμάς που κλειδώνουμε στα 8-12-14 mbps

τι με νοιάζει έμενα που είναι το ψηφιακό κέντρο και σορυ που δεν ήξερα να πιάσω σπίτι δίπλα του για να κλειδώνω 24

δεν είναι καλός ο ποτες αλλά (δυστυχώς) είναι ανίκανοι οι υπόλοιποι

Link to comment
Share on other sites

ΔΕ βαζεις και μια φωτογραφια απο την πριζα legrand την αντικεραυνικη να δω πως ειναι??

Με τη πρώτη ευκαιρία θα βγάλω φωτογραφία. 8,5 ευρώ τη μια τις είχα πάρει.

Επίσης φανταστείτε να γράφετε html χωρίς internet και να είστε ανοιχτή ακρόαση με κάποιον που έχει internet και να googlάρει τα tags :coax:

Link to comment
Share on other sites

Αυτό με την αντικεραυνική προστασία ισχύει ότι τις πιο πολλές φόρες δημιουργεί πρόβλημα συγχρονισμού σε εναλλακτικούς παρόχους ενώ στο ΟΤΕ δεν επηρεάζει τίποτα(δεν ξέρω το γιατί).Για μενα αυτο που επρεπε να κανεις ειναι να πήγαινες στο κατάστημα και να ζήταγες τα ρέστα,επίσης να έβαζες τον υπάλληλο να μιλήσει ο ίδιος.Δουλεύω σε εταιρία τηλεφωνίας και δεν έχω ξανακούσει τέτοια δικαιολογία ότι είναι μακριά το σπίτι και δεν σε καλύπτει τεχνικός.Ίσως θα έπρεπε να το ψάξεις λίγο πιο καλά το θέμα (στο κατάστημα πάντα).

Link to comment
Share on other sites

Αυτό με την αντικεραυνική προστασία ισχύει ότι τις πιο πολλές φόρες δημιουργεί πρόβλημα συγχρονισμού σε εναλλακτικούς παρόχους ενώ στο ΟΤΕ δεν επηρεάζει τίποτα(δεν ξέρω το γιατί).Για μενα αυτο που επρεπε να κανεις ειναι να πήγαινες στο κατάστημα και να ζήταγες τα ρέστα,επίσης να έβαζες τον υπάλληλο να μιλήσει ο ίδιος.Δουλεύω σε εταιρία τηλεφωνίας και δεν έχω ξανακούσει τέτοια δικαιολογία ότι είναι μακριά το σπίτι και δεν σε καλύπτει τεχνικός.Ίσως θα έπρεπε να το ψάξεις λίγο πιο καλά το θέμα (στο κατάστημα πάντα).

Φίλε μου, κάθε κατάστημα forthnet είναι κάτι σαν franchise όπως μου είχε πει ένας τεχνικός τους παλιά, εκεί απλά πουλάνε προϊοντα ή παίρνουν λεφτά από τους λογαριασμούς. Μόνο από τα κεντρικά μπορεί να γίνει κάτι. Το ίδιο ακριβώς που συμβαίνει και στη vodafone πχ που είχα ένα θέμα παλιά.

Επίσης έκατσα και σκέφτηκα προσεκτικά κάποια πράγματα. Ακόμα και αν διόρθωναν κάπως τη γραμμή, πάλι χάλια θα ήταν. Αν επίσης έδιναν κανένα εξάμηνο δώρο, τότε απλά θα κέρδιζα ένα εξάμηνο σαπίλας έξτρα. Δε θέλω να κρύβομαι, ήθελα να φύγω και βρήκα καλή αφορμή.

Επίσης μετά από τη συμπεριφορά του υπαλλήλου, ήθελα απλά να τους τιμωρήσω και πιστεύω πως το πέτυχα. Έχασαν έναν παλιό πελάτη και κέρδισαν έναν ακόμα hate speaker. Είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης μετά από τη συμπεριφορά του υπαλλήλου, ήθελα απλά να τους τιμωρήσω και πιστεύω πως το πέτυχα. Έχασαν έναν παλιό πελάτη και κέρδισαν έναν ακόμα hate speaker. Είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

Όχι παιδιά δεν είναι σωστό αυτό. Σκέψου όλοι οι ταλαιπωρημένοι να τους πετούσαν και από μία καταγγελία, πραγματικά θα απολαμβάναμε άλλο επίπεδο υπηρεσιών. Βέβαια καταλαβαίνω οτι δεν θες να ξανασχοληθείς μετά από την όλη ταλαιπωρία. Απλά προτείνω να διοχετεύουμε το μίσος μας έτσι.

Προσωπικά, συχνά αγνοώ τους hatespeakers όχι γιατί λένε ψέματα, απλά υπάρχουν για όλες τις εταιρίες και δεν βγάζεις άκρη.

Link to comment
Share on other sites

Αυτή είναι η ιδιωτική επιχειρηματικότητα παγκοσμίως.

Δες Αγγλία το σύστημα των σιδηροδρόμων, δεν δουλεύει τίποτα.

Η ιδιωτική επιχειρηματικότητα θέλει αύριο να βγάλει 100+% κέρδος.

Δεν υπάρχει πλέον μεσο-μακρο-πρόθεσμο.

Όταν επενδύεις στην Κίνα και βγάζεις 1000% ανάπτυξη σε 1 χρόνο, ποιος θα στηρίξει επιχειρηματικότητα με 10% ανάπτυξη το χρόνο?

Μας ταρακούνησε λίγο η χρεωκοπία και το πήραμε πρέφα, να δω πότε θα το κατανοήσουμε τελείως. Κι εγώ HOL είχα στην Ελλάδα γιατί στοίχιζε το 1/3 του ΟΤΕ, αλλά αν γίνει κάτι όλοι τρέχουν στον ... μπαμπά!

Link to comment
Share on other sites

Έχετε αλλού, τη βλάβη, καλέστε ηλεκτρολόγο μου είπαν.

Σιγά μη καλούσαμε υδραυλικό.

Κάθομαι και σκέφτομαι...

Οι πρίζες είναι καινούριες. Το σπίτι δεν είναι ούτε 20 χρονών.

Μην το λες αυτό. Εγώ μένω σε σπίτι με καλωδιώσεις 7 ετών και λόγω ρωγμής σε εξωτερικό τοίχο, μπήκε νερό μέσα, και βγαίνει από μια πρίζα τηλεφώνου. Έπρεπε να την βγάλω εκτός για να σταματήσουν οι αποσυνδέσεις και οι παρεμβολές στο τηλέφωνο.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.