Jump to content



NVIDIA GeForce GTX 780


Recommended Posts

ειναι λιγο περιεργη η φαση με το throttle μπορει στο πρωτο bench να την γλητωσεις και στα επομενα 2,3 να εμφανιζεται με πιο χαμηλα ρολογια,παντα με αρκετο oc!

"Περίεργη φάση" είναι γιατι στις συγκεκριμένες συνθήκες (ρυθμίσεις σου, γραφικές και μέγιστες τιμες) δεν δικαιολογείται.

Link to comment
Share on other sites

Για να φτάσει στο target δεν πρέπει να χρειαστεί και η κάρτα την ενέργεια αυτή? δλδ έπρεπε να πάει κατευθείαν στο τέρμα?

Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση σου.

Σετάρεις power 106%. Αν ποτέ throttlάρει λογω power limit θα πρέπει να χτυπήσει τουλάχιστον 106%. Υπάρχει εμφανέστατα throttling το οποιο η ίδια η Nvidia σου "λεει" οτι ειναι λόγω power limit εφόσον σου αναφέρει ο power limit sensor "1". Power limit sensor="1" σημαίνει οτι την συγκεκριμένη στιγμή έφτασε ή/και ξεπέρασε την τιμή του power target. Βλέπεις οτι η μαξιμουμ power τιμή όχι μονο δεν ειναι μεγαλύτερη ή ίση του 106% αλλα αρκετά μακριά.

Καβαλάς μια μοτοσυκλέτα που έχει κόφτη στις 15000 rpms και στο στροφόμετρο σου έχει και ένα λαμπάκι που ανάβει μόνο όταν ο κινητήρας πιάσει τις 15000 rpms και επάνω. Γκαζώνεις, ανάβει το λαμπάκι και η μηχανή ρετάρει γιατι μπαινει ο κόφτης. Κοιτάς το στροφόμετρο και βλέπεις οτι οι στροφές είναι 14000 rpms.

Link to comment
Share on other sites

Αν ίσχυε αυτό που λές η κάρτα δεν θα δούλευε στα 1228mhz γιατί δεν θα έπαιρνε όλη την ενέργεια που χρειάζεται..θα τρέξω αργότερα το ίδιο τεστ ξανά για να σιγουρευτώ ότι πήρε την ρύθμιση η κάρτα από το presicion :)..

Απλά μου φαίνεται παράλογο να μην παίρνει την ενέργεια που χρειάζεται και να δουλεύει τέρμα :)

Link to comment
Share on other sites

Γιατί τα βρίσκεις όλα παράξενα ρε john? ότι βγάζουν ποστάρω..πες μου για να καταλαβαίνω κ εγώ :) max γράφει 1.15 που το βλέπεις το 1.2?

Τιποτε παραξενο βρε συ.

Απλα δοκιμασε να ανεβασεις ταση να μας πεις μεχρι ποσο παει.

Οι καρτουλες δεν ειναι ολες ιδιες.

Υπαρχουν καρτες σαν την δικια σου με default ταση 1.15v και αλλες με 1.162v.

Καποιες ανεβαζουν ταση μεχρι 1.87v καποιες αλλες μεχρι 1.2v

Link to comment
Share on other sites

Δεν το γνώριζα αυτό..το presicion δίνει λίγα mv αλλά δεν γνωρίζω πόσο να δώσω. Πρέπει να βάλω άλλο πρόγραμμα για παραπάνω?

Δωσε οσο εχει και τρεξε να δεις μεχρι ποσο παει.

Δεν χρειαζεσαι αλλο προγραμμα.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως το καρτόνι θερίζει..έπαιζα χτες crysis και κλείνω το ήχο να ακούσει ο κολλητός μου την κάρτα και μου κάνει...τίποτα!...πραγματικά στο 99% η κάρτα 61% fan 70c φυσιολογικά λες και είσαι μια σταλιά πάνω από τον θόρυβο που κάνει στα windows..:)

Μου άφησε απίστευτες εντυπώσεις η evga και σίγουρα είναι η καλύτερη ποιοτικά κάρτα που έχω αγοράσει ποτέ.

Link to comment
Share on other sites

Αν ίσχυε αυτό που λές η κάρτα δεν θα δούλευε στα 1228mhz γιατί δεν θα έπαιρνε όλη την ενέργεια που χρειάζεται..

Εγω δεν λέω τιποτα αγορίνα μου, οι γραφικές, οι ρυθμίσεις και οι μαξιμουμ τιμές ειναι όλες εκεί. Οτι σου "λέει" η Nvidia φαίνονται στο screen capture... ;)

Link to comment
Share on other sites

Δλδ με λίγα λόγια το 1 είναι το τέρμα και η κάρτα δεν πάει πάνω από το 101% ενώ θα έπρεπε να πάει στο 106% για να δώσει τα ίδια mhz προσπαθώ να καταλάβω [MENTION=58]Freedom[/MENTION]..2 πράγματα μπορεί να φταίνε ή η κάρτα ή το πρόγραμμα.

Link to comment
Share on other sites

Δλδ με λίγα λόγια το 1 είναι το τέρμα και η κάρτα δεν πάει πάνω από το 101% ενώ θα έπρεπε να πάει στο 106% για να δώσει τα ίδια mhz προσπαθώ να καταλάβω

Ασε τα mhz στην άκρη.

Power limit sensor = "1" σημαινει "κύριε ξεπεράσατε το μέγιστο TDP που έχετε ορίσει" στην προκειμένη περιπτωση το 106%(=265W).

Το ενδιαφέρον της υποθεσης (το οποιο το έχω δει σε πολλες παραλλαγές και κάρτες πλεον) ειναι οτι η max TDP τιμη που αναφέρεται ειναι το 101%(252,5W). To παράδοξο για "παράξενους" σαν και εμένα λοιπον ειναι γιατι ενεργοποιήθηκε ο power κοφτης (το ξέρεις γιατι έδωσε "1") και σου έριξε ρολόι και τάση (το ξέρεις απο τις γραφικές gpu freq και voltage) ενώ στην "πραγματικότητα" είχες ακομα μπόσικα.

Φυσικα, περνάει και απο το μυαλό σου "βρε μπας και απλά δεν προλαβε να καταγραφει η πραγματικη μαξιμουμ, αφου δεν ειναι ποτε flat line και το repoting by default γινεται (αν θυμαμαι καλα) σε intervals των 1000ms" οποτε πας και το ρυθμιζεις προσωρινά στα π.χ. 200ms, επιβεβαιώνεις και πάπαλα.

2 πράγματα μπορεί να φταίνε ή η κάρτα ή το πρόγραμμα.

Αν επρεπε να στοιχηματισω, δεν θα έβαζα τα χρήματα μου σε κανένα απο τα δύο που ανέφερες.

Best case scenario, λαθος reporting και διόρθωση (και καλά) του "θέματος" σε επομενους drivers, τετοιες λαλακιες τις έχουν φάει στην μάπα οι ιδιοκτήτες Titan με τους πρωτους drivers αλλα ας το αφήσουμε και αυτο στην ακρη προς το παρον.

Εσύ μην τρελλαινεσαι, ευχαριστήσου την καρτάρα σου, αν δεν εκανες μονιτοριν δεν θα μιλαγαμε (αυτη την στιγμη) για τιποτα απο ολα αυτα και δεν παιζει να γινοταν και αντιληπτο στην πράξη.

Έγινε επεξεργασία από Freedom
Link to comment
Share on other sites

Καλα ολα αυτα τα ενδιαφεροντα πραγματακια...

Περα απο ολα αυτα ομως, εσεις οι κατοχοι των νεων αυτων καρτων, κανενα παιχνιδακι παιζεται η μονο benches και "μελετη κυματομορφων" εχει το προγραμμα?:p

Απλα μου κανει εντυπωση, γιατι με αυτα και με αυτα νομιζω οτι κοντευουμε να ξεχασουμε τον πραγματικο λογο για τον οποιο υπαρχουν αυτες οι καρτες:p

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=11419]9000+rpm[/MENTION] Προσωπικά αντιπαθώ όλα τα benchmark ανεξάρτητα υλικού..έιναι ρουτίνες που δεν αποδυκνείουν απολύτως τίποτα παρά το τι κάνει το υλικό σε συγκεκριμένες συνθήκες..μου το ζήτησαν τα παιδιά έβαλα 2-3 γι αυτό το λόγο...δε θα ασχοληθώ άλλο :)

[MENTION=58]Freedom[/MENTION] σε καταλαβαίνω τώρα πολύ καλύτερα, εφόσον δεν μου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στην gaming εμπειρία δεν με απασχολεί καθόλου το θέμα και δεν θα ασχοληθώ άλλο :) Να σαι καλά πάντως για την απάντηση σου.

Γενικά η κάρτα θερίζει κ όσοι έχετε σκοπό να την αγοράσετε δείτε τις reference λύσεις!!

Link to comment
Share on other sites

ASUS BIAS alert... 41C με την αερόψυξη...?? στο Metro..?? ;), είτε δεν τους έτρεξε στην πραγματικότητα το metro, είτε σκόπιμα ή μη... δείχνει ότι θέλει στην asus o driver.., είτε... ;)

Έγινε επεξεργασία από papatsonis
Link to comment
Share on other sites

ASUS BIAS alert... 41C με την αερόψυξη...?? στο Metro..?? ;), είτε δεν τους έτρεξε στην πραγματικότητα το metro, είτε σκόπιμα ή μη... δείχνει ότι θέλει στην asus o driver..

Σπύρο αυτό μου έκανε εντύπωση και εμένα too good to be true.

Link to comment
Share on other sites

απλα η καλυτερη 780 ειναι η asus το υποστηριζω απο την αρχη αυτο,μονο τα στοκ ρολογια της με χαλανε,ισως βγαλει καποια top edition αργοτερα

Πάντος η Inno3D μας λέει οτι " Out of the box it's the fastest" και για κάποιον που δεν θέλει να μπεί στην διαδικασία του πειράγματος είναι ότι πρέπει.

Το θέμα είναι οτι απο τιμή δεν έχουμε ιδέα πόσο βγαίνει.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.