Jump to content



Μπορούμε να φτιάξουμε μαζί ένα gaming pc?!


Recommended Posts

Ο τίτλος πρέπει να τον πίνει άσχημα αλλά δεν μου ερχόταν την στιγμή εκείνη κάτι καλύτερο! Καταρχάς γεία σε όλους ,είμαι νέο μέλος απο όπου σας συστήσανε κάτι παιδία απο ένα gaming forum ώστε να έρθω εδώ και να φτιάξω θέμα για την δημιουργία pc μιάς και λένε πώς είστε οι καλύτεροι . Νά και τα κοπλιμέντα .:magic:

Λοιπόν μερικά λόγια για μένα όσον αφορά την σχέση μου με τα PC. Ενώ πρίν 4 πρός 5 χρόνια έδωσα αρκετά λεφτά να φτιάξω ένα pc(τα ίδια θέλω τώρα να δώσω και θα μάθετε πόσα παρακάτω) ,ακόμα είμαι λές και δεν ξέρω τίποτα .Άν και εντάξει γνωρίζω κάποια πράγματα αλλά σε συζήτηση με ειδικούς μπορώ να γίνω εύκολα το τίποτα (δοκιμάστε με :tomato:). Κιόλας έχετε έναν console gamer μπροστά σας που πλέον κάνει τα βήματα του σε pc gaming γιατί εκεί είναι το μέλλον όσο πάει και κουράζεται με τα μπρίκια γιατί λένε next gen και δεν πιάνουν 1080 p και 60 fps ενώ θα έπρεπε ,μην αλλάξουμε το θέμα όμως καλύτερα.:beer:

Που λέμε το pc που έχω τώρα φοράει μια κάρτα γραφικών vga pci-x sapphire 5870 1gb και έχει μια cpu intel core i7-920(1366/2 ,66ghz,8mb) B , ακόμα γιατί τα διαβάζω αυτά έχει m/b foxconn flaming blade GTI(1366,DDR3) ,psu zalman 850w zm850-hp ,hdd wd sata ii 1tb 64mb caviar green ,ram 1gb dimm ddr3 transcend 133 bulk. Πιστεύω τα είπα ολα τα βασικά και όπως καταλαβαίνετε ούτε εγώ δεν ξέρω τι έχει μέσα!

Το μηχάνημα πήγα και μου το φτιάξανε στο μαγαζί πλαίσιο Πάτρας αρχές του 2010 ,νομίζω διάλεξα κάτι απο τα έτοιμα κουτιά και απλά βγάλαμε μερικά πράγματα λόγω χρημάτων η επειδή είχαν ελλείψεις. Θεωρώ πώς ίσως να ήταν λάθος γιατί με λιγα παραπάνω λεφτά η και με λιγότερα να είχα καλύτερο μηχάνημα?! Βέβαια τα πρώτα 3 χρόνια τα έπαιζα όλα στο τέρμα απο όσο θυμάμαι και ήμουν ευχαρηστημένος ,πλέον λόγω καιρού κιόλας θεωρώ πώς έχω ενα μέτριο πρός καλό υπολογιστή αλλά δεν μπορώ να παίξω παιχνίδια στο τέρμα και το θέλω πραγματικά ,εδώ καλά το λολ παίζει με fps 50-60 καθόλου σταθερά με όλα στο τέρμα και σιγά το παιχνίδι(παράδειγμα έτσι ,μπορώ να δώσω πιό σοβαρά). Βέβαια προβλήματα μικρά σχετικα αλλά ακατανόητα πώς κάνει θόρυβο και πώς δεν χωράει σχεδόν τίποτα είναι αστείο όταν σκέφτομαι πόσα έδωσα ..μα κιόλας να φοράει win 32 bit και όχι 64 . μα γιατί!

Έτσι τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι με κάποια λεφτά που θα μαζέψω σε λίγους μήνες να φτιάξω έναν καινούριο υπολογιστή(και αυτόν που έχω θα τον πάω στο εξοχικό να υπάρχει). Απλά θα ήθελα να μου δώσετε κάποιες χρήσιμες συμβουλές ώστε να μάθω και να μπορώ να κατανοήσω τι χρειάζομαι ,τι μου λένε και τι πρόκειται να φοράει το μηχάνημα μου.

Πιστεύω να μπορώ να μαζέψω μέχρι 1600 και τα υπόλοιπα σιγα σιγά για περιφερειακά ,θα ήθελα να έχω ενα μηχάνημα που να παίζω όλα τα μεγάλα παιχνίδια του 15,16,17 στο τέρμα.:wassat:

Τέλος πήγα στο ίδιο μαγαζί σήμερα για κάτι άλλα ψώνια και πέρασα απο ένα μηχάνημα που φόραγε μια κάρτα AMD R9280X ,Intel Core i7 Επεξεργαστή 4770

ταχύτητα 3.40 GHz όπως στο σάιτ που έχει έναν ίδιο αν δεν κάνω λάθος με διαφορετικό κουτί βέβαια τον είδα στο μαγαζί αλλά πανέμορφο της corsair. Μίλησα με το παιδί που πρόκειται να με βοηθήσει αλλά θα ήθελα απο εσάς πρώτα να το κάνετε γιατί αυτός μπορεί να λέει ότι θέλει γιατί εκεί δουλεύει ξέρω γω+μην κάνω τα ίδια λάθη και πάρω μηχάνημα απροετοίμαστος. Ναι μην ξεχάσω μου είπε απο καρτα γραφικών πώς προτείνει αυτήν παραπάνω απο θέμα απόδοσης και λεφτών ,εγώ ρωτούσα για τις nvidia gtx αλλά τις επέφευγε .με λίγα λόγια στα χαρακτηριστικά που σας είπα και αυτο που είχαμε μπροστά μου έκανε νόημα να κοιτάξω.

Συγγνώμη αν σας κούρασα ,ελπίζω να δώσετε τα φώτα σας .Ευχαριστώ!!!

Έγινε επεξεργασία από AperfectCircle
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

οπαααα

1600? ΛΟΛ

μια χαρα pc εχεις και δεν το ξερεις επιδη ακριβος οπως λες , δεν ασχολεισε

ο επεξεργαστης σου , ειναι καπως παλιος , αλλα οχι οσο νομιζεις ετσι ωστε να χρηζει αμεση αντικατασταση .

Το ΜΕΓΑ λαθος σου ειναι το 1GB ram , αναρωτιεμαι πως δεν εχεις σπασει ακομα το pc απο τα κολλιματα που θα τρωει λογο αυτου .

προταση μου

8GB ram

SSD 128-256GB

καμια καρτα γραφικων radeon 280

κοστος ? γυρο στα 400-500ε

να υποθεσω ομως δεν εχεις σκοπο να βαλεις χερι στο πισι ε? (μηπως εχεις κανα φιλο)

αυτα που λενε "τα παιδια" απο το καθε μαγαζι , να τα πετας αμεσος απτο μυαλο σου

στο εξοχικο παρε κανα λαπιτοπι , μακραν πιο βολικο

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με το φίλο [MENTION=31456]kpetros[/MENTION]

Μια χαρά pc άκι έχεις, αντέχει ακόμα αξιοπρεπέστατα !!. Μνήμες, ssd ( όπως και δήποτε ) και μια κάρτα γραφικών που να σε καλύπτει στις απαιτήσεις σου ( ανάλυση που παίζεις , παιχνίδια κλπ κλπ ) χρειάζεσαι και θα είσαι κομπλέ .

Link to comment
Share on other sites

για το 15,16,17 που λες δεν μπορει να εγγυηθει κανεις γιατι απλα δεν ξερουμε τι απαιτησεις θα εχουν, ομως για οτι εχει βγει μεχρι τωρα αυτο που χρειαζεσαι ειναι οπως λενε πιο πανω, πρωτ απ ολα ram (1-2G ειχαμε πριν 10+ χρονια στα xp... τι ...κορυφαια επιλογη ηταν αυτη? λογικα επρεπε να ειχες κολληματα απο την πρωτη μερα), εναν ssd (256 καλυτερα) και μια πιο καινουργια καρτα γραφικων. (αφου ετσι κι αλλιως σκοπευεις να ξηλωθεις παρε μια 280Χ που σου προτεινει ο [MENTION=31456]kpetros[/MENTION] να εχεις και high end καρτα που τρεχει τα παντα)...

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρα ειναι το πισακι σ!! Εναν Ssd-ram βαλε, οτι λενε απο πανω τα παιδια! Αντεχει ακομα το μοτορι!

αυτα ειναι τα ακρως απαραιτητα (ειδικα δεν καταλαβαινω πως την παλαιψε με αυτη τη ραμ, εκτος αν εγραψε λαθος γιατι νομιζω τα 7ρια απο μονα τους θελουν παραπανω) αλλα αφου εχει σκοπο να ξηλωθει ετσι κι αλλιως ας παρει και μια καλουλα καρτα γραφικων

Link to comment
Share on other sites

Κρατάς τροφοδοτικο και τον σκληρό τον οποίο με μια θήκη θα τον κανείς εξωτερικό τα υπόλοιπα κομμάτια τα πουλάς όσο όσο να μαζέψεις κανά 200 ευρώ

Οπότε 1800 πας σε σύνολο

Μην αγοράζεις απο Πλαίσιο θα σε γδάρουν ξανά

Έχεις προτίμηση στους intel επεξεργαστές καλό είναι αυτό αλλα θα μπορούσες μιας και τον θες καθαρά για gaming να πας σε amd πλατφόρμα.Πες μας ακόμα τι οθόνη έχεις.

Κανε και λίγο υπομονή γιατί το 2011 socket δεν έχει και τρελλες διάφορες σε σχέση με ένα 1155 όμως σε λίγο καιρό έρχονται ddr4 και νέο σοκετ. Υπομονή οπότε ...μάζεψε τα χρήματα και μόλις είσαι έτοιμος εδώ είμαστε...να φανταστώ θα θες να πεξεις watch dogs τέζα ε; Οπότε φαντασου πως μόνο για επεξεργαστή και κάρτα γραφικών θες γύρω στο 1000 ασε την 280χ και δες την gtx780ti ghz....μέχρι το 2017 θα τέζαρεις σχεδόν ότι νέο θα βγαίνει

Link to comment
Share on other sites

Οταν πουλας παντα βγαινεις χαμενος , δηλαδη αν πουλησεις κατι και μετα πας να αγορασεις ακριβως ΤΟ ΙΔΙΟ θα εχεις χασει 1/3 -1/4 της τιμης του

1800 για τις εποχες αυτες ειναι εγκλημα οταν εχεις μαλιστα i7 pc!

Δεν βλεπω το λογο για κατι τετοιο! 400-500 και πολλα ειναι !

Επισης σιγουρα εχεις 1gb ram ? μηπως κανεις λαθος? (επισης 133 δεν παιζει, 1333 εννοεις) γιατι λιγο δυσκολο το βλεπω να εβαλαν σε αυτο το pc 1 gb ram σε i7 , τοσα εβαλαν στην ram τσιγκουνευτηκαν?

Τελος παντων, αν ειναι ετσι οπως λες προτεινω οπως και οι προυγουμενοι αγορα ram, ssd , και καλης καρτας γραφικων και εισαι τουμπανο.

Εγω εχω i5 socket 1156 2.6 oveclocked 3.2 και παιζει τα παντα, ο δικος σου που ειναι πολυ καλυτερος εννοειται οτι θα τον κρατησεις

Έγινε επεξεργασία από michalos
Link to comment
Share on other sites

Λολ εδώ δε φτάνουν 4 όχι 1 γιγα ραμ. Πρώτη σου αγορά θα είναι αυτή(8 γθγα μνήμη) και μετα ssd για να δεις σε every da y use να πατάει το πισι.Καρτα γραφικών μία 280 και θα είσαι μια χαρά για καιρό

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

σωστες οι παρατηρησεις που εχουν γινει μεχρι εδω, αλλα.... καλο ειναι να μας πει ο TS αν οντως εχει 1GB RAM ή 3χ1GB RAM καθως η 1366 πλατφορμα ειχε triple channel..!!

ας περιμενουμε καποιες διευκρινισεις ακομα, καθως οπως φαινεται, και λεει και ο ιδιος, δεν το κατεχει και καλα το πραμα..! αρα υπαρχει περιπτωση να δινει καποια στοιχεια λαθος ή ελλειπη..!

Link to comment
Share on other sites

Φίλε AperfectCircle καλήμερα, καταρχήν καλός ήρθες στο φόρουμ και εγω καινούριος ειμαι εδω..

Λοιπόν να σου πω και εγω οτι συμφωνώ με τα παιδιά πιο πάνω, να κάνεις δλδ μερική αναβάθμιση στο PC σου.

Ο επεξεργαστής σου αντέχει ακόμα...

SOS, αν η μνήμη σου όντως είναι 1gb όπως λες πρέπει να την αλλάξεις μέχρι αύριο :p

Η πρόταση μου:

RAM Kingston KHX1600C9D3K3/12GX 12GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM (Kit of 3) XMP

VGA : GIGABYTE - Graphics Card - ATI - PCI Express Solution - Radeon™ R9 200 series - GV-R928XOC-3GD (rev. 1.0)

HDD : Samsung 840 Pro SSD review - CNET

Link to comment
Share on other sites

Για υπολογιστη με 5ετες πλάνο δεν είναι καθόλου πολλά τα 1800 και λίγα είναι με 500 θα θέλει πάλι αναβαθμιση σε 2 χρόνια και μετά αλλη και άλλη...Δωσε φίλε μου μια και καλή το μεγαλο το μπαγιοκο και εχεις το κεφάλι σου ήσυχο ssd θα βάλεις για λειτουργικο ενταξει θα ειναι γρηγοροε θα πατας το κουμπι και θα αναφτει ε και;;;τα Games σε κλασικο sata ιιι θατα έχεις μιας και θα θες πανω απο 2TB οποτε βαλε εναν 128 samsung evo και κάποιον δυνατο seagate με τριετη εγγυηση kai εισαι οΟ αρχων!

Αν δωσεις λιγα πάλι σε 2 χρόνια τα τελαυταια games δεν θα τα παιζεισ στο φουλ θα ριχνεις φιλτρα και αναλυση και οπως παει το πράμα τα 4gb σε καρτα θα ειναι λιγα θα θέλουμε πανω απο 6gb μιας και το 4κ πλησιαζει ολο και περισσότερο!!!

Αν είσαι hardcore gamer χώστα γερα στο μηχανακι που θα φτιαξεις αν απλά παίζεις 1-2 παιχνιδια το χρόνο τυπου LOL/DOTA/CS πέτα πάνω εναν ssd και μια 280χ και εισαι ο καλυτερος του χωριου με 350 κατοστααρικακια ια εχεις ενα pc μεχρι τα βαθια σου γεραματα...αα και μνημες ψάξε στα 1600 και ειτε dual είτε quad οχι triple

Link to comment
Share on other sites

Το κακό με το 1366 socket είναι ότι ό,τι και αν συμβεί στραβό, επεξεργαστή βρίσκεις. Μητρική δεν βρίσκεις...

Κατά τα άλλα, πολύ καλός ο 920 και ακόμα βαστιέται. Όπως είπαν οι υπόλοιποι, σαν πρώτο βήμα πας σε triple kit μνήμες (καλύτερα 3x4gb), οπωσδήποτε έναν καλό ssd και μια κάρτα γραφικών μεταξύ της gtx 770 και της 280Χ (για μένα η 770, οι r9 μου φαίνονται πολύ ζημιάρες από αυτά που διαβάζω) και, όταν κάτσει η στραβή με την μητρική (γιατί αργά ή γρήγορα θα κάτσει) τότε γίνεται αλλαγή σε επεξεργαστή-μητρική και προστίθεται άλλο ένα module μνήμης ίδιο με αυτές που θα μπούν τώρα για να λειτουργήσεις dual channel με 2x(4+4).

Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι που πέσατε όλοι να με βοηθήσετε .

Τώρα να ξεκινήσουμε απο τα βασικά για να σας βοηθήσω περισσότερο ,υπάρχει κάποιο πρόγραμμα να κατεβάσω να δώ αναλυτικά χωρίς να κάνω λάθη τι φοράει το pc μου?

Όσο για την ram που γίνεται λόγος ,απο όσο ξέρω εξυπηρετεί αποκλειστικά για την χωρηκότητα στα αρχεία και την ομαλή κίνηση ώστε να ανοίξω και να κλείνω εφαρμογές έτσι? Λοιπόν όπως έγραψα παραπάνω απο τις πρώτες μέρες παρατηρούσα ότι δεν μπορώ να εγκαταστήσω πάνω απο 3,4 παιχνίδια και πολλές φορές μου έβγαζε μήνυμα ότι πρέπει να σβήσω κάποιο αρχείο. θεωρούσα πώς κάποιο πρόβλημα να έχει ο σκληρός δίσκος και απο την στιγμή που δεν με ενοχλεί τον άφησα. Άν και δεν έχει νόημα να το αναφέρω ,ξέρετε γιατί όταν ανοίξω το pc μου κάποιες φορές μου κάνει έναν θόρυβο και μετά μπορώ να κλείσω όσες εφαρμογές θέλω ,αν όμως δεν κάνει θόρυβο η το ήχο τέλος πάντως και πατήσω να κλείσω μία εφαρμογή η να ανοίξω κάποιο παράθυρο τρώει κόλλημα το μηχάνημα ..γιατί?

θα μιλήσουμε περισσότερο για τα υπόλοιπα αφού σας παρουσιάσω με σιγουριά τα specs μου ,πάντως όντως θεωρώ καλύτερα να βγάλω μερικά πράγματα για αρχή παρά όλα.

Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι που βλέπω αρκετά παιδιά να δίνουν συμβουλές.

Τώρα να ξεκινήσουμε απο τα βασικά για να σας βοηθήσω περισσότερο ,υπάρχει κάποιο πρόγραμμα να κατεβάσω να δώ αναλυτικά χωρίς να κάνω λάθη τι φοράει το pc μου?

Όσο για την ram που γίνεται λόγος ,απο όσο ξέρω εξυπηρετεί αποκλειστικά για την χωρηκότητα στα αρχεία και την ομαλή κίνηση ώστε να ανοίξω και να κλείνω εφαρμογές έτσι? Λοιπόν όπως έγραψα παραπάνω απο τις πρώτες μέρες παρατηρούσα ότι δεν μπορώ να εγκαταστήσω πάνω απο 3,4 παιχνίδια και πολλές φορές μου έβγαζε μήνυμα ότι πρέπει να σβήσω κάποιο αρχείο. θεωρούσα πώς κάποιο πρόβλημα να έχει ο σκληρός δίσκος και απο την στιγμή που δεν με ενοχλεί τον άφησα. Κάτι άλλο που ίσως να έχει σχέση με την ram ,ξέρετε γιατί όταν ανοίγω το pc μου κάποιες φορές μου κάνει έναν ήχο και μετά μπορώ να κλείσω όσες εφαρμογές θέλω(steam,msn,skype) ,αν όμως δεν κάνει τον ήχο τέλος πάντων και πατήσω να κλείσω μία εφαρμογή η να ανοίξω κάποιο παράθυρο τρώει κόλλημα το μηχάνημα για λίγα λεπτά ..γιατί?

ακόμα το ανεμηστηράκι αν δεν κάνω λάθος ακούγεται αρκετά ..κάποιες φορές μάλιστα έκανε δυνατό θόρυβο και του έριχνα μία χαλαρή στα πλάγια και σταμάταγε ,λές και κάπου έβρισκε.

θα μιλήσουμε περισσότερο για τα υπόλοιπα αφού σας παρουσιάσω με σιγουριά τα specs μου .Πάντως όντως θεωρώ καλύτερα να βγάλω μερικά πράγματα για αρχή παρά να αλλάξω τα πάντα γιατί θα χαλάσω πολλά λεφτά άδικα.

Έγινε επεξεργασία από AperfectCircle
Link to comment
Share on other sites

θελεις ραμ γιαυτο

σέρνεται γιατι χρησιμοποιεί τον σκληρο σου για μνημη και ο σκληρός δίσκος ειναι κλάσεις ποιο αργός απο τις μνήμες

το ανεμηστηρακι ειναι ανεξαρτητο

Link to comment
Share on other sites

Iδιο pc εχουμε κατα κυριο λογο, με διαφορα στη μνημη και τον ssd. Aν δεν χαλασει κατι στο αμεσο μελλον, δεν με βλεπω να αλλαζω πλατφορμα.

Bαλε μνημη και ssd και θα εχεις ενα τελειως διαφορετικο μηχανημα.

Τωρα το gaming ειναι αλλο θεμα, αλλα πιστευω με μια καρτα γραφικων θα δεις ακομα καλυτερα αποτελεσματα.

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν αξιζει να το αλλαξεις ολο το μηχανημα αφου ακομα καλα κραταει. Παρε μνημες-καρτα-ssd που μπαινουν και σε επομενη αναβαθμιση αν κανεις. Δεν υπαρχει λογος να το αλλαξεις ολο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.