Jump to content



Μήπως έχετε ΑΜ1 πλατφόρμα;


Recommended Posts

Επειδή σκέφτομαι πολύ σοβαρά την αγορά ενός Sempron 3850 και μιας ASUS μητρικής (επειδή έχει μια κάποια δυνατότητα για overclocking) ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος από εδώ μέσα έχει πάρει και έχει στήσει κάποιον Athlon/Sempron ΑΜ1 και πως του έχει φανεί μέχρι τώρα η πλατφόρμα.

Τραβάει καθόλου σε τυπικές βόλτες στο ιντερνετ;

Multimedia υποθέτω παίζει τα πάντα.

Κανένα παιχνιδάκι, παλιό και ελαφρύ, δοκιμάσατε;

Το ανεμιστηράκι της ψήκτρας; Ακούγεται ή είναι αθόρυβο;

Σε περίπτωση που πήρατε κάποια ASUS, δοκιμάσατε καθόλου overclocking; Καταφέρατε τίποτα;

Γενικά αξίζει ως επιλογή; Η χαμηλή κατανάλωση δικαιολογεί καθόλου την επιλογή της ως ένα δεύτερο/τρίτο συστηματάκι;

Reviews έχω δει, απλά ενδιαφέρομαι για προσωπικές απόψεις, αν κάποιος έχει στήσει τέτοιο σύστημα και μπορεί να εκφέρει κάποια προσωπική άποψη.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Καλημεα φιλε μ! Εχω 2 Μ1 με AMD A4 X2 3300, μεχρι στιγμης κανενα προβλημα.Δουλευουν καθε μερα ολη μερα!Ουτε φασαριες ουτε ζεστες και οικονομικα! Ειναι χωρις ssd αλλα και παλι ειναι σκυλακια μεχρι τωρα!

Link to comment
Share on other sites

Ναι, αυτά είναι FM1, Llano. Αναρωτιέμαι αν κάποιος τον τελευταίο μήνα αγόρασε κάποιο ΑΜ1 platform (FS1b socket, Kabini) και αν η πλατφορμίτσα γενικά τραβάει ή αν είναι bad idea όσον αφορά της αίσθηση που δίνει στο browsing για παράδειγμα(να κολλάει π.χ. σε σελίδες με πολύ flash και τέτοια).

Link to comment
Share on other sites

ρε συ Γιαννη αφου απο επιδοσεις o 5350 ειναι στα 2/3 (διαιρεσε αυτο με 4 για να δεις τι κανει σε browsing που ειναι κατα βαση single core) και κατω ενος G3420 και εχουν ιδια τιμη, τι ακριβως θα κερδισεις απο αυτο το πραμα ; τα 20W σε full load ;

Έγινε επεξεργασία από panoc
Link to comment
Share on other sites

Το μεγαλύτερο θέμα βασικά είναι οι περιορισμοί της πλατφόρμας στα SATA(βασικά 2). Από εκεί και πέρα ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό από μια κανονική desktop πλατφόρμα. Αλλά πριν το δοκιμάσω θα ήθελα να δω αν υπάρχει κάποιος που το μετάνιωσε.

Η εναλλακτική μου υπάρχει και είναι να πάρω πίσω το ΑΜ3 με τον 720 που έδωσα στον [MENTION=432]dellman[/MENTION], ο οποίος θα πάει σε Χ6. Από την στιγμή όμως που το σύστημα θα πάει στο σαλόνι(αρχικά σε κανονικό κουτί) η χαμηλή κατανάλωση, η απόλυτη ησυχία, τα λίγα watt και το γρήγορο boot σε συνδυασμό με απροβλημάτιστο browsing/streaming/video playback ίσως να δικαιολογούν την επιλογή του ΑΜ1. Τα παραπάνω τα έχω με το ΑΜ3 ή με ένα Intel σε έναν βαθμό, αλλά σκέφτομαι ότι με το ΑΜ1 ίσως να μπορώ να τα έχω όλα και ταυτόχρονα και την ευκαιρία να παίξω με κάτι new και διαφορετικό(όχι ότι ένα οποιοδήποτε intel δεν θα ήταν κοσμοιστορική αλλαγή για κάποιον που παίζει 15 χρόνια αποκλειστικά με AMD :hehe:).

Έγινε επεξεργασία από yanni
Link to comment
Share on other sites

μα ολα αυτα μπορεις να τα κανεις με τον pentium, και ακομα πιο οικονομικα με το celeron αφου και αυτος πιο γρηγορος ειναι.

εγω στο σαλονι εσω g1610+ssd+gt220 (και αυτη γιατι η Mobo δεν εχει hdmi)και δε καει πανω απο 40W (λογω καρτας) οταν βλεπω ταινιες... εχω μετρησει 42W σε cinebench.

ο 720 δε ξερω τι κανει απο θορυβο και καταναλωση

Link to comment
Share on other sites

ο 720 δε ξερω τι κανει απο θορυβο και καταναλωση
Τίποτα δεν κάνει. Αν είναι ρίχνεις και τον πολλαπλασιαστή και εξασφαλίζεις ότι και σε full load δεν θα ανεβάζει στροφές/θόρυβο. Υπάρχει και μια Asetek Microchill που την έχω μοντάρει ώστε να μπαίνει και σε ΑΜ socket(ήταν για 939).

Απλά σκέφτομαι να δοκιμάσω κάτι το διαφορετικό(εκεί είναι όλη η.... φαγούρα) και ποιο σύγχρονο ως πλατφόρμα σε σχέση με το ΑΜ3. Ο Pentium να σου πω την αλήθεια στα 55€ δεν μου γεμίζει το μάτι. Σε συνδυασμό με το κόστος για μια αξιοπρεπή intel μητρική δεν αποτελεί καν επιλογή, χτυπάει minimum 100€ αν όχι παραπάνω, οπότε πάει μακριά η βαλίτσα. Δεν ψάχνω και για επεξεργαστική ισχύ. Απλά δεν θέλω να μου κάτσει καμιά πατάτα τύπου Brazos/Atom και στο insomnia που γράψανε δύο παιδιά τις δικές τους εμπειρίες, φαίνεται ότι ψιλό τραβάει ως πλατφόρμα. Βέβαια εκεί παίζανε με Άθλονες στα 2GHz, αλλά και πάλι ήταν ιδιαίτερα θετική η εικόνα που είχαν για το ΑΜ1.

Link to comment
Share on other sites

Το πήρα. Για την ώρα δεν το έχω ψάξει να δω αν θέλει κάτι το ιδιαίτερο για overclocking. Τρώω πόρτα στα 111-112MHz με IDE. Βέβαια δεν πήρα την μητρική που μάλλον προορίζεται για overclock (την AM1I-A) αλλά την AM1M-A που έχει όλες τις επιλογές για overclock, δεν διαφημίζεται όμως και για αυτή την δουλειά (δεν έχει ψηκτρούλα π.χ. στα mosfet όπως η AM1I-A). Και δεν είμαι πλέον από αυτούς που θα πλακώσουν το διάβασμα και τα πειράματα αμέσως να δουν πως θα πάνε ποιο πάνω.

Windows δεν χρειάστηκε να περάσω. Τα 7 απλά φορτώσανε και διάβασαν τις νέες συσκευές στην θέση αυτών από το ΑΜ3. Τα XP είχαν παράπονα με το AHCI. Με IDE παίξανε με την μία. Ίσως με ένα πείραγμα στην registry (αυτή την παράμετρο για το AHCI) να παίξουν και αυτά.

Σε πρώτη φάση και για τα βασικά τραβάει μια χαρά ο Sempron. Δεν νιώθεις να κολλάει κάπου ή να σούρνεις κάποιο παράθυρο και αυτό να κάνει πηδηματάκια. Για τυπικά πραγματάκια με λίγα λόγια θα πρέπει να έχεις και ένα άλλο PC δίπλα για να βλέπεις πόσο ποιο αργά πηγαίνει το ΑΜ1. Αν δεν έχεις απλά δεν το καταλαβαίνεις. Αλλά ακόμα είναι νωρίς. Δεν έχω τσεκάρει και τα πάντα.

Επεξεργαστής και μητρική κόστισαν πακέτο 66€. Και μπορεί σε αυτά τα λεφτά να αγοράζεις ένα αξιοπρεπές dual core FM2/Intel, επεκτάσιμο και αναβαθμίσιμο, αλλά δεν ξέρω, ήθελα 4 γραφήματα στο task manager :haha: . Έχω την εντύπωση ότι τα windows γενικά είναι ποιο smooth με περισσότερους πυρήνες από ότι με 1-2 καλούς πυρήνες. Επιπλέον η κατανάλωση είναι "Όσο καίει η λάμπα ή αλλιώς η οθόνη".

Υ.Γ. Αλουμινόχαρτο το backplate και σπάσιμο νεύρων στην εγκατάσταση. Δεν λέω εξαιρετικά χαμηλής τιμής η μητρική, αλλά από την ASUS θα περίμενα να δώσει 1 cent παραπάνω από το να χαλάσει σε έναν βαθμό την εικόνα του προϊόντος και η ίδια να μοιάζει σαν low quality κατασκευαστής. Θα μου πείτε "Καλά σοβαρά για το backplate μιλάς?". Και όμως πολύ σπάσιμο μέχρι να μπει σωστά η μητρική με αυτό.

Υ.Γ.2 Ρε AMD μαμώ την τρέλα μου. Πρέπει να αντιγράψεις κάθε ηλιθιότητα της Intel? Αντέγραψες τον Pentium 4, μου αντέγραψες και το σύστημα εγκατάστασης της ψήκτρας. Σπάσιμο και αυτό στην εγκατάσταση και δεν εμπνέει και εμπιστοσύνη. Το κοιτάς και λες "Τώρα θα ακούσουμε κανένα "κλανκ", θα φύγει κάποιο ποδαράκι από τα δύο και θα μείνει ο επεξεργαστής χωρίς ψήκτρα να ψήνεται". Τουλάχιστον το ανεμιστηράκι είναι αθόρυβο για τις στροφές του (τυπικά γυρνάει μεταξύ 1800 και 2200 στροφών), αλλά δεν παύει να είναι ανεμιστηράκι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

[MENTION=188]yanni[/MENTION] Επειδη αυτο το διαστημα θελω να στησω καινουργιο pc για κατεβαστηρι τραβαει το εργαλειο?

Χρηση browsing και αναπαραγωγη hd ταινιων γινονται απροβληματιστα/ανετα η να κοιταξω κατι πιο δυνατο?

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=188]yanni[/MENTION] Επειδη αυτο το διαστημα θελω να στησω καινουργιο pc για κατεβαστηρι τραβαει το εργαλειο?

Χρηση browsing και αναπαραγωγη hd ταινιων γινονται απροβληματιστα/ανετα η να κοιταξω κατι πιο δυνατο?

Ευκαιρία η ερώτησή σου να το ψάξω "λίγο" παραπάνω.

Μια διόρθωση αρχικά σε κάτι που έγραψα ποιο πάνω. Δεν ξέρω πως είχα καταφέρει τότε να πιάσω στον ανεμιστήρα 1800-2200 στροφές. Η τυπική του λειτουργία είναι κάτω από τις 1800 στροφές (1300-1700 συνήθως) και η θερμοκρασία με το ζόρι πιάνει 40 βαθμούς. Το συστηματάκι είναι αθόρυβο από κάθε άποψη μιας και το τροφοδοτικό επίσης δεν... στροφάρει λόγω του χαμηλού φορτίου. Επιπλέον ανεμιστήρες στο κουτί μπαίνουν καθαρά για διακοσμητικούς λόγους.

Πάμε τώρα στο ερώτημά σου.

Για κατεβαστήρι προφανώς θα σε καλύψει απόλυτα ακόμα και ο Sempron.

Όσον αφορά το browsing, flash games, streaming(αθλητικά, sopcast) μάλλον θα σε καλύψει πλήρως. Δεν είδα κάτι.... χειρότερο σε σχέση με το ΑM3.

Στο video και το youtube playback θα σε καλύψει λογικά, αλλά με υποσημειώσεις. H264 και 1080p παίζει νεράκι διότι παίζει hardware acceleration. Η265 όμως ή 4Κ video στο οποίο ο media player θα σηκώσει τα χέρια ψηλά και θα το γυρίσει σε software decoding, πολύ απλά δεν αρκεί ο Sempron. Επίσης σε 4Κ στο youtube έφαγε τα μούτρα του, πιθανόν πάλι λόγο έλλειψης hardware acceleration. Πιθανόν ο 5150 με ψιλό καλές μνήμες (1600+) να τα παίζει αυτά ΚΑΙ με απλό software decoding.

Ποιο αναλυτικά

(Η κάθε φωτογραφία δείχνει το cpu/gpu utilization στην κάθε περίπτωση που αναφέρω. Είχα συνδέσει δύο εξόδους video από την μητρική στην TV οπότε πρακτικά διατηρούσα το gpuz και το gadget ανοιχτά στην δεύτερη "οθόνη")

Για το browsing άνοιξα το gazzetta(τα αθλητικά sites πάντα είναι πνιγμένα στις διαφημίσεις) και πήγαινα πάνω κάτω την σελίδα με το ροδάκι του ποντικιού. Το συστηματάκι ήταν χαλαρό.

post-188-1416078503,6486_thumb.jpg

Για μια δοκιμή flash game πήγα μια βόλτα από Armor games. Δεν το άνοιξα full screen, αλλά στο κανονικό μέγεθός του το σύστημα επίσης ήταν χαλαρό και τα πάντα δείχνανε ultra smooth.

post-188-1416078504,0591_thumb.jpg

Για το youtube. Αρχικά άνοιξα το κλασικό βιντεάκι "Life in the Garden" σε full HD. Μια χαρά

post-188-1416078504,1934_thumb.jpg

Μετά πήγα να το παίξω στην native ανάλυσή του. Δυσκολευόταν να το παίξει. Δεν τράβαγε. Πολλά κολλήματα και η cpu κολλημένη στο 100%. Έπεφτε μόνο όσο προσπαθούσε να φορτώσει από το δίκτυο.

post-188-1416078504,2359_thumb.jpg

Επειδή το youtube ψιλό ...beep, κατέβασα το video να το παίξω με το media player classic. Δεν ενεργοποίησε hardware acceleration. Οπότε προσπάθησε να το παίξει με software decoding. Την πάλευε καλύτερα από ότι στο youtube αλλά και πάλι έκανε κολλήματα. Η εικόνα του 3850 κατά το playback ήταν η παρακάτω.

post-188-1416078504,2713_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=188]yanni[/MENTION] ευχαριστω για την απαντηση!

Οχι ρε τι 4Κ και ιστοριες, ειπαμε, δεν εχω τετοιες απαιτησεις!

Κανενα βιντεακι στο Youtube να μπορει να παιζει ευκολα/χωρις σπασιματα σε 720P/1080P και να ειναι ανετο σε σερφαρισμα, να μην κολαει/σπαει η εικονα σε απλο bronswing, δεν ζηταω κατι περισσοτερο!

Και απο οτι φαινεται τα κανει ευκολα αυτα!

Φαντασου τωρα το κατεβαστηρι που εχω ειναι ενας athlon 2800+ με 1gb ram, αρχαιολογια:hehe:

Θελω να παω σε κατι καλυτερο γιατι σουρνεται, ετσι και αλλιως οτι και να παρω απο αυτο που εχω αναβαθμιση θα ειναι, απλα θελω να το σιγουρεψω γιατι θα παρω που θα παρω κατι, τουλαχιστον να ειναι "ανετο' να μην σουρνεται και αυτο!

Και νταξυ αν δεν φτανει ο Sempron 3850 δεν ειναι προβλημα πχ να δωσω αλλα 20-30 ευρω να παω σε κανενα pentium αν ειναι αισθητα πιο γρηγορος και αξιζει!

Έγινε επεξεργασία από 9000+rpm
Link to comment
Share on other sites

Επόμενες δοκιμές στον mpc περιελάμβαναν 1080p H264 και 1080p H265.

Το 1080p Η264 νεράκι

post-188-1416078504,308_thumb.jpg

Στο 1080p H265 όμως δεν ενεργοποίησε hardware acceleration οπότε το Video ανάλογα με την κάθε σκηνή πήγαινε από ψιλό καλά έως εντελώς σπαστά με κολλήματα σε εικόνα και ήχο.

post-188-1416078504,4118_thumb.jpg

Μετά τα αποτελέσματα με το 4Κ και το H265 ήθελα να δω αν σπρώχνοντας το σύστημα θα μπορούσα να βελτιώσω αισθητά το αποτέλεσμα σε αυτά τα δύο τεστ. Έτσι άλλαξα τα 4GB 1333MHz μνήμες με 8GB 2400MHz που όμως τις έπαιξα αναγκαστικά στα 1760MHz(o Sempron βλέπει μέχρι 1600MHz οπότε μόνο με ανέβασμα του bus πάει ποιο πάνω από τα 16000MHz και για 2400MHz έπρεπε το bus να πάει στα 150MHz - περιορίστηκα στα 110MHz που μου δώσανε αυτά τα 1760MHz). Ο Sempron ήταν OCed στα 1430MHz από τα 1300MHz.

Αρχικά δοκίμασα το 4Κ video στον mpc. Φαινόταν πλέον να παίζει καλά με ελάχιστα ή καθόλου κολλήματα αν και το cpu utilizanion ήταν καρφωμένο στο 100%. Σαφής βελτίωση.

post-188-1416078504,4555_thumb.jpg

Αντίθετα στο 1080p H265 δεν διαπίστωσα κάποια ουσιαστική διαφορά. Πιθανόν υπήρξε κάποια βελτίωση, αλλά δυσκολεύτηκα εγώ να την προσέξω διότι δεν είχα ανάλογο αποτέλεσμα με την προηγούμενη περίπτωση. Και πάλι υπήρχαν κολλήματα στο playback.

post-188-1416078504,4945_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=11419]9000+rpm[/MENTION] Έχει και άλλο :rofl:

Τέλος απλά να δώσω στοιχεία για τα video που δοκίμασα. Δεν ήταν low bitrate easy stuff.

Το 4K από το youtube

post-188-1416078504,5321_thumb.jpg

Το 1080p H264

post-188-1416078504,5735_thumb.jpg

Το 1080p H265 (12.7 Mbps)

post-188-1416078504,5963_thumb.jpg

και τέλος ο Sempron OCed(και καλά :hehe:)

post-188-1416078504,6275_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία από yanni
Link to comment
Share on other sites

[MENTION=188]yanni[/MENTION] ωραιος και σε ευχαριστω για τον κοπο που εκανες να τα τεσταρεις ολα αυτα!

Οπως λεω και παραπανω τα βασικα να κανει ειμαι οκ, δεν εχω απαιτησεις..

Ακου 4κ βιντεο!:p

Κοιταω ενα τετοιο συστημα σαν το δικο σου που θα βγει στο ~70αρι Mobo+cpu και κανενα pentium dual core+mobo που θα βγει στα ~90-100 ευρω...

Απλα δεν ξερω αν πρεπει να παω στο ενα η στο αλλο (τα 20-30 ευρω δεν ειναι προβλημα) και δεν αναφερομαι αποκλειστικα σε επιδοσεις cpu αλλα και στα ενσωματομενα γραφικα τους γιατι ετσι και αλλιως με Onboard θα παιζει!

Link to comment
Share on other sites

Πω πω τόσος κόπος και μου μιλάς για Intel? :hehe:

Βασικά ότι και να πάρεις θα παίζει καλά. Είμαι της άποψης ότι οι 4 πυρήνες προσφέρουν ποιο smooth desktop από ότι οι δύο, αλλά οι δύο ενός Pentium θα κάνουν πολύ ποιο βαριές εργασίες από τους 4 του Sempron. Επιπλέον το Pentium μελλοντικά, μητρικής επιτρέποντος, θα μπορεί να αναβαθμιστεί σε πλήρες σύστημα με απλά την αλλαγή του επεξεργαστή. Το ΑΜ1 έχει ταβάνι τον 5350 που πιθανόν φτάνει για τα πάντα, αλλά δεν παύει να είναι ένα μάλλον χαμηλό ταβάνι.

Αυτό που δεν ξέρω αν θα στο δώσει ο Pentium είναι μια πλατφόρμα -και όχι απλά μια apu- που είναι φτιαγμένη για χαμηλή κατανάλωση. Ουσιαστικά το ΑΜ1 είναι ένα setup για laptop που όμως εγκαθίσταται σε desktop. Μπορεί ο Pentium να έχει παρόμοια κατανάλωση, αλλά τα υπόλοιπα εξαρτήματα της μητρικής;

Για τα γραφικά της Intel δεν ξέρω αν αξίζει να γράψω ότι μάλλον θα είναι χάλια, δεδομένου ότι για browsing/flash/video μάλλον θα είναι και ικανοποιητικά και χωρίς bugs. Με το DirectX έχουν ένα μικρό αλλεργικό αν δεν κάνω λάθος!

Υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες που ίσως θα πρέπει να ψάξεις για να δεις τι σου ταιριάζει καλύτερα. Το ΑΜ1 π.χ. έχει 2 native SATA3 και άντε κάποιες μητρικές να έχουν και +2 ακόμα. Αυτό ίσως να αποτελεί έναν περιορισμό. Σου δίνει όμως και SATA3 και USB3. Οι φτηνές Intel μητρικές δίνουν SATA3/USB3? Είμαι 200% άσχετος με Intel αλλά έχω την εντύπωση ότι οι ποιο πολλές δεν δίνουν.

Link to comment
Share on other sites

Πω πω τόσος κόπος και μου μιλάς για Intel? :hehe:

Βασικά ότι και να πάρεις θα παίζει καλά. Είμαι της άποψης ότι οι 4 πυρήνες προσφέρουν ποιο smooth desktop από ότι οι δύο, αλλά οι δύο ενός Pentium θα κάνουν πολύ ποιο βαριές εργασίες από τους 4 του Sempron. Επιπλέον το Pentium μελλοντικά, μητρικής επιτρέποντος, θα μπορεί να αναβαθμιστεί σε πλήρες σύστημα με απλά την αλλαγή του επεξεργαστή. Το ΑΜ1 έχει ταβάνι τον 5350 που πιθανόν φτάνει για τα πάντα, αλλά δεν παύει να είναι ένα μάλλον χαμηλό ταβάνι.

Αυτό που δεν ξέρω αν θα στο δώσει ο Pentium είναι μια πλατφόρμα -και όχι απλά μια apu- που είναι φτιαγμένη για χαμηλή κατανάλωση. Ουσιαστικά το ΑΜ1 είναι ένα setup για laptop που όμως εγκαθίσταται σε desktop. Μπορεί ο Pentium να έχει παρόμοια κατανάλωση, αλλά τα υπόλοιπα εξαρτήματα της μητρικής;

Για τα γραφικά της Intel δεν ξέρω αν αξίζει να γράψω ότι μάλλον θα είναι χάλια, δεδομένου ότι για browsing/flash/video μάλλον θα είναι και ικανοποιητικά και χωρίς bugs. Με το DirectX έχουν ένα μικρό αλλεργικό αν δεν κάνω λάθος!

Υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες που ίσως θα πρέπει να ψάξεις για να δεις τι σου ταιριάζει καλύτερα. Το ΑΜ1 π.χ. έχει 2 native SATA3 και άντε κάποιες μητρικές να έχουν και +2 ακόμα. Αυτό ίσως να αποτελεί έναν περιορισμό. Σου δίνει όμως και SATA3 και USB3. Οι φτηνές Intel μητρικές δίνουν SATA3/USB3? Είμαι 200% άσχετος με Intel αλλά έχω την εντύπωση ότι οι ποιο πολλές δεν δίνουν.

Βρε δεν με νοιαζουν οι εταιριες την δουλεια μου θελω να κανω οσο γινεται καλυτερα!

Η καταναλωση (μιας και μιλαμε για αστειες διαφορες) δεν αποτελει καν κριτηριο!

Απλα θελω να παρω κατι που να ειναι "αερατο" και να μην βριζω καθε φορα που παω να ανοιξω μια σελιδα στον firefox!

Θα το κοιταξω λιγο ακομη και θα δω...

Ο Sempron μου φαινεται αρκετα καλη επιλογη, γιατι και φθηνα θα βγει και απο οτι φαινεται θα κανει αυτο-τα λιγα- που ζηταω!

Link to comment
Share on other sites

Καλά πλάκα κάνω περί AMD/Intel. Νομίζω φαίνεται. :o

Από εκεί και πέρα αν μιλάμε για περιορισμένες όπως λες απαιτήσεις και εφόσον τα 2(ή 4) SATA δεν είναι πρόβλημα, το ΑΜ1 θα σε καλύψει. Εμένα δεν ξέρω, μια χαρά μου φαίνεται μέχρι στιγμής, που το φοβόμουν κιόλας αρχικά(για αυτό και είχα ανοίξει το παρόν thread). Αλλά είναι ΟΚ. Αν τελικά σκεφτείς να πας σε ΑΜ1 και θέλεις να νιώθεις λίγο ποιο safe για την επιλογή αυτή, απλά πάρε τον Athlon 5150. Είναι λιγότερο από 10€ ποιο ακριβός από τον Sempron, 300MHz ποιο πάνω στην cpu και 150MHz ποιο πάνω στην gpu.

Link to comment
Share on other sites

εγω εχω τον 5350 και την asus am1-a απο το πρωτο boot τον παιζω στα 2200 ετσι απλα και ησυχα καθως δε ακουγεται σχεδον καθολου και τον παιζω με τις μνημες στα 1600 συνολο 8 γιγα για παραπανω πραγματα θα τον ψαξω το σαββ/κυριακο!

λιγο πολυ με καλυψε ο [MENTION=188]yanni[/MENTION] καθως κανω σχεδον τα παντα 24/7 (κατεβαστηρι -htpc-1080p-browser) κλπ ενω το μεγαλο pc καθετεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!

ενα run στα 2204

και ενα run με θερμοκρασιες σε real time full load

post-3216-1416078505,7989_thumb.jpg

post-3216-1416078505,988_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.