Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδος v2.0


astrolabos

Recommended Posts

Συνωμοσία στο Eurogroup. Μυστική σύσκεψη ερήμην της Ελλάδας

 

Σε θεσμική εκτροπή έφτασαν, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, οι κκ Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ επιχειρώντας να ποδηγετήσουν όχι μόνο την ελληνική κυβέρνηση αλλά και το σύνολο της Ευρωζώνης.  Σύμφωνα με πληροφορίες τελευταία στιγμή απετράπη μεθόδευση για σύγκλιση έκτακτου-ανεπίσημου Eurogroup χωρίς την ελληνική αντιπροσωπεία.

 

Σύμφωνα με άλλες πηγές η κίνηση αυτή απετράπη λόγω «αστοχίας» στις διαρροές στους διαδρόμους της Κομισιόν, με αποτέλεσμα να φτάσει στα αυτιά Ελλήνων αξιωματούχων. 

Τέτοιου είδους παρασκηνιακές κινήσεις  με χαρακτήρα "συνωμοσίας"  δεν είναι ασυνήθιστη πρακτική στις Βρυξέλλες. Ομως  αυτή τη φορά  η σοβαρότητα του θέματος και η κρισιμότητα των στιγμών την καθιστούν εξαιρετικά "επιλήψιμη

 

Αντίστοιχο σκηνικό είχε στηθεί –επιτυχημένα τότε- και επί υπουργίας του Γιάννη Στουρνάρα, όταν οι επικεφαλής της τρόικας συνεπικουρούμενοι από τον Τόμας Βίζερ του EuroWorking Group συμφώνησαν σε ενιαία γραμμή, την ώρα που ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου στο ίδιο κτίριο.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Α μάλιστα. Δεν ήταν ορολογιακή βόβμα το πως είχε διαρθρωθεί η οικονομία μας τα απο τη μεταπολίτευση και μετά. Το ευρώ μας έκανε ότι μας έκανε και πριν είμασταν ζάχαρη και θα εξακολουθούσαμε στον αιώνα τον άπαντα να καταναλώνουμε σαν χώρα παραπάνω απο ότι παράγαμε και η πραγματικότητα δε μας χτύπαγε ποτέ στα μούτρα. Και επίσης το ότι δεν έχει να χάσει το 70% των Ελλήνων το θεωρώ φουλ κοντόφθαλμο. At the end of the day, αυτοί που θα ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε θα έχουν γίνει τόσοι πολλοί που τα σκουπίδια δε θα φτάνουν πια.

 

 

Οταν μια μη ανταγωνιστικη οικονομία υιοθετει ενα σκληρο νόμισμα, υπάρχει περιπτωση να καλυτερευσει; Αν ειχε εθνικο αδυναμο νομισμα η χωρα μας θα εκανε τοσες εισαγωγές και θα καταναλωνε τοσο;

 

Επίσης οταν μια επιχειρηση ανοιγεται πέραν τον δυνατοτητων της και δεν μπορει να ανταπεξελθει, δεν πρεπει να κλεισει;

 

Το μεν πρωτο παει στο ευρω.

 

Το δε δευτερο στα 210 δις που δοθηκαν συνολικα στις τραπεζες για να μην καταρευσουν και ειναι πλεον εγγεγραμένα στο δημοσιο κρατικο χρεος.

Κάνεις λάθος που το βλέπεις μονόπλευρα. Αντίστοιχα η άλλη πλευρά λέει ότι ας πληρώσω παραπάνω φόρους και ας μου κόψουν τον μισθό λιγάκι, αρκεί να σωθεί η χώρα, αλλά ο άλλος ψηφίζει συνέχεια τον ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, τον ΣΟΥ ΔΙΑΓΡΑΦΩ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΟΥ (από τα καταναλωτικά και τα διακοποδάνεια που πήρες κ.τ.λ.), γενικά αυτόν που σου υπόσχεται να ζήσεις μια ζωή όλο απαιτήσεις και καθόλου υποχρεώσεις. Να νιώθεις μάγκας τέλος πάντων και τι ποιο κορυφαία μαγκιά από το να φας τα λεφτά των Ευρωπαίων κουτόφραγκων φορολογούμενων; Έτσι και αλλιώς για την κατάντια της Ελλάδας φταίει η Μέρκελ και η Siemens.

 

Για δειξε μου ενα απτο παραδειγμα της αλλης πλευρας; Ειλικρινα. Γιατι μετα απο 5 χρόνια κοψιματος, τσεκουρωματος συνταξεων, μισθων, εργατικης νομοθεσίας, περιθαλψης και εκπαιδευσης, μετα απο ενα PSI και κατακορυφη αυξηση φορολογιας, η χωρα ειναι σε χειροτερη μοιρα αν σαν μετρο συγκρισης βάλεις οικονομικους δεικτες σαν δημοσιο χρεος, ανεργια και ΑΕΠ. 

 

Και οχι δεν φταιει η Μερκελ και η Siemens. O Βενιζελος, ο Σαμαρας και τα τσιρακια τους φταινε που θελανε να πηδηξουν τους παντες για χαρη του Μπομπολα, του Βαρδινογιαννη και της κομπανιας.

 

P.S. ΟΧι να μην φας τα λεφτα των ευρωπαίων. Να αφησεις την Ελλαδα να αναπνευσει και να τα δωσει πισω. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Οπως φαινεται η γερμανια και οι κολλητοι της δεν θα κανουν ουτε βημα πισω γιατι απο την μια θα φανουν μακακες που τοσα χρονια ελεγαν ποσο καλο ειναι το προγραμμα που εφαρμοζουν ακομα σε αλλες χωρες και απο την αλλη θα βγαλουν επισης μακακες τους προυγουμενους στην ελλαδα , αν το κανουν αυτο παραδεχονται οτι ειναι λαθος αυτοι και σωστος ο τσιπρας, τους βολευει καλυτερα να υποστηριζουν το αντιθετο.

Απο την αλλη φυσικα η ελλαδα δεν ηταν δυνατον να πεθαινει καθημερινα με αργο θανατο και να μην υπαρχει ελπιδα ουτε σε αυτη ουτε στις επομενες γενιες

Εκεινο που προσπαθουν πιστευω να κανει η κυβερνηση τωρα ειναι να πεισει οχι την μερκελ ή τον σουλτς, γιατι αυτοι ειτε δεν πιστευουν οτι ειναι λαθος η λιτοτητα ειτε δεν θελευν να το παραδεχτουν ,αλλα τους πολιτες της ευρωπης που με την σειρα τους να πιεσουν για αρση της λιτοτητας σε ολη την ευρωπη

Γιαυτο ακομα και το ζητημα την εμφανισης ,το απλο και χωρις γραβατες κτλ εκει σκοπευει , στην συμπαθεια του ευρωπαιου πολιτη πιστευω

Οταν ειχε παει ο βαρουφακης στη αγλλια τα μεσα εγραφαν οτι ειδαν καποιοι αγγλοι τον βαρουβακη και ειπαν : οτι αυτος ειναι ενας κανονικος ανθρωπος !  

Link to comment
Share on other sites

Για δειξε μου ενα απτο παραδειγμα της αλλης πλευρας; Ειλικρινα. Γιατι μετα απο 5 χρόνια κοψιματος, τσεκουρωματος συνταξεων, μισθων, εργατικης νομοθεσίας, περιθαλψης και εκπαιδευσης, μετα απο ενα PSI και κατακορυφη αυξηση φορολογιας, η χωρα ειναι σε χειροτερη μοιρα αν σαν μετρο συγκρισης βάλεις οικονομικους δεικτες σαν δημοσιο χρεος, ανεργια και ΑΕΠ. 

 

Και οχι δεν φταιει η Μερκελ και η Siemens. O Βενιζελος, ο Σαμαρας και τα τσιρακια τους φταινε που θελανε να πηδηξουν τους παντες για χαρη του Μπομπολα, του Βαρδινογιαννη και της κομπανιας.

 

P.S. ΟΧι να μην φας τα λεφτα των ευρωπαίων. Να αφησεις την Ελλαδα να αναπνευσει και να τα δωσει πισω. 

Απλά σου αναφέρω μια διαφορετική άποψη. Και σε σχέση με το 12 η (επίσημη) ανεργία έχει μειωθεί κατά 2-3%, με βάση επίσημα στοιχεία εδώ και μερικούς μήνες είμαστε σε ανάπτυξη, οι ξένοι εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα σταμάτησαν να μας βρίζουν ως τους τεμπέληδες που θα τους φάνε τα λεφτά, τα επιτόκια δανεισμού είχαν πέσει σε πιο φυσιολογικά επίπεδα και πιθανόν θα ήταν κάπου στα 3% αν δεν ήθελε ο Τσίπρας εδώ και... εχτές, να ανέβει στην πρωθυπουργική καρέκλα. Αν δεν κάνω λάθος τα τελευταία έντοκα τα πήραμε με αυξημένο επιτόκιο και όχι από ξένους, αλλά από τις Ελληνικές τράπεζες που μάλλον πάλι θα πρέπει να σώσουμε, αλλά δεν πειράζει διότι θα φταίνε οι προηγούμενοι(τον ΓΑΠ τον ξέχασες?).

 

Εντάξει δεν γίναμε ουτοπία με τους ΣαμαροΒενιζέλους όπως θα γίνουμε τώρα με τον Βαρουφάκη και τον Τσίπρα σε χρόνο dt, δεν μπήκαν μέσα στην φυλακή τα λαμόγια όπως θα μπούνε τώρα σε χρόνο dt, δεν θα επαναπροσλαμβάνανε τις φτωχές καθαρίστριες των 1000+ ευρώ για τετράωρο, όπως τώρα, δεν θα καταργούσαν την Τρόικα, ώστε να μιλούν με τα μέρη της Τρόικα ξεχωριστά, δεν θα αντικαταστούσαν το κακό μνημόνιο με νέο καλό αναπτυξιακό-επαναστατικό-γεφυράτο πρόγραμμα, δεν θα αντικαθιστούσαν τους κακούς Τροικανούς τεχνοκράτες ελεγκτές με καλούς τεχνοκράτες Ευρωπαίους συμβούλους, δεν θα απειλούσαν με ελέγχους στις συμβάσεις και τα κανάλια ώστε να μάθουν οι Μπόμπολες και οι Βαρδινογιάννηδες που θα πρέπει από εδώ και πέρα να στέλνουν τις μίζες, δεν θα ακυρώνανε την σύμβαση του Ελληνικού σε χρόνο dt, δεν θα κατεδαφίζανε το αυθαίρετο Mall σε χρόνο dt, δεν θα μίλαγαν με την Fairfax πριν ανακεφαλαιοποιήσει ο Λάτσης την Eurobank όπως έπρεπε να είχε κάνει στο παρελθόν με 2,5 δις, δεν θα επαναδιαπραγματεύονταν την σύμβαση του IBC σε χρόνο dt, δεν θα έδιωχναν την Cosco από τον Πειραιά σε χρόνο dt, δεν θα πανηγύριζε ο Φωτόπουλος για την επιστροφή της ΔΕΗ στα χέρια του λαού, δεν θα προχωρούσαν σε ανάπτυξη του ΟΣΕ αντί να σκέφτονται ότι ένα πωλητήριο σε χρόνο dt δεν θα ήταν και τόσο άσχημα, και και και και.....

 

Βασικά υπάρχουν πολλές παράμετροι που μπορεί ο καθένας, είτε να τις λάβει υπόψιν, είτε να τις απορρίψει. Το να γίνεις καφενείο με τους μισούς να φωνάζουν στους άλλους μισούς επίσης είναι γελοιωδώς εύκολο. Τώρα ο κόσμος ψήφισε και ο δρόμος που θα ακολουθήσουμε, πιθανόν, να είναι άλλος. Αυτή τη στιγμή όσα και να λέμε δεν έχουν και πολύ ουσία. Είναι σαν ποδοσφαιρικός αγώνας που μόλις έχει ξεκινήσει, είμαστε ακόμα λίγα δευτερόλεπτα μετά την σέντρα, όπου ο νέος προπονητής άλλαξε σχεδόν όλη την 11άδα και υπόσχεται πολύ ποιο γρήγορο, αποτελεσματικό, εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, σε σχέση με τον προηγούμενο που το πήγαινε απελπιστικά βαρετά, αργά, φοβισμένα. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα μας κάτσει Ρανιέρι.

 

@michalos,ο Ευρωπαίος πολίτης δεν θα σε υποστηρίξει αν πιστέψει ότι του χαμογελάς για να του φας τα δανεικά που θεωρεί ότι σου έδωσε. Θα σου πει και "στον αγύριστο". Οι Ευρωπαίοι θα συμφωνήσουν πιθανόν μόνο αν η νέα Ελληνική κυβέρνηση φανεί ότι υποχωρεί περισσότερο από όσο αυτοί. Αλλιώς θα γεμίσουν Podemos.

Έγινε επεξεργασία από yanni
Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω πως έχει κανείς την ψευδαίσθηση ότι αποκλείονται τα χειρότερα.

 

Όπα κάνεις λάθος εδώ. Πολλοί (και εδώ μέσα, ονοματα-δεν-λέμε-υπολήψεις-δεν-θίγουμε) θεωρούν ότι πριν είχαμε φτάσει στον πάτο του βαρελιού και ότι χειρότερα δεν γίνεται. Note ότι αυτό έπαιξε και προεκλογικά, τη ΝΔ την κράζανε για την τρομοκρατία...

 

Για τα υπόλειπα συμφωνώ εν μέρει μόνο. Οι αποφάσεις δεν πάρθηκαν με καθεστώς φόβου, εκτός εαν εννοείς του φόβου ότι δεν θα μας ψηφίσουνε ξανα τα παιδιά μας...

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

Ενώ δεν ήταν συνωμοτική και η σπουδή με την οποία έσπευσαν 3 εβδομάδες πριν το αναμενόμενο να κόψουν τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών;

http://www.huffingtonpost.gr/2015/02/06/politiki-ft-omologa-ecb_n_6629754.html

 

Απόλυτα διχασμένο ήταν το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, για την απόφαση να απαγορεύσουν την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως collateral.

 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, δεν μπορούσαν να ψηφίσουν οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών Ελλάδας, Κύπρου, Ιρλανδίας και Γαλλίας.

 

Δυστυχώς, τα πολιτικά παιχνίδια είναι μέσα στο πρόγραμμα. Όσο μπορούμε και συμβαδίζουμε, δεν παραπονιέμαι.

 

@JaguarOne, εννοώ τα χειρότερα ως προς την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, γιατί προφανώς δεν μπορώ να προδικάσω το αποτέλεσμα.

 

Κι εγώ όμως πιστεύω ότι η πολιτική στόχευση της απελθούσας κυβέρνησης ήταν η χειρότερη δυνατή, από αυτήν την άποψη είχαμε φτάσει στον πάτο του βαρελιού. Αυτό φαίνεται ιδίως από το γεγονός ότι είχαμε κοινωνικούς δείκτες (φτώχια, ανεργία) χειρότερους από εμπόλεμες χώρες.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Η ανεργια εχει μειωθει γιατι ενας μεγαλος αριθμος  ανεργων παει στο εξωτερικο καθημερινα οποτε λογικο ειναι να μειωνεται ο αριθμος τους

Οσο για την αναπτυξη που ειχαμε πριν μην το συζηταμε το χρεος σε σχεση με το αεπ ανεβαινε αλματοδως συνεχεια.

για να ειχαμε τελος στην υφεση με το χρεος που εχουμε θα επρεπε για ολα τα επομενα χρονια να ειχαμε αυξηση του αεπ σε ρυθμους κινας , οχι με μηδεν κατι .

Ολα αυτα τα ελεγαν ολοι οι οικονομολογοι , ασχετα με την πολιτικη τους τοποθετηση

Οποτε επρεπε η να κανουμε κατι , δεν ξερω τι ή να αποδεχτουμε οτι ειμαστε τελειωμενοι και να συνεχισουμε το βιολι αυτο και να περιμενουμε απλα τον θανατο μας 

Για το αν θα ειναι χειροτερα τα πραγματα μετα κανεις δεν το ξερει αλλα οπως ειπα επρεπε να κανουμε κατι ,αλλα κατι δεν εννοω αυτο που καναμε μεχρι τωρα

Link to comment
Share on other sites

αυτο θελω να πω ακριβως σε ποιο αιωνα θα φταναμε το 5% με τα μετρα αυτα ? 

Υποψιν οτι το 5% οσο μικρο και αν ακουγεται ειναι αστρονομικο  για τις οικονομιες του κοσμου σημερα.

που σημαινει οτι θα περνουσαμε ηπα, κινα κτλ σε αναπτυξη ... καλα κρασια

Link to comment
Share on other sites

http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2015/02/blog-post_64.html

 

περι δανεικων απο τους "φορολογουμενους ευρωπαιους πολιτες"  (λολ) 

 

απο προηγουμενο link που ειχα δωσει 

 

Πρώτο: Ο Βαρουφάκης λέει σκοπίμως ψέμματα. Τα 240 δις ευρώ δεν επιβάρυναν τον Γερμανό, ή τους άλλους Ευρωπαίους πολίτες. Το διακρατικό χρέος διαμέσου του μηχανισμού προς την Ελλάδα είναι λίγο παραπάνω από 55 δις ευρώ. Αυτά δανείστηκαν απευθείας τα 16 κράτη της ευρωζώνης για να υποστηρίξουν το πρώτο μνημόνιο. Τα δανείστηκαν και μάλιστα με επιτόκια χαμηλότερα απ' ότι εκείνα με τα οποία δάνεισαν την Ελλάδα.
 
Δεύτερο: Τα υπόλοιπα σχεδόν 185 δις ευρώ δόθηκαν από τον EFSF, δηλαδή το προσωρινό ευρωπαικό ταμείο του μηχανισμού ελεγχόμενης χρεοκοπίας, τα οποία δανείστηκε με τη σειρά του από τις αγορές εκδίδοντας δικούς του τίτλους χρέους. Το χρέος αυτό δεν είναι διακρατικό και δεν το επωμίζονται οι Ευρωπαίοι πολίτες κανενός κράτους. Το εγγυόνται απλά οι κυβερνήσεις των κρατών μελών.
Link to comment
Share on other sites

http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-02-04/what-the-ecb-s-move-on-greek-government-debt-is-really-all-about

 

Greek financial institutions have only some €21 billion of exposure to Greek sovereign debt

 

Το bloomberg λέει ότι η απόφαση της ΕΚΤ να μην δέχεται ως εχέγγυα ελληνικά ομόλογα είναι άνευ ουσίας, διότι το ποσό είναι αμελητέο(21 δις). Σε ένα άλλο δημοσίευμα που διάβασα έκαναν λόγο για ανάγκη κουρέματος στις καταθέσεις όχι πάνω από το 10% σενάριο, ως απόρροια αυτού.

 

Ο Καζάκης θέλει έξοδο από το ευρώ. Και γω πιστεύω ότι μόνο εκεί θα έχουμε ελεύθερα τα χέρια μας. Ίσως να σοβαρολογεί ο Τσίπρας όταν μιλάει για δημοψήφισμα, αν εξαντληθούν όλες οι ελπίδες εντός του ευρώ. Θα δούμε.

Link to comment
Share on other sites

@narta

 

για να λες εσυ @@ ριες...  τυπου " αμα δεν ειμασταν στο ευρω,  δεν θα ειχαμε σημερα κοσμο να ψαχνει  στα σκουπιδια " μαλλον βρισκεσαι σε συγχυση οπως και το κομμα που ψηφιζεις, οταν κατασταλεξετε και οι 2 στο αν θελετε σταση πληρωμων ή οχι τα ξαναλεμε. κανετε σαν το αγορακια στους στιχους της  katey perry " you don't really wanna stay no-o but you don't wanna go-o "  σου υπενθυμιζω πως στο προεκλογικο προγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν γραφοτανε τιποτα περι LAZARD. μονο λαγοι και pet-ραχηλ-ια.  

 

 

INB4 #roidrage   :p

 

edit : Λεβεντης στην πανια, εΛεος. 

Έγινε επεξεργασία από GruntGR
Link to comment
Share on other sites

Η Γερμανία χρωστά σε κάθε Έλληνα 110.954 ευρώ

 

Μπορεί η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση να είχε υπολογίσει το κατοχικό δάνειο που μας οφείλει η Γερμανία σε 11 δισ. ευρώ, στην απόρρητη έκθεση που παρέδωσε η συσταθείσα επιτροπή στο υπουργείο Οικονομικών και Εξωτερικών μέσα στην προεκλογική περίοδο, ωστόσο, οι συνολικές γερμανικές οφειλές στη χώρα μας από το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχονται, σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, στο αστρονομικό ποσό του 1 τρισεκατομμυρίου και 200 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο, εάν διαιρεθεί με τους 10.815.197 Έλληνες πολίτες της απογραφής του 2011, βγάζει ότι η Γερμανία οφείλει σε κάθε Έλληνα πολίτη 110.954 ευρώ.

 

Το ωραίο είναι ότι ο υπολογισμός για γερμανικό χρέος κοντά στα 11 δισ. ευρώ αυτές τις μέρες έγινε θέμα από τις γερμανικές εφημερίδες με πηχυαίους τίτλους, γιατί φυσικά αυτό το ποσό τελικά βολεύει τη Γερμανία ως βάση μελλοντικής συζήτησης αν η ελληνική πλευρά το επισημοποιήσει ως τέτοιο.

 

Η έκθεση

 

«Την Τετάρτη, 27/7/2011, στις 12 το μεσημέρι, ο Μανώλης Γλέζος, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, και ο Στέφανος Ληναίος, υπεύθυνος Γραμματείας, εκλήθησαν και κατέθεσαν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, παρόντος και του υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Λαμπρινίδη, ενημερώνοντας όλα τα μέλη της Επιτροπής, με πλήρη και αναλυτικά στοιχεία, για ολόκληρο το μέγιστο πρόβλημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Ιδιαίτερα ο πρόεδρος Μανώλης Γλέζος ανέλυσε διεξοδικά τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα:

Α) Προς το Δημόσιο: Τους αρχαιολογικούς θησαυρούς, τις επανορθώσεις για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, ύψους 7.100 δισ. δολαρίων, και το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3.500 δισ. δολαρίων αγοραστικής αξίας 1938 και για τα 2 ποσά.

Συγκεκριμένα:

1. Η επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών και των έργων τέχνης, καταγεγραμμένα από τη Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Ιστορικών Μνημείων και από το Τμήμα Αρχαιολογίας Παν/μίου Αθηνών.

2. Η Διασυμμαχική Επιτροπή 19 χωρών της Ευρώπης, στο Παρίσι, το 1946, που καταλόγισε να πληρώσει η Γερμανία στην Ελλάδα για τις καταστροφές στην οικονομία της το ποσό των 7.100 δισ. δολ., αγοραστικής αξίας 1938, αντί του ποσού των 14.500 δισ. δολ. που ζήτησε η Ελλάδα, σημερινή αξία σε ευρώ 108 δισ. χωρίς τους τόκους. 3. Το αναγκαστικό δάνειο: Το υπόλοιπο (πλήρωσαν στο τέλος της κατοχής 2 δόσεις), ύψους 3.500 δισ. δολ., σημερινής αξίας 54 δισ. ευρώ χωρίς τους τόκους.

Β) Η καταστροφή της οικονομίας της Ελλάδας: Η πραγμάτωσή της επήλθε:

1. Με την αρπαγή του 51% των μετοχών των ΔΕΚΟ και όλων των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων.

2. Με τη διατροφή των στρατευμάτων κατοχής, σύνολο 670.000 στρατός (γερμανικός, ιταλικός, βουλγαρικός). Ακόμη και με τη διατροφή της στρατιάς του Ρόμελ, του AFRICA CORPS (κατ' εξαίρεση, μόνο η Ελλάδα!!!). Η διατροφή ανήλθε σε 8 δισ. δρχ. το μήνα.

3. Με το πλαστό χαρτονόμισμα Reichs Kredit Kassenschine είχαμε άμεση λεηλασία επιχειρηματιών, άμεση λεηλασία ελληνικού χρήματος. Έγινε εξαγορά του με 530.894 χρυσές λίρες Αγγλίας τον Αύγουστο του 1941.

4. Με τη ληστεία νομισμάτων: Δεκάρικα, εικοσάρικα, τάλιρα, 37.77 τόνοι = πλήρωσαν μόνο 104 χρυσές λίρες (!!!) και πήραν ασήμι 18μισι τόνους. Από τα 2δραχμα, 1δραχμα, 20λεπτα, 10λεπτα πήραν 64.50 τόνους, πλήρωσαν μόνο 5μισι χρυσές λίρες (!!!) και πήραν συνολικά 73 τόνους χαλκού.

5. Με το αναγκαστικό δάνειο, με ρηματική διακοίνωση στις 23/3/1942, που επιβλήθηκε στην Ελλάδα και είχε αναδρομική ισχύ από 1/1/1942. Υπόλοιπο, 3.5 δισ. δολ. αγοραστικής αξίας του 1938.

6. Με τις δημεύσεις: Το 10% της αγροτικής παραγωγής.

- Επιτάξεις: Σχολεία, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, οικήματα.

- Κατασχέσεις: Μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς = Σιδηρόδρομοι, πλοία, αυτοκίνητα, ποδήλατα, ακόμη και ζώα, άλογα, μουλάρια, γαϊδούρια.

7. Με τις αμέτρητες αρπαγές και ληστείες οικιών και καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα.

Σημειώνουμε ότι με τους πρόχειρους υπολογισμούς των οικονομολόγων-μελών του Εθνικού μας Συμβουλίου, το σύνολο των γερμανικών οφειλών, προς το Δημόσιο, ανέρχεται περίπου στο ιλιγγιώδες ποσό των 1 τρισ. και 200 δισ. ευρώ!

Γ) Προς τα θύματα: 89 αναγνωρισμένα ολοκαυτώματα.

- Ολόκληρη η Ελλάδα είναι ένα ολοκαύτωμα - νεκροταφείο αμέτρητων μαρτυρικών πόλεων, 13,1/2% του ελληνικού πληθυσμού».

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@narta

 

για να λες εσυ @@ ριες...  τυπου " αμα δεν ειμασταν στο ευρω,  δεν θα ειχαμε σημερα κοσμο να ψαχνει  στα σκουπιδια " μαλλον βρισκεσαι σε συγχυση οπως και το κομμα που ψηφιζεις, οταν κατασταλεξετε και οι 2 στο αν θελετε σταση πληρωμων ή οχι τα ξαναλεμε. κανετε σαν το αγορακια στους στιχους της  katey perry " you don't really wanna stay no-o but you don't wanna go-o "  σου υπενθυμιζω πως στο προεκλογικο προγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν γραφοτανε τιποτα περι LAZARD. μονο λαγοι και pet-ραχηλ-ια.  

 

 

INB4 #roidrage   :p

 

edit : Λεβεντης στην πανια, εΛεος. 

 

 

Δεν μιλησα για εσενα αλλα για τον Καζάκη. Εκτος αν εισαι ο Καζάκης.

 

Δεν ψηφισα ΣΥΡΙΖΑ. Επειδη βλεπω τα πραγματα με μια συγκεκριμενη οπτικη γωνια αυτο με κανει αυτομάτως συνιδεάτη με συγκεκριμενες πολιτικες παρατάξεις; Σημαινει οτι συμφωνω με τις θεσεις ενος πολιτικου κομματος;

 

Τέλος, κανενας νοημων ανθρωπος δεν θελει σταση πληρωμων, αλλα αν η επιιλογη ειναι σταση πληρωμων ή περισσοτερο success story liek Samaras, προφανως η επιλογη ειναι σταση πληρωμων. 

 

Καλο θα ηταν να εχεις μια πιο σφαιρικη αποψη πριν πετάξεις ευστοχα - not, σχολια σαν το παραπανω.

 

#outb4 2nd brainfart

Έγινε επεξεργασία από narta
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@GruntGR,@narta, ψυχραιμία παρακαλώ.

 

@ΓιαγκΤ, μπορεί προσωπικά να συμφωνώ, αλλά οι Γερμανοί ισχυρίζονται ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα επανορθώσεων και η συζήτηση είναι μόνο για το κατοχικό δάνειο, που με δικούς τους υπολογισμούς μπορεί να είναι και λιγότερα από 8 δις €...

 

Δυστυχώς, ακόμη και στο Διεθνές Δικαστήριο να προσφύγουμε, το σκεπτικό της όποιας απόφασης θα είναι εν πολλοίς πολιτικό κι όχι νομικό. Πάντως το μόνο βέβαιο είναι ότι πρέπει να τα διεκδικήσουμε.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 

 

@ΓιαγκΤ, μπορεί προσωπικά να συμφωνώ, αλλά οι Γερμανοί ισχυρίζονται ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα επανορθώσεων και η συζήτηση είναι μόνο για το κατοχικό δάνειο, που με δικούς τους υπολογισμούς μπορεί να είναι και λιγότερα από 8 δις €...

 

Δυστυχώς, ακόμη και στο Διεθνές Δικαστήριο να προσφύγουμε, το σκεπτικό της όποιας απόφασης θα είναι εν πολλοίς πολιτικό κι όχι νομικό. Πάντως το μόνο βέβαιο είναι ότι πρέπει να τα διεκδικήσουμε.

 

Μαύρα ήταν τα χεράκια του πιτσιρικά πατέρα μου από τα λάδια και τη  μουτζούρα στη δουλειά, όταν πιάστηκε σε μπλόκο των Γερμανών. Είχε την φαεινή ιδέα πριν έρθει η σειρά του για το πολυβόλο να τα σηκώσει ψηλά να δήξη ότι δούλευε. Γλίτωσε με ένα χαστούκι από τον γερμανό αξιωματικό.

Το τι ισχυρίζονται οι Γερμανοί μου είναι παγερά  αδιάφορο. Εμείς ζητάμε αυτό που θεωρούμαι δίκαιο, όχι αυτό που προτίθενται να μας δώσουν.

Δεν πάμε για επαιτεία

 

Ακόμα και τίποτα να μην πάρουμε μόνο που θα δημοσιοποιηθούν αυτά κέρδος μας είναι.

Έγινε επεξεργασία από ΓιαγκΤ
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Τι ξεφτυλας πρωθυπουργος. Αυτα που ελεγε πριν λεει και τωρα. Επίσης ο καγκουρας ειπε κατοχικο δανειο απο Γερμανια. Αξεστος χωρις τρόπους

Το αστείο είναι ότι άκουσα από το ΣΚΑΙ δήλωση κόμματος (δεν κατάλαβα ποιο την έκανε) που έλεγε ότι οι δηλώσεις του Τσίπρα ήταν προεκλογικές και φαίνεται ότι δεν έχει καταλάβει ότι είναι πλέον κυβέρνηση. Τόσο στόκοι :hehe:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.