Jump to content

Recommended Posts

On 14/5/2025 at 6:47 ΜΜ, το μέλος slalom έγραψε:

Εξαρτάται ποσο θες να πεσει. Αν εισαι κατω του κοστους του...

Πως φαινεται οτι δεν εισαι εμπορος. Ενα προιον που μενει απουλητο χρονια ολοκληρα, το δινεις και και κατω του κοστους ακομα, μονο για να μειωσεις την χασουρα και με τα λεφτα αυτα να φερεις κατι αλλο που μπορει να πουληθει. Αν το αφησεις απλα εκει, θα χασεις ολο το ποσο και δεν θα μπορεις να φερεις και τιποτα αλλο η θα βγαλεις εξτρα απο την τσεπη σου για το επομενο. Βεβαια, παιζει παντα και το να κλεισεις.

• Like 1
  • Agree 1

Ασε τι ειμαι εγώ, βασικος κανονας του εμποριου, δεν πουλάς κατω του κοστους

• Haha 1
38 λεπτά πριν, το μέλος slalom έγραψε:

Ασε τι ειμαι εγώ, βασικος κανονας του εμποριου, δεν πουλάς κατω του κοστους

Πουλαω λουκετα.

• Haha 3
4 ώρες πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

Πουλαω λουκετα.

Όχι κάτω του κόστους, αν είσαι έμπορος! 😋

Η άποψή μου, που πιθανώς να είναι και λανθασμένη (= καμιά η σχέση μου με το εμπόριο), είναι πως τουλάχιστον στην κατηγορία τιμής της Giulia που ανέφερε ο fatalara (νομίζω για ~35k είχε γράψει) δεν βρίσκονται εύκολα "κουτόφραγκοι" που θα πληρώσουν το "premium" που θέλει ο έμπορος. Φαντάζομαι οι ενδιαφερόμενοι είναι άτομα ψαγμένα (δεν δίνεις εύκολα 35k!).

Σε μικρότερες κατηγορίες τιμής όπου υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση και πληθώρα αγοραστών, μπορεί να βρεθεί πιο εύκολα το "θύμα" που θα πληρώσει το προαναφερθέν "premium" που ζητάει ο έμπορος!

• Like 1

35Κ ειχε πει?

Γι'αυτο υπαρχουν τα φιλτρα για να μη βλεπεις ασχετες αγγελιες

9 λεπτά πριν, το μέλος TopCLR έγραψε:

Όχι κάτω του κόστους, αν είσαι έμπορος! 😋

Η άποψή μου, που πιθανώς να είναι και λανθασμένη (= καμιά η σχέση μου με το εμπόριο), είναι πως τουλάχιστον στην κατηγορία τιμής της Giulia που ανέφερε ο fatalara (νομίζω για ~35k είχε γράψει) δεν βρίσκονται εύκολα "κουτόφραγκοι" που θα πληρώσουν το "premium" που θέλει ο έμπορος. Φαντάζομαι οι ενδιαφερόμενοι είναι άτομα ψαγμένα (δεν δίνεις εύκολα 35k!).

Σε μικρότερες κατηγορίες τιμής όπου υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση και πληθώρα αγοραστών, μπορεί να βρεθεί πιο εύκολα το "θύμα" που θα πληρώσει το προαναφερθέν "premium" που ζητάει ο έμπορος!

Δεν εισαι λαθος αλλα δεν εχει να κανει με το κουτοφραγκοι. Ειναι ξεκαθαρα τι θες. Υπαρχουν καταναλωτες που ψωνιζουν με την μαρκα, εκει αυτοματα ολα τα υπολοιπα πετιουνται εξω. Αν αυτα τα 35 που λες, ειναι για καποιον τιμη ευκαιριας για την μαρκα που θελει θα τα δωσει.

5 λεπτά πριν, το μέλος slalom έγραψε:

35Κ ειχε πει?

Γι'αυτο υπαρχουν τα φιλτρα για να μη βλεπεις ασχετες αγγελιες

Οχι εδω σε εναν δικο μας την ειχα δει. Μου λεει τιμη, του λεω πολλα. 3 χρονια εκει την εχει ακομα στην ιδια τιμη.

29 λεπτά πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

Δεν εισαι λαθος αλλα δεν εχει να κανει με το κουτοφραγκοι. Ειναι ξεκαθαρα τι θες. Υπαρχουν καταναλωτες που ψωνιζουν με την μαρκα, εκει αυτοματα ολα τα υπολοιπα πετιουνται εξω. Αν αυτα τα 35 που λες, ειναι για καποιον τιμη ευκαιριας για την μαρκα που θελει θα τα δωσει.

Κι όμως μόλις ανέφερες αυτούς που έγραψα κουτόφραγκους με εισαγωγικά. Άτομα που θα πάρουν αμάξι 35k για τον οποιοδήποτε λόγο (είτε είναι η μάρκα που προτιμούν, είτε το μοντέλο, είτε η εξωτερική ομορφιά του κλπ.) παραβλέποντας πως το συγκεκριμένο που έχουν μπροστά τους είναι υπερτιμημένο/ακριβό γι' αυτά που προσφέρει.

13 λεπτά πριν, το μέλος TopCLR έγραψε:

Κι όμως μόλις ανέφερες αυτούς που έγραψα κουτόφραγκους με εισαγωγικά. Άτομα που θα πάρουν αμάξι 35k για τον οποιοδήποτε λόγο (είτε είναι η μάρκα που προτιμούν, είτε το μοντέλο, είτε η εξωτερική ομορφιά του κλπ.) παραβλέποντας πως το συγκεκριμένο που έχουν μπροστά τους είναι υπερτιμημένο/ακριβό γι' αυτά που προσφέρει.

Με βαση τα κριτηρια ποιανου; Αν το μονο κριτηριο τους ειναι το σημα τα υπολοιπα πανε περιπατο. 

Για το ίδιο πράγμα μιλάμε. Με βάση τα κριτήρια όλων όσων έχουν ψάξει το θέμα.

Παράδειγμα: Εσύ είδες την Giulia στα 35k και (έχοντας μελετήσει την αγορά) γνωρίζεις ότι είναι υπερτιμημένη. Παρόλο που την θέλεις, δεν δίνεις 35k. Φαντάζομαι, τόσο καιρό που κάθεται στην μάντρα κι άλλοι σαν και 'σένα την θεωρούν υπερτιμημένη. Αν τώρα πάω εγώ και πω "OMG, τι ωραίο αυτοκίνητο και η μάρκα που μου αρέσει. Πόσο κάνει 35k; Το αγοράζω!". Πως θα χαρακτήριζες την αγορά μου; Έξυπνη; VFM; Δεν είναι τα κριτήρια όλων των άλλων, που δεν αγόρασαν το αμάξι, σωστά και είναι τα δικά μου σωστά;

Αν το ηθελε πολυ, θα το ειχε αγορασει. Αν το παρει καποιος αλλος, το ήθελε πιο πολυ. Το αμαξι δε θα πεσει, δεν ξαναβγαινει το σασι αυτο, με αυτη τη διαταξη