Jump to content



Desktop PC από το μηδέν


Recommended Posts

Οκ, θα κοιτάξω και τον OCX, thanks!

@ntg: Φίλε μου, θα σε παρακαλούσα να μην επιχειρείς να κάνεις έτσι αβίαστα discredit τον συνομιλητή σου, απλώς και μόνο επειδή έχεις άλλη άποψη. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση εμένα.

 

Όχι μόνο δεν πρόκειται να παρατήσω το newegg και όποια άλλα sites έχω τεστάρει πως μου κάνουν μέσα στα χρόνια για τους σκοπούς για τους οποίους τα χρησιμοποιώ, αλλά θα εξακολουθήσω να τα αναφέρω και ως πηγές όταν μου ζητείται.

Αν θέλεις να παρατήσω εκατοντάδες, εκατοντάδων reviews για να ακολουθώ στα τυφλά μεμονωμένες προτάσεις (στις μισές από τις οποίες πρέπει να σου βγάζω με το τσιγκέλι την αιτιολογία) πολύ απλά δε πρόκειται να συμβεί. Ακόμα κι αν ήξερα πως είσαι κάποιου είδους αναγνωρισμένος ειδικός, και πάλι θα σε διασταύρωνα με τους δικούς μου τρόπους.

 

Εδώ δεν κάνουμε διαγωνισμό για το ποιος ξέρει περισσότερα, σε ποιους τομείς και από ποιες πηγές. Νομίζω πως είναι απόλυτα θεμιτό να αποδέχομαι/απορρίπτω τις προτάσεις των συμμετεχόντων, σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια.

Έχω διακρίνει μια ανεξήγητη τάση σου να "μου τη λες" χωρίς ουσιαστικό λόγο, και απλώς σε ενημερώνω πως δε μου αρέσει καθόλου. Πιστεύω πως καθόλη τη διάρκεια του νήματος έχω υπάρξει ευγενικός με τους συνομιλητές μου, χωρίς να έχω προκαλέσει κανέναν, έχω σεβαστεί τη συμμετοχή όλων και έχω προσπαθήσει να αιτιολογήσω όσο καλύτερα μπορώ τους λόγους για τους οποίους αποδέχομαι ή απορρίπτω τις προτάσεις που μου κάνετε (για τις οποίες σας έχω και σας ευχαριστώ ειλικρινά, γιατί με βοηθάτε πολύ, και μάλιστα χωρίς να έχετε υποχρέωση). Θα το εκτιμούσα όμως αν στο εξής μου συμπεριφερόσουν κι εσύ με αντίστοιχο σεβασμό (σεβασμό στα πλαίσια της ευγένειας εννοώ, όχι σεβασμό τύπου δάσκαλου-μαθητή).

Στο δια ταύτα λοιπόν, προσωπικά την έχω πατήσει με αναβάθμιση κάρτα γραφικών, πολύ απλά επειδή την παρήγγειλα online χωρίς να σκεφτώ να τσεκάρω πρώτα αν χωράει στη μητρική. Ο άλλος γράφει πως δεν μπορούσε να χωρέσει την R9 στη μητρική και η 1η σου αντίδραση είναι να τον κάνεις discredit. Αυτός εδώ συμβουλεύει μελλοντικούς αγοραστές να κουμπώσουν πρώτα τα sata καλώδια και μετά να κουμπώσουν την όποια κάρτα, γιατί με το που την κουμπώσουν δεν θα έχουν πρόσβαση. Υποθέτω μπορούμε να τον κάνουμε κι αυτόν discredit, αλλά η πραγματικότητα είναι πως δεν χωράνε τα πάντα παντού και πάντα έτσι αέρα πατέρα.

Κατά πλειοψηφία χωράνε, αλλά όταν ψωνίζει κανείς online πρέπει να είναι πιο προσεχτικός και να το ψάχνει περισσότερο. Όπως έγραψα εξαρχής απέχω από τις εξελίξεις για πολύ καιρό, οπότε προσπαθώ να φυλάω τα ρούχα μου να έχω τουλάχιστον τα μισά στη στραβή.... ειδικά τώρα που δεν πρόκειται για δικό μου μηχανάκι.

Έγινε επεξεργασία από migf1
Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι reviews αυτα που κοιτας στο newegg , ασχετα αν ετσι βαφτιζονται. Ειναι αποψεις ατομων οπως εγω και εσυ, και καποιοι απλα ειναι ισως περισσοτερο ψαγμενοι.Ισως και να εχουμε διαφορετικη αποψη για το τι ειναι review :p Φυσικα καλα κανεις και παιρνεις γνωμη απο ατομα που εχουν το προιον στην κατοχη, απλα μπορει να ειναι και λανθασμενη (αυτο σου λεει μαλλον ο NTG , οτι μεριδα χρηστων , γραφουν οτι να'ναι).
 
http://www.thelab.gr/reviews/_/ssds-hdds-and-controllers-reviews/samsung-850-pro-256gb-ssd-review-r37Αυτο ειναι review (για μενα)

 

Παντως δεν εχω δει καρτα να μη χωραει σε μητρικη επειδη μπηκαν ή δε μπηκαν καποια καλωδια πρωτα ή για οποιοδηποτε αλλο λογο. Θυμαμαι μονο πριν καμμια 8ετια που ειχε παρει ενας φιλος μου καρτα γραφικων pci-e ενω ειχε AGP θυρα και απορουσε γιατι δεν εμπαινε :p (δε σκαμπαζε και δε ρωτησε κιολας).  Να μη χωραει σε case ομως εχω δει σιγουρα. Παντως ελπιζω να καταληξεις στο καλυτερο δυνατο για την τσεπη του ξαδερφου και καταννοω πληρως την αγωνια σου για το αποτελεσμα :)

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι φίλε μου tommybertsen, το γνωρίζω πως δεν πρόκειται για reviews. Η σωστή ορολογία είναι user reviews, και προφανώς ως τέτοιες τις λαμβάνω κι εγώ υπόψη μου. Δεν διαφέρουν σε αξιοπιστία από το τι γράφουμε εγώ, εσύ, ο ntg και οποιοσδήποτε άλλος σε αυτό εδώ το φόρουμ.

Στο newegg μπορείς σε ένα μέρος να διαβάσεις τα specs ενός προϊόντος, q&a για αυτό το προϊόν (questions & answers) καθώς επίσης και user-reviews. Δεν πρόκειται ούτε για ευαγγέλιο, ούτε για τυφλοσούρτη.... ακριβώς όπως δεν πρόκειται ούτε για ευαγγέλιο ούτε για τυφλοσούρτη η άποψη του καθενός μας και στο φόρουμ (και σε αυτό και σε οποιοδήποτε άλλο).

Το παρόν φόρουμ για τον τομέα που μας ενδιαφέρει ξεκινάει με μεγαλύτερο βαθμό αξιοπιστίας συγκριτικά με άλλα, λόγω της εξειδίκευσής του, της εγχώριας δημοφιλίας του, της παλαιότητάς του και προφανώς επειδή σε γενικές γραμμές είναι διασταυρωμένο στην συνείδηση όσων ασχολούνται πως οι χρήστες είναι ψαγμένοι σε ικανοποιητικό βαθμό (εννοώ πως σε γενικές γραμμές έχει αποδείξει πως συγκεντρώνει ικανοποιητικό αριθμό ψαγμένων χρηστών).

Κατά την προσωπική μου άποψη λοιπόν (δλδ αφού το έχω τσεκάρει προσωπικά κατά καιρούς), τα ίδια ισχύουν πάνω-κάτω και για τα q&a και user-reviews sections του newegg, αλλά με πολύ περισσότερες συμμετοχές από οποιοδήποτε εγχώριο φόρουμ/retailer.

Όπως θα λάβω υπόψη μου τις γνώμες των παιδιών του φόρουμ, έτσι θα λάβω υπόψη μου και τις γνώμες των κατόχων των προϊόντων στο newegg. Θα τα φιλτράρω μέσα από τις δικές μου εμπειρίες και βιώματα, και θα καταλήξω. Αυτό νομίζω είναι λογικότατο, αναμενόμενο και απόλυτα υγιές.

Ήδη το τελευταίο ποστ του ntg μου έχει δώσει το έναυσμα να το ψάξω περισσότερο μήπως τελικά καταφέρω να πάω σε 240/250-άρη ssd, αλλά δεν θα το κάνω επειδή το είπε ειδικά ο ntg. Το ίδιο ακριβώς θα έκανα κι αν το ανέφερε οποιοσδήποτε άλλος, είτε εδώ, είτε στο newegg, είτε στο Tom's Hardware, είτε σε μερικά ακόμα sites που έχω σε υπόληψη και κατά καιρούς ξανα-τσεκάρω.

Σχετικά με τη κάρτα, αυτό που είχα πάθει εγώ ήταν πως η κάρτα έβγαινε εκτός διαστάσεων μητρικής. Από μόνο του αυτό φυσικά δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά επειδή το κουτί ήταν στριμόκωλο, εμπόδιζε την πρόσβαση σε 2 tray bays. Στο τέλος και αναγκάστηκα να κάνω... περικοκλάδα τα καλώδια 2 σκληρών, και φιλιόντουσαν οι 2 αυτοί σκληροί με την κάρτα καθόλη τη διάρκεια της χρήσης.

Αν η κάρτα χωρούσε εντός διαστάσεων της μητρικής, όπως η παλιά, ή έστω ήταν για λίγο πιο μεγάλη, δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Προφανώς ο κύριος υπαίτιος εδώ είναι το κουτί και όχι η μητρική, ούτε η κάρτα, κι επίσης το συγκεκριμένο περιστατικό δεν αφορά τη σύνθεση ενός νέου PC, αλλά γενικώς δεν είναι και τόσο ασυνήθιστο να υπάρχει κάποιου είδους mismatch μεταξύ κομματιών που στη θεωρία ταιριάζουν. Ήδη έδωσα 2 σχετικά links, κι όσο κι αν είναι εύκολο να τα πετάξουμε στα σκουπίδια ως "άσχετους", όταν την έχεις ταλαιπωρηθεί από παρόμοια πράγματα ο ίδιος θέλεις δεν θέλεις τους δίνεις κάποια βάση. Ειδικά όταν δεν έχεις τη δυνατότητα να τσεκάρεις ο ίδιος, και επίσης ειδικά όταν προτείνεις κομμάτια σε τρίτον. Ή τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ ;)

Link to comment
Share on other sites

- Κάθομαι και διαβάζω εδώ και 3-4 μέρες για να αναπληρώσω τα κενά μου στις εξελίξεις, αλλά χάνω την μπάλα σε αρκετά σημεία.

 

Αγόρασε ήδη αυτήν την GTX660 κατόπιν υποδείξεώς μου (ελπίζω να μην τον πήρα στον λαιμό μου),

Φίλε μου σου έχουν προτείνει κάποια πράγματα οι υπόλοιποι απ'την στιγμή που αναφέρεις ότι δεν θέλεις να γίνει κάποιο λάθος ή λάθος αγορά όπως με την gtx660.

Αν δεν τα έχει τα χρήματα ας μαζέψει κάποια χρήματα παραπάνω ώστε να στήσετε  ένα μηχάνημα χωρίς να κόβεις από δεξιά και αριστερά.

 

 

Επειδή 500 με 850 είναι αρκετά μεγάλη απόσταση, κι επειδή είμαι σίγουρος πως στην παραπάνω σύνθεση θα έχω κάνει αρκετές "πατάτες" θα ήθελα τη βοήθειά σας να κατεβάσουμε το κόστος με όσο το δυνατόν λιγότερους συμβιβασμούς από τους υπάρχοντες.

 

 

Στην αρχή αναφέρεις 500€ του βγάζεις σύνθεση στα 535€! Μετά στο ποστ #6 του βγάζεις σύνθεση με ~730€ και μέσα έχεις βάλει την gtx660.

 

Τελικά τι  χρήματα έχει διαθέσιμα για το μηχάνημα?

Την κάρτα την έχετε πάρει?

 

Όσον  αφορά τις κριτικές από το ''αυγό'' καλό είναι να κοιτάς και σε άλλες σελίδες. Στο συγκεκριμένο 1 στους 13 δεν κατάφερε να την κουμπώσει την κάρτα για διάφορους λόγους όπως για παράδειγμα επειδή δεν γνωρίζει να την τοποθετήσει, η έχει στραβώσει κάποιο έλασμα εκεί που κουμπώνει η κάρτα ή το κουτί του είναι έχει κάποιο λάθος κτλ.

Και η απάντηση που παίρνει ο ίδιος από τον κατασκευαστή

Thank you for your purchase and review. 

Mainboard PCIE 16x slot meet or exceed industry standards and its location.

It fits PCIE 16x VGA cards on the market without problem.

 

 

Η σύνθεση που σου έχει βγάλει ο cabdik μια χαρά είναι, με ssd και όχι μηχανικό δίσκο, διαλέξτε κι ένα κουτί που του αρέσει και είσαι κομπλέ. 

Έγινε επεξεργασία από idonthave
Link to comment
Share on other sites

@idonthave:

Έχεις δίκιο να έχεις χάσει τη ροή του νήματος μέσα σε τόσα σεντόνια που έχω γράψει. Εν τάχει, αρχικά το budget ήταν 500,00 (χωρίς οθόνη) κι όταν μετά την αγορά της 660 είδα πως δεν έβγαινε με τίποτα για χρονικό ορίζοντα 5-ετίας που τέθηκε ως προδιαγραφή, τον έπεισα να ανεβάσει το μπάτζετ στα 700. Το να ανέβει κι άλλο το μπάτζετ είναι χλωμό (παρεμπιπτόντως, αν είχαμε budget 800,00 εξαρχής πιθανότατα θα είχαμε καθαρίσει από την 1η, άντε 2η, κιόλας σελίδα του νήματος).

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει μηπως καμμια πιθανοτητα να περιμενει λιγο ο ξαδερφος μηπως ανεβει ελαφρως το budget για να  γινει πιο σωστη συνθεση (καλα το σωστη ειναι σχετικο, εννοω πιο future proof συνθεση).

 

Το ιδιο εκανα και εγω. Ειχα τοποθετησει την αγορα μου καπου στον Σεπτεμβριο, αλλα οταν καταφερα να με ψησω, περιμενα ενα 2μηνο περιπου και εκανα κατι πολυ καλυτερο απο αυτο που ειχα αρχικα στο νου. Βεβαια αν δε μπορει να περιμενει αλλαζει το πραγμα. Εγω ειχα μηχανακι να δουλεψω μεχρι να παρω το νεο.

 

Μονο που και εγω την καρτα ηδη την ειχα αγορασμενη. 

Οποτε το μονο που θα αλλαξω ειναι καρτα και οθονη. Οθονη ηδη παρηγγειλα. Καρτα παει για του χρονου μιας και θα κανω τραμπα με την 770.

 

 

Και μιας που το αναφερεις , το μηχανημα σε τι οθονη θα παιζει;

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

Προς το παρόν τη βγάζει με ένα παλιό μου λαπτοπ (του 2006 νομίζω), το οποίο λαπτοπ το περιμένει ένας κολλητός για να δώσει για service ένα δικό του HP (ας πρόσεχε :p) που το αγόρασε πέρυσι και πριν από κάνα μήνα άρχισε να του βγάζει τη μισή οθόνη με αχρωματοψία (πιθανότατα LED γιατί σε εξωτερική οθόνη παίζει η κάρτα του λάπτοπ). Θα του το κρατήσουν μια βδομάδα με 10 μέρες του είπαν (αλλά τουλάχιστον είναι μέσα στη εγγύηση).

Ο ξάδελφος θα χρησιμοποιήσει για οθόνη μια LG tv που έχει στο γραφείο του (υποθέτω HD, αλλά δεν το έχω τσεκάρει να σου πω την αλήθεια... το θεωρώ απίθανο πάντως να μην είναι HD).

Το μπάτζετ είναι πάρα πολύ χλωμό να ανέβει άλλο. Το πιθανότερο είναι να κατέβει αν τον καθυστερήσω πολύ ακόμα ( :lol:... πέρα από την πλάκα, τέλη, ΕΝΦΙΑ, εφορία, ασφάλειες, όλα αυτά τα όμορφα που παραδοσιακά μας παίρνουν από το χέρι μετά τα Χριστούγεννα και για τους επόμενους 1-2 μήνες στην όμορφη χώρα μας, δεν πρόκειται να τον αφήσουν να αυξήσει άλλο το μπάτζετ).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

h97 + i5 4460 + 8gb ram + 256gb ssd + τροφοδοτικό -> πας 488€

Διαλέξτε ένα κουτί και οπτικό αν χρειάζεστε.

μηχανικό δίσκο τον βάζετε αργότερα.

 

gallery_60019_854_47542.png

 

​Απ'τα 700€ έχεις περίσσευμα 210, αν αφαιρέσεις και τα 180€ της κάρτας (αν τα λέω καλά)  σου μένουν 30€.

Οπότε 30€ για κουτί και βάλτε άλλα 10-15€ για οπτικό.  

 

**Για το λειτουργικό εσύ γνωρίζεις τι θα κάνεις, καλύτερα θυσίασε το λειτουργικό παρά να κόψεις από το hardware.

 

εδώ θα βρεις το psu στα http://www.e-shop.gr/newsletter/mail-141201.html

και εδώ τις μνήμες http://www.e-shop.gr/crazysundays.phtml

 

Το gamepad το κάνεις δώρο στον ανιψιό για τις γιορτές.  :whistling:

Έγινε επεξεργασία από idonthave
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για τη σύνθεση φίλε idonthave. Και για τα 2 links, μιας και δεν το ήξερα πως κάνει συνεχόμενες προσφορές το eshop κάθε βδομάδα.
 
Αν φύγει το λειτουργικό από τη μέση (που κατά εκεί πάει η δουλειά όπως πάμε) διευκολύνονται κατά πολύ τα πράγματα. Τα +20/25 ευρώ από τα 700,00 (ξέχασες το keyboard) νομίζω πως λογικά δεν θα αποτελέσουν τροχοπέδη.

Συνθέτοντας τα του νήματος μέχρι εδώ, χωρίς λειτουργικό, χωρίς οθόνη και με αγορασμένη ήδη τη GPU στα 185,00, και με αγορασμένα όλα από eshop, τότε αν έστηνα μηχάνημα με ορίζοντα 3-5ετίας για την πάρτη μου αυτή τη στιγμή ικανοποιώντας συνάμα όλα μου τα κολλήματα (intel cpu, z97/full atx/7.1/S/PDIF out/m.2/sata express στη mobo, 550 psu) θα μου έβγαινε στα 800, κάπως έτσι:
 

8eZaXJG.png?1

 

Οι μνήμες είναι τσεκαρισμένες με το compatibility list της μητρικής. Βασικά θα έβαζα τον ι5-4570 (που δυστυχώς σήμερα εξαντλήθηκε στο eshop... 191,00 τον είχε χτες) και δεν θα έπαιρνα ούτε πληκτρολόγιο ούτε οπτικό (έχω). Επίσης έχω μηχανικούς δίσκους για να τσοντάρω στον ssd. Στην πορεία της 3-5ετίας θα πρόσθετα μνήμη, τον top broadwell (αν κλοκάρεται ακόμα καλύτερα) και πιθανότατα και κάποιο sata-express/m.2 storage device για τράμπα με τον ssd της σύνθεσης όταν θα έχουν φθηνύνει κι άλλο (και τράμπα του μηχανικού με τον τωρινό ssd). Ίσως και GPU, αλλά μαλλον χλωμό γιατί δεν είμαι hard-core gamer.

 

Τώρα για τον ξάδελφο, αν κρατήσω μονάχα τα κολλήματα που έχω για τα χαρακτηριστικά της μητρικής, μπορώ να τον κατεβάσω στο budget των 700,00, αλλάζοντας τις μνήμες με ένα CL11/1600 Kingston 8G (επίσης τσεκαρισμένο για τη μητρική, -20,00 ευρά), βάζοντας 120άρι SSD (-35,00 ευρά) και μικρότερο psu (-15 ευρά αν βάλουμε το Seasonic που πρότεινες).

 

796 - (20 - 35 - 15) = 726

 

Αν κάνω give-up και τα full-atx/z97/m.2/sata express στη mobo και κρατήσω μονάχα το 7.1 + S/PDIF out , και τον πάω π.χ. σε Asrock H97M Retail είναι 118,00 - 86,00 = -32,00, οπότε έρχεται και κάθεται κάτω από 700,00 (694,00).

 

Κι αν όντως δεν αποτελούν τροχοπέδη +30 ευρω, το παίρνει μόνος του και το gamepad :)

 

YG. Btw, το έχω δώσει στον ξάδελφο το λινκ του νήματος, οπότε διαβάζει κι αυτός. Απλώς είναι 2-3 μέρες χωρίς internet γιατί άλλαξε από otenet σε forthnet, και δεν ξέρω αν του έχει έρθει ακόμα... χτες που μιλήσαμε δεν είχε πάντως. Θέλω να πω, πως παρόλο που δεν σκαμπάζει γρι, διαβάζει (θα διαβάσει) όλες τις απόψεις που έχουν εκφραστεί στο νήμα (δεν πάνε χαμένες δηλαδή οι προτάσεις και οι αιτιολογίες σας, γιατί εκείνος θα αποφασίσει τελικά).

Έγινε επεξεργασία από migf1
Link to comment
Share on other sites

Οσον αφορα το μεγεθος της λαρτας γραφικων: τα περισσοτερα κουτια τωρα πια αναγραφουν το μεγιστο μηκος καρτας γραφικων που μπορουν να στεγασουν. Παλια οι καρτες γραφικων ηταν καπως πιο μαζεμενες και μεχρι και τη γενια 6xxx της nvidia (η τελευταια agp 8x) ηταν και single slot. Επιαναν δλδ μονο ενα σλοτ στη μητρικη και δεν εμποδιζαν την απο κατω θυρα. Τωρα πια ομως οι καρτες εχουν γινει γομαρια. Φτανουν ανετα τους 27-30 ποντους σε μηκος και το dual slot ειναι σιγουρο. Η δε gigabyte βγαζει απο τις μεγαλυτερες καρτες! Με ολα αυτα θελω να πω οτι ειναι πολυ πιθανο η καρτα που εχεις στα χερια σου να ξεπερασει το μηκος της μητρικης αλλα αυτο δεν ειναι προβλημα μιας και ολοι μας σχεδον ετσι παιζουμε (θα προσπαθησω να σου στειλω και φωτο απο το δικο μου οταν ερθει η καινουρια) Προβλημα επισης δεν ειναι αν σου κρυψει ακομα ενα σλοτ απο κατω της. Απ οτι βλεπω δεν θα βαλεις κατι αλλο κουμπωμενο πανω στη μητρικη αρα.. Το μονο ομως που πρεπει να προσεξεις ειναι το κουτι που θα διαλεξεις να μπορει να χωρεσει την 660 σας στο μηκος χωρις να βγαλετε ομως τα cage του κουτιου για τους σκληρους!

Τελος για να σταματησει να σε απασχολει αυτο το θεμα.. δεν υπαρχει περιπτωση καρτα γραφικων να μην κουμπωνει πανω σε μητρικη. Οι υποδοχες και οι διαστασεις μεχρι και την πισω μερια του κουτιου (εκει που βγαινουν τα βυσματα δλδ) ειναι φιξ. Οποιος δεν καταφερε να κουμπωσει καρτα πανω σε μητρικη ειναι απλα η ασχετος(δεκτο) η γκασμας και ειναι ο τελευταιος ανθρωπος στο συμπαν που θα εμπιστευοσουν την οποιαδηποτε αποψη!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

συμφωνω με τον απο πανω, οσον αφορα τις καρτες -διαστασεις-κουτια..!! 

 

 

εγω εξακολουθω να μην καταλαβαινω το "κολλημα" με το Ζ97 εναντι του Η97. ειδικα την στιγμη που δεν θες να φτιαξεις ενα συστημα για Extreme OC, SLI, κλπ....!!!

 

Βεβαιως..,  ειναι αναφαιρετο δικαιωμα το "γουστο μου και καπελο μου να θελω αυτα".  

απλα λεω οτι αν ειναι να πληρωσεις επιπλεον καποια χαρακτηριστικα, που δεν θα χρησιμοποιηθουν ΠΟΤΕ, ειναι κριμα να μην τα επωφεληθεις με οποιονδηποτε αλλο τροπο. ειτε ως χρημα, ειτε επενδυοντας σε αλλο κομματι...!!

 

μνημες ΡΑΜ εχει στο CrazySundays μια καλη προσφορουλα http://www.e-shop.gr/kingston-hx324c11srk2-8-8gb-2x4gb-2400mhz-ddr3-xmp-hyperx-savage-p-PER.552890

Έγινε επεξεργασία από cabdik
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα παιδιά!

@giorgos2187: Το κουτί το έχω τσεκάρει online. Υποστηρίζει λέει μακριές κάρτες γραφικών μέχρι 32εκ.. Η συγκεκριμένη GPU γράφει πως είναι 20εκ. Μου άρεσε επίσης που σε αυτή την τιμή έχει κι ενσωματωμένο ανεμιστηράκι και βγάζει και USB3 μπροστά μαζί με τις USB2. Αυτό που δεν μου άρεσε είναι πως έχει μονάχα 2 3.5" συρτάρια, αλλά ΟΚ σε αυτή την τιμή με και όλα τα άλλα νομίζω δεν μπορώ να είμαι και τόσο απαιτητικός.

Σχετικά με την πρόσβαση στα σλοτς, στην αρχή δεν θα μπει κάτι άλλο, αλλά στα επόμενα 3-5 χρόνια όλο και κάτι θα μπει. Είναι στη λογική "φύλα τα ρούχα σου να έχεις τα μισά" που έγραφα σε ένα άλλο ποστ. Αλλά στην προκειμένη, αν ισχύουν τα αναγραφόμενα σε κάρτα και κουτί δεν υπάρχει πρόβλημα.

@cadbik: Αν ήταν για μένα, εγώ θέλω να έχω enhanced o/c capabilities. Για τον ξάδελφο δεν χρειάζεται. Όμως, το M.2/Sata express support το θέλω σε PC που χτίζεται με τόσο μεγάλο χρονικό ορίζοντα, και στο eshop.gr η μοναδική H97 κάρτα που το υποστηρίζει είναι η Ascrock H97 Killer. Είναι όμως στην ίδια τιμή με την Gigabyte Z97-D3H η οποία συγκεντρώνει τα πάντα που ζητούσα (η βασική διαφορά της με την Asrock είναι πως υποστηρίζει Z97 αντί για H97, και έχει Intel LAN αντί για Killer).

Οπότε αν ο ξάδελφος αποφασίσει πως θέλει να έχει m.2/sata express, δεν υπάρχει λόγος να πάει σε H97.

Ευχαριστώ για τις μνήμες. Τις είχε υποδείξει ήδη ο φίλος idonthave. Δεν τις χρησιμοποίησα στην σύνθεση γιατί δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα συμβατότητας της μητρικής.

Έγινε επεξεργασία από migf1
Link to comment
Share on other sites

Στην gigabyte αν προσεξεις τη φωτογραφια της, το m.2 η e-sata η οπως το λενε το εχει πανω απο το σλοτ που μπαινει η καρτα γραφικων. Αρα η καρτα δε θα σε εμποδισει σε καμια περιπτωση να τη χρησιμοποιησεις.

Link to comment
Share on other sites

Στην gigabyte αν προσεξεις τη φωτογραφια της, το m.2 η e-sata η οπως το λενε το εχει πανω απο το σλοτ που μπαινει η καρτα γραφικων. Αρα η καρτα δε θα σε εμποδισει σε καμια περιπτωση να τη χρησιμοποιησεις.

Ευχαριστώ, δεν το είχα προσέξει είναι η αλήθεια (τι να πρωτοπροσέξω με τόσα που διαβάζω εδώ και 10 μέρες... προσέχω κάτι σήμερα, την επόμενη μέρα που πάω να προσέξω κάτι άλλο όλο και κάποιο από τα προηγουμένως "προσεγμένα" μου διαφέυγει :lol:). Οπότε ακόμα καλύτερα :)

EDIT:

Δεν βρήκα πολλά πράγματα σχετικά με την D3H online, αλλά από τα 4-5 που βρήκα (μεταξύ των οποίων ένα αρκετά πλήρες user review κι ενα συγκριτικό με άλλες κάρτες), δείχνει πολύ καλή για τα λεφτά της. Στο site της γράφει πως έχει βγει και rev 1.1, αλλά δεν ξέρω αν θα μας "κάτσει" αυτό ή το 1.0

Έγινε επεξεργασία από migf1
Link to comment
Share on other sites

θα σε χαλασω παλι ...αλλα δεν αξιζει να σκεφτεις καν την αγορα m.2 δισκου για τις μητρικες που κοιτας...ουτε καν μετα απο 10χρονια.(για την συγκεκριμενη που αγοραζεις τωρα εννοω.)

 

Eπειδη παλι στην 6η σελιδα το budget αλλαζει, οχι με καλο τροπο η αληθεια ειναι..(γκουχ ....γκουχ)...θαρω οτι πρεπει οντως να κατασταλλαξεις σε καποια πραματα.

Αλλιως παλι απο την αρχη ..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@NTG αφου θελει να τον εχει , τουλαχιστον αιτιολογησε γιατι δεν αξιζει να παει σε Μ.2 γιατι θα κανουμε κυκλους. Και εγω ασκοπο το θεωρω γιατι βλεπω οτι παιζει προς το παρον στις ιδιες ταχυτητες, και δε ξερω την εξελιξη που θα εχουν οι Μ.2 . Απλα η μητρικη μου ετυχε να εχει. Χωρις να σημαινει οτι θα το χρησιμοποιησω στα σιγουρα. Παντως ειναι πολλα 118€ για μητρικη. Εγω θα ξανακοιτουσα την περιπτωση να στηθει το μηχανημα απο το 0 (οχι ετοιμο) γιατι η ιδια μητρικη http://www.skroutz.gr/s/4858092/Gigabyte-Z97M-D3H.html ειναι κριμα να αγοραστει 15€ ακριβοτερα. Οπως και πολλα αλλα parts... Εφοσον υπαρχουν εμμονες με καποια πραγματα , αλλα αυτες οι εμμονες ειναι και τα στανταρ που θετουμε , και δε θελουμε να θυσιασουμε τπτ, πρεπει να κοιταμε και την αγορα καποιων παρτς απο καταστηματα που βολευει (αν εισαι ειδικα αθηνα ειναι πολυ πιο ευκολο)

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

Η Z97M-D3H δεν έχει m.2 support φίλε tommybertsen, το είχα τσεκάρει. Φίλε NTG, όταν βρεις ευκαιρία γίνε λίγο πιο αναλυτικός αν θέλεις.

Δεν αλλάζει το budget, στα 700,00 ευρώ έχει παραμείνει.

Έγινε επεξεργασία από migf1
Link to comment
Share on other sites

Ναι το ξερω αλλα η ιδια gigabyte (hd3) που βαζεις στο λινκ , εχει τουλαχιστον ενα δεκαρικο λιγοτερο αν την παρεις απο αλλου. Απλα κολλαμε στο οτι θες συναρμολογημενο μηχανημα (λογικο να μη θες να μπεις στον κοπο να το φτιαχνεις εσυ μονος , αλλα θυσια στη θυσια και εμμονη στην εμμονη, με αυτο τον τροπο ενα 40ρι θα ειχες γλιτωσει ;) )

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δε πα να εξελιχθουν 100000 φορες πανω οι μ.2

Ετσι οπως ειναι φτιαγμενο σε ολες τις μητρικες που θα δει τωρα (με εξαιρεση ολες τις χ99 και την asrock z97 extreme6) θα εχει αρκετους περιορισμους.

Πανω απο ~760mb/s δε παιζει να δει ..αυτο ειναι το ανω οριο.Απο εκει και επειτα οτι βγαλουν σε 4k/512k απο ταχυτητα(οι μελλοντικοι δισκοι)..αλλα και παλι ετσι οπως ειναι φτιαγμενο σαν υλοιποηση, και ολοι οι αντιστοιχοι σατα σσδ θα εχουν ιδια ταχυτητα..απλα λογω σατα το ανω οριο ειναι στα ~550mb/s

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

@tommybertsen: Θεωρητικά από ότι διαβάζω το m.2 σε PCI Express είναι 10Gbs (vs 6GBps του sata-3) maximum απόδοση. Τώρα στην πράξη δεν ξέρω τι παίζει. Αν έχει κάποιος προσωπική εμπειρία, ας την καταθέσει. Στο μεταξύ θα το ξανα κοιτάξω κι εγώ για m.2 vs sata-3 (ρε τι έχω πάθει :lol:)

Ναι το ξερω αλλα η ιδια gigabyte (hd3) που βαζεις στο λινκ , εχει τουλαχιστον ενα δεκαρικο λιγοτερο αν την παρεις απο αλλου. Απλα κολλαμε στο οτι θες συναρμολογημενο μηχανημα (λογικο να μη θες να μπεις στον κοπο να το φτιαχνεις εσυ μονος , αλλα θυσια στη θυσια και εμμονη στην εμμονη, με αυτο τον τροπο ενα 40ρι θα ειχες γλιτωσει ;) )

Δεν είναι η H3D αλλά η D3H ... το link που έδωσες είναι για την micro D3H (που δεν έχει m.2)...χτες το βράδυ τα κοίταζα και τα έχω φρέσκα ακόμα :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.