Jump to content



Ποιο CPU/Mainboard combo?


minast

Recommended Posts

Χρειάζεται να αναβαθμίσω συντηρητικά έναν σταθμό εργασίας γενικής χρήσης, αλλά έχω λίγο καιρό να κοιτάξω την αγορά, ειδικά με τις ανακατατάξεις με X99 και τις αλλαγές στους επεξεργαστές. Τα μόνα κομμάτια θα αναβαθμιστούν είναι CPU/Mainboard, με βασική απαίτηση αξιοπιστία και δευτερευόντως κόστος/απόδοση.

Η χρήση θα είναι σε stock συχνότητες, με μονή κάρτα γραφικών χωρίς απαίτηση για SLI/Xfire. Χαμηλή παραγωγή θερμότητας σε κατάσταση ηρεμίας είναι πλεονέκτημα.

 

Προσανατολίζομαι σε ένα i7 4790 με κάποιο Ζ97, όπως αυτό:

http://www.skroutz.gr/s/4931139/Gigabyte-Z97-D3H.html

 

Ιδανικά θα ήθελα στα ίδια περίπου χρήματα mainboard με Μ2 interface, ίσως καμιά περισσότερη USB3.0 και εάν υπάρχει τίποτα με Intel Gbit Ethernet.

 

Κάθε πρόταση βελτίωσης είναι ευπρόσδεκτη...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Για γενικη χρηση, τουλάχιστον ετσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγω, συμφωνω απολυτως με τον @psyber. Ενας i5 τελευταιας γενιας είναι πανίσχυρος τοσο για γενικη χρηση οσο και για πιο απαιτητικη! Επισης καλυπτει τια απαιτησεις σου για χαμηλες θερμοκρασίες αρα και μειωμενο θορυβο.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Είναι λίγο παλιό το θέμα και από τότε αγοράστηκε ακριβώς το σύστημα που είχα αναφέρει.

Πράγματι ένας i5 4690 φαίνεται ελκυστικός από πλευράς κόστους, αλλά επειδή το σύστημα δεν πρόκειται να αναβαθμιστεί για αρκετό καιρό, σε βάθος χρόνου η χρηματική διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη. Ειδικά στην περιστασιακή επεξεργασία βίντεο ελπίζω ότι θα τα βγάλει τα λεφτά του :).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.