Jump to content



coolermaster cosmos ii σκέψεις για αγορά .


Recommended Posts

παίδες σκέφτομαι να αγοράσω το cosmos ii . μου αρέσει ότι έχει άπλετο χώρο για καλώδια και μου αρέσει που έχει άπλετο χώρο για δίσκους.

το μόνο που με προβληματίζει είναι πώς να το μεταφέρω .

1)το έχει κανείς να μου πει πόσο ύψος έχει ???? και εάν χωράει στο πίσω κάθισμα όρθιο αυτοκινήτου ?????

όταν το κοιτούσα παλιά έκανε 340 ευρώ νομίζω . τώρα κάνει γύρω στα 400 .

άλλο ένα κουτί με αρκετό χώρο για τα καλώδια είναι το 780 graphite. αλλά στον όγκο δεν θα κερδίσω τίποτα σε σχέση με αυτό που έχω τώρα (haf 932) .

Έγινε επεξεργασία από Γεώργιος
Link to comment
Share on other sites

"ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ". Αλλά άμα σου περισεύουν τα φράγκα τσάκωτο.

 

Αλλά υπάρχουν κουτιά με πολύ λιγότερα χρήματα και πολύ καλύτερα 

 

update: είναι τεράστια τα κουτιά. Πόσο μεγαλύτερο θέλεις? Πόσους δίσκους έχεις?

Έγινε επεξεργασία από pasjohn
Link to comment
Share on other sites

Αυτό πάλι δεν το καταλαβαίνω. Τι εννοείς "για καλώδια"?

 

τα καλώδια τα περνάς πίσω, στο δεξί side panel. Δεν βλέπεις καλώδια. Το κουτί σου έχει αυτή την δυνατότητα. Επίσης αν θέλεις να προσθέσεις και 6ο δίσκο και 7ο, μπορείς να βάλεις racks στις θέσεις των 5.25.

 

Τώρα αν δεν σου αρέσει το HAF ή το βαρέθηκες και θέλεις να πάρεις άλλο, αυτό είναι άλλο θέμα.

Σαν αυτό που έχεις υπάρχουν τα παρακάτω

CASE CORSAIR OBSIDIAN

CASE CORSAIR GRAPHITE SERIES 730T 

CASE FRACTAL DESIGN ARC XL 

CASE NZXT PHANTOM 530 

 

Το κουτί που έχω είναι Fractal το R5 που είναι Midi. Πιο πριν είχα Coolermaster 69o III και είχα θέμα με τους κραδασμούς των δίσκων. Με το Fractal δεν έχω.

Θα πήγαινα δηλαδή σε Fractal.

 

Έχω 4 δίσκους , επιπλέον κάρτα ήχου και  controller, αλλά πρόβλημα με χώρο και καλώδια δεν έχω.

 

Αν όμως έχεις ή σκοπό να βάλεις υδρόψυξη με αντλίες, σουλήνες και δεν σημμαζεύεται, κουτί των διαστάσεων που έχεις έτσι ώστε να έχεις και μια άπλα, θα το χρειαστείς.

 

Επίσης έχε υπόψη στα μεγάλα κουτιά το θέμα ψύξης θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση. Είναι πιο δύσκολο να το ψύξεις λόγω του όγκου. 

 

Αν δεν υπάρχει πρόβλημα στα χρήματα πάρε ένα ακριβό, αλλά δεν σημαίνει ότι το ακριβό είναι και καλό, ή το μεγάλο κουτί είναι καλό.

Έγινε επεξεργασία από pasjohn
Link to comment
Share on other sites

τα μεγάλα κουτιά είναι καλύτερα για την θερμική συμπεριφορά νομίζω.

σε αυτό που έχω κάποιες φορές δεν μπορώ να κλείσω το side panel  εξαιτίας του όγκου των καλωδίων . ειδικά του τροφοδοτικού .

το κόσμος δύο έχει τριπλάσιο χώρο για τα καλώδια στο side panel. νομίζω ότι είναι 2,5 εκατοστά. ή δυόμιση ίντσες. αρκετά παραπάνω από το haf 932.

το haf το έχω αρκετά χρόνια . και νομίζω ότι έχει απομαγνητιστεί . παλιά δεν θυμάμαι να έμπαναν σκόνες στο εσωτερικό παρά που είναι διάτρητο . τώρα μπαίνουν . νομίζω ότι έχει απομαγνητιστεί.

Έγινε επεξεργασία από Γεώργιος
Link to comment
Share on other sites

κοίτα αυτές τις φωτό. είναι από κινητό . βαρέθηκα να πάρω την dslr .

edit κοίτα και άλλη μια που βρήκα από το νετ. ειδικά εάν τα καλώδια χωράνε και πέρα από το πρώτο όριο του κουτιού έχει πέντε φορές περισσότερο χώρο για καλώδια από το haf 932 .

post-44129-0-68781200-1431207303_thumb.j

post-44129-0-57309800-1431207324_thumb.j

post-44129-0-28154500-1431207339_thumb.j

post-44129-0-16845700-1431207998_thumb.j

Έγινε επεξεργασία από Γεώργιος
Link to comment
Share on other sites

Το μονο προβλημα του cosmos ii ειναι το μεγεθος και το βαρος του. Αν εισαι απο αυτους που πηγαινουν το pc στο "μαστορα" δεν θα σε βολεψει καθολου οποτε το 780 ειναι καλυτερη λυση. Ολα τα καινουργια κουτια εχουν αρκετο χωρο πλεον στο πισω μερος για cable managemt, κατι σχολια για κακες τρυπες ειναι αστεια.

Link to comment
Share on other sites

μου έχει τύχει να το φτιάχνω το πισι  μια φορά το χρόνο. έμαθα και το ύψος του. είναι 700 χιλιοστά. πιστεύω ότι χωράει στο πίσω κάθισμα των αυτοκινήτων . όρθιο. αλλιώς θα θέλω τουλάχιστον δεκαπέντε ευρώ την φορά για μεταφορά από μεταφορική ή courier .

Έγινε επεξεργασία από Γεώργιος
Link to comment
Share on other sites

Εννοεί ο φίλος οτι και το κάθε καλώδιο ξεχωριστά με το δικό του δυχτάκι μπορείς να το μοιράσεις και να μην είναι όλα πιασμένα μαζί και δημιουργούν έξτρα όγκο ;)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

κατάλαβα τι εννοεί. τα πιο προβληματικά είναι τα χοντρά καλώδια του τροφοδοτικού . αυτά δεν ξεχωρίζουν. είναι τα πιο χοντρά καλώδια. τα σατα των δίσκων δεν είναι τόσο χοντρά .

Link to comment
Share on other sites

Απέκτησα το εν λόγω "κουτάκι" πριν λιγο καιρό. Μια χαρά είναι και το cable management και το design και φυσικά οι χώροι του.

Μεινοέκτηματα ουσιαστικά βρήκα 2:

το πρώτο είναι πως τα 2 5 1/4 bays που εχει για τα τους hotswap δισκους, δεν μπορουν να αντικατασταθουν απο αντίστοιχες συσκευές (είναι λίγο πιο μικρές οι εσοχές ουσιαστικά), οπότε σου μένουν ουσιαστικά μόνο 3 ελεύθερα slots.

Το 2ο ειναι, πως αν θες υδρόψυξη, δεν χωράει μεγάλο 3πλό ψυγείο. Έχει μέν στο πάνω μέρος τρύπες, αλλά δύσκολα θα χωρέσει εκεί κάποιο. Ίσως κάποιο αρκετά λεπτό. Θα πρέπει να βολευτείς με 2πλό ψυγείο (120άρη) η 200άρι.

 

ΥΓ: το χρησιμοποιείς άνετα και για γυμναστική :p

Link to comment
Share on other sites

Αναλόγως το αμάξι φίλε μ. Αν είχες κάνα μεγάλο κάτι γίνεται. Αλλά μπορείς να το παραγγείλεις και να στο φέρουν στο σπίτι χωρίς χρέωση (αν είσαι εντός Αττικής). Δεν θα πω από που για να μη κάνω διαφήμιση, αλλά άμα το ψάξεις στο scroutz θα βρεις σίγουρα. (απ΄οτι είδα η τιμή του ανέβηκε λίγο)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.