Jump to content



παω για 160 σε ide, τι προτείνετε ?


MaD

Recommended Posts

τείνω προς maxtor

έχω έναν wd 40 αλλά μου φαίνεται αργός ...

η seagate τι κάνει πια ?

λογικά δεν θα υπάρχει μεγάλη διαφορά από 100 σε 133 αλλά κάτι είναι και αυτό ..

λοιπόν ? :045:

Link to comment
Share on other sites

Βασικά οι WD είναι πολύ αξιόπιστοι για μένα. Αλλά παλιότερα μοντέλα με τον καιρό άρχιζαν και γίνοντας ιδιαίτερα θορυβώδη ( σφύριγμα ).

Οι Maxtor είναι οι ποιο γρήγοροι αλλά επίσης παλιότερα μοντέλα όταν τους στρέσαρες λίγο κάνανε ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ πολύ θόρυβο. Απίστευτο θόρυβο.

Οι Seagate είναι ιδανικοί στο θέμα του θορύβου ( έχω δοκιμάσει σε εξωτερικό κουτί και δεν είχε καμιά σχέση με τον WD που έχω ) αν και σε επιδώσεις δεν νομίζω να φτάνουν τους Maxtor. Αν έχουν όμως 5 χρόνια νομίζω ότι καλά θα ήταν να τους προτιμήσεις.

EDIT: Τώρα όταν λέω παλιότερα μοντέλα εννοώ WD JB και Maxtor 120άρι - 8ΜΒ cache IDE που αγοράστηκαν μέσα στο 2003. Άρα μάλλον παλιότερα revs θα ήταν το σωστό.

Link to comment
Share on other sites

Επειδη πας σε ATA και οχι σε SATA θα σου προτεινα να αποφυγεις τους seagate, καθως ειναι μια εταιρια η οποια ειχε στραφει στην SATA αγορα πολυ πιο γρηγορα απο τις αλλες, αφηνοντας την ΑΤΑ. Γενικοτερα επειδη δεν εχει προχωρησει πολυ η τεχνολογια ΑΤΑ θα σου προτεινα maxtor/WD (8mb cache), λογω ταχυτητας καθαρα σε σχεση με τους seagate. Βεβαια και η εγγυηση 5 χρονια που δινει η seagate δεν ειναι "λιγο". Απλα γνωμη μου, μην παρεις seagate αν θες καλυτερες επιδοσεις.

Link to comment
Share on other sites

φίλε θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι σε ενδιαφέρει περισσότερο. Για ταχύτητα πας σε maxtor, για λιγότερο θόρυβο και αξιοπιστία πας σε seagate, χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι οι maxtor είναι και τόσο θορυβώδεις ή οι seagate αργοί. Επίσης όλα τα παραπάνω είναι σχετικά και θα πρέπει να δεις reviews και απόψεις χρηστών για το συγκεκριμένο μοντέλο που κοιτάς να πάρεις. Πχ ενώ οι seagate είναι γενικά από τους πιο αθόρυβους είχε βγει και ένα μοντέλο πριν κανα χρόνο που δεν ενσωμάτωνε Acoustic Management, οπότε και ήταν και αρκετά θορυβώδες στο seek.

Link to comment
Share on other sites

εχτες ειμουνα στο service του πλαισιου στην μεταμορφωση,λοιπον,ετυχε τα 10 λεπτα που καθησα εκει να ερθουν 3 ατομα για rma σκληρων δισκων....μαντεψε,...3 maxtor ηταν,ενας40αρης ide,ενας 120αρης και ενας 80αρης.γελαγα κατω απο το μουστακι μου οση ωρα περιμενα εκει.....παρε wd.-

Link to comment
Share on other sites

Από το 93 που πήρα το πρώτο μου υπολογιστή, (έναν AMD 386 στα 40Mhz), ο δίσκος που τον συνόδευε ήταν ένας WD 200 MB! Το τι έχει τραβήξει αυτός ο δίσκος απο τότε, (10 χρόνια και βάλε...), δεν λέγεται!!! Μέχρι που του έβγαλα και τα βύσματα τροφοδοσίας καταλάθος και μετά του τα κόλλησα με κολλητήρι... Ακόμα πάντως δουλεύει και τον χρησιμοποιώ που και που για κανένα Backup. Περιττό να σου πω φυσικά πως από τότε όλοι οι μετέπειτα δίσκοι μου είναι πάντα WD!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.