Jump to content



Η Intel... μας δουλεύει!!!


nickstamat

Recommended Posts

Η Intel εξακολουθεί να είναι με σημαντική διαφορά ο κορυφαίος προμηθευτής επεξεργαστών στον κόσμο. Αυτό βέβαια δεν καθιστά το προϊόν καλύτερο από τα υπόλοιπα και μάλιστα από τα προϊόντα της AMD. Αν εξαιρέσουμε τη χρήση της τεχνολογίας HyperThreading, τα τελευταία χρόνια η Intel δεν έχει παρουσιάσει κάτι το εξαιρετικό σε επίπεδο τεχνολογικού επιτεύγματος στους επεξεργαστές της, τουλάχιστον όσον αφορά στη χρήση στο σπίτι. Αντίθετα, η AMD ήταν η εταιρεία που έφερε τα 64bit στους υπολογιστές που προορίζονται για χρήση στο σπίτι. Μάλιστα, η Microsoft χρησιμοποίησε σε μεγάλο βαθμό τους Athlon 64 κατά το σχεδιασμό και την εξέλιξη των Windows XP 64bit Edition. Προς το παρόν όμως, αν και η πλατφόρμα της AMD είναι πλήρως συμβατή για λειτουργία σε 64bit περιβάλλον, η δυνατότητα αυτή είναι αξιοποιήσιμη σε περιορισμένο βαθμό και σε λειτουργικά συστήματα Linux 64bit. Θα παραμείνει δε έτσι έως ότου κυκλοφορήσουν στην αγορά το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft και συμβατές εφαρμογές. Η άποψη της Intel πάνω στο θέμα των 64bit έχει να κάνει με τη Microsoft. Η εταιρεία θα κυκλοφορήσει επεξεργαστές 64bit μόλις κυκλοφορήσει η σχετική έκδοση των Windows. Μάλιστα, οι υπάρχοντες Pentium 4 διαθέτουν -σύμφωνα με φήμες- τη λειτουργία αυτή, η οποία όμως είναι "κομμένη" σε επίπεδο hardware και θα ενεργοποιηθεί την κατάλληλη χρονική στιγμή στους επεξεργαστές που θα κυκλοφορήσουν τότε. Παρ' όλα αυτά, από το περασμένο καλοκαίρι κυκλοφορούν στην αγορά Pentium 4 με 64bit αλλά σε περιορισμένο αριθμό και μόνο σε έκδοση OEM (για κατασκευαστές).

Πηγή: PC World / Τεύχος 2 - Φεβρουάριος 2005

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω να μην το έκανε νωρίτερα αν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Η AMD την έχει αφήσει πολυυυ πίσω σε αυτόν τον τομέα και οι κινήσεις της θα ήταν πολύ πιο γρήγορες αν όντως είχαν αυτή την τεχνολογία...

Link to comment
Share on other sites

απλο το θεμα, Intel και Microsoft πανε μαζι, βγαζει η Intel ΕΜΤ64 βγαζει η MS τα ΧΡ 64bit. Θα πρεπει κανεις να ειναι αρκετα αφελης για να πιστεψει οτι η MS θα εβγαζε τα 64bit XP με την εισαγωγη του A64 στην αγορα.....

τωρα το αν μας δουλευει η οχι, στρατηγικες σκοπιμοτητας ακολουθει, λεφτα θελει να βγαλει, ευτυχως υπαρχει και θα υπαρχει για παντα η AMD προκειμενου η intel να μην τρεχει στα δικαστηρια...

Link to comment
Share on other sites

Εεεεεετσι εεεετσι...

Συγχρητηρια στον εγκριτο, μαχιμο δημοσιογραφο που συνεγραψε το αρθρο!! Το μακρυ και "πλουσιο" χερι της Ιντελ δεν τον απετρεψε απο το να γραψει την αληθεια για την καταντια των επεξεργαστων...

Το "παραπετασμα" χρηματων που ορθωθηκε μπροστα του απο την ακατονομαστη εταιρια δεν σταθηκε ικανο να τον κανει να αποκρυψει την αληθεια απο τη μαζα!!

Αντιθετα σε αλλες πτυχες της κοινωνιας μας, η διαπλοκη και η διαφθορα συνεχισουν να κυβερνουν (σωστα "κυριε" cps???)

Υ.Γ. Επιτελους η AMD αρχισε να δινει καποια λεφτα για...."marketing" ;)

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 15:12]

το δουλεμα που ειναι?:(

Το δούλεμα είναι στα έντονα γράμματα (bold)... Δες λίγο. Το έχω ακούσει κι άλλες φορές αυτό που γράφει το PC World.

Link to comment
Share on other sites

Όλοι κοιτάνε να βγάλουν λεφτά.

Η Intel έχει δουλέψει τον κόσμο και τον δουλεύει γενικότερα ακόμα.

Αλλά στο θέμα με τα 64bit δεν νομίζω ότι κάνει κάτι περισσότερο από την AMD και τους Semprons για 754. Διότι και οι εν' λόγο Semprons έχουν 64bit εντολές απενεργοποιημένες που ως δια μαγείας θα ενεργοποιηθούν με την έλευση των 64bit Cerneton.

Link to comment
Share on other sites

τι ειχες γιαννη τι ειχα παντα ...

οπως και να το κανουμε ανταγωνισμος με 2 εταιριες οσο φιλοτιμο και να εχει η μια

ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν γινεται. Αμα δεν μπουνε και αλλοι στο παιχνιδι δουλεια δεν γινεται

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από nickstamat

Το δούλεμα είναι στα έντονα γράμματα (bold)... Δες λίγο. Το έχω ακούσει κι άλλες φορές αυτό που γράφει το PC World.

Βασικα το ιδιο ακριβως ειχε γινει και με το Hyperthreading? E,και? δεν ειδα τις πωλησεις της Intel για το 2004 να πεφτουν, το αντιθετο μαλιστα, ανεβηκαν.

Ισως μερικοι δεν εχετε καταλαβει κατι. Οι πωλησεις της Intel και της AMD, δεν ειναι κυριως τα πισακια που αγοραζει ο καθενας απο το μαγαζι της γειτονιας του(βλεπε Πλαισιο) αλλα απο πωλησεις των μεγαλων κατασκευαστων(Dell, HP, IBM) σε εταιριες. Προσωπικα στην εταιρια που δουλευω υπαρχουν πανω απο 400 υπολογιστες και δεν εχει ουτε ενας AMD μεσα και ΟΥΤΕ προκειται ποτε να εχει γιατι ολα τα πισι αλλα και οι servers ειναι Dell.

Νομιζω το ιδιο ισχυει και στην εταιρια που δουλευει ο RootX, αν και δεν γνωριζω το αριθμο των υπολογιστων που εχουνε.

Οχι ομως οτι στα πισακια δεν εχει πωλησεις, βλεπε μεγαλυτερο ποσοστο κερδους για καθε πωληση απο Intel, παρα απο AMD. Οποτε οταν ο πωλητης βλεπει εναν μη γνωστη να ζηταει υπολογιστη το πρωτο πραγμα που του παει στο μυαλο για επεξεργαστη ειναι φυσικα P4 ή Celeron.

Ειπαμε η Intel μπορει να μην εχει την "χαρη" αλλα εχει το ονομα, και αυτο ειναι που πουλαει, και δεν προκειται να αλλαξει για πολυυυυυυυυυυ καιρο ακομα.

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλα στα desktop.... ειναι 50-50....

Κατι ειναι κι αυτο.

Οι πωλησεις της Ιντελ μπορει να μην ειναι τα πισακια που αγοραζει ο καθενας μας απο το Πλαισιο, αλλα οι πωλησεις της AMD δυστυχως/ευτυχως ΕΙΝΑΙ!! Δεν μπορει η AΜD να καλυψει παραπανω ζητηση απο αυτο που ηδη κανει! Εδω αγοραζουμες επεξεργαστες 0504...φτιαγμενους πριν 3 βδομαδες!! Δεν σας λεει κατι για την ελλειψη στοκ?? γιατι αραγε κυκλοφορουνε τοσες πολλες μπανανες ξαφνικα?? Ισως γιατι δεν παιζει καθολου διαλεγμα!! Πολιτικη : "Αμα δουλευει τον στελνουμε!!"

Μην παιρνετε AMD !!! Δεν φτανουν για ολους!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.