Jump to content



Χρεοκοπία Ευρώπης - The Euroskepticism Thread - Ευρωσκεπτικισμός v0.1


sotiris

Η χειρότερη περίοδος διακυβέρνησης  

103 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

http://www.capital.gr/arthra/3314424/benezouela-erxomaste

 

Quote

Από τότε που οι αγορές σταμάτησαν να μας δανείζουν το 2009, ολόκληρο το πολιτικό σύστημα έχει εφεύρει ένα σωρό, άκυρους εννοιολογικώς και απατηλούς επικοινωνιακώς, όρους (χρόνια του μνημονίου, βιώσιμο χρέος, καθαρή έξοδος, επιστροφή στην κανονικότητα κ.λπ.) αποφεύγοντας ακόμα και να εκστομίσει τη λέξη, που προσδιορίζει το αν μια χώρα βρίσκεται σε κρίση ή όχι: επιτόκιο. 

Από το 2011, φωνάζω προς όλες τις κατευθύνσεις και με όλους τους τόνους ότι το χρέος αυτό καθαυτό δεν συνιστά πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης ολόκληρου του κόσμου – όχι μόνο των αγορών – στο νεοελληνικό μόρφωμα. Κι επειδή οι πολίτες αυτής της χώρας πάσχουν από βαθιά άγνοια στοιχειωδών εννοιών περί τα οικονομικά, επιτρέψτε μου να αναφερθώ επί τροχάδην στις βασικές διαφορές που έχει το επιτόκιο με το οποίο συναλλασσόμαστε εμείς ως άτομα από το επιτόκιο που αφορά στον κρατικό δανεισμό. 

Όταν ο πολίτης είναι καταθέτης, δηλαδή δανειστής μιας τράπεζας, έχει ως επιτόκιο αυτό που του δίνουν οι τράπεζες. Κάνει μια γύρα σε όλες και αποφασίζει τι τον συμφέρει περισσότερο. Δεν διαμορφώνει αυτός το επιτόκιο. Δεν λέει δηλαδή στην Χ τράπεζα: "Δεν σε κόβω για πολύ φερέγγυα. Με 1% δεν σου δανείζω τα χρήματά μου. Θέλω από 5% και πάνω για να ισοφαρίσω το ρίσκο.” Το τραπεζικό επιτόκιο είναι δεδομένο. Take it or leave it. Αντιθέτως, όταν οι πολίτες, είτε ατομικώς είτε υπό μορφή ομάδων (αμοιβαία κεφάλαια, ταμεία, Τράπεζες - αυτό που ονομάζουμε ΑΓΟΡΕΣ), δανείζουν σε κράτη, αυτοί διαμορφώνουν το επιτόκιο. Έτσι, το επιτόκιο αποτυπώνει κάθε στιγμή το πόσο φερέγγυα θεωρείται μια χώρα από τους δανειστές της σε όλον τον κόσμο. Δεν χαμπαριάζει από πολιτικές πιέσεις, δεν μπαίνει σε καμιά διαπραγμάτευση, δεν έχει ιδέα από πολιτικές συμπάθειες ή αντιπάθειες.

Για να το περιγράψω όσο πιο απλά μπορώ, αν η Ελλάδα βγει σήμερα στις αγορές εκδίδοντας 10ετές ομόλογο, θα αναγγείλει (μέσω των αναδόχων τραπεζών) στα διεθνή χρηματιστήρια: στις 7 Σεπτεμβρίου του 2028 θα δώσω 100 ευρώ σε όποιον μου φέρει αυτή την υπόσχεση (ομόλογο) που πουλάω σήμερα. Πόσα λεφτά δίνετε για να την αγοράσετε; Και οι υποψήφιοι αγοραστές κάνουν τις προτάσεις τους: εγώ την αγοράζω με 60 ευρώ λέει ο ένας, εγώ με 65 ευρώ λέει ο άλλος, εγώ με 70 ευρώ λέει ένας τρίτος πιο αισιόδοξος. Αν το κράτος θέλει να βάλει στην τσέπη, ας πούμε, 2 δισ. ευρώ, αθροίζει τα ποσά των προσφορών από την καλύτερη προς τη χειρότερη. Αυτοί που αγόρασαν την υπόσχεση μπορούν από την επόμενη στιγμή να την πουλήσουν στα χρηματιστήρια όλου του κόσμου. Αν η παγκόσμια αγορά δει ότι η εικόνα της χώρας βελτιώνεται, το επιτόκιο μικραίνει. Αν ο κίνδυνος κλιμακώνεται, το επιτόκιο μεγαλώνει. 

Το πόσο σημαντικό είναι το επιτόκιο και το πόσο ασήμαντο είναι το ύψος του χρέους μάς το δείχνει η περίπτωση της Ιαπωνίας. Η Ιαπωνία έχει ένα τερατώδες χρέος: περίπου 10 τρισεκατομμύρια δολάρια. Για την ακρίβεια, 9,94 τρισ. το 2017 δηλαδή 8,577 τρισ. ευρώ. 25 περίπου φορές μεγαλύτερο από το ελληνικό χρέος. Είναι τεράστιο και ως ποσοστό του ΑΕΠ της: 253%! Όμως η Ιαπωνία δανείζεται με ένα από τα χαμηλότερα επιτόκια στον κόσμο, γύρω στο 0,1%. Γιατί; Διότι οι αγορές εμπιστεύονται την Ιαπωνία. Εμπιστεύονται την Οικονομία της, τα προϊόντα της, το πολιτικό της σύστημα, την κουλτούρα της, την εργατικότητα των κατοίκων της. Και κάτι ακόμα: το μεγαλύτερο μέρος αυτού του χρέους είναι εσωτερικό. Άρα και οι ίδιοι οι Ιάπωνες εμπιστεύονται τη χώρα τους, δίνοντας το παράδειγμα στους ξένους. Κι όταν το κράτος πληρώσει ένα ομόλογο, τα λεφτά θα μείνουν μέσα στην Ιαπωνία και θα τροφοδοτήσουν την Οικονομία της. (Να ρωτήσω πόσοι πολιτικοί ή πόσοι "Ελληνάρες" αγόρασαν από το 2010 και μετά ελληνικά ομόλογα;) 

Και πάμε στο πιο σημαντικό: τι ποσό χρειάζεται η Ιαπωνία για να πληρώσει τους ετήσιους τόκους της; 8,57 δισ. ευρώ. Τι ποσό θα χρειαστεί η Ελλάδα με το τρελά αισιόδοξο επιτόκιο του 4%; 13,8 δισ. ευρώ! (Το περισσότερο χρέος μας το κατέχουν σήμερα οι "θεσμοί". Όμως, καθώς κάθε χρόνο θα λήγουν ομόλογα, θα αναγκαζόμαστε να αντικαθιστούμε το φτηνό "ευρωπαϊκό" χρέος, με ακριβό, δανειζόμενοι από τις αγορές.) Πόσα χρήματα θα χρειαζόταν για ετήσιους τόκους η Ελλάδα, αν είχε το επιτόκιο της Ιαπωνίας; 345 εκατομμύρια ευρώ, το μισό περίπου ποσό από εκείνο με το οποίο επιδοτεί κάθε χρόνο το ταμείο των συνταξιούχων της ΔΕΗ!  

Η Ελλάδα ουδέποτε έπεισε τις αγορές ότι είναι μια ασφαλής χώρα. Όταν μπήκαμε στο ευρώ το μεσοσταθμικό επιτόκιο του ελληνικού χρέους ήταν 7,1%. Και τότε το πολιτικό σύστημα δεν μιλούσε για το επιτόκιο. Με τι μούτρα; Είχαμε ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο. Το 2000 πληρώσαμε για τόκους 10,1 δισ. όταν το χρέος μας ήταν "μόνο" 148 δισ. Η ευρωζώνη ήταν αυτή που μας επέτρεψε να δανειζόμαστε φτηνότερα. Σκεφτόταν ο άλλος: "Μπήκε στο κλαμπ των ισχυρών η Ελλάδα, κάπως θα συμμαζευτεί.". Αλλά έναν φόβο τον είχε. Το 2009, πριν την έναρξη της κρίσης το μεσοσταθμικό επιτόκιο του χρέους μας ήταν 4,8%. Χαμηλό είναι σήμερα, μετά από 9 χρόνια χρεοκοπίας και μάλιστα από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη: 1,5%! Γιατί; Διότι το μεγαλύτερο μέρος του χρέους μας το ανακύκλωσαν οι εταίροι με επιτόκια ακόμα και κάτω από τη μονάδα! Όχι επειδή είμαστε φερέγγυοι. Αλλά επειδή είμαστε εταίροι. 
 

 

Quote

Τώρα όμως αυτά τελείωσαν. Οι δανειστές βγήκαν από το μνημόνιο, όχι εμείς. 

 

και τώρα, αρχίζουν τα ωραία. Ήδη το επιτόκιο του 10ετούς τραβάει τον ανήφορο. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

https://www.liberal.gr/arthro/220348/apopsi/sunenteuxeis/se-merika-chronia-i-boulgaria-tha-einai-plousioteri-tis-elladas-.html

 

Τη δεκαετία του '90, το συντομότερο ανέκδοτο ήταν ο ''Αλβανός τουρίστας'', 

Τα τελευταία χρόνια είναι ''οι μισθοί Βουλγαρίας'' 

Προσεχώς, το επόμενο ανέκδοτο θα έχει Ελληνικό χρώμα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το σωστό είναι αυτό που κάνουμε εμείς οι Έλληνες.

Τη ελεύθερη αγορά και κουραφέξαλα που λένε και κάνουν οι άλλοι .

Ο σωστός δρόμος είναι τα επιδόματα , και οι συντάξεις από τα 50-55 .

Έτσι οι πολίτες έχουν πάντα ανάγκη τα λίγα λεφτά που παίρνουν επίδομα έτσι δεν πεινάμε , και έτσι η εκάστοτε κυβέρνηση δεν  έχει φόβο να μην την ξαναψηφίσουν.  

Αν δεν την ξαναψηφίσουν θα χάσουν το επίδομα και έτσι θα πεινάσουν . 

Μπερδεύτηκα και εγώ που τα έγραψα .

Ένα άλλο που δεν καταλαβαίνω είναι αυτό που λένε για τις συντάξεις  . Λένε ότι δεν πρέπει να κοπούν (και εννοούν και τις μεγάλες ) γιατί λένε ότι οι συνταξιούχοι συντηρούν  και τα παιδιά  τους και τα εγγόνια τους . Σωστό αυτό αλλά τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους αυτό τα νοιάζει ; Δεν τους νοιάζει να μπορέσουν να σταθούν στα δικά τους πόδια ; Θέλουν μια ζωή να εξαρτώνται από τους συνταξιούχους γονείς ; 

Πολλά δεν καταλαβαίνω και δεν νομίζω να καταλάβω τελικά .

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, acct said:

 

Όταν το κράτος είναι ανοργάνωτο και εχθρικό στην επιχειρηματικότητα, οι ιδιωτικές επενδύσεις είναι καταδικασμένες σε μεγάλες καθυστερήσεις με αυτές τις παλιο-περιβαλλοντικές επιπτώσεις... ;)

Στον "πάγο" η επένδυση της ΦΑΓΕ στο Λουξεμβούργο

 

''περιέργως'' από την είδηση σου ξέφυγε κάτι.....

 

Quote

Για τη συγκεκριμένη επένδυση είχε ξεσπάσει πολιτική διαμάχη μεταξύ του Étienne Schneider, υπουργού Οικονομικών Υποθέσεων και της Carole Dieschbourg, υπουργού Περιβάλλοντος, η οποία φαίνεται να έχει καταλαγιάσει.

 

αυτό δεν είναι γνώρισμα κράτους φιλικού στις επιχειρήσεις. Και αμα αυτές οι σοβιετικές πρακτικές εξαπλωθούν, οι μέρες της ευημερίας τους είναι μετρημένες. Αμα θες να δεις υπόδειγμα κράτους φιλικού στις επενδύσεις, δεν έχεις παρά να κοιτάξεις εδώ.

 

7 hours ago, acct said:

Πέρα από το καλαμπούρι, είναι επικίνδυνο όλα τα θέματα να συνοδεύονται από ένα τσιτάτο για το κακό κράτος και τον καλό ιδιώτη, γιατί δεν είναι πάντοτε απλά. Ειδικά στο θέμα των Σκουριών είμαι διστακτικός να εκφράζω απόλυτες απόψεις εκ του ασφαλούς. Εμείς που ζούμε 500 χιλιόμετρα μακριά δε χρειάζεται να ζήσουμε με τις επιπτώσεις της επένδυσης.

 

Το κακό κράτος, δεν είναι παρά το σύνολο (η πλειοψηφία σωστότερα) κακών πολιτών. Ως εκ τούτου είναι άτοπο να περιμένεις να δείς κακό κράτος με καλούς πολίτες/ιδιώτες. Αν αλλάξει η αναλογία των κακών πολιτών σε σχέση με τους καλούς, τότε ίσως και να δούμε καλό κράτος.

Για το θέμα των σκουριών έχω ξανατοποθετηθεί. Είναι το λιγότερο γελοίο, από τη μια να φωνάζουν όλοι για να έρθουν οι επενδύσεις, και μετά να κάνουν τα πάντα για να τις διώξουν. Επίσης είναι υποκριτικό, να φωνάζουν για τις σκουριές, όταν και οι πέτρες ξέρουν ότι ο μεγαλύτερος ''ρυπαντής'' στην επικράτεια, είναι η κρατική ΔΕΗ, αλλά δεν βγάζει άχνα κανένας. Αλλά βλέπεις στις σκουριές :

α. δεν προσλαμβάνονται αβέρτα ''υπάλληλοι''

β. δεν έχουν τις μισθάρες, τις συνταξάρες, τις εφαπαξάρες και τα σαντουιτσάκια. 

γ. δεν προσφέρονται για πολιτική σταδιοδρομία, μέσω του συνδικαλισμού 

δ. Αποτελούν όμως πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολιτική ανέλιξη, κομματάνθρωπων, που επιστρατεύουν χρήσιμους ηλίθιους, οι οποίοι δεν καρπώνονται τίποτα.

 

Και επειδή όλα αυτά τα πληρώνουμε εσύ και εγώ (και καλά, εσύ μπορεί να είσαι και λαρτζ και να μη σε νοιάζει) εμένα όμως με νοιάζει όταν οι φόροι μου αντί για υποδομές και υπηρεσίες για όλους, γίνονται παροχές για τα δικά τους παιδιά, θα καταδεικνύω, με κάθε ευκαιρία την κλοπή που συντελείται εις βάρος μου.   

 

Υ.Γ. δυστυχώς δεν ξέρω τον τρόπο να το μεταφέρω στο αντίστοιχο θρεντ.... :( 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, colt3003 said:

Υ.Γ. δυστυχώς δεν ξέρω τον τρόπο να το μεταφέρω στο αντίστοιχο θρεντ.... :( 

 

Αφού με παρακίνησες να το μετακινήσω, ας το προχωρήσουμε...

 

2 hours ago, colt3003 said:

''περιέργως'' από την είδηση σου ξέφυγε κάτι.....

  

Quote

Για τη συγκεκριμένη επένδυση είχε ξεσπάσει πολιτική διαμάχη μεταξύ του Étienne Schneider, υπουργού Οικονομικών Υποθέσεων και της Carole Dieschbourg, υπουργού Περιβάλλοντος, η οποία φαίνεται να έχει καταλαγιάσει.

 

αυτό δεν είναι γνώρισμα κράτους φιλικού στις επιχειρήσεις. Και αμα αυτές οι σοβιετικές πρακτικές εξαπλωθούν, οι μέρες της ευημερίας τους είναι μετρημένες. Αμα θες να δεις υπόδειγμα κράτους φιλικού στις επενδύσεις, δεν έχεις παρά να κοιτάξεις εδώ.

 

Για μια στιγμή νόμισα πως με γελούν τα μάτια μου. :hehe: Μα το πρόβλημα με τις Σκουριές υποτίθεται ότι είναι η πολιτικοποίηση της επένδυσης, που έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο! Η μοναδική άλλη εκδοχή είναι ότι όντως υπάρχει πρόβλημα με τους περιβαλλοντικούς όρους, οπότε καλώς έχει τελματώσει η διαδικασία. Ακριβώς το ίδιο και στο Λουξεμβούργο. Είτε υπάρχει πολιτικό πρόβλημα είτε ορθώς δεν προχωρά η αδειοδότηση.

 

Πραγματικά προβληματίζομαι με τις εκλογικεύσεις που επιχειρείς, γιατί ξεκινούν από το αποτέλεσμα που θέλεις και προσπαθούν να ταιριάξουν τα δεδομένα. Το "μοντέλο ΔΕΗ" είναι ανεκτό στις τοπικές κοινωνίες ακριβώς για τους λόγους που περιγράφεις (για τους αντίθετους λόγους είναι διχαστική η επένδυση της Eldorado). Αν θέλουν τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας, την οποία φαίνεται πως θα οχλήσουν ανεπανόρθωτα, προφανώς και πρέπει να είναι πρόθυμοι να προσφέρουν αντισταθμιστικά οφέλη, τα οποία έχουν κόστος. Εκτός αν νομίζεις ότι οι ρυπογόνες και κοστοβόρες λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ θα ήταν ακόμη ανοιχτές αν δεν έδιναν αφειδώς τσάμπα ρεύμα, θέρμανση και θέσεις εργασίας.

 

2 hours ago, colt3003 said:

Και επειδή όλα αυτά τα πληρώνουμε εσύ και εγώ (και καλά, εσύ μπορεί να είσαι και λαρτζ και να μη σε νοιάζει) εμένα όμως με νοιάζει όταν οι φόροι μου αντί για υποδομές και υπηρεσίες για όλους, γίνονται παροχές για τα δικά τους παιδιά, θα καταδεικνύω, με κάθε ευκαιρία την κλοπή που συντελείται εις βάρος μου.   

 

Θα στο χαλάσω, αλλά οι μόνες δομές που σου επιτρέπουν να επιλέγεις άμεσα πώς δαπανώνται οι εισφορές σου είναι οι παλαιού τύπου αμεσοδημοκρατικές κομμούνες -και δε νομίζω να αυτοπροσδιορίζεσαι ως παλιάς κοπής αναρχοκομμουνιστής. Σε όλον τον δυτικό κόσμο, που έχει οδηγηθεί στο μοντέλο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, μπορείς μόνο να εκλέξεις τους εκπροσώπους σου ή να πολιτευτείς ο ίδιος -και βεβαίως δικαιούσαι να γκρινιάζεις, με μέτρο, αν είσαι συχνά μειοψηφών. Εγώ είμαι.

 

Αν ακούγομαι "λαρτζ", είναι επειδή με έχει κουράσει το ατέρμονο cherry-picking από την άλλη πλευρά (την "σμωλ"; ). Νομίζεις εις βάρος μου δεν συντελείται κλοπή; Αλλά δε γίνεται από τη μια να θες λιγότερους φόρους κι από την άλλη το επενδυτικό περιβάλλον της Εσθονίας, το εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας, τη βιομηχανική παραγωγή της Κίνας, το τεχνολογικό απόθεμα της Γερμανίας, το ερευνητικό κλίμα της Αμερικής και το ποσοστό ανεργίας της Καμπότζης.

 

Επίσης, οφείλεις να δεχτείς ότι οι φόροι σου αναγκαστικά επιτελούν και την ανάγκη της ανακατανομής του εισοδήματος προς όφελος των ασθενέστερων. Όχι, δεν πιστεύω ότι γίνεται με επιτυχία, αλλά η αντίθετη άποψη συχνά συνοψίζεται στο σαθρότατο επιχείρημα "γιατί να πληρώνω για τη δημόσια παιδεία, αφού στέλνω τα παιδιά μου σε ιδιωτικό;"...

 

Ας μη γελιόμαστε. Θαύματα σαν της Εσθονίας είναι εφικτά μόνο ξεκινώντας από ισοπεδωτική φτώχεια ή μετά από μια κοινωνική επανάσταση (ή και τα δύο). Απουσία αυτών, η μόνη εναλλακτική οδός είναι η αργή και κοπιώδης βελτίωση. Αυτή είναι αδύνατη αν δεν εγκαταλείψουμε την ακραία πόλωση και τις προκαταλήψεις μας. Αυτές οι προκαταλήψεις είναι που ενδεχομένως σε κάνουν να βλέπεις δύο πανομοιότυπες περιπτώσεις σε Ελλάδα και Λουξεμβούργο ως διαφορετικές, απλώς γιατί δε συμφωνούν με την κοσμοθεωρία σου.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, acct said:

 

Αφού με παρακίνησες να το μετακινήσω, ας το προχωρήσουμε...

 

 

Για μια στιγμή νόμισα πως με γελούν τα μάτια μου. :hehe: Μα το πρόβλημα με τις Σκουριές υποτίθεται ότι είναι η πολιτικοποίηση της επένδυσης, που έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο! Η μοναδική άλλη εκδοχή είναι ότι όντως υπάρχει πρόβλημα με τους περιβαλλοντικούς όρους, οπότε καλώς έχει τελματώσει η διαδικασία. Ακριβώς το ίδιο και στο Λουξεμβούργο. Είτε υπάρχει πολιτικό πρόβλημα είτε ορθώς δεν προχωρά η αδειοδότηση.

 

Γιατί να σε γελούν τα μάτια σου ?? είδες πουθενά να υποστηρίζω αυτή την πρακτική (του παιχνιδιού με τις άδειες) ?? Όταν έφυγε η ΦΑΓΕ από την χώρα, αυτό που σχολίασα ήταν ότι την εταιρία δεν την ενδιαφέρει το μισθολογικό κόστος, το οποίο είναι σκάλες υψηλότερο από εδώ, αρκεί να μπορεί να λειτουργήσει σαν επιχείρηση. Με τα νέα δεδομένα, απλά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο καρκίνος του σοσιαλισμού έχει χτυπήσει και εκεί. Δεν υπάρχει ''είτε / είτε''. Είναι καθαρά πολιτική απόφαση/παιχνίδι. Και είναι τέρμα ρομαντικός, όποιος νομίζει ότι επαναλαμβάνοντας ξανά και ξανά τις ίδιες πολιτικές θα λάβει διαφορετικό αποτέλεσμα.

 

7 minutes ago, acct said:

 

Πραγματικά προβληματίζομαι με τις εκλογικεύσεις που επιχειρείς, γιατί ξεκινούν από το αποτέλεσμα που θέλεις και προσπαθούν να ταιριάξουν τα δεδομένα. Το "μοντέλο ΔΕΗ" είναι ανεκτό στις τοπικές κοινωνίες ακριβώς για τους λόγους που περιγράφεις (για τους αντίθετους λόγους είναι διχαστική η επένδυση της Eldorado). Αν θέλουν τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας, την οποία φαίνεται πως θα οχλήσουν ανεπανόρθωτα, προφανώς και πρέπει να είναι πρόθυμοι να προσφέρουν αντισταθμιστικά οφέλη, τα οποία έχουν κόστος. Εκτός αν νομίζεις ότι οι ρυπογόνες και κοστοβόρες λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ θα ήταν ακόμη ανοιχτές αν δεν έδιναν αφειδώς τσάμπα ρεύμα, θέρμανση και θέσεις εργασίας.

 

Εγώ που ενίοτε είμαι λιγότερο ευγενής, έχω να σχολιάσω πως μόνο τιποτένιοι λιγούρηδες θα πουλιόντουσαν τόσο άσχημα (ακόμα και την υγεία των παιδιών τους) για το ρεύμα μιας λάμπας. Αυτοί ακριβώς οι τύποι είναι που σιχαίνομαι όσο τίποτα, και που δεν θα σηκώσω ούτε το φρύδι μου να τους δώ ακόμα και αν ψοφάνε δίπλα μου. 

 

7 minutes ago, acct said:

 

Θα στο χαλάσω, αλλά οι μόνες δομές που σου επιτρέπουν να επιλέγεις άμεσα πώς δαπανώνται οι εισφορές σου είναι οι παλαιού τύπου αμεσοδημοκρατικές κομμούνες -και δε νομίζω να αυτοπροσδιορίζεσαι ως παλιάς κοπής αναρχοκομμουνιστής. Σε όλον τον δυτικό κόσμο, που έχει οδηγηθεί στο μοντέλο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, μπορείς μόνο να εκλέξεις τους εκπροσώπους σου ή να πολιτευτείς ο ίδιος -και βεβαίως δικαιούσαι να γκρινιάζεις, με μέτρο, αν είσαι συχνά μειοψηφών. Εγώ είμαι.

 

δεν θέλω να επιλέγω εγώ τις δαπάνες, και κακώς κατάλαβες κάτι τέτοιο. Θέλω οι δαπάνες να γίνονται προς όφελος ΟΛΗΣ της κοινωνίας, και όχι μιας παλιοπαρέας. Και οι ανεπτυγμένες αντιπροσωπευτικές δημοκρατίες το καταφέρνουν πολύ καλύτερα από ότι στην ψωροκώσταινα. Δεν είναι θέμα πολιτεύματος. Είναι θέμα λειτουργίας των θεσμών. 

Αν πρέπει λοιπόν να έχουμε κράτος, αυτό θα πρέπει να είναι ΔΙΚΑΙΟ. διαφορετικά η ύπαρξή του είναι εντελώς περιττή. Και αυτό το λένε οι αναρχοκαπιταλιστές της Αυστριακής σχολής και όχι οι αναρχοκομμουνιστές. 

 

7 minutes ago, acct said:

 

Αν ακούγομαι "λαρτζ", είναι επειδή με έχει κουράσει το ατέρμονο cherry-picking από την άλλη πλευρά (την "σμωλ"; ). Νομίζεις εις βάρος μου δεν συντελείται κλοπή; Αλλά δε γίνεται από τη μια να θες λιγότερους φόρους κι από την άλλη το επενδυτικό περιβάλλον της Εσθονίας, το εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας, τη βιομηχανική παραγωγή της Κίνας, το τεχνολογικό απόθεμα της Γερμανίας, το ερευνητικό κλίμα της Αμερικής και το ποσοστό ανεργίας της Καμπότζης.

 

Αυτό, ξέρεις, συμβαίνει ήδη. Και όχι μόνο στην Εσθονία. Συμβαίνει και στη Ρουμανία, και στη Σιγκαπούρη, και στη Νότιο Κορέα, και σε μικρότερο βαθμό (με αυξητικές τάσεις) στην Βουλγαρία, την Τσεχία, ακόμα και στην Αλβανία. Ακόμα και το εκπαιδευτικό σύστημα είναι καλύτερο σε πολλές από τις προαναφερόμενες χώρες (ρώτα να μάθεις τα ποσοστά των επιτυχόντων στις μαθηματικές εξετάσεις στη Νότιο Κορέα,.....) χωρίς να έχουν τα φορολογικά βάρη που έχουμε εμείς εδώ. Αλλά, βλέπεις, όλοι οι παραπάνω δεν έχουν 15.000 φορείς του δημοσίου να ταΐζουν.....

 

 

7 minutes ago, acct said:

 

Επίσης, οφείλεις να δεχτείς ότι οι φόροι σου αναγκαστικά επιτελούν και την ανάγκη της ανακατανομής του εισοδήματος προς όφελος των ασθενέστερων. Όχι, δεν πιστεύω ότι γίνεται με επιτυχία, αλλά η αντίθετη άποψη συχνά συνοψίζεται στο σαθρότατο επιχείρημα "γιατί να πληρώνω για τη δημόσια παιδεία, αφού στέλνω τα παιδιά μου σε ιδιωτικό;"...

 

κάτσε να δεις τι έχει να γίνει όταν ο αριθμητής (φορολογούμενοι) συνεχίσει να μειώνεται, και ο παρονομαστής (''δικαιούχοι'' επιδοματίες) αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Θα πάρουν όλοι αυτοί ένα στρογγυλότατο ''τίποτα'' και ας το κάνουν όσα κομμάτια θέλουν. Στοιχειώδης αριθμητική.

Άσε που κάποιος θα πρέπει να μας εξηγήσει γιατί αυτοί που δίνουν, θα πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται, όταν μπορούν να εισπράττουν καθήμενοι ε ?? 

 

 

7 minutes ago, acct said:

Ας μη γελιόμαστε. Θαύματα σαν της Εσθονίας είναι εφικτά μόνο ξεκινώντας από ισοπεδωτική φτώχεια ή μετά από μια κοινωνική επανάσταση (ή και τα δύο). Απουσία αυτών, η μόνη εναλλακτική οδός είναι η αργή και κοπιώδης βελτίωση. Αυτή είναι αδύνατη αν δεν εγκαταλείψουμε την ακραία πόλωση και τις προκαταλήψεις μας. Αυτές οι προκαταλήψεις είναι που ενδεχομένως σε κάνουν να βλέπεις δύο πανομοιότυπες περιπτώσεις σε Ελλάδα και Λουξεμβούργο ως διαφορετικές, απλώς γιατί δε συμφωνούν με την κοσμοθεωρία σου.

 

Αν πρέπει σώνει και καλά να πάθουμε για να μάθουμε, so be it. Έλεγα μήπως λογικευόμασταν. Αλλά στην χώρα που γέννησε τη λογική, η λογική την κοπάνησε χάριν της φυγοπονίας. 

Βενεζουέλα λοιπόν, και όποιος αντέξει !

 

Α! και σχετικά με την εναλλακτική οδό.... μην ελπίζεις. Κανένας δεν είναι πρόθυμος να καταβάλλει προσπάθεια να βελτιωθεί, όταν η υφιστάμενη κατάσταση του εξασφαλίζει ένα επιδοματάκι της κακιάς ώρας, και το ρεύμα μιας λάμπας, από τον πατερούλη. Η ίδια η πορεία μας το επιβεβαιώνει πανηγυρικά. 

Link to comment
Share on other sites

Δεν το λέω καθόλου συγκαταβατικά, ειλικρινά με θλίβει ο φανταστικός άσπρος/μαύρος κόσμος που έχεις στο μυαλό σου, στον οποίο υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ δίκιου και άδικου, η επιλογή είναι προφανής και όποιος βρίσκεται στην απέναντι μεριά από σένα είναι "τιποτένιος λιγούρης". Είναι ιδεολογικά βολικός, αλλά ανύπαρκτος. Μονοσήμαντα "ΔΙΚΑΙΟ" κράτος δεν υφίσταται πουθενά. Όλα κινούνται σε μια κλίμακα, στην οποία η Ελλάδα βρίσκεται κάπου στη μέση και προς τα πάνω. Οπωσδήποτε όμως δεν ξύνει τον πάτο του βαρελιού.

 

Όλοι θέλουμε να είμαστε πλούσιοι και υγιείς, αλλά κάποιοι είναι υποχρεωμένοι να δουλέψουν σε ανθρακωρυχεία και λιγνιτικές μονάδες ή να κάνουν άλλες "πουλημένες" δουλειές για να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους στέγη, φαγητό, εκπαίδευση και τις ευκαιρίες που χρειάζονται για να κάνουν κάτι διαφορετικό. Είναι δικαίωμά τους να προσπαθήσουν να πουλήσουν την εργασία τους ακριβά και υποχρέωση της κοινωνίας να τραβήξει τη γραμμή όταν υπερβούν το μέτρο. Αν αυτό είναι ξεπούλημα, είτε όλος ο κόσμος ήταν πάντα γεμάτος πουλημένους είτε κρίνεις από πιο προνομιούχο θέση από ό,τι παραδέχεσαι στον εαυτό σου.

 

Αν δε σε χαλάει η προοπτική της Βενεζουέλας ("και όποιος αντέξει") και υποστηρίζεις ότι το Λουξεμβούργο καταλήφθηκε από τις μεταστάσεις του σοσιαλιστικού καρκίνου και τα εργατικά Σοβιέτ, δεν ξέρω με ποιον μπορείς να βρεις κοινό τόπο. Δε λέω, μπορεί να είναι θεόστραβος ο γιαλός, αλλά άφηνε και μια μικρή πιθανότητα για την άλλη εναλλακτική.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, acct said:

Δεν το λέω καθόλου συγκαταβατικά, ειλικρινά με θλίβει ο φανταστικός άσπρος/μαύρος κόσμος που έχεις στο μυαλό σου, στον οποίο υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ δίκιου και άδικου, η επιλογή είναι προφανής και όποιος βρίσκεται στην απέναντι μεριά από σένα είναι "τιποτένιος λιγούρης". Είναι ιδεολογικά βολικός, αλλά ανύπαρκτος. Μονοσήμαντα "ΔΙΚΑΙΟ" κράτος δεν υφίσταται πουθενά. Όλα κινούνται σε μια κλίμακα, στην οποία η Ελλάδα βρίσκεται κάπου στη μέση και προς τα πάνω. Οπωσδήποτε όμως δεν ξύνει τον πάτο του βαρελιού.

 

Άπαξ και σηκώσεις μια πέτρα και μου τη ρίξεις, έχεις τελέσει αδικία. Και σε αυτό δεν χωράνε γκρίζες ζώνες, παρα μόνο ίσως σε μερικούς που αρέσκονται να γυρνάνε και το άλλο μάγουλο. Ε απο τέτοια διαστροφή, δεν πάσχω.  

 

 

6 minutes ago, acct said:

 

Όλοι θέλουμε να είμαστε πλούσιοι και υγιείς, αλλά κάποιοι είναι υποχρεωμένοι να δουλέψουν σε ανθρακωρυχεία και λιγνιτικές μονάδες ή να κάνουν άλλες "πουλημένες" δουλειές για να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους στέγη, φαγητό, εκπαίδευση και τις ευκαιρίες που χρειάζονται για να κάνουν κάτι διαφορετικό. Είναι δικαίωμά τους να προσπαθήσουν να πουλήσουν την εργασία τους ακριβά και υποχρέωση της κοινωνίας να τραβήξει τη γραμμή όταν υπερβούν το μέτρο. Αν αυτό είναι ξεπούλημα, είτε όλος ο κόσμος ήταν πάντα γεμάτος πουλημένους είτε κρίνεις από πιο προνομιούχο θέση από ό,τι παραδέχεσαι στον εαυτό σου.

 

....φροντίζοντας δε ταυτόχρονα, να αποκλείουν και άλλους που θέλουν να κάνουν την ίδια δουλειά, με γελοία προσχήματα. Να τα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. 

 

6 minutes ago, acct said:

 

Αν δε σε χαλάει η προοπτική της Βενεζουέλας ("και όποιος αντέξει") και υποστηρίζεις ότι το Λουξεμβούργο καταλήφθηκε από τις μεταστάσεις του σοσιαλιστικού καρκίνου και τα εργατικά Σοβιέτ, δεν ξέρω με ποιον μπορείς να βρεις κοινό τόπο. Δε λέω, μπορεί να είναι θεόστραβος ο γιαλός, αλλά άφηνε και μια μικρή πιθανότητα για την άλλη εναλλακτική.

 

Αν δε με χάλαγε, δεν θα την πολεμούσα. Αλλά αν η πλειοψηφία επιμείνει να τη ζήσω (γιατί δεν έχω να πάω πουθενά), θα κάνω ότι περνάει απο το χέρι μου για να ψοφήσω τελευταίος. 

«ἀλλ᾽ ἔμοιγε οὐκέτι λυπηρὸς ὁ θάνατος· ὁρῶ γὰρ καὶ τὸν αἴτιόν μοι θανάτου γενόμενον συναποθνῄσκοντα».

Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, colt3003 said:

«ἀλλ᾽ ἔμοιγε οὐκέτι λυπηρὸς ὁ θάνατος· ὁρῶ γὰρ καὶ τὸν αἴτιόν μοι θανάτου γενόμενον συναποθνῄσκοντα».

 

Καταλαβαίνεις ότι αυτή η φράση στηλιτεύει την ανθρώπινη διαστροφή να ανεχόμαστε τη μιζέρια μας, αρκεί να συμπαρασύρουμε μαζί μας κι εκείνους που θεωρούμε υπεύθυνους γι αυτή; Είναι λίγο-πολύ η εκλογίκευση ενός βομβιστή αυτοκτονίας.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, acct said:

 

Καταλαβαίνεις ότι αυτή η φράση στηλιτεύει την ανθρώπινη διαστροφή να ανεχόμαστε τη μιζέρια μας, αρκεί να συμπαρασύρουμε μαζί μας κι εκείνους που θεωρούμε υπεύθυνους γι αυτή; Είναι λίγο-πολύ η εκλογίκευση ενός βομβιστή αυτοκτονίας.

 

όταν ο λόγος, δεν μπορεί να αποτρέψει αυτόν που έχει τη δύναμη να βλάψει, τι δικαιότερο να διασφαλίσεις ότι θα λάβει και αυτός το ίδιο ? 

 

 

Link to comment
Share on other sites

https://www.liberal.gr/arthro/220962/oikonomia/2018/auxithike-i-diafthora-stin-ellada---epidoseis-pou-diochnoun-ependuseis.html

 

Quote

Όταν μια χώρα περνά στη περίφημη κανονικότητα, τότε στο δείκτη που μετρά τη πολιτική σταθερότητα και την απουσία βίας (political stability and absence of violence), δεν υποχωρεί από τις 41,4 εκατοστιαίες μονάδες (2016), στις 40,9 (2017), όπως συνέβη με την Ελλάδα, με πιθανή αιτία το γενικότερο κλίμα αύξησης κρουσμάτων βίας και ανομίας στη δημόσια ζωή. Σαν αποτέλεσμα η χώρα βρίσκεται σε χειρότερη θέση από άλλες αναπτυσσόμενες, όπως Καζακστάν, Κουβέιτ, και Μαυροβούνιο. 

Η εικόνα αυτή επιβεβαιώνεται και από έναν άλλο δείκτη, αυτό που μετρά την εφαρμογή του κράτους δικαίου σε μια χώρα (rule of law), όπου η Ελλάδα υποχωρεί συνεχώς από το 2015 και μετά, και βρίσκεται κάτω από χώρες όπως Ρουμανία, Ιορδανία και Ναμίμπια, μετά και την πτώση από τις 57,7 εκατοστιαίες μονάδες (2016), στις 56,7 πέρυσι. 

«Είναι επιδόσεις που ακυρώνουν τα όποια πιθανά οφέλη μπορούν να προκύψουν από τη βελτίωση σε άλλους δείκτες, όπως στη κυβερνητική αποτελεσματικότητα, και την ποιότητα θεσμών και κανονισμών», τονίζει στο liberal.gr ο Κώστας Μήλας, καθηγητής και πρόεδρος του ερευνητικού τομέα στο Τμήμα Χρηματοοικονομικών και Λογιστικής στο Πανεπιστήμιο του Liverpool.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, όταν μια κυβέρνηση φιλοτεχνεί το προφίλ χώρας με αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, τότε αυτό δεν συνάδει με την τελευταία θέση της Ελλάδας για μια ακόμη χρονιά, ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης, στον δείκτη «κυβερνητικής αποτελεσματικότητας» (government effectiveness).

Ένα δείκτη, άκρως σημαντικό για τους επενδυτές, αφού καταγράφει την ποιότητα των παρεχόμενων δημοσίων υπηρεσιών και τον βαθμό ανεξαρτησίας του κρατικού μηχανισμού από πολιτικές πιέσεις. Ναι μεν η Ελλάδα ανέβηκε το 2017, από τις 62,5 εκατοστιαίες μονάδες, στις 66,4, παραμένει, όμως, χαμηλότερα απ’ ότι το 2014, (69,2). 

Για να αντιληφθεί μάλιστα κανείς τη διαφορά που μας χωρίζει όχι από τη Βόρεια Ευρώπη, αλλά από γειτονικές χώρες, η Κύπρος, που μόλις βγήκε στις αγορές με 10ετές ομόλογο και επιτόκιο 2,4%, έναντι 4% του αντίστοιχου ελληνικού, βρίσκεται πολύ υψηλότερα στις 79,8 μονάδες.

 

 

Εμ 400 χρόνια Τουρκοκρατίας.... ξεχνιέται το μπαξίσι ??? του κοτσάρεις και ένα εύηχο όνομα ''κοινωνική συναίνεση'', και όσα πιστά κορόιδα προσέλθετε !! 

Link to comment
Share on other sites

On 9/18/2018 at 6:46 PM, GEORGIOS said:

Το σωστό είναι αυτό που κάνουμε εμείς οι Έλληνες.

Τη ελεύθερη αγορά και κουραφέξαλα που λένε και κάνουν οι άλλοι .

Ο σωστός δρόμος είναι τα επιδόματα , και οι συντάξεις από τα 50-55 .

Έτσι οι πολίτες έχουν πάντα ανάγκη τα λίγα λεφτά που παίρνουν επίδομα έτσι δεν πεινάμε , και έτσι η εκάστοτε κυβέρνηση δεν  έχει φόβο να μην την ξαναψηφίσουν.  

Αν δεν την ξαναψηφίσουν θα χάσουν το επίδομα και έτσι θα πεινάσουν . 

Μπερδεύτηκα και εγώ που τα έγραψα .

Ένα άλλο που δεν καταλαβαίνω είναι αυτό που λένε για τις συντάξεις  . Λένε ότι δεν πρέπει να κοπούν (και εννοούν και τις μεγάλες ) γιατί λένε ότι οι συνταξιούχοι συντηρούν  και τα παιδιά  τους και τα εγγόνια τους . Σωστό αυτό αλλά τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους αυτό τα νοιάζει ; Δεν τους νοιάζει να μπορέσουν να σταθούν στα δικά τους πόδια ; Θέλουν μια ζωή να εξαρτώνται από τους συνταξιούχους γονείς ; 

Πολλά δεν καταλαβαίνω και δεν νομίζω να καταλάβω τελικά .

 

Sorry, late to the party.

Μόνος σου τα είπες και τα εξήγησες μια χαρά, έτσι λειτουργεί ο λαός μας εδώ και πολλές δεκαετίες. Κράτα τον φτωχό εκεί που είναι, ώστε να έχει ανάγκη μια κυβέρνηση που ο κύριως λόγος ύπαρξης της είναι να σου δίνει επιδόματα και καμιά ελάφρυνση πού και πού, ενώ θα σου τα παίρνει απ την άλλη τσέπη με την όποια δικαιολογία είναι βολική. Αν καταφέρεις να έχεις μια αρκετά μεγάλη μερίδα του λαού σε μια τέτοια μοίρα, θα σε ψηφίζει (όποιος κι αν είσαι κάθε φορά) και μετά κοιτάς να "πιάσεις" και λίγο από ιδιωτικές επιχειρήσεις που δεν ασχολούνται με κρατικές υποθέσεις και να ακολουθήσεις και μια ηθική πορεία (κατά τα φαινόμενα ηθική) ώστε να συνεχίσεις να υπάρχεις, χρωστώντας στους πάντες με την ύπαρξή σου και χρεώνοντας το λαό για όλα.

Link to comment
Share on other sites

http://www.iefimerida.gr/news/446441/ellada-opos-soyazilandi-apogoiteytiki-ereyna-gia-tin-oikonomiki-eleytheria

 

Quote

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 108η θέση ανάμεσα σε 162 χώρες και μοιράζεται φέτος την ίδια επίδοση με την Κίνα και τη Σουαζιλάνδη (108η θέση), ενώ συνεχίζει σταθερά να καταλαμβάνει τη χειρότερη θέση μεταξύ όλων των κρατών-μελών της ΕΕ, αλλά και όλων των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

..........

afrique.jpg?itok=wNpX-KsW

 

Και έχεις μετά τους άλλους, να σου τσαμπουνάνε περί (νεο)φιλελεύθερων μέτρων και πολιτκών..... Γελάνε και οι πέτρες.

Link to comment
Share on other sites

1218924981_2018-09-27(1).png.2c6c762504d5dbc8d70861d73ea4754e.png

 

Δηλαδή 41.000 άνθρωποι ή το 0.4% του πληθυσμού χρωστάνε στο ελληνικό δημόσιο, 9 φορές παραπάνω απ’ όσα χρωστάνε όλοι οι υπόλοιποι μαζί τα φάγαμε

https://www.protothema.gr/files/2018-09-25/ch/img2-059.pdf
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 6 ώρες, το μέλος ΓιαγκΤ έγραψε:

1218924981_2018-09-27(1).png.2c6c762504d5dbc8d70861d73ea4754e.png

 

Δηλαδή 41.000 άνθρωποι ή το 0.4% του πληθυσμού χρωστάνε στο ελληνικό δημόσιο, 9 φορές παραπάνω απ’ όσα χρωστάνε όλοι οι υπόλοιποι μαζί τα φάγαμε

 

 

https://www.protothema.gr/files/2018-09-25/ch/img2-059.pdf

Γιάγκο, νομίζω ότι στην τρίτη (και μακρύτερη) κατηγορία, ήτοι στα χρέη από 100.000 και άνω, ανήκει μόνο ο Θόδωρας ο Πάγκαλος. Τα έφαγε όλα και από ντροπή παρουσιάζουν άλλους 41.231 συμπολίτες μας ως οφειλέτες.

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

http://www.in.gr/2018/09/25/economy/oikonomikes-eidiseis/se-poio-tomea-einai-ellada-akrivoteri-xora-stin-eyropi/

 

Πρώτη χώρα σε ακρίβεια η Ελλάδα στις ιδιωτικοποιημένες/μεταρρυθμισμένες τηλεπικοινωνίες. Με νούμερο έναν πάροχο τον γερμανικό ΟΤΕ. 

Από το να στα τρώνε τα κομματόσκυλα(που μέσω των οικογενειών τους θα τα έριχναν ξανά στην ελληνική αγορά) ας φεύγουν κατευθείαν έξω στους "ικανούς" Γερμανούς.

#ΕλέυθερηΑγορά

 

555.jpg

 

 

Σε άλλα νέα, που για περίεργο λόγο δεν προβάλλονται ιδιαίτερα από τους  "Μένουμε Ευρώπη", η Αργεντινή έχει υποστεί τεράστια υποτίμηση του πέσο, με τον φιλελεύθερο-φιλοδυτικό Μάκρι στο τιμόνι για δύο και πλέον χρόνια. Ας πρόσεχαν οι Αργεντίνοι. Τώρα ΔΝΤ και εξαθλίωση.

https://www.newsbeast.gr/financial/international-economy/arthro/4025485/el-pais-i-argentini-pianei-pali-pato

 

Quote

Όμως, ήδη στο τρίτο έτος της θητείας, η συγκομιδή της προεδρίας του Μάκρι καταγράφει ετήσιο πληθωρισμό άνω του 40%, βίαιη υποτίμηση του πέσο έναντι του δολαρίου και μείωση της παραγωγής πλησίον του 2,4%. Σύμφωνα δε με επίσημα στοιχεία, 27 στους 100 πολίτες ζουν σε συνθήκες φτώχειας και τώρα με τη νέα δημοσιονομική προσαρμογή, που εξυπακούει μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο μηδέν, το δράμα του λαού της Αργεντινής αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

 

  • Like 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, Petrossortep said:

http://www.in.gr/2018/09/25/economy/oikonomikes-eidiseis/se-poio-tomea-einai-ellada-akrivoteri-xora-stin-eyropi/

 

Πρώτη χώρα σε ακρίβεια η Ελλάδα στις ιδιωτικοποιημένες/μεταρρυθμισμένες τηλεπικοινωνίες. Με νούμερο έναν πάροχο τον γερμανικό ΟΤΕ. 

Από το να στα τρώνε τα κομματόσκυλα(που μέσω των οικογενειών τους θα τα έριχναν ξανά στην ελληνική αγορά) ας φεύγουν κατευθείαν έξω στους "ικανούς" Γερμανούς.

#ΕλέυθερηΑγορά

 

555.jpg

 

Μμμμμάλιστα.... σε έναν απο τους δώδεκα (12) τομείς που εξετάζονται είμαστε ακριβότεροι. Και σου φταίει ο Γερμανικος ΟΤΕ..... Που πληρώνει Ελληνικότατες μισθάρες στα στελέχη και τους διευθυντάδες του, φεσώνει κάθε έναν απο εμάς με 300 εκ. € το χρόνο για τις συνταξάρες. 

Όσον αφορά την ΄΄κίνηση της αγοράς'' ...... Νννννναααι. θα κίνηθεί με αγορά Γερμανικών Ι.Χ, Κορεάτικών τηλεοράσεων, Κινέζικων κινητών, και ταξιδιών στο εξωτερικό..... 

 

 

 

11 minutes ago, Petrossortep said:

Σε άλλα νέα, που για περίεργο λόγο δεν προβάλλονται ιδιαίτερα από τους  "Μένουμε Ευρώπη", η Αργεντινή έχει υποστεί τεράστια υποτίμηση του πέσο, με τον φιλελεύθερο-φιλοδυτικό Μάκρι στο τιμόνι για δύο και πλέον χρόνια. Ας πρόσεχαν οι Αργεντίνοι. Τώρα ΔΝΤ και εξαθλίωση.

https://www.newsbeast.gr/financial/international-economy/arthro/4025485/el-pais-i-argentini-pianei-pali-pato

 

Σε άλλα νέα, γιατί δεν πήγε εκεί ο Γιάνννννης να τους δείξει το δρόμο ? Τι να πούνε οι ''μένουμε ευρώπη'' δηλαδή ?? ''κρίμα που δεν γίναμε Αργεντινή, να μην ξέρουμε πόσα θα χρειαζόμαστε αύριο για να αγοράσουμε ένα πιάτο φαί'' ??? 

Και επειδή, και η ανοησία έχει όρια, σε προακλώ όποτε θες να μας δείξεις ΕΝΑ ''νεοφιλελεύθερο μέτρο'' που πήρε ο ''φιλελεύθερος - φιλοδυτικός'' (άρα αποδεδειγμένα κακός ε ?? -τρομάξαμε-) π/θ τους και ξαναχρεωκόπησε η χώρα λόγω της εφαρμογής του. 

Σε περίπτωση τέλος που σου διαφεύγει, Η Αργεντινή είναι εκείνη που πήγε να ζητήσει βοήθεια εκκλιπαρώντας. Δεν τους έπιασε κανένας απο το λαιμό να πάρουν 57δις€ δάνειο. 

Ημαρτον πια !! ως πότε θα βαφτίζετε λογικό την τοποθέτηση του γαιδουριού πίσω απο το κάρο ?? 

 

Link to comment
Share on other sites

Μία ώρα πριν, το μέλος colt3003 έγραψε:

 

Μμμμμάλιστα.... σε έναν απο τους δώδεκα (12) τομείς που εξετάζονται είμαστε ακριβότεροι. Και σου φταίει ο Γερμανικος ΟΤΕ..... Που πληρώνει Ελληνικότατες μισθάρες στα στελέχη και τους διευθυντάδες του, φεσώνει κάθε έναν απο εμάς με 300 εκ. € το χρόνο για τις συνταξάρες.

 

Οι μισθάρες που αναφέρεις δεν είναι αποτέλεσμα της προσφοράς και ζήτησης της ελεύθερης αγοράς εργασίας; Γιατί εδώ δε μιλάμε για κατώτατο ανελεύθερο μισθό. Πιο λογικό θα ακουγόταν να έλεγες ότι οι τιμές στις τηλεπικοινωνίες είναι αποτέλεσμα των υψηλών φόρων ή των εμποδίων που φέρνουν το κράτος και οι τοπικοί φορείς στις επενδύσεις.

 

Όσο για τις συντάξεις, το δημόσιο φεσώνει, όχι τον ίδιο τον ΟΤΕ ώστε να μετακυλίεται στην τιμή. Στην Ελλάδα δυστυχώς η αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ έχει αποτύχει σε όρους ελεύθερης αγοράς. Ίσως φταίει και η ΕΕΤΤ γι' αυτό.

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, dfk_7677 said:

 

Οι μισθάρες που αναφέρεις δεν είναι αποτέλεσμα της προσφοράς και ζήτησης της ελεύθερης αγοράς εργασίας; Γιατί εδώ δε μιλάμε για κατώτατο ανελεύθερο μισθό. Πιο λογικό θα ακουγόταν να έλεγες ότι οι τιμές στις τηλεπικοινωνίες είναι αποτέλεσμα των υψηλών φόρων ή των εμποδίων που φέρνουν το κράτος και οι τοπικοί φορείς στις επενδύσεις.

 

Σε όλον τον υπόλοιπο πλανήτη, όπου δίδονται κατόπιν αξιολόγησης, και αποδεδειγμένα υψηλής αποδοτικότητας, ναι. Στην ψωροκώσταινα, κλείνουν το μαγαζί οι νταβατζήδες σε χρόνο dt, αν δεν ικανοποιηθούν ''τα δίκαια αιτήματα'', και άντε βγάλε άκρη. Φυσικά φόροι κουτουρού, και κυρίως κρατικός υπερπροστατευτισμός (πάλι νταβατζηλίκι δηλαδή), με άπειρες μορφές συνεισφέρουν, όπως αναφέρεις.

 

1 minute ago, dfk_7677 said:

Όσο για τις συντάξεις, το δημόσιο φεσώνει, όχι τον ίδιο τον ΟΤΕ ώστε να μετακυλίεται στην τιμή. Στην Ελλάδα δυστυχώς η αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ έχει αποτύχει σε όρους ελεύθερης αγοράς. Ίσως φταίει και η ΕΕΤΤ γι' αυτό.

 

Όχι. Φεσώνουν έμεσα τους πάντες, χρησιμοποιούν δεν χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους. Και αυτό έχουν το θράσος να το λένε και δίκαιο. 

Και να σκεφτείς, ότι αυτό όλο το χάλι, είναι και η καλύτερη αποκρατικοποίηση που έχουμε κάνει. Τουλάχιστον τώρα πληρώνουμε μόνο τους συνταξιούχους τους. Παλιότερα πληρώναμε και όποοιον πέρναγε απ'έξω απο το κτίριο, και κάναμε χρόνια για να δούμε τηλέφωνο στο σπίτι μας...... κάτι είναι και αυτό.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών και ο Αξων Αξιού – Βαρδάρη – Μοράβα – Δούναβη

 

Παράθεση

Το Βερολίνο, επιθυμεί πάση θυσία την επέκταση της οικονομικής και πολιτικής της κυριαρχίας του, στην ζώνη: Σερβίας (μελλοντικού μέλους της ΕΕ), σκοπιανής «Μακεδονίας» (επίσης πιθανού μελλοντικού μέλους της ΕΕ) και ελληνικής Μακεδονίας, εκβιαζομένης από τον υποκινούμενο σκοπιανό «μακεδονισμό»

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.