Jump to content



Multiple Access Points - Πως ?


TifoziF1

Recommended Posts

Θέλω μια βοήθεια. 

Ας πούμε ότι σε ένα μακρόστενο σπίτι υπάρχει ένα modem router χωρίς wifi, και 2 σκέτα απλά φτηνά access points (πχ ένα Tp-Link N300 και ένα Edimax N300) 

Για καλύτερη κάλυψη θα μπεί το ένα AP  (access point) στην μια άκρη του σπιτιού και το άλλο στην άλλη και θα συνδεθούν ενσύρματα (υπάρχει ήδη καλώδιο περασμένο) με το modem/router. Πάνω τους θα συνδέονται διάφορα smart phones (1 iPhone, 2 android, 1 Windows phone), tablets (android), και 2 φορητοί (Win + Linux). 

 

Τι είναι καλύτερο προτιμότερο :

α) Τα 2 AP να έχουν ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις  (κανάλι, SSID, security settings (wpa2 κτλ), password) ?

β) Τα 2 AP να έχουν τις ίδιες ρυθμίσεις  (SSID, security settings (wpa2 κτλ), password)  αλλά να είναι σε διαφορετικό κανάλι (πχ κανάλια 1 και 11)?

γ) Τα 2 AP να έχουν τις ίδιες ρυθμίσεις  ( security settings (wpa2 κτλ), password)  αλλά να είναι σε διαφορετικό κανάλι και με άλλο SSID?

 

Σε ποια περίπτωση θα έχουμε και μεγαλύτερες ταχύτητες και καλύτερη ταχύτητα όταν ξέρουμε ότι οι συσκευές αυτές μετακινούνται μέσα στο σπίτι?

 

Υ.Γ.  το modem router αυτά τα σάπια τύπου Pirelli/Technicolor ktl που δίνουν οι πάροχοι, με τις "τρύπες" και έτσι θα μείνει κλειστό το wifi του.

Έγινε επεξεργασία από TifoziF1
Link to comment
Share on other sites

Όσες φορές έχω κάνει κάτι αντίστοιχο, έχω επιλέξει την κουρτίνα 1.

Θεωρητικά όλα θα δουλέψουν. Η τρίτη περίπτωση είναι η πιο περίπλοκη γιατί πρέπει να ρυθμίσεις 2 δίκτυα σε όλες τις ασύρματες συσκευές. Τη δεύτερη θα τη διάλεγα αν υπάρχει κορεσμός από διαθέσιμα κανάλια στα δύο άκρα του σπιτιού μόνο. Σε κάθε περίπτωση η ασύρματη συσκευή κάνει συνεχόμενα scans για διαθέσιμα δίκτυα και αλλάζει access point όταν βρει ισχυρότερο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντα τα στήνω σύμφωνα με το β, όλα τα ίδια εκτός από το κανάλι, ακόμα και σε 2.4 και 5ghz και αφήνω τους clients να συνδέονται όπου τους αρέσει.

 

 Όλα θα δουλέψουν πάντως.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ ! Θα τα του τα στήσω με RDP με τον 2ο τρόπο, και θα του αφήσω και ένα step by step guide με screenshots για το ευκολότερο από τα 2 AP αν έχει θέματα έτσι,  να δοκιμάσει να το βάλει στο ίδιο κανάλια με το άλλο AP μόνος του. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.