Jump to content



καλώδια modular τροφοδοτικών


Recommended Posts

Αν έχετε λίγο χρόνο, ρίξτε μιά ματιά εδώ.

Νομίζω είναι ένα πολύ ενδιαφέρον νήμα. Μα, απ' όλες τις απαντήσεις, δεν κατέληξα σε κάποιο συμπέρασμα.

 

Το θέμα νομίζω είναι πολύ σοβαρό. Δεν θυμάμαι πριν λίγο καιρό για τί έψαχνα, και βρέθηκε μπροστά μου. Είπα να κρατήσω το link, και με την πρώτη ευκαιρία να το ανεβάσω.

 

Τα καλώδια τροφοδοσίας των modular τροφοδοτικών, είναι ασύμβατα μεταξύ τους. Σε αυτό το συμπέρασμα γέρνει περισσότερο η ζυγαριά.
Δεν υπάρχει standard των καλωδίων, όπως π.χ. το 20-24 pin cable (με εξαίρεση αυτό που είχε κάνει η Dell πριν κάτι χρόνια). Μπορεί τα connectors να είναι τα ίδια,
αλλά δεν είναι ίδια η καλωδίωση στα μικρά εσωτερικά καλώδια που διασχίζουν το κάθε καλώδιο τροφοδοσίας που ξεκινά απ' το τροφοδοτικό.
Το ακόμη πιό παράδοξο είναι ότι δεν υπάρχει συμβατότητα σε διαφορετικά μοντέλα της ίδιας εταιρίας.

 

Σε άλλη απάντηση βλέπεις πως η κατάληξη των εσωτερικών καλωδίων είναι ίδια (connector), αλλά είναι διαφορετική η έναρξη στον connector

που συνδέεται στο τροφοδοτικό (εντάξει, το ίδιο είναι - περίπου - αλλά αντίστροφα).

 

Πάντως, μάλλον δεν υπάρχει standard. Και γω που νόμιζα πως είναι απλό το θέμα σαν τα SATA data cables, που παίζουν χωρίς προβλήματα.

Αυτό είναι πολύ σοβαρό, διότι ένα άσχημο ρεύμα μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για parts αλλά και το ίδιο το τροφοδοτικό.

 

Μπορεί κάποιος να μας πει τί συμβαίνει, και να μας δώσει λίγες πληροφορίες?

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Δε βλεπω κανενα ανησυχητικο και ο τυπος που εκανε τραμπα τα καλωδια απο powercool σε corsair καλα να παθει. Ας επαιρνε extensions. Η ασχετοσυνη της σε όλο της το μεγαλείο ειναι. 

 

Το τελος της καλωδιωσης αυτο που παει στη μητρικη και αυτο που σε ενδιαφερει εσενα,  ειναι το ιδιο στα τροφοδοτικα.  Ειτε modular ειτε οχι. 

 

Η αρχη ομως αυτη που παει στο case του τροφοδοτικου εχει layout αναλογα την εταιρια το μοντελο τον κατασκευαστη τη πλακετα κλπ

 

Καμια ανησυχια λοιπον απλα δεν βαζεις καλωδιο οπου βρεις τρυπα που ελεγα και στο μάθημα οταν εκανα. Αν εχεις το ταδε psu και εχεις χασει τα καλωδια θα παρεις του ταδε psu καλωδια και θα βαλεις. Αν εχεις Ferrari και θες ανταλλακτικό θα βαλεις ferrari και οχι Porsche ή οτι να ναι. Και ολα θα δουλευουν ρολόι 

 

Τωρα αν μπορουσαν να κρατησουν κοινο layout σε ολα για να κανουν ολα τα καλωδια παντου δε το ξερω παιζουν πολλα,  αλλα οπως και να εχει κινδυνος ουδείς αν δεν κανεις αλχημιες. 

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Και γω κοιτουσα τωρα για καλωδια και πιστευα οτι ειναι το ιδιο αλλα μετα ειδα τι παιζει. Χαλασαν και οι δυο προεκτασεις της bitfenix για τις καρτες γραφικων και δεν ξερω τι να κανω. Να sleevaro τα original η να παρω τα ετοιμα απο την evga που θα μου ετθουν κανα 90 αρι? εχει και μονο 3 χρωματα...

Link to comment
Share on other sites

Ρε σεις ή εχετε μπερδευτει ή εχω μπερδευτει. 

 

Αν θέλετε extensions δηλαδη προεκταση του υπάρχοντος καλωδίου παιρνετε οτι θελετε σε οτι χρωμα θέλετε. Αν θέλετε καλωδιο που θα πηγαινει απο το τροφοδοτικό απευθειας στην μητρικη,  στην καρτα γραφικων,  στους δισκους κλπ αγοραζετε μονο καλωδια απο την εταιρια ή αλλον που ειναι συμβατα με το μοντελο σας και οχι απλα με τη μαρκα. 

 

Ή sleevarete και ξεμπερδευετε. 

 

Αν το psu ειναι εβγα παιρνεις εβγα για το μοντελο ή προεκτασεις και τέλος. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μιας και ανοιξε τετοιο θεμα και τετοια συζητηση... Ξερετε αν υπαρχουν και που μπορω να βρω sleeved καλωδια για το superflower leadex gold 650 που εχω; Οχι προεκτασεις μιας και το πιο σημαντικο ειναι ο χωρος ακριβως μπροστα απο το τροφοδοτικο και οχι τοσο οι συνδεσεις πανω στην καρτα η τη μητρικη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
On 7/2/2016 at 0:27 AM, karmen1983 said:

Δε βλεπω κανενα ανησυχητικο και ο τυπος που εκανε τραμπα τα καλωδια απο powercool σε corsair καλα να παθει. Ας επαιρνε extensions.

 

Πιάνομαι κι εγώ από δω να ρωτήσω, γνωρίζει κανείς που θα μπορούσα να βρω Type 4 extensions για Corsair? Αγόρασα ένα μόλις χθες και επειδή είναι φτιαγμένο με το σκεπτικό οτι θα μπει σε κουτί που παίρνει τροφοδοτικό στη βάση, το καλώδιο με τα Sata connectors έχει την "ουρά" του προς τα κάτω κι έτσι συνδέεται στο τροφοδοτικό με μεγάλη δυσκολία. Το έχω διαγώνια στο κουτί, σχεδόν τσίτα για να γίνε η δουλειά. ΄Διαφημίζεται και με "extra long cables" πανάθεμα το...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.