Jump to content



Μεγάλο CPU Usage από το WMI Proccess Host και Ψύξη σε i7 6700K


Recommended Posts

Καλησπέρα παιδες και χρόνια πολλά. Πρόσφατα απέκτησα έναν i7 6700k και προς το παρόν τον έχω με μια Coolink Corator DS. Τι προτείνετε για κάτι καλύτερο απο αυτήν σε θέμα ψύξης . Δεν μου φαινεται δυνατόν σε ελάχιστο load (πχ ενεργοποίηση του Bitlocker σε εναν δίσκο) να έχω 43 βαθμους στην CPU. Σκεφτόμουν για την R1 Ultimate, αλλά χαμένος κόπος, δεν την βρήκα πουθενα. Το κουτι μου ειναι το Phantek Enthoo Pro M.

Link to comment
Share on other sites

Από ότι βλέπω τα τέσσερα 8ρια heat pipes, καλά τα πάνε καθώς την κατατάσσουν στο ανώτερο τρίτο των σχετικών επιδόσεων.

Συνεπώς αν δεν συντρέχει κάποιος λόγος αστάθμητος (προβληματική ψύκτρα ή κακή εγκατάσταση) το ενδεχόμενο που ανεφέρει ο @kpetros, είναι ένα από τα ενδεχόμενα!

Αν έχεις κάποια άλλη ψύκτρα για δοκίμασε και με εκείνη και πες τι βρίσκεις.

Για εναλλακτική ψύκτρα, υπάρχουν αρκετές, αλλα το ζήτημα είναι την έχεις ανάγκη?

Μπορείς να κάνεις και κατι ακόμα για να δείς αν φταίει η ψύκτρα ή το πρόβλημα βρίσκεται κάπου αλλού.

Βάλε έναν αμεμιστήρα ακόμα σε πέση push (πάνω από τις μνήμες ) πιάσε τον με λιγο χαρτοταινία και δες αν οι θερμοκρασίες πέφτουν.

Λογικά -παρά το ότι η χύκτρα είναι αρκετά αραιόφυλη- θα πρέπει να πέσει μερικούς βαθμούς (μάλλον λίγους), αν όμως δεις ότι αυτές είναι περίπου οι ίδιες, τότε και με βάση το ότι αυτές είναι σχετικά υψηλές, το θέμα βρίσκεται κάπου στην "αλυσίδα" μετάδοσης της θερμότητας, και αφού δεν έιναι στα προσβάσιμα σημεία (θερμοαγώγιμη πάστα και σύσφιξη) το πιο πιθανό είναι να είναι στα απρόσιτα (μεταξύ CPU και CPU Heatspreader) .

 

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς άλλη ψύκτρα δεν έχω για δοκιμή. Να δοκιμάσω να καθαρισω την πάστα και να βάλω άλλη και να δοκιμάσω πάλι; Δοκιμασα να στρεσαρω τον επεξεργαστή, στο 100% λειτουργιας της Coolink η θερμοκρασια έφτασε στους 55-58 βαθμους και σταμάτησε εκει. Δεν ξερω αν πάιζει ρόλο, αλλά σε idle h θερμοκρασία του επεξεργαστή είναι 25-26 βαθμους...

Link to comment
Share on other sites

πριν 3 λεπτά, το μέλος kpetros έγραψε:

25 idle και 58 stress 

Ρε εσυ θα μας τρελανεις οτι θελεις αλλαγη .... 

Kαί ομως, σε idle και με απλό σερφάρισμα στο νετ ειμαι στα 25-28, στο stress test του Combustor έφτασε τους 58-59 max σε κατι spikes  που είχε 60. Σε ελαφρυές εργασίες όπως το να κανω φορματ σε εναν εξωτερικό είναι φυσιολογικό να ειναι στους 43-44 βαθμούς; Δεν ξέρω, και γι'αυτο ρωτάω αν θέλω αλλαγή. Απλά μου φάνηκε περίεργο.

Link to comment
Share on other sites

πριν 3 λεπτά, το μέλος kpetros έγραψε:

Ειναι περιεργο ... 

Κανε το παλι και δες CPU usage και πια services εχουν την περισσοτερη χρηση 

Kάτι δεν πάει καλά.... Format σε εξωτερικό δίσκο κάνω....

Untitled.jpg

Link to comment
Share on other sites

Εγω μια χαρα τις βλεπω τις θερμοκρασιες. 
Οταν κανεις το φορματ στον εξωτερικο δισκο κοιτα τι δουλευει στο pc σου κατεβασε το HWinfo να βλεπεις τι γινεται.

Είναι αυτό που έβαλα πιο πάνω στο screenshot φίλε μου.Το WMI έχει την πιο πολύ χρήση....


Sent from my iPhone using Tapatalk
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, μέσα απο το Event Viewer βρήκα απιστευτα πολλά errors WMI Activity συσχετιζομενα με ενα και μοναδικό ID. Υπαρχει πιθανότητα αυτο να οφείλεται; Και πως βρισκουμε απο το ID ποιο ειναι το proccess?

Link to comment
Share on other sites

δοκίμασα στο AIDA 64 stability test σε 10λεπτά runs με τη noctua NH-D15 single fan

με το cpu fan στο auto (max 780rpm) έγραψε μερικές φορες στιγμιαία 56c και με το fan speed στο max από βίος (1500rpm) στιγμιαία μερικές φορες πάτησε τους 51c

 

Όλα στο βίος είναι στο auto με ενεργοποιημένο μονο το XMP

 

 

Έγινε επεξεργασία από Deus
Link to comment
Share on other sites

Λύθηκε παιδιά το πρόβλημα. Τελικά δεν ήταν η ψύκτρα, ήταν θέμα του WMI Proccess Host. Μήπως να το μετακινησει καποιος mod και να το κανει rename για να βοηθηθεί και καποιος αλλος; Ευχαριστώ που ρίξατε την ιδεα να δω το use της CPU και με προφυλαξατε απο το να ξοδεψω λεφτά χωρίς λόγο.

Link to comment
Share on other sites

πριν 3 ώρες, το μέλος jax7480 έγραψε:

Για πες και πως λύθηκε ώστε όντως να βοηθηθεί κάποιος που θα ψάξει κάτι αντίστοιχο.

 

Aκολούθησα την λύση αυτη που περιγράφεται εδώ με μια διαφορά. Αντι να το κανω disable έβαλα την επιλογή " Αutomatic delayed start"

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Επαναφέρω το post γιατί παρατήρησα να έχω το ίδιο θέμα με το laptop. Δεν μου εμφανίζει συνέχεια το WMI είναι random και όχι για πάντα. Εμφανίζεται σε άκυρη στιγμή ακόμα και idle και επίσης εξαφανίζεται μετά από λίγο + μετά ξανά από την αρχή. Με το delayed start δεν αλλάζει κάτι, Αν το κλείσω OFF πολλά πράγματα μετά δεν λειτουργούν σωστά. Είμαι clean με Avira-malwarebytes-eset. Δεν ξέρω πότε άρχησε αυτό δυστυχώς. Απλά χτές το πήρα γραμμή. Στο event viewer όταν κάνει usage δεν βγάζει error την ώρα που υπάρχει το 25-30% usage. Το λάπτοπ είναι το Dell Inspirior 5537

 

Έγινε επεξεργασία από Nemesis89
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.